10/10
zetorka 2011 jún. 23. - 16:56:48 10/10
(330/610)
Kicsit féltem mikor eldöntöttem, hogy beülök rá a moziba, mert nem érdekel a balett. Életemben azt hiszem egyszer voltam balett elõadáson és rettentõen untam, de kockáztattam, mert érdekesnek tûnt az ajánlója.

Nem csalódtam, most végigolvasva a kommenteket furcsa is, hogy mennyien panaszkodnak a rengeteg tánc jelenet miatt, én észre se vettem milyen sok volt benne, mert minden jelenetnek meg volt a maga helye. Szükségesek voltak, hogy szépen ki lehessen bontani a történetet.

SPOILER
Egy nõ történetét, aki beleõrül a tökéletesség kergetésébe.

Kicsit eszembe is jutott a Pál Adrienn, amit szintén nem rég láttam. Ott a fõszereplõ, hogy "megszokja" a munkáját teljesen belefásul az életbe. Bár nem is hasonlít egymásra a két karakter, az közös, hogy mindketten túl nagy árat fizetnek.

De neki legalább nem volt ilyen idegesítõ anyja, komolyan felpofoztam volna szívem szerint. A leggyakoribb szó végig a "sweety" volt tõle, már hülyét kaptam amikor meghallottam. Pont ezért volt tökéletes az anya karaktere, szinte kézzel fogható volt az a szeretetterror amit mûvelt.
SPOILER VÉGE

Szerintem aki szeret filozofálgatni a lét kérdésein, annak tökéletes.
10/10
zetorka 2011 jún. 23. - 16:54:36 10/10 Előzmény LCsajszi
(329/610)
a texasi láncfûrészes az tényleg brutál film, vagy 10 percet láttam belõle, de az is elég volt, hogy az agyamra menjenek a szereplõk, össze-vissza futkároztak meg sikítoztak.
Csak azért nem unatkoztam, mert idegesített, hogy milyen hülyék.
0313_babo 2011 jún. 23. - 02:48:24
(328/610)
jézusom, csupán most fejeztem be, de szinte szavakat sem találok... a végén egyszerre ámultam a gyönyörûségtõl és borzongtam a félelemtõl,ez egy beteg film, sohasem akartam tökéletes lenni, de ez után még jobban nem akarok... az én elképzelésem szerint is meghalt a lány, így tökéletesen.. nagyon elgondolkodtató, és minden bizonyal nem csupán egy balettos film, ez sokkal több! megértem az oscart, aki ezt eljátsza az mindenképpen megérdemli! szerintem komoly üzenete van és mélyen szántóbb mint azt én hittem!
drProktor 2011 jún. 21. - 16:00:35
(327/610)
Remek film, és/de egyetértek ZitaTeamKristennel:

„hogy SPOILER akár ölni is képes lenne, s már te,
mint nézõ sem tudhatod, hogy mi a valóság és mi nem,
megtörtént -e a gyilkosság vagy sem SPOILER,
s hogy is fog ez az egész véget érni..”

Az azért probléma, sztem, ha a nézõ ennyire nincs
érdemben tájékoztatva, hogy mi is történt.
Szóval sztem ez hibás dramaturgia
SPOILER Van aki szerint tkp önmagát szúrta le
Na, ez viszont hülyeség, végigtáncolt egy
felvonást, nincs az az adrenalin bomba.. . . SPOILER
2/10
Csemy_ 2011 jún. 21. - 11:20:34 2/10
(326/610)
Legjobban a drámákat szeretem, mindig találok bennük valami elgondolkodtatót vagy olyat amit érdemes megkönnyezni.... Ebben a filmben egyik sem volt, azokat pedig kifejezetten furának tartom akik ezt a filmet újra megnézik...

A szinészek remekül játszanak, és NP is megérdemelte az Oscart.
ZitaTeamKristen 2011 jún. 20. - 23:11:57
(325/610)
wow, fantasztikus, hogy milyen sokféle az emberek ízlése... úgy gondoltam, hogy végigolvasom a kritikákat, de aztán elment tõle a kedvem, szóval jöjjön csak simán a véleményem. sztem egy nagyon jó filmrõl van szó. Írta valaki, hogy ez pusztán egy balettos film.. hm nagyot téved, bár az kétségtelen, hogy a balett világa is megjelenik benne.
Megláthatja a nézõ, hogy mennyit eszik -nem eszik..- egy táncos, hogy karcsú maradjon, hogyan hozza ki a testébõl a letöbbet hajlékonyságban, és hogyan használja a testét táncra,s ezáltal érzelmek kifejezésére -szóval akár egy balettos film is lehetne, de jóval többrõl van szó.

