6/10
The Cortez dec. 26. 00:30:02 6/10
(3/3)
Korai slasher, amiből rengeteget nyúlt Carpenter Halloweenja. A fényképezés igényes: kiválóak a hosszú snittek, melyek közül a gyilkos szemszögéből felvett, elnyújtott nyitójelenet a legzseniálisabb. A hangulat kezdetben nyomasztó, de aztán megjelenik a Superman-mozikból ismert Margot Kidder, hogy néhány szereplőtársával együtt, végigpoénkodja az egész filmet. Érdekes látni, hogy még a napjainkban készült slasherekben is ugyanolyan karakterek láthatóak, illetve, hogy hasonlóan gyenge a színészi játék, mint ebben az ősrégi alkotásban.
Hentelés helyett inkább feszültségkeltésben erős karácsonyi horror, egy kínosan kiszámítható csavarral megspékelve.
Joan Fontaine 2023 dec. 03. - 11:07:44
(2/3)
Engem dühít, hogy több részletben néztem meg, elég nyögvenyelős, és a végén nem derül ki, hogy ki volt a gyilkos. A franc egye meg az ilyen filmet, ez undorító így.
feketevipera 2019 jan. 19. - 23:09:18
(1/3)
Véleményem szerint nem horror, inkább thriller, a gyilkolós jelenetek aránylag visszafogottak, és a film elsősorban a nyomasztó és hátborzongató effektusokkal operál. Mai szemmel nézve talán már picit avíttas, de bizonyos szempontból jobb, mint a remake, bizonyos szempontból viszont számomra kevesebbet adott annál (pl. a gyilkos kilétét illetően). Összességében véve nem volt rossz, az átlag fölé emeli az első félidőben meg-megcsillanó humor, az epizódszereplők, a 70-es években még szokatlan obszcenitás, egyszer megérte megnézni, noha nem vagyok vele teljesen elégedett.