Towner 2014 máj. 11. - 17:09:29
(184/244)
Kon-csita utolsó mondata mielõtt elénekelte volna a gyõztes dalt a végén: Meggállíthatatlanok (unstoppable) vagyunk!
Ez mindet elmond, kibújt a szög a zsákból.
filoszemitabélus 2014 máj. 11. - 17:00:32
(183/244)
Az biztos, hogy klasszissal jobb bármelyik indulónál (KSA-nál is)
https://www.youtube.com/watch?v=Ob5zgpPTliY
Ljerk 2014 máj. 11. - 16:55:34
(182/244)
Elég sületlenek vagytok itt néhányan. Deák Bill Gyula meg is nyerte volna régebben, ha el akart volna egyáltalán indulni - https://www.youtube.com/watch?v=AFwdX8dALVI
robicsek2 2014 máj. 11. - 16:54:48
(181/244)
Csak kicserélik a vaj köpülõt másra :) És megvan a gyõzelem . De az elsõ sorokban kéretik esernyõt vinni, mert a szám végén hullik majd az áldás :)
robicsek2 2014 máj. 11. - 16:51:29
(180/244)
Volt hasonló :) Nem kicsit dekoltált nõ köpülte a vajat :)
Ljerk 2014 máj. 11. - 16:38:26
(179/244)
Érdekes olvasni a sok véleményt. Szerintem nem az a kérdés hogy ki szavazott kire, hanem hogy ki nem szavazott. Például én sem, meg gondolom azok akik szeretnek valamilyen könnyûzenei stílust. Ugyanis minden mûfajban ami volt ezen a fesztiválon van vagy 2 tucat jobb elõadó Európában. Semmi értelme nem volt szavazni, pláne hogy csak más ország "rossz" elõadóira lehetett, még saját "rossz"-ra sem. :)

Így aztán csak a valamilyen "okból" szavazók szavaztak, akár liberálisok, akár magyarok a szomszéd országokból, akár szlávok a szlávokra, akár északiak az északiakra! Magyarán, számomra érdektelen a végeredmény meg az összes magyarázat, mivel úgyis más zenéket hallgatok. :)
1/10
Bob19 2014 máj. 11. - 16:24:24 1/10
(178/244)
Vagy lehet, hogy csak "jaj de jó pofa küldök rá egy sms-t úgyse õ nyeri meg alapon" szavazott rá a sok h***e? Még ezt is eltudom képzelni a mai világban.
mushi 2014 máj. 11. - 16:23:12
(177/244)
puzsért a legtöbb esetben egy bunkó, feltûnési viszketegséges majomnak tartottam, de most eléggé megragadta a lényeget:
"Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva. A képernyõ innensõ oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transznemûek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létezõ szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nõ egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság."
1/10
Bob19 2014 máj. 11. - 16:09:20 1/10
(176/244)
Látom senkinek sem tetszett a gyõztes. Elárulom, nekem se! Na de nem azért mert bajom van a melegekkel, de akkor is hogy ****moderálva**** csak azért mert a meleg egyenjogúságért (házasságért) tüntet. Mert a végén amit mondott az erre utalt. Ha jól emlékszem nem régiben volt is valami hír ez ügyben hogy valahol tüntettek mert nem akarják engedélyezni a házasságot vagy talán az adoptálást. Gondolom hasonló ok miatt küldték õt is ide (elõválogató nélkül!)
De az még hagyján hogy transzszexuális, de hogy csak azért lép a színpadra hogy politizáljon az már nonszensz. Szakál nélkül elviseltem volna hogy õ nyert, de így!? Azért egy normális transzszexuális/transzvesztita nem hord szakállt meg bajuszt!
Mellesleg messze nem õ volt a legjobb, én inkább úgy a 10. helyet adtam volna neki csak a dalt nézve, amit nem igen fognak még a rádiók sem éjjel-nappal játszani mert egy dallamtalan valami.
A tavalyi fesztivállal ellentétben ahol annyira nem tetszett a dobogósok dala sem, itt most Hollandia produkciója nekem nagyon is bejött (sokkal jobban mint szand-bandi dala) így örültem volna ha inkább õk nyerik meg és nem egy szakállas nõ, vagyis férfi...
De miért is szavazott rá szinte mindenki? ****moderálva**** Vagy megbundázták (ezt is)? És ha Magyarországon senkinek sem tetszett, akkor mi miért adtunk Ausztriának 10 pontot?? Véleményem szerint közjegyzõ ide, közjegyzõ oda, a közönség szavazatára nagy ívben tojnak. Én kíváncsi lennék egy internetes szavazás eredményére is...
mushi 2014 máj. 11. - 15:32:06
(175/244)
abszolút liberális gondolkodású vagyok, de egyszerûen rosszul leszek ettõl a tegnapi gyõzelemtõl.. európának cirkusz kell, egyedül ezt bizonyította a -még nevében is- transzvesztita gyõzelme. a különleges, a különös, a megbotránkoztató. az országok pedig, tisztelet a kivételnek, fejet hajtottak, és cirkuszi majomként tapsikoltak ennek a borzadálynak. mert ugye minden kis bejelentkezõ úr vagy hölgy vigyorogva mondta ki, hogy conchita vagy ausztria. mintha olyan természetes lenne, meg hát ugye nem szabad kilógni a sorból...
de egy biztos, nem adok fél évet se, és eltûnik, mint ahogy a többi is majdnem mind egy szálig.
filoszemitabélus 2014 máj. 11. - 14:41:45
(174/244)
Nagyon jól látod és nagyon jó gondolatokat írtál le. Pontosan errõl szól a zseniális Karinthy Frigyes "A púpos" címû novellája.
Ha véletlenül még nem ismered, itt megtalálod:https://www.google.hu/search?q=karinthy+a+p%C3%BApos&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=fflb
Mike88 2014 máj. 11. - 14:12:06
(173/244)
Nem gondolod, hogy akik rászavaztak, azok kiteszik magukat habzószájú, felháborodott embereknek. Ez mindig így van, tavaly nagy kérdés volt nálunk, hogy ki szavazott Alexre, akkor sem jelentkezett önként senki sem! Ismervén a rasszista, elutasító Európát, bárki is gondolta, hogy nem Õ nyer? Azért mondom ezt, mert én azt (is) rasszizmusnak, elutasító, kirekesztõ viselkedésnek tartom, ha valaki felhívja a figyelmet egy ember oda nem tartozására, ezt teheti úgy is, hogy az átlagnál nagyobb üdvrivalgással fogadja, hogy "dejó hogy itt vagy, emberek, látjátok, itt van", épp hogy csak meg nem simogatják a fejét.
ÕÕÕ, politikusok szoktak ilyen hasonlatokat mondani, amit én csak zagyválásnak tartok, de most mégis megteszem, régen az illembe hozzátartozott az, ha valaki egy nagyobb közösségben tüsszent, nem hívjuk fel rá a figyelmet, mert utána orrot fog fújni, s ne nézze már mindenki, sz'al ma meg ordítjuk, hogy egészségedre, mert hát jót akarunk neki s ezt ki is akarjuk fejezni, nehogy már megfázás jele legyen.
Conchitát nem fogadja el senki sem, az sem aki rászavazott pusztán a kinézete miatt, aki köpködi, az sem, aki megbámulja, mutogat rá, mûsorvezetõ ki ölelgeti, puszilja, mert nem csinálja ezt egy mûsorvezetõ egy fellépõvel, semmi más ez mint sajnálat, önmagunknak bizonyítás, hogy elfogadók vagyunk, s Õ egy eszköz, amit fogunk, használunk, mikor épp nem kell, rá sem nézünk, eszközként felhasználni embert pedig nem szép viselkedés, közben azt gondolják ezek az emberek magukról, hogy helyesen cselekednek, ez a legabszurdabb az egészben s elhitetik ezzel az emberrel, hogy szeretik, miközben kitudja mit gondolnak.
S nem kizárt, hogy a produkció után lemosta a sminket, hátrakötötte a haját, felhúzott egy kopott farmert, meg egy inget, feldobta a bakancsát az asztalra s lenyomott pár sört a haverokkal, Európa meg megette, s megint csak bizonyította, hogy nem képes az egészséges gondolkodásra, csak a diszkriminációra, legyen az pozitív vagy negatív, de nélküle nem tud élni.

