Téma: Feledés

Midnight67 2018 okt. 07. - 13:41:29 Előzmény BlueTT
(364/424)
A reklámokról már kár is szót ejteni, évek óta ez van, meg kell szokni.
Ezért részesítem előnyben a visszanézhető műsorokat és eltekerem a reklámokat.
Ami meg marad, azt kibírom, egy 2-3 órás filmnél néha úgyis ki kell menni időnként vécére, sörért, pattogatott kukoricáért, elszívni egy cigit, vagy épp felugrani ide körülnézni.
Ha mégis nagyon zavarna, addig lehalkítom, ennyi.
A számítógépen meg már rég le vannak tiltva a reklámok, szóval azért nem kapok tőlük gyomorrontást..:)
Azt viszont tényleg én is nagyon utálom, ahogy levágják a filmek végét és elmarad a záró zene.
Előfordult már, hogy ez miatt a film végén benyomtam cd-n a zenét, hogy méltó legyen a befejezés és mozihangulatom legyen. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell..
ukotaf 2018 okt. 07. - 06:15:21 Előzmény BlueTT
(363/424)
"BlueTT"! köszönöm a megerősítést, jólesett. Tegnap is megnéztem, most kb. 30- adszor és nem tudom megunni. Támogatom a reklámokkal kapcsolatos ötleteteket és, hogy ennek a filmnek a végén még van egy nagyon jó dal, a stáblista alatt. Mindig kiráz a hideg az elején, amikor megjelenik az "OBLIVION" cím, ott akkora a zene....és később is vannak katartikus részek. Ahogy írtam: én a mondanivalót figyelem, nem a hibákat. Valaki itt szörnyülködött, hogy az akkumulátor vízszintes fogantyúval van megoldva...a film 2077- ben játszódik, miért ne lehetne? (Wolfram1 írta). Utolsó két soroddal teljesen egyetértek!
Üdvözlettel: Baranyai György
BlueTT 2018 okt. 07. - 00:02:39
(362/424)
Jó a megoldásod. Én mégis egy drasztikus lépést választanék. 15-20 éve nincs TV-m vagy előfizetésem, csak a szüleimnél nézek néha filmet. Könnyen csatlakoznék egy olyan mozgalomhoz, ahol a tagok lemondták az előfizetéseiket x időre abból a célból, hogy moderálják a reklámozást.

Hasonlóan, ha az emberek összefognának és nem vennének olyan külföldi terméket, ami itthon is létrehozható lenne, a globalisták hamarosan kivonulnának Magyarországról.

Ami a reklámokat illeti, az zavar még, hogy elmerengenék a filmről, amikor a filmzene alatt a szereposztást tolják. E helyett hirtelen, a hüvelygombára és marhára való világ Gyurkára koncentrálok vagy valódi apámmal a közös orgazmuson elmélkedünk. A pénzünkért. Ez olyan, mint a 15 ezer forintos póló óriási Nike felirattal...

A filmzene-szereposztás rész a mű sajátja. Megcsorbítják. Kíváncsi lennék, hogy ez jogilag hogy van rendben. Legjobb esetben is csak odalökik felgyorsítva. Filmzene nuku, persze. Nem ritkán, még az utolsó jelenet legvégét is lecsípik. Megvan az eredeti...

8/10
Kit Fisto 2018 okt. 06. - 22:34:41 8/10 Előzmény BlueTT
(361/424)
A reklámokat mindenki utálja, mégis vannak. Egy párezres réteg készíti, és ők macerálják a milliókat. Nem kéne hagynunk! A médiatörvényben keményebb szabályozás kéne a reklámokról. Legyenek halkabbak, mint a normál műsorok, ne hangosabbak. És ne lehessen valótlant állítani bennük. Filmet legyen tilos megszakítani reklámmal, vagy aközben reklámozni. Aki megszegi, azt jó vastagon bírságolni, hogy ne érje meg.

