sipka 2009 jún. 03. - 23:49:46
(8/48)
Fantasztikus hármas. Ennyit kapna tõlem, ha én lennék a vizsgáztató tanár, az általam kitalált "Sipkamera" nevezetû filmes tanintézményben. De mivel még csak gondolatban építettem fel létesítményem alaptégláit, így nyilván eltekintenék ezen érdemjegybeli minõsítéstõl, és inkább csak leegyszerûsítve tálalnám az alkotás érdemeit, hibáit.
Teljesen egyértelmû, hogy a negatívumokkal kezdeném véleményem özönét, abból a legnyilvánvalóbb okból, miszerint a fikázás könnyebb, mint a dicséret (s ezt élvezetesebb olvasni is, hisz ki kíváncsi egy már-már túlzásokig menõ lelkendezésre, ami fokozatosan halad a seggnyalás felé).
Az elsõ pont ami mellett nem lehet elmanõverezni, az a képregényhez való hûtlenség, ami már megszokott a megfilmesített Marvel világban, de talán ez a mû jobban elhúzott a többiektõl e téren. Számtalan eltérés közül a legirritálóbb Fátum Doktor megszületése, amely egyáltalán nem egyezik meg a filmben látottakkal. Hogy egy kozmikus sugárzástól beacélosodott volna mindene (a feje búbjától a seggén át a lábujjáig)?! Ez mérhetetlen baromság! Eredetileg csak az arca roncsolódott szét, egy Reed-del épített gépezet miatt, amelyet rosszul állítottak be. A fém maszk is ezért lenne a fizimiskáján. Ám az alkotás forgatókönyvírója jobbnak látta, ha Fátum Doktor egy jellegtelen érzelmi világgal rendelkezõ, bõrhámot levedlõ terminátort személyesítene meg. Hát mit ne mondjak: Frappáns ötlet.
A második tényezõ a télapó "rosszak" címû listáján, egyértelmûen a "Lény" apró termetû karaktere. S már fel is fedtem a gondomat, ami bár elnézhetõ, de tuti nem a Tv képernyõje elõtt, hanem egy "Fantasztikus Négyes" nézésén kívül esõ kellemes programon. Felfogni nem tudom, hogy a képregénybeli hatalmas testmagasságú benga kõzet, hogyan válhatott ilyen hobbit méretû kiszáradt gyurmává. De legalább csak egy picivel magasabb lenne a két férfitársánál... Ám sajnos csak a csajt tudta lekörözni (ábra). Mindenesetre érdekes látványt nyújt.
S akkor most rátérnék a szimpatikusabb tulajdonságokra, amik nagymértékben javítanak az alkotáson: a bárgyú humor és a látvány. Mindkét elem eltudja fogadtatni az esetleges nagyszabású ballépéseket, így viszonylag szórakoztató idõtöltésnek minõsül egy kimerült napszakban. Az élmény nem lesz annyira maradandó, mint egy "Sötét lovag"-nál, de egy önfeledt ellazulást mindenképp véghezvisz (csak egyszer).
unisol1 2008 okt. 23. - 19:40:28
(7/48)
Nálam is kb annyi (asszem 6.4), de tetszett, a 6.4 nem kevés. Én pont azt utálom, ha nem reális valaki, mint itt szinte mindenki, mert hogy minden film ami tetszett 9-10, ami nem 1-2, ilyen nincs! 9 pontot azért sosem ér ez a film, pedig jó, de az már Braveheart kategória... és azért 1 napon a kettõt... :-)Szóval akinek 10-tõl több 9 pont fölötti értékelése van, az nem objektív, és nem érdekel a véleménye. (Sorry, nem piszkálódás... általánosan írtam a fórumozókról. Néha az IMDB-vel se értek egyet, de egész jól belövik a filmeket általában <persze 50 ezer ember már álfogó vélemény>)
unisol1 2008 okt. 23. - 19:34:43 Előzmény rexi5
(6/48)
Fáklya, mikor síelés közben kigyulladt, & krátert olvasztott a hóba... Aztán zsinórba a többi is észrevette a dolgot...
rexi5 2008 aug. 21. - 14:47:49
(5/48)
melyikük is vette észre elöször az erelyét?
sznúp 2007 dec. 02. - 23:16:24 Előzmény csaysee
(4/48)
Ez 1 szuper kis film , az egyik legjobb a Marvel - filmekbõl :)
csaysee 2007 aug. 18. - 20:32:50
(3/48)
Lattam mar jobb filmet is de ez is tetszett...
ZsuZs 2006 aug. 02. - 17:50:25 Előzmény [: Azuroo andrew :]
(2/48)
Alig várom már a második részét mert az elsõ tetszett!!!
[: Azuroo andrew :] 2006 ápr. 21. - 11:41:03
(1/48)

A Marvel brand adaptációk sora tovább bõvült, méghozzá szvsz az egyik legjobb alap matériát jelentõ Fantastic Four-al.
Tim Story filmje nem „váltja meg” a világot ám különösebb csalódást sem okoz.
Eme mûfaj esetében inkább a vizuális megvalósítás és a dialógokba csempészett humor, kell hogy igényesen kidolgozott s hangsúlyos legyen ( esetleg hõseink érzelmei vagy viszonyaik a társadalommal)
A filmben a négyes tagjai olyan képességekre tesznek szert, mely valamely módon az életbõl vett tulajdonságaikra utal így vissza.
Mivel a Fantasztikus Négyes hõsei nem velük született s nem is spontán kapták természet feletti erejüket, a film egy jelentõs része ennek történéseit mutatja be. Ennek okán, negatívumét róható fel valamelyest az eseménytelenség és a nagyobb látványos összecsapások hiánya ( persze azért ezektõl nem teljesen mentes a film), ám ezekre bizton számíthatunk nagyobb számban a folytatásban …
Igényes, jól kivitelezett ám néhol terjengõs comic adaptáció.

10 / 5,5

KÉP & HANG :

Az transzfer tûélés, részletgazdag. (Érdemes figyelni egy-egy átvezetõnél a levegõbõl felvett képsorok felhõkarcolóit)
Fizikai illetve tömörítési hibáktól teljesen mentes a kép.
Kettõ DD s egy Dts. Utóbbi rendesen ráver a dolbykra.
A szinkron elfogadatható, a magyar 5.1DD nem marad el az angol 5.1DDtõl