-----------------------------------------

Senki ne legyen mérges Conchita gyõzelme miatt pusztán csak azért, mert Andrást várta elsõ helyre, egyrészt nem volt rá reális esély, másrészt nagyon elõkelõ hely az 5. helyezés ha Magyarországról van szó ezen a versenyen, s ha nem Ausztria nyer, akkor vagy Svédország vagy Hollandia, mi pedig 3. vagy 4. helyet kapjuk meg.
benvenuto1 2014 máj. 11. - 14:05:46
(172/244)
Ez a verseny kompromisszumos döntéssel hirdet gyõztest.
Hogy milyen ötlettel lehet gyõzni, azzal eddig sem értett mindenki egyet.
Hogy kinek melyik a legszebb dal, azon sem érdemes vitatkozni.
Egy fontos dologról nem esett eddig szó: a fogadóirodákról és az elõzetes listákról, a papírformáról, melyek eleve nagyban befolyásolták az utóbbi években a végeredményt. Igazából egyetlen dolognak lehetett szurkolni: hogy végre ne a fogadóiroda lova fusson be.
Towner 2014 máj. 11. - 14:03:27
(171/244)
Sajnos, teljesen igazad van.
Meklód fia 2014 máj. 11. - 13:36:26
(170/244)
és közülünk mégis kik szavazták az élre csipkejózsikát? Mert, hogy mindenhonnét csak a felháborodást olvasom, semmi olyat, hogy én rá szavaztam vagy ilyesmi.
tyrichie 2014 máj. 11. - 13:24:16
(169/244)
A lengyel lányok nagyon ott voltak.
abisztriczky 2014 máj. 11. - 13:08:16
(168/244)
Ha nem az osztrák versenyzõ nyerte volna meg, vagy nem az élmezõnyben végzett volna, mondjuk pl. a franciák helyén zárta volna a versenyt, akkor rásütötték volna Europára, hogy rasszista, homofób, meg satöbbi. Azon azért egy kicsit csodálkoztam, hogy mi is az élre szavaztuk.......
gopocher 2014 máj. 11. - 12:46:30
(167/244)
jó de én finn rockot hallgatok
magicvoice 2014 máj. 11. - 12:44:25
(166/244)
Nem illik ilyet leírni, de a tisztánlátás érdekében a spanyol szlengben a "conchita" azt jelenti, hogy kis kurv@, kis pics@, a "wurst" a német szlengben pedig azt, hogy f@sz.
cellasto 2014 máj. 11. - 12:28:44
(165/244)
én kb 4-5 éve nézem rendszeresen,de az ideit a végeredmény kihirdetése kivételével már nem volt gyomrom megnézni.
hol vannak a régi szép idõk,amikor még a tudás és tehetség alapján ismerték el az elõadókat?