-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 18:06:40
(457/737)
Akkor jövõre küldjük Kiszel Tündét.
Õ is olyan "érdekes" lenne,mikor elõadja saját szerzeményét Donatellácskával.
Dnulror 2013 máj. 19. - 18:04:20
(456/737)
Pedig lehet, hogy épp ez mutatja a dolog "érdekes" voltát... és talán épp ez a kulcs a sikerhez. Ez ugyanis egy DALversenynek (nem ének!) nevezett TÉVÉMÛSOR, s mint minden effélében az "érdekes" az érdekes.
Semprini 2013 máj. 19. - 18:02:43
(455/737)
"ez mégiscsak egy énekverseny"
Hát ezt meg ki mondta? Ez egy DALverseny, nem az elõadók, és fõleg nem az énektudás alapján versengenek, hanem maguk a dalok, azaz a produkciók összességében. Tehát nem mindegy, hogy milyen színvonalú tálalásban hangzik el egy adott dal, de a DAL nyer, nem pedig az elõadó.
"A másik vitathatatlan tény,hogy maga a dal is egy, a gyerekdalok egyszerûségét idézõ nótácska."
Ezzel viszont maradéktalanul egyetértek, a dal gyengécske, persze az egyszerûsége miatt rá lehet sütni a "slágergyanús" jelzõt, de a mai slágerekrõl is megvan a véleményem, úgyhogy ez sem feltétlenül pozitív...
Dnulror 2013 máj. 19. - 18:01:24
(454/737)
Tudod, ez azért van - jönne azonnal, ha nem sikerül elsõnek leírnom, úgyhogy sietek:) - mert 69 és fél százalék azt hitte, hogy az 5 jelenti a rosszat.... és ez biztos, meeert.. CSAK, és különben sem ér az egész annyit, hogy elmagyarázzuk.

:):):):):):):):)
offtopic
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 17:58:05
(453/737)
Se nem jó,se nem rossz.
Dnulror 2013 máj. 19. - 17:56:59
(452/737)
"Az eddigi indulók szerintem nem osztották meg ennyire a közönséget."

Ez jó vagy rossz?
frenchbullie 2013 máj. 19. - 17:56:56
(451/737)
Üdv!
A Zene.hu szavazásra buzdítja az olvasókat.
"Hány pontot adsz ByeAlex Eurovízió döntõjében bemutatott produkciójára?"
Szavazás (1-tõl 5 pontig)

5 70,5%
4 12,1%
3 5,7%
2 1,9%
1 9,8%

Talán erre mondják, hogy szignifikáns különbség.

Gratulálok, ByeAlex! Nekem (is) tetszett:-)
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 17:53:39
(450/737)
Jaj szegény,hát a szívem szakad meg.
Szerintem itt elég sokan teljes tévedésben vannak!
Byalex egy elõadó,korábban is szerepelt már klippekben stb., azaz nem újdonság számára ez a világ.
Aki ismert emberré válik,annak számolnia kell vele,hogy lesznek akik szeretik,lesznek akik utálják.
Ha ezt valaki nem tudja elfogadni,akkor választani kell egy másik szakmát,különben õ maga is mindig boldogtalan lesz.
A dolog nem kötelezõ és a "csak a menedzserem nevezett be titokban" szöveget se veszem be.
Kamu, nyilván õ is vágyott a sikerre,mint minden exhibicionista elõadó, nincs ezzel semmi gond.
Az eddigi indulók szerintem nem osztották meg ennyire a közönséget.
Wolf Katinál pl alig voltak fanyalgók, az arányok legalábbis teljesen mások voltak.
Ennek egyik legfõbb oka,hogy ByAlex nem egy kiemelkedõ tehetségû énekes.
Ezt sem õ, sem a kedvelõi nem állítják és ez mégiscsak egy énekverseny, úgyhogy engedtessék már meg,hogy ezt figyelembe véve furcsának találjam,hogy nála sokkal jobb hangú mûvészek kiestek.
Ez az egyik.
A másik vitathatatlan tény,hogy maga a dal is egy, a gyerekdalok egyszerûségét idézõ nótácska.
Lehet szeretni,mint ahogy én is szeretem pl a meggylevest tejszínhabbal, ennek ellenére egy szakácsversenyen furcsának találnám,ha a filézett õzgerincek és Angus marhákból készül steakek közt Jucinéni meggylevese lenne a befutó, csupán mert "könnyen fogyasztható" és mert "eltér a megszokottól".
Nos, ettõl még nem kiemelkedõ produkció.
Ha valami nagyon eredeti ötlet vagy egy kivételes tehetségû mûvész elõadása miatt térne el,az más lenne, azt értékelném.
Ráadásul Alex egy megcsinált figura, teleaggatva mindenféle trendibendi dologgal,hogy megfeleljen a mai divatnak.
Ez olyan marha eredeti?
Így sem utálom -félreértések elkerülése végett- , szimplán nekem nem jön be.
De azért nehogymár elkezdjük sajnálni szegény Alexet, mint aki csak úgy belekeveredett ebbe az egészbe...
Ezt ne...
Ráadásul örülhet, sikert ért el, talán profitálhat valamit a dologból.
olahmiki1959 2013 máj. 19. - 17:44:18
(449/737)
ByeAlex 10. helyének, meg egyáltalán, annak, hogy kijutott Malmõbe, és ott egy szépnek mondható helyezést is elért, kétségtelenül van egy olyan következménye, ami eddig még senkinek sem jutott eszébe.
Ezért vagyok én itt, ujjamat figyelmeztetõen felemelve, hihihi!...:)))

