6/10
Belmont 2025 ápr. 18. - 16:26:09 6/10
(1/1)
Nem osztom a Port kritikusának véleményét, bár megértem és sem a színészekbe, sem másba nem kötnék bele. Csak én nézőként azt éreztem, mint amiért a Peaky Blinders legutóbbi évadát se bírtam már megnézni: annyira a tökélyre törekednek minden egyes részletben, hogy túlontúl színpadias az összkép.

És még valami: talán furcsa lesz, valószínűleg a mai kor tendenciái miatt van ez és mást nem is zavar. Nem vagyok nagy filmfogyasztó, nekem úgy tűnik, mintha arra játszanának a filmgyártók is, ami a videómegosztók révén az amatőr videós tartalmakban sajnos már megszokott lett: az egész sorozatban mintha egy pillanatnyi levegővétel sem lenne. Még a nyugodtnak szánt jelenetek sem engednek a túl szorosra vett nadrágszíjon. Minden hömpölyög. Nem tudja feldolgozni az ember.

A bevezető zene meg kifejezetten idegesítő sajnos. (Lalla-lalla-lalla-lalla, lalla-lalla-la... Komolyan.)

Más: a brit sorozatoknál nálam az etalon a Line of Duty. Ehhez képest nemhogy adatlapja nincs a Porton, hanem még Stephen Graham adatlapján sincs feltüntetve, noha az egyik évadában ő az egyik főszereplő.