Dnulror 2013 máj. 19. - 13:09:31
(417/737)
Nekünk magyaroknak TETSZIK, így került oda!!!!
4427 2013 máj. 19. - 13:07:33
(416/737)
Az Euróvízió, valóban, egy nagy semmi. éppenséggel a sok angolszáz utánzat miatt.
De én azért minden magyar sikernek tudok örülni. Még egy ilyen "semminek" is.
Voltak persze, akik az olimpiai aranyainkon is csak fanyalogni tudtak. Õk vszleg nem sok dolognak tudnak örülni az életben.
Dnulror 2013 máj. 19. - 13:07:27
(415/737)
Meglepett volna, ha Te nem ezt mondod....:) De egyet azért vegyél figyelembe: minden országban félig a szakmai zsûri döntött a szavazatokról, egyfajta "szakmai felügyeletként" a brahi szavazások bizonytalan kimenetelét kivédendõ is. Ezeket az embereket azok a televíziók fizették, akik tagjai az Eurovíziónak és komoly összeget fizettek a részvételért. Ezek a tv-k és emberek nem fogják kockáztatni a pozíciójukat a nemzetközi szervezetben, hogy késõbb szemrehányást kapjanak, amiért lejáratták a "verseny" komolyságát. (Ez ugye azért mégiscsak egy 100 milliós nagyságrendû biznisz...)

Vagyis pl. a közismerten jókedvû és humoros német "nép", miután összeszavazta Alexnek a 12 pontot, a még viccesebbnek elképzelt német szakmai zsûri nem mondta, hogy "nem, hanem....". Tehát azért szavazták meg "Lang Györgyit a legszebbnek", mert úgy vélték, hogy EZ NEM IRREÁLIS.

Az jó, hogy így a téma kapcsán egyben sikerült szegény Lang Györgyit is megosztanod egyébként... arra biztos nem számított, hogy az Eurovízió miatt is kap!! Gratulálok....!
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 12:57:51
(414/737)
Lehet,hogy nekünk magyaroknak azért nem tetszik,mert értjük :D
Egyébként meg lehet szeretni vagy utálni, tulajdonképpen ez az euróvízió egy nagy semmi.
Egyrészt tökmindegy,hogy 10. leszel vagy 42., másrészt senki nem lesz tõle sztár.
Friderika is max egy sorral ülhetett elõrébb a vidám vasárnapokon miután 4. lett.
_goldie_ 2013 máj. 19. - 12:54:21
(413/737)
hiába magyar attól még nem tetszik
..nem kötelezõ tetszenie..
persze drukkolni lehet..hajrá magyar..mert a mi fiunk

Bonnie még mindig jó..tud ez a nagyi
http://www.youtube.com/watch?v=JnvVYwdfZps
Dnulror 2013 máj. 19. - 12:36:02
(412/737)
Persze, ebben igazad van, csak abból indulnak ki, hogy a legtöbb országban az üzletileg legsikeresebb zenei termékek a kívülrõl érkezett és 99%-ban angol nyelvû produktumok. Erre van beállva az emberek füle, meg másképp is kell énekelni angolul... vannak bizonyos éneklési technikák, manírok, amik az angolra vannak kitalálva és más nyelven meg sem valósíthatók vagy nagyon furcsák. Viszont azt nevezik "jó éneklésnek", amiben ezek benne vannak.

Pl. mindegyik tehetségkutatós mûsorban mindig kulcsprobléma, hogy "jó-jó, te jól énekelsz angol dalokat, de nézzük már meg, mi lesz magyarul"...