A film különben egész jó volt, részemről 8-as. Szép a látvány, a színészek is jól játszottak, és a mese is elment egynek. Cruise nem egy Charlton Heston, de a sci-fikben nem olyan rosz, lásd Világok Harca.
BlueTT 2018 okt. 06. - 21:51:32 Előzmény Kit Fisto
(360/424)
Holnap, vasárnap du 1-kor bepótolhatod a lemaradt részt.
BlueTT 2018 okt. 06. - 21:45:37 Előzmény nick név
(359/424)
Az ilyen szintű ócsárolás a tipikus művészetkritikus műve.
Profi vagy hétköznapi suttyó, csak a pofátok jár. Soha nem hoztok létre semmit. Nulla termék!
A bankárokra emlékeztettek...
BlueTT 2018 okt. 06. - 21:02:56 Előzmény durumdara
(358/424)
Félreértés ne essék! Ezek nem más filmekből lopott ötletek, gondolatok.
Olyan, mintha azt mondanád, valaki lenyúlta a beszéd tevékenységét valakitől...
BlueTT 2018 okt. 06. - 20:54:30 Előzmény ukotaf
(357/424)
:)
BlueTT 2018 okt. 06. - 20:53:29 Előzmény Kit Fisto
(356/424)
Így van. A TV-reklámokról nem is beszélve!
8/10
Kit Fisto 2018 okt. 06. - 19:26:39 8/10
(355/424)
Utálom, hogy adnak egy jó filmet, azt sosem ismétlik. De a x@roknál ki nem hagynák.. Sajnos nem tudtam, hogy lesz, csak közben kapcsolódtam be. De akárhányszor megnézem a műsort, sosincs semmi sci-fi - mert igazából csak az érdekelne. Kevés van. De ha egyszer nem nézem meg.. akkor ez van, mint most. De ha az ember megnézi 26x és semmi, elmegy a kedve tőle, pláne, hogy a port_hu is lassú a sok reklám miatt, meg a html5 verzió eljövetele óta. Hogy dögöljön meg, aki kitalálta a html5-öt! A Youtubeon is elindul a videó, rákattintok a képre, és pár mp múlva áll csak meg. :S
8/10
bsand 2018 okt. 06. - 19:26:08 8/10
(354/424)
Látvány: pörfekt!
ukotaf 2018 okt. 05. - 17:22:37 Előzmény Seemann
(353/424)
"Seemann"- nak! Ezt a filmet én évenként 2x, 3x megnézem és nem tudok betelni vele. Cruise egy dolog, óriási lelkesedéssel forgatta ezt a filmet. Riseborough- nak nehezebb dolga van, a semmiből egy hatalmas alakítást csinálni. A testbeszédével, mimikájával. Kurylenko is nagyon jó, sőt, egyre jobb. Lehet, Ti éreztetek benne logikai bukfenceket (elképzelhető, hogy van is), de, ha én leülök megnézni egy filmet, akkor a mondanivalóját figyelem, nem a hibákat....
Szóval: nekem etalon ez a film.
Tisztelettel: Baranyai György
Wolfram1 2018 szept. 28. - 01:45:48
(352/424)
Igazad van, rengeteg logikai bukta volt a filmben!! Abszolút jól látod! Ott vannak mindjárt a drónok. Miért úgy és miért oda helyezte a TET a akkumulátort? Egy harmadikos műegyetemista jobban megtervezte volna. Vízszintes fogantyú? És eleve miért rá fogantyú? Á... semmi értelme. Az egésznek. Óriási baklövés. Nekem az egész filmet agyoncsapta. Hogy lehet ekkorát hibázni???? Vízszintes fogantyú???? Jesszusom... á... de tényleg. Na jó, nem húzom föl magam rajta. De nem bírok elmenni mellette szó nélkül. Francba. Most földhöz vágtam miatta a távirányítót is.
Amúgy a felsorolásból kihagytál egy csomó filmet. Nekem a Casablancával való párhuzam szinte kiszúrta a szemem. Rengeteget loptak. Csak a legdurvább: abban is kevés szereplő volt és ebben is. Nem beszélve a párbeszédekről. Abban is voltak. És na? Vajon ebben voltak-e? Bingó! Hát persze, hogy voltak!
De a legdurvább nyúlást a való életből vették: a TET zseniális stratégiája, hogy hogy kimossa a klónok agyát és egy alternatív történetet ültet bele, mely szerint a te legnagyobb ellenségük saját maguk (és a hozzájuk hasonlók), egyszerűen zseniális. De már a való életben is az volt. Mondok egy távoli példát, abból nem lesz sértődés. Ott vannak pl. az indiánok. Akiknek a fehér ember elvitte a demokráciát és felszabadította őket a kultúrájuk és életmódjuk ezeréves rabigájából. És mit adott neki? Szabadságot! Ma bármelyik indián szabadon eldöntheti, hogy milyen whiskyt vedel, melyik márkájú farmerben tengeti napjait, vagy milyen gyorsétteremben eszi meg a hamburgerét. Azért a TET-nek lenne mit tanulnia. De az ötlet akkor is lopott.
durumdara 2018 szept. 01. - 09:04:19
(351/424)
Üdv, Filmtársak!

Hogy a legjobb scifi? Hááát, számomra nem... Jó, lekötős, de sejteni a klisék miatt a végét...
Végig "déjà vu" érzés...

[SPOILER]
Ugyanis a film olyan, mintha egy csomó másikból gyúrták volna össze:
Moon, Mátrix, Elysium, Világok Harca, Equilibrium, A holnap határa, Holnapután, Függetlenség napja, "Én, a Robot", "Az út", Az Útvesztő, Terminátor, stb.

Ezért a film nem egyedi, még ha bele is lehet feledkezni.