Ugyanis, ha jövõre is megrendezik a "Dal" címû magyarországi válogatóversenyt, - márpedig ez után a 10.hely után miért ne rendeznék meg?... - akkor

BYEALEX - az elõdeihez, Wolf Katihoz, meg a Compakt Disco-s sráchoz hasonlóan, - OTT LESZ A ZSÛRIBEN, ÉS VÉLEMÉNYT FOG MONDANI, ÉRTÉKELNIE KELL MAJD A PRODUKCIÓKAT, ÉS HIHETETLENÜL ÉRDEKES LESZ LÁTNI, AHOGYAN EZ A FIGURA, MINDENFÉLE TÁRSADALMI KONVENCIÓKAT FELRÚGVA, AZ EXRTAVAGÁNS KÜLSEJÉVEL, ÉS A SAJÁT, SENKINEK MEGFELELNI NEM AKARÓ, ÖNÁLLÓ VÉLEMÉNYEIVEL, OTT FOG ÜLNI A MAGUKAT TÚLSÁGOSAN KOMOLYAN VEVÕ TÖBBIEK KÖZÖTT, AKIK MEGINT ZENEI ÉRTÉKEKRE, DALLAMVILÁGRA, A HANGSZERELÉS FONTOSSÁGÁRA, A SZÖVEGEK JELENTÉSTARTALMÁRA, ÉS MINDEN EGYÉBRE FOGNAK HIVATKOZNI, A NÉZÕK MEG KÖZBEN JÓKAT FOGNAK RÖHÖGNI AZ EGÉSZ HELYZET ABSZURDITÁSÁN!

Onnantól kezdve lesz érdekes a mûsor!
Dnulror 2013 máj. 19. - 17:43:36
(448/737)
Az tetszik, ahogy lemész állatba!!:) Igazi mûvészetértõre vall.........
Dnulror 2013 máj. 19. - 17:41:37
(447/737)
Akkor hogy került oda?
Dnulror 2013 máj. 19. - 17:40:11
(446/737)
"A hozzászólás értelmezhetetlen." Neked persze... mert Te még, ha jól tudom szolmizálsz..:)

Miért gondolod, hogy helyes azt mondani, hogy a "dallamvezetés" ilyen vagy olyan, majd aztán nem lenni hajlandó mondani egy példát?? Jóérzésû ember ilyenkor azt gondolja, hogy a levegõbe beszélsz... de miért vajon???
mulao 2013 máj. 19. - 17:32:19
(445/737)
Nem irigylem Alexet, az biztos. Õ nem is akart jelentkezni A Dalba, a menedzsere nevezte be, hogy nagyobb népszerûségre tegyen szert. Arra senki se számított, legkevésbé Alex (õt aztán nem érdekelte az Euróvízió egyáltalán), hogy a nézõk õt választják meg nyertesnek. De a sors így akarta, mert elhozott nekünk egy remek helyezés, amire már régóta vártunk és egyszerûen csak elégedettnek kéne lennünk, hogy nem a zsûrire hallgattunk, mikor megválasztottuk a dalát. Elértük a célt és jövõre is nevezünk a fesztiválra, aminek én örülök. Bár akárki is fog képviselni minket, az is ugyanezt fogja kapni, ahol csak lehet bele fogunk rugdosni. Elõre sajnálom azt a szerencsétlent.
olahmiki1959 2013 máj. 19. - 17:24:12
(444/737)
"Bonnie még mindig jó..tud ez a nagyi"