Egész röviden: az angol az mindenkinek rendben van, a többi nyelv csak a sajátjainak + ESETLEG másoknak is érdekes.
10/10
d112 2013 máj. 19. - 12:30:00 10/10
(411/737)
Néhány oldalra, közöttük több külföldire is felnéztem az eurovisio-val kapcsolatban és több érv rendszer állt a magyar mellett, de azért ne legyünk álságosak, nem voltunk jobbak, se rosszabbak a többségtõl.Az anyanyelven való éneklés pedig legyen mindenkinek a saját döntése.
4427 2013 máj. 19. - 12:27:29
(410/737)
Hát...nem tudom. Én pl. nagyon kedvelem, a ritkán látható/hallható nemzetek, eredeti nyelven elõadott dalait. (Az angolszász utánzatoktól meg világgá megyek.)
Most pl. a magyar nyelv is, gondolom, elõny volt és nem hátrány.
10/10
d112 2013 máj. 19. - 12:23:54 10/10
(409/737)
Én bízok benne hogy nincs igazad és megpróbálom, magát a "szavazatok számát és regisztrálását" tisztának gondolni, persze sok minden van a háttérben,de erre most nem térnék ki. A tény az hogy a Németek 12 pontot adtak a szomszédjaink nullát, ennyi nem több. A pénzünk jó volt Román magyaroknak(iskola stb.), de még ócska egy pontot sem hoztak össze.Ennyi, nem több
Dnulror 2013 máj. 19. - 12:19:25
(408/737)
Igen, de ez ellen az az érv, hogy akkor elõnybe kerülnek az angol anyanyelvû országok.
4427 2013 máj. 19. - 12:13:19
(407/737)
Én kötelezõvé tenném, hogy minden ország énekese csak az anyanyelvén énekelhessen! Na, persze, majd jönnének az emberi jogok védõi. (Hogy a hülyeség ellen miért nincs védelem!?)
Dnulror 2013 máj. 19. - 12:06:31
(406/737)
Akkor újra mondom: de tavaly bezzeg nem így volt, meg tavaly elõtt sem.
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 12:05:27
(405/737)
Félreértelmezed,amiket írok :)
Én örülök pl,hogy tizedikek lettünk.
A szavazás elég kiszámíthatatlan, részemrõl ez egy lehetõség volt.
Nemrég jártam németben és feltûnt,hogy a oda elfelejtett betörni a gazdagsági válság + rengeteg a magyar, ezért gondolom,hogy õk szavazhattak.
A tévedés joga persze fenntartva. :)
Dnulror 2013 máj. 19. - 11:59:07
(404/737)
Szerintem meg egyszerûen jó volt, kedves, aranyos, õszinte..... mint pl. annak idején a Friderika, meg a Rúzsa Magdi. Az összes többi ócska lenyúlós, nyugatmajmoló próbálkozást, amikor megpróbálták a "mesterek" kitalálni, hogy "mi is kell ide", azt megbüntették. Asszem ennyi a titok!:)
Dnulror 2013 máj. 19. - 11:51:42
(403/737)
Ellenben tavaly még nem volt elég pénzük, meg tavaly elõtt sem.... de most, hogy dübörög az összes gazdaság, most odatették magukat.:) És vajon mert tetszik nekik vagy mert behálózta õket az összeesküvés?????

:):):):) Vigyázz, nehogy valaminek néha örülj, vagy elégedett légy!!:)
4427 2013 máj. 19. - 11:47:28
(402/737)
Ez is egy lehetséges magyarázat.
Egyébként: nem szavaztam.
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 11:32:35
(401/737)
Valószínûleg a németországi magyaroknak több pénze van szavazni,ennyi a trükk :)
Kíváncsi lennék,hogy a keleti országokból hány szavazat érkezik, szerintem a helyi kisebbségeken kívül senki sem szavaz. Te szavaztál pl?
4427 2013 máj. 19. - 11:29:22
(400/737)
Minden magyar sikernek örülök. Hát még a nem várt sikernek!
A német szavazat meg a nem várt örömök csúcsa!
A román/erdélyi sms szavazatok ma már egyszerû technikai trükkel eltüntethetõk. Vagy, minden rossz gondolat nélkül, egyszerû technikai malõr volt. Azt ugyanis kizártnak tartom, hogy legalább 2 pont ne jött volna össze onnan.
mulao 2013 máj. 19. - 11:25:36
(399/737)
Szerintem meg azért lettünk most ilyen sikeresek, mert magyarul énekeltünk, a NOX-ot leszámítva (õk is nagyon jó helyen végeztek) a 2000-es években mindig az angolt választottuk, merthogy azt hittük, hogy a közérthetõség miatt majd jobb helyen végezhetünk. Ha az egyéni ízlést nézzük, én jó pár éve most elõször örülök a nyertes dalnak, illetve az idén is voltak olyan dalok, amik véleményem szerint jobb eredményt érdemeltek volna. Idén szerintem az egyediség/eredetiség nyert, pl Azerbajdzsán eszméletlen színpadképet talált ki, Alex egyedi animációja a háttérben is ötletes volt. Vagy az Eufória koppintott német dalnak nem sikerült jól végeznie, illetve pl a Grúzok se, akik a 2011-es azeri nyertes produkciót koppintották.
10/10
d112 2013 máj. 19. - 09:45:39 10/10
(398/737)
Teljesen egyetértek, de az Osztrákok és Szlovákok sem adtak pontot, a Német 12 ponton, én is meglepõdtem.Bár, ha nem hivatalos adatokat vesszük alapul, sok a kinti magyar, megkockáztatnám ,hogy többen vannak mint az erdélyi magyarok. De ettõl függetlenül Romániától nem értem miért nem kaptunk pontot. Én azt vonom le ebbõl hogy ne is erõltessük a Romániai szavazatokat jövõ évi kormányválasztáson. (ki tudja hogy döntenének)Azon szintén meglepõdtem hogy hogy több országtól kaptunk, és többnyire jó pontokat, vagy jelzés értékû gesztust. Tessék ezen országoknak jövõre minimum gesztus pontokat adni, úgy sem teljesítményre megy az egész! Alex helyezésén meglepõdtem, de õrölök a magyar sikernek.A görögök voltak az egyik kedvencem, és jól is teljesítettek.