Egy csomó dolog logikátlan benne, kezdve, hogy a TET vonósugárral odaszívja az űrhajót, de a másik fele el tud szállni, majd 50-60 évig valahol csendben van és visszajön és közben a TET nem is keresi (ha a TET támadó hajó, első dolga lenne minden műhold és légi mozgó tárgy szétlövése).

A TET nem tudja követni a kis járműveket (vicc), sem blokkolni - csak a végén.

A határok elég közel vannak egymáshoz. Egyetlen pilóta sem látta a levegőből a másik gépeket, sem pedig az ottani akciók füstjét az eltelt fél évszázadban...

A film azt sugallja, hogy bár klónok és ugyanúgy éreznek ugyanolyan emlékekkel - így robotok.
Mialatt csak ebben a példányban van annyi deviancia, hogy lázadjon és egyénieskedjen. Evolúció, vagy mutáció? :-)

Nem sorolom tovább.

[/SPOILER]
10/10
Dezső 2018 ápr. 02. - 01:05:06 10/10
(350/424)
Számomra az egyik legjobb sci-fi film! A színészek jól el vannak találva. A hang és a látvány eszméletlen. Különösen tetszett a film vége, illetve SPOILER: a csavar a végén, amikor Jack "hazatér" három évvel TET elpusztítása után.
Érdekes belegondolni a klónozásba. Vajon, ha lehetőség lenne rá, magunkkal vinnénk az emlékeinket? Visszatérve a filmre, vannak gyenge pontjai, - TET belseje, ami számomra szinte túl üres, ahhoz képest, hogy mekkora - de ettől eltekintve megérdemli a 10 pontot.
Azok számára, akik nem értették, nézzék meg még egyszer, mert nincs túlbonyolítva a történet!
10/10
tik1 2018 jan. 09. - 23:29:56 10/10
(349/424)
Jo film
1/10
jozsi86 2017 júl. 29. - 07:40:30 1/10
(348/424)
Nem értem, mi tetszik az embereknek ebben a filmben. Gyenge eresztés.
3/10
stupek2 2016 szept. 25. - 23:59:26 3/10
(347/424)
Sajnos nem értem a filmet, így ha van is üzenete nem ér el hozzám. A film zenéje viszont tökéletes, meghallgatnám beszéd nélkül is. A géphangok is tökéletesek. 3 pont.
8/10
Jettero Heller 2016 júl. 01. - 00:32:07 8/10 Előzmény andatti
(346/424)
Nem volt vészes a film.
Valóban sok kérdést felvet a filmben a fõhõs felébredése...

SPOILER
Érdekes felvetés, hogyha azonos emlékekkel rendelkezõ klónok egyike egy picit mást él át, mint pl. megtalálja a hegyvidéki paradicsomot, akkor mennyivel másképp áll hozzá egy könyv megtalálásához is...
Azért lennének kétségeim, hogy egy agymosott személy hasznos segítõje lehetne-e bármilyen támadó gépnek. Az oké, hogy az eredeti Jack egy 'szuper' ûrhajós volt. De hogy egy klónja, ami még az emlékei közül is csak a feleségével való találkozásra emlékszik, semmi többre, azt aligha gondolnám bármiben is szupernak.
A legjobban azért tartható az egész film gondolata furcsának, mert belül érezzük, hogy nem csak egy test vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy a kedvesünk sem mint test szeret minket, hanem van valami ami igazából mi vagyunk. És ugye a klón legalább ebben más.
A végére azért tették a klón lelkes megjelenését, hogy "happy end" legyen. Csak ezt nem mindenki nyeli be. Nem kellett a végére. Meghagyhatták volna szomorkásra a végét. Lehet, hogy hõsiesebben jobban fogyasztható.
andatti 2016 jan. 22. - 21:46:00 Előzmény buncow
(345/424)
Háát épp ez az...
Én is ezen csodálkoztam el...
SPOILER
Hogy a fenébe van az, hogy összeverekszik a klónjával, "öntudatra ébred" a nõje által, majd elmegy meghalni... és a nõje végül azt a lúzert kapja, akit õ megkötözve ott hagyott a szabadban... No meg 3 évig tart neki megtalálni azt a lakot, amit a másik klón, (amelyik meghalt) épített/rendezett be. Kik mondták el neki? És tényleg a nõnek mindegy, hogy melyik klónt kapja meg? Akivel elõször beszélt az volt a legértelmesebb, mégis az hal hõsi halált...
Abba már bele sem megyek, hogy a TEK felrobbantása után ugye megszûnik az ellenség és ott marad pár ezer pasi, meg nõ, akiket ugye klónoztak... A pasik mindegyike ugyan azt az emléket kapta a TEK-tõl, vagyis mind ismeri, akarja a nõt, hisz gyûrût adtak neki. (az emlékeikben)... brrr Ergó az összes klónozott nõ meg féltékeny erre a nõre és magának akarja a klón pasi(ka)t...
Érdekes egy látásmód az már biztos...