Téma: Fekete Könyv

10/10
breeder 2014 okt. 20. - 22:10:52 10/10
(38/58)
"Unalmas, a felénél be is fejeztem, mert már fogtam a fejem a logikai és történelmi hibáktól!"

Most akkor láttad a filmet teljes egészében, vagy csak félig nézted meg? :)
offtopic
makovecz1972 2014 okt. 20. - 17:32:53 Előzmény breeder
(37/58)
De láttam tudom mire gondolsz, te mibõl gondoltad, hogy nem láttam, írtam valahol ilyet, hogy csak 10 másodpercet néztem meg belõle? Ettõl még a véleményem nem változott!
10/10
breeder 2014 szept. 04. - 19:32:19 10/10 Előzmény makovecz1972
(36/58)
"Ez a film ritka gyenge, van egy-két hatásos és jól megszerkesztett jelenet benne, de alapjában véve hatásvadász film a "rossz" és "gonosz" németekrõl."

Azért neked írtam az elõzõ hozzászólásomat, mert azt állítottad, hogy ez egy gyenge film, ami a rossz, gonosz németekrõl szól! Erre reagáltam, nem kioktatni akartalak. Ha ezt így vetted, akkor ezer boccs (és egy anyamedve)! :)

A filmre visszatérve, szerintem a rendezõ nagyon jól bemutatta, hogy a háború milyen veszteségekkel jár!
Hogy az ember nem bízhat meg senkiben, és hogy hány barátnak hitt személy lehet áruló.

---SPOILER---

Egyébként kár, hogy nem nézted végig a történetet, mert a vége felé van egy olyan jelenet, hogy a fõszereplõ csajt a feldühödött tömeg meg akarja leckéztetni, és azt üvöltözik neki, hogy büdös kurva. Na az a pár képsor mindent elmondott, hogy sokszor hogyan is viselkednek az úgymond gyõztesek a vesztesekkel szemben! :(
offtopic
makovecz1972 2014 szept. 01. - 20:46:49 Előzmény breeder
(35/58)
Aha és ezt miért nekem írod? Szép meg jó amiket leírtál egyet is értek vele, de állítottam olyat, ami ezzel ellenkezõ? Egy háborúban nincs jó meg rossz oldal, hanem gyõztes és vesztes és vannak alja emberek a gyõztesek és vesztesek oldalán is, mint ahogy becsületesek is. De tovább megyek az atrocitások és túlkapások nem csak a németekre volt jellemzõ, csak ezt emlegetik, mert a gyõztes bûneit tilos hánytorgatni. De ez nem csak a második világháborúban volt így, hanem minden háborúban amit elõtte vagy azóta megvívtak. Persze a gyõztes mindig jónak és igaznak állítja be a harcát, de ettõl még nem az. Számos példát tudnék hozni. Ezt a bejegyzést inkább azoknak írd meg, akik úgy gondolják, hogy a "gonosz németek" követtek el rémes dolgokat de az amerikaiak maguk voltak a megtestesült jóság és ne nekem. Egy háborúban alapvetõen áldozat van a katona a civil az ellenség a gyõztes a vesztes, mindenki akinek ilyen borzalmat kell megélnie.
10/10
breeder 2014 aug. 22. - 19:09:17 10/10 Előzmény makovecz1972
(34/58)
Azért nézd meg, nem mindenki volt gonosz a németeknél. Például Ludwig Müntze sem volt az.
Egyébként meg az a jó katona, aki nem gondolkodik. Aki már elkezd sopánkodni azon, hogy voltaképpen minek is harcol, abban eleve megmozdul valamilyen emberi érzés. Nem véletlenül lesz sok katonából a háború alatt idegroncs.
Persze a félelem, a gyanakvás is kimeríti az embert, de attól mert valakit rákényszerítenek arra, hogy fegyvert fogjon, nem lesz rossz ember. E témában ajánlom az 1930-ban készült Nyugaton a helyzet változatlan címû mûvet megtekintésre, abban ez remekül kirajzolódik, hogy a német katonák is csak emberek voltak. :)

Én meg megmaradok a magam 10-es IQ-jával. Sõt, lehet, hogy legközelebb már csak virágcserép formájában fogok ebbe a topicba írni, attól függõen, hogy mennyire leszek szellemileg a top-on. :)))
makovecz1972 2014 aug. 12. - 13:34:43 Előzmény IIIdOMINOIII
(33/58)
Ez a film ritka gyenge, van egy-két hatásos és jól megszerkesztett jelenet benne, de alapjában véve hatásvadász film a "rossz" és "gonosz" németekrõl. Unalmas, a felénél be is fejeztem, mert már fogtam a fejem a logikai és történelmi hibáktól! Az alkotóknak nem ártott volna legalább minimális történelemismeretekre szert tenni! Max a 100-as IQ alatti embereknek ajánlanám!
10/10
breeder 2014 júl. 23. - 22:20:53 10/10
(32/58)
Kitûnõ film! Háborús témában meg aztán tényleg nem egy mindennapi mû!
Az elején ugyan vonakodtam attól, hogy megnézzem, mert elég furának találtam ezt a Fekete könyv címet, és gondoltam magamban, hogy biztos ez is valami thrillerbe burkolt, romantikus ócskaság lesz, de szerencsére annál egy sokkal értékesebb, mélyebb tartalmú filmet ismerhettem meg.

A szereplõk közül szerintem mindenki jól játszott. Egy gyenge karaktert nem tudok mondani.
Mindenki maximálisan jól teljesített.

