Téma: Exit 8

5/10
pihes máj. 09. 14:02:10 5/10
(10/10)
Ami a fehér folyosó belőle, és az állandó változatlanság, meg a kitérők, nem sok jót ígérnek. Volt benne valami ÖT/TÍZ
2/10
Gulácsi Péter ápr. 23. 12:32:17 2/10
(9/10)
Frusztrálóan kbírhatatlan, szenvedés végignézni ezt a filmet....
Ismerem a játékot, de ez még annak tudatában is gyenge lett. MIt gyenge egy büntetés. Ami interaktívan fél órában működik az filmként túl sok.
A sztori érdekes és elgondolkodtató és mutat némi párhuzamot a Silent Hill-ek alapkoncepciójával, ezért kettest és nem mínusz tízet adtam...
Bartosz ápr. 08. 21:41:42 Előzmény Anyádba
(8/10)
A szájbarágás az tipikusan a japán művek stílusjegye.
1/10
Niki175 márc. 26. 23:52:58 1/10
(7/10)
Ez még mindig nagyon sok pont erre a filmre. Akár jó is lehetne, ha mondjuk a nézőt is gondolkodtatná, hogy vissza forduljunk-e épp vagy sem. De kb. ezt tudom javulásként elképzelni, mert az egyébként egyedi - egy játékon alapuló - ötletet kb. egyáltalán nem sikerült kihasználni.
Felhőjáték márc. 16. 21:05:30
(6/10)
Bizonyára sokunknak volt már olyan álma - magyar szokás szerint akár késői vacsorától - , hogy egy labirintusban jár és sehogyan sem találja a kiutat. Majd a legnagyobb kétségbeesés közepette felébred.
Innen aztán valami hasonló tapasztalatot éreztem az exit 8-l kapcsolatban. Mint már többen megállapították, azért gondoljunk bele őrület határán bolyongani egy zárt térben jelesül rideg fehér "kórházi" csempével kirakott folyosón az bizony eléggé horrorisztikus. A folyamatos monotónia azt hihetnénk unalmassá teszi a filmet. Nekem sokkal inkább az a feszítő érzésem volt a film nézése közben , hogy mi lesz? A szereplők ebben a dantei pokolban maradnak céltalanul kószálva a kijáratot keresve.
Közben kicsiben lejátszódik az élet milyenek is vagyunk, kicsinyesek , nemtörődömök, vívódások a gyermekvállasok körül a civilizációnk mókuskereke és még folytathatnám tovább..
Mindezt keleti viszonylatban is kiváló színészekkel pedig szinte alig vannak benne széles keleti gesztusok talán csak a kismamára ordító japán hivatalnok hisztérikus megnyilvánulása a baba sírásra.
A film javára írom azt, hogy mint magyar társfilmje a Kontroll (2003) mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát.
Természetesen ez csak távoli áthallás a két film között mondhatjuk más és más sarok vagy horror pontokon nyugszik
Az sem véletlen, hogy A Japán Filmakadémia díja az év új színésze kategóriában a film társ főszereplője érte el.
9/10
India243 márc. 09. 08:38:47 9/10
(5/10)
Nagyon jó film, "üljünk be a plázába, mert nincs jobb dolgunk" szórakoztató horror, állítólag egy videójáték alapján, de nagyon pozitív társadalmi üzenettel, a japán társadalomra is ráfér, de a nyugatira is, minket is beleértve... A zárójelenet lehetett volna kicsit hollywoodibb, de a pozitív üzenet szerintem így is átjött, és ez egy japán film.

Valóban nincs nagyobb csoda a gyermekáldásnál, és valóban tragédia a mai fejlett, fogyasztói társadalomban, hogy a munka öncéllá válik. Csak sajnos olyan világot élümk, ahol a normális értékelet közvetítő, mondjuk ki, a magzatgyilkosságot nem helyes megoldásként bemutató filmek csak becsomagolva lehetnek sikeresek, mert a mai, elcseszett, istentelen,családi érték ellenes, individualista társadalomban a Váratlan élet, aminek Oscar-t kellett volna kapnia,(YouTube -on fenn van, kötelező)még csak meg sem jelent a Cinemacity hálózatban. Úgyhogy ha egy laza szórakoztató horrorba van normális erkölcsi üzenet becsomagolva, az nagyon pozitív. És igen, az is fontos, hogy a társadalom hogy viszonyul azokhoz, akik gyereket vállalnak, akár olyan hétköznapi helyzetekben, mint a metró. Én mondjuk úgy csináltam volna, hogy a végén a telefonba nem azt mondja, hogy "majd a kórházban eldöntjük", hanem már ott egyértelműen kinyilvánítja, hogy maradjon a baba, de lehet ez túl szájba rágós lett volna, de ha a labirintusban a jövőt látta, és ha az utolsó jelenet arra utal, hogy már a védelmére kel az anyukának, akibe paraszt módon belrkötöttek(Miközben könnyes a szeme...), akkor szerintem egyértelmű a happy end, és hogy mi volt az erkölcsi üzenet.

6/10
Anyádba márc. 08. 09:58:36 6/10
(4/10)
Valaki kerülne egy olyan szituációba ahol belső démonok után kéne nézned hosszú hosszú ideig? Ez a film alapkoncepciója.

Mi működik: Az operatőri munka kiváló. Az első jelenettől az utolsóig gyönyörűen van felvéve. A vizuális trükkök is jól működnek, teknika oldalrol remekel.

Mi nem működik: Az üzenetet sikerült a lehető legszájbarágósan tálalni. Amikor századjára mondják el, hogy mi a baja a főszereplőnek kicsit húztam a szemem. Értjük mi a helyzet, szerintem már elsőre értettük. Van egy pont amikor szembenéz a protagonista azzal amit érez, ennek ellenére ugyanúgy megy tovább minden mintha nem történt volna semmi. Es akkor jön a horror része a dolognak. Sikerült ugyanazt a csecsemő sírást minden ilyesztőnek szánt jelenetnél belerakni, hogy minnél egyértelműbb legyen az egyértelmű.

Egy két szavasak a szereplők, ezért nincs nagyon mélységük, a problémáik a meghatározóak. De egy ember nem csak a félelmeiből áll. Jó lett volna látni ki miért lett olyan amilyen.

Összeségében nem ajánlom.
10/10
Johny115 márc. 07. 23:39:50 10/10
(3/10)
Nekem bejött. :)
5/10
lurdba márc. 06. 22:56:20 5/10
(2/10)
Nem éri meg...
5/10
Antalka74 márc. 06. 08:06:03 5/10
(1/10)
Ez nem thriller, pláne nem horror, inkább egy kamaradráma. Egyszer túlélhető.