Hát, Goldie, minden tiszteletem a tiéd, - ez talán kiderült az eddigi levélváltásainkból, - de szegény Bonnie Tyler most úgy nézett ki, mint egy eléggé kihízott, alkoholtól felpüffedt arcú, hajdani szépségét az arcán már csak nyomokban õrzõ, manapság pályaudvarok melletti csehókban éneklõ, valaha jobb napokat látott, lecsúszott énekesnõ, a dala meg egy abszolút felejthetõ, teljesen jelentéktelen tucatszám, amit látványos, teátrális mozdulatokkal sem lehetett "eladni".
Nagyon sokszor nem értek egyet az Eu-s fesztivál pontozásaival, de Bonnie most teljesen megérdemelten végzett valahol hátul, a mezõny második felében.
offtopic
robicsek2 2013 máj. 19. - 17:21:08
(443/737)
Azon fogok röhögni, hogy a következõ Strih faktoron, és a többi szemét mûsorban, mindenki ezzel a dallal akar majd probálkozni :) Mert marha egyszerû, Szerintem már az elsõ napi meghallgatások után ki lesz tiltva Alex dala :)
olahmiki1959 2013 máj. 19. - 17:13:51
(442/737)
"Szlovákok sem adtak pontot,"

Talán azért, mert NEM IS ADHATTAK, ugyanis pontot csak az adhat, aki egyáltalán bekerül a versenybe, és Szlovákia az idén kimaradt, a szlovákok tehát nem csak nekünk, hanem senki másnak sem adtak pontot..
Semprini 2013 máj. 19. - 16:56:34
(441/737)
" Ugyan mi szégyenkezni valónk van miatta? Ilyen a közízlés és kész. Vagy nem ilyen, csak akik valami magasabb színvonalra vágynak, talán nem küldtek egyetlen sms-t sem a jelöltjükre :)"
Vagy nem is nézik a dalfesztivált, esetleg csak háttérzajként megy, mint nálam, és néha odakapják a fejüket vagy mert tetszik a dal, vagy épp mert nem. Én régebben követtem a dalversenyt, sõt videóra is vettem, 1993-98-ig az összes döntõ megvan és néha meg szoktam hallgatni a dalokat. Ma a jobbak közt is alig van olyan, mint régen a gyengébbek voltak, egyszerûen hanyatlott a színvonal, és ezzel arányban a közízlés is, bizony. felismerhetõen és igen nagy mértékben. Ma sokkal rosszabb zenéket szeretnek az emberek, mint 20, 30, 50, vagy akár 200 évvel ezelõtt! Hol vannak ma már olyan zenekarok, mint az ABBA, a Beatles, inkább el se kezdem sorolni... (Már Falstaff is megmondta: "Minden hanyatlik"...) Na persze vannak szabályerõsítõ kivételek, de hát azok csak a szabályt erõsítik.
A mostani magyar dal irreálisan elõkelõ, tizedik helyével én se tudok mit kezdeni, lehet így meg úgy magyarázni, de a dal a legrosszabbak közt volt. Talán 3-4 dal volt még ennél is gyengébb. Tehát simán a 20. hely környékére, vagy még hátrébb saccoltam volna. Meg se közelíti Charlie 98-ban a 23. helyen végzett dalát (A holnap már nem lesz szomorú), vagy Balázs Fecó Új név egy régi ház falán c. számát, amit 95-ben Szigeti Csaba pocsékul adott elõ, nem is végzett õ se jó helyen. A NOX-ot vagy Wolf Katit is azért hoztam fel példának, mert fényévekkel, nagyságrendekkel voltak színvonalasabbak kint az a Bye(gúnár)Alex, mégis hátrébb végeztek, pedig a mezõny akkor se volt sokkal erõsebb mint most...
offtopic
venasszonyok#nyara 2013 máj. 19. - 16:19:03
(440/737)
Úgy tûnik máris sokat tettem az önértékelésedért. Jó érzés lehet, ha valaki ennyivel különbnek tartja magát valakinél.
Nem hinném, hogy egy egységes tábort alkotnának, akinek nem tetszik Sanyika nyünyögése és az én balkáni habitusom minden olyan fórumozóra rossz fényt vet, aki hasonló véleményen van errõl a "produkcióról".
Tényleg nem ér a téma ennyi vitát. Én pusztán néhány példával próbáltam megvilágítani, hogy miért nem tölt el a 10. helyezés kitörõ örömmel.
És elnézést, ha tévedtem, mert Józsinak hívnak.
offtopic
hanguktaekwondooo 2013 máj. 19. - 16:00:16
(439/737)
Kellemes Pünkösdöt minden kedves moderátornak!
Kitartást kívánok hosszú és fáradságos munkanapjukhoz!
Egy idõ múlva elér a fény mindenkihez!
;-)
hanguktaekwondooo 2013 máj. 19. - 15:50:01
(438/737)
A hozzászólás értelmezhetetlen.
Mi az <ügy>?
Ki a <mi> és a <ti>?
Milyen <tábor>?
Nem kéne lazítani?