A történet és a cselekményvezetés is szuper volt. Egyszerre volt izgalmas és hátborzongató.

Szóval Paul Verhoeven elõtt le a kalappal! Ismét egy remek filmet sikerült összehoznia!

Értékelésem: 10/10
10/10
Zedka 2013 nov. 21. - 23:37:16 10/10
(31/58)
Egyszerûen hihetetlen, hogy ez a film nem kapott több díjat vagy akár jelölést is. Teljesen el vagyok ragadtatva ettõl a képi világtól, a színészektõl, de leginkább a történettõl! Zseniális!
9/10
Rahar 2013 máj. 23. - 15:30:21 9/10
(30/58)
Több, mint egy éve láttam eme alkotást. Alapvetõen nem kedvelem a Második világháborús alkotásokat, ám ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez egy kiváló film. Az alapszituáció, a történetvezetés, a színészek, a karakterek mind nagyon jók. Két dolgot tudok negatívumként megemlíteni, az egyik nem is az, inkább csak sajátosság. Ha a történet visszaemlékezésen alapul, az oly szempontból problémás, hogy így mindenki az elsõ pillanattól fogva tudja, hogy a mesélõ biztos nem hal meg. A harci jelenetek, a lövöldözések elég gagyira sikeredtek.
10/10
peti2006 2013 márc. 25. - 08:56:40 10/10
(29/58)
Nem emlékszem, hogy láttam volna holland filmet valaha, de ez tényleg egy gyöngyszem. Bár kicsit elszomorító, hogy mindig vannak emberek akik "bagóért" eladják a saját népüket. Hiszen ez ma is így van! :D
offtopic
tibbax 2012 márc. 26. - 00:57:31
(28/58)
Csak nekem tunt fel,hogy 45 majus 26-an meg tele van Haga nacikkal? Tanult ez a Verhougen tortenelmet???? Egyebkent a gagyi akciojenetek eleg cikik,de a sztori tetszik. 6/10
10/10
Attrax 2011 júl. 31. - 22:30:40 10/10 Előzmény IIIdOMINOIII
(27/58)
Egyetértek.Ku*vajó film.Kellemes csalódás mint európai film bár nem vagyok Hollywood fan de ez kiemelkedõ.Talán Verhoven legnagyobb filmje.Akció,szex,vér,szerelem kiemelkedõ szinészi játékok tehát minden ami érdekes.Nálam vetekszik a "Becstelen brigantikkal".Top 10.
10/10
IIIdOMINOIII 2011 jún. 05. - 12:08:11 10/10
(26/58)
Mindenki nézze meg!MOST!

Évente olyan egy,max két filmbe szaladok bele amik ennyire jók .
Szerintem ebben az alkotásban minden ember talál magának olyat ami miatt még hetekkel a megtekintés után is idõnként eszébe jut egy egy jelenet .

Hatásos , szép , tartalmas és nagyon fordulatos.

Carice van Houten-be pedig beleszerettem, vagy inkább Elis-be... nemtom pontosan.

Nálam A fekete könyv egyenesen bekerült a top10-be, olyan alkotások mellé mint a Tökéletes trükk , Grand Torino ,Elcserélt Életek...(Egyébként ezeket is mindenkinek látni kell)

Tessék megnézni, MOST!

10/10
Kumpirka 2011 máj. 27. - 00:20:28 Előzmény gytury
(25/58)
Rosszul láttad, és a történelmi ismereteid is hiányosak. Az 1956 októberi konfliktusban ugyanis Izrael elsõsorban offenzív szerepet töltött be, és nem védekezõt. Ráadásul a palesztinok nem is jártak amerikai katonai dzsippel. Azok izraeli védelmi erõk voltak, akik a film végén bevonultak a kibucba. Ez egyértelmûen látszik a ruházatukon és a felszerelésükön is.
10/10
Egy gondolatrendõr 2011 márc. 31. - 19:55:04 10/10
(24/58)
Ja, és meglepõen jó lett a magyar szinkron is!
10/10
Egy gondolatrendõr 2011 márc. 31. - 19:52:12 10/10
(23/58)
Évek óta nem láttam ilyen hibátlanul összerakott filmet.Sõt, el sem tudom képzelni, hogy valaki ezt rossznak tarthatja.Mindenkinek ajánlom, de komolyan.Mindenki találhat benne valamit, ami megfogja.
10/10
Gomez1 2011 márc. 13. - 20:13:20 10/10
(22/58)
10/10!
leja 2011 márc. 03. - 17:16:06
(21/58)
túl sok poént lõttök le az ismertetõben!!!
gytury 2011 márc. 03. - 14:14:13 Előzmény Edmond Dantes
(20/58)
***SPOILER***
A film utolsó pillanatában derül ki, hogy a rengeteg szenvedés után sincs béke és nyugodt élete a zsidóságnak.
(Palesztin zászlós kommandó foglalja el a kibucot.)
Kezdõdik minden elõrõl.
***SPOILER***
Ha vannak is hibái, megrázó, elgondolkodtató film, az emberi gonoszságok gyûjteménye.
9/10
Edmond Dantes 2011 febr. 24. - 22:13:51 9/10 Előzmény euTanázia
(19/58)
Igen, ezzel a hozzászólással értek leginkább egyet. Nemcsak fordulatos, izgalmas, hanem tényleg kábult lesz tõle az ember. Legalábbis én az lettem. Videóról néztem nem éjjel és mégis.9+/10
***SPOILER*** Kár, hogy már az elején kiderül, hogy a nõ túlél mindent, sõt a másik nõ is. És még így is fogni kell sokszor a karfát!