"NP mint nõ sohasem tetszett, az ukrán csajban is több élet van és jobban is néz ki a filmben. NP olyan döglötthal-szerû nekem, nem képes megjeleníteni valódi érzelmeket, egy arca van."
A fõhõsnõ egy "frigid kislány", mint ahogy el is hangzik a filmben -szexuális élete nulla, még maszturbálni sem szokott, rettentõ merev és gátlásos -éppen ezért olyan nehéz neki a fekete hattyú megjelenítése a színpadon. A kérdés is elhangzik rá: "Te megdugnád? Nem. Én sem." Szóval a fenti komment nekem éppen azt bizonyítja, hogy N.P. jól alakítja a szerepét. Mila Kunis karaktere pedig, igen sokkal jobb nõ, õ a csábítás, a fekete hattyu, akiben élet van.

Maga a film sztem több rétegû, egyrészt adott egy lány, terhelt és nyomasztó kapcsolattal az édesanyjával (hiába felnõtt, mégsem lakik egyedül, anyja öltözteti, szinte megmondja neki mit csináljon, mindeközben ráadásul a lányára próbálja áthelyezni be nem teljesült táncos karrierjének a súlyát). Amikor csak ezt a szintjét néztem a filmnek, elõször kicsit csalódott voltam, hogy nem kínál megoldást erre a helyzetre, s nem is ad feloldozást, vagy valamilyen pozitív ígéretet a fõhõsnek, s ezáltal a hasonlóan szenvedõ nézõnek.. De aztán rájöttem, hogy a film ábrázol, legfõképpen a Mûvészt, aki mindent beáldoz, hogy megszülessen egy mûalkotás, hogy létrejöjjön a "tökéletes", s mindemellett azt a folyamatot is, ahogy egy szerep átformálja a színészt, akár eltorzítja a lelkét -arról meg már ne is beszéljünk milyen pokolian jól csinálja, fokozatosan halad, az apró hallucinációktól,és viselkedési rendellenességtõl, odáig, hogy SPOILER akár ölni is képes lenne, s már te, mint nézõ sem tudhatod, hogy mi a valóság és mi nem, megtörtént -e a gyilkosság vagy sem SPOILER, s hogy is fog ez az egész véget érni..
Valóban nyomasztó filmrõl van szó, ami a végén sem oldódik -de úgy gondolom, hogy úgy jó ahogy van, itt most máson volt a hangsúly. 10/10
offtopic
Charles Foster Kane 2011 jún. 16. - 16:03:03
(324/610)
Szerintem meg teljesen mindegy. A lenyeg, hogy akar meg is halhatna, mert mar elerte a tokeletesseget.
mulao 2011 jún. 16. - 15:57:36
(323/610)
SPOILER

Szerintem márcsak azért is meghal, mert a filmek általában nem úgyérnek véget, ahogy én akarom. Ha jól rémlik, mintha becsukódott volna a szeme mikor utoljára mutatták. Amúgy szerintem a film úgy lenne jobb, ha meghalna a végén. Ez valahogy olyan drámai, jó befejezésnek hat. De jó ez is, hogy minden nézõ magadöntheti el. Végülis az én tippem az, hogy igen, meghal.
Prüntyütyû 2011 jún. 16. - 15:05:57
(322/610)
SPOILER

egyértelmû, hogy meghal, de nyugi csak a filmben, a szinésznõ él és virul:)

SPOILER VÉGE
10/10
Watchmen 2011 jún. 16. - 14:58:54 10/10 Előzmény csontosmeggymag
(321/610)
Ez teljesen egyéni döntés. A rendezõ azért nem ad egyértelmû választ mert azt szeretné, hogy a nézõ maga döntse el, hogy életben hagyja-e a fõhõst avagy nem. De ha már így megkérdeztél, akkor szerintem nem hal meg, vagyis remélem.

SPOILER mert ügye egybõl hívják a mentõt és szerintem volt még esélye, a Pankrátorban viszont szerintem meghal Mickey Rourke figurája, ott szerintem nincs esélye a túlélésre, viszont itt Ninának szerintem van. De mondom ez csak az én véleményem. SPOILER OFF.
10/10
csontosmeggymag 2011 jún. 14. - 23:58:39 10/10
(320/610)
SPOILER KÉRDÉS
szerintetek meghalt?
Red John 2011 jún. 11. - 10:16:15
(319/610)
N.P. élete egyik legjobbját alakította ,V.C. tõl láttam már sokkal jobbat.
A film maga hosszú volt és unalmas. idõnként az órámat néztem mozizás közben.
3/10
issti 2011 jún. 09. - 08:22:30 3/10
(318/610)
Szeretem Portman játékát. A Közelebb-ben pazar volt. Ez a film viszont idegesítõ. Végig kényelmetlenül éreztem magam, nem élveztem egy percig sem a filmnézést. Hasonlót a Zongoratanárnõnél éreztem, de az nagyon meg van csinálva. Szerintem ez egy rossz film és kész. Ha az volt a céljuk, hogy utáljam a készítõket, akkor bejött. Ennyi.
8/10
bbohun 2011 jún. 08. - 22:33:31 8/10 Előzmény hAAVER
(317/610)
hasonlót érzek én is.
tetszett az alapötlet, jó rendezés, jó alakítások.
de valami hiányérzet maradt utána, amit sajnos nem tudok megmagyarázni. elsõ nézésre 8/10. a Rekviem és a Pankrátor számomra igazán tetszett. de ezt most nem tudtam hova tenni.
aztán lehet ha idõvel többször látom, ez is "átjön".
9/10
Gustaff 2011 jún. 07. - 21:01:56 9/10
(316/610)
Talan sokakat felrevezet a "filmdrama" besorolas. En se ezt vartam mikor elkezdtem nezni a filmet, de miutan vegigneztem felallva tapsoltam egyutt a filmbeli kozonseggel. Ez inkabb "lelektani thriller" vagy valami hasonlo, sot nehol horrorba hajlott. Persze nem az a gumiszornyes/ malnalekvaros horror, sokkal rafinaltabb annal. Nekem par jelenetnel a keseskezu Freddys film jutott eszembe. Nekem igy tetszett ahogy volt!
mulao 2011 jún. 07. - 14:34:43
(315/610)
Miért lenne baj, hogy Natalie (vagy más színész) bevállat egy olyan szerepet, amiért nagyobb valószínûséggel elnyehet egy díjat, esetleg Oscart? Ez is csak azt bizonyítja, hogy az Oscart nem fogják csak úgy odadobni senkihez. Ez is lehet egy alázat a mûvészet, a munkája iránt, felé. Különben is már akkor simán nyerhetett volna Natalie, amikor a Közelebbért volt jelölve, kijárt már neki az Oscar és nagyon jó, hogy 29 évesen a legfiatalabb Oscar- díjasok közt van.
wrossi 2011 jún. 06. - 01:39:59
(314/610)
SPOILER

Egymást majmoljátok,ahelyett,hogy õszintén leírnátok a véleményeteket.Kicsit bánt,hogy ennyire sarkos véleményt fogok írni,de ahogy vége lett a filmnek úgy éreztem hangot kell adnom a csalódottságomnak.Imádom Natalie Portmant,A régi környék a kedvenc filmem.Annyira természetes benne,de ebben a borzalomban rá sem lehet ismerni,magára erölteti ezt a mindenkinek megfelelni akaró,természetellenes karaktert.Miért,az Oscarért?Nem kétlem,hogy rengeteg munkája van benne,de örömöt biztosan nem okozott neki,hogy ennyire kiforduljon önmagából.Most,hogy megvan a díj remélem visszatér a testhezálló szerepekhez,mert a sokoldalúságot szerintem nem így kellene bizonyítani.Hilary Swank Millió dolláros bébije az csodás,felemelõ és Oscar díjat érdemlõ alakítás volt,követendõ példa a beskatujázástól tartó fiatal szinésznõknek.Ettõl még továbbra is szeretem Natalie-t és remélem nem vettem el senki kedvét a filmtõl,de aki az élet napos oldalát szereti az jobb ha felkészül 108 perc szenvedésre.
Tisztában vagyok a dráma fogalmával,ennek ellenére tartom a véleményem.
mulao 2011 jún. 04. - 17:47:25
(313/610)
Igen, én is imádtam õt a szerepben, nem is értem miért feljtettem ki.
10/10
Andibandi10 2011 jún. 04. - 15:28:18 10/10
(312/610)
Teljesen egyet értek, nagyon jó színész!
10/10
Watchmen 2011 jún. 04. - 14:52:27 10/10
(311/610)
Természetesen ne felejtsük ki Vincent Cassel remek alakítását sem, a tánctanár szerepében. Nála jobb embert erre a szerepre keresve sem találhattak volna!!!