1/10
Targ 2008 dec. 21. - 00:10:10 1/10
(5/25)
"Bátorság?" Az, hogy máshogy mondja ugyanazt, az nem bátorság. Ha mást mond, az a bátorság, de megértem, hogy azt nem merte. (Gopndolom, nem is akarta.) Lehet, hogy újdonság volt akkoriban a fogalmazásmód, de azért nem nevezném ellenzékinek vagy (ellen)forradalminak. :)
Ráadásul ez nem menti az unalmas, vontatott cselekményt és a - valóságban - gyönyörû forgatási helyszínen összehozott rettenetesen unalmas, lapos, ingerszegény felvételeket.
ondok 2008 dec. 20. - 23:42:00
(4/25)
ha tudnátok ,hogy micsoda ömlengés volt,amikor ezt a filmet bemutatták.A hivatalos kritikák a szakemberek egekig magasztalták.akkor olyan klíma volt,hogyha valaki egy picit túllépett az abszolút sematikus szemináriumi propaganda filmen ,hát az már óriási bátorság volt.Itt ha jól emlékszem a klerikális fiatalok se teljesen elvetemült figurák ,ami újdonság volt az akkori filmvilágban.tehát ezt a korral együtt kell szemlélni.szerintem is ma már elavult,a ma nemzedékének nem sokat mond.
1/10
Targ 2008 dec. 20. - 23:36:19 1/10
(3/25)
Nem tudom, hogy hogy lehet szépen mondani: ez rettenetesen szar. Egyedül a dalok tetszettek (dallamra, a szövegrõl inkább nem nyilatkozom), hiszen a mozgalmi dalok dallamosak voltak.
Azt viszont nem tudom felfogni, hogy hogy lehet unalmas egy olyan jelenet, ahol néhány suhanc felborít egy hatósági autót. De Jancsónak sikerült, még ez is unlamas. Ráadásul a "mondanivaló" egy silány kommunista propagandafilm szintjén van, a "filozofikus" elmélkedések ostoba, elcsépelt kommunista féligazságok. Elkeserítõ film, aki teheti, kerülje. Bár érdekes adalék a Jancsó-életúthoz.
babalujza 2008 dec. 17. - 09:49:37
(2/25)
Gondoltam újranézem. Merthogy kb 40 éves emlékeimben egy olyan film él, melyet akkor nem igazán fogtam fel. Talán most másképpen jut el hozzám a mondanivaló. De az itt olvasott kritika alapján eltekintek attól hogy megnézzem.
Nem szeretem az olyan filmeket, amihez utólag kell elolvasni mit is akart mondani...
1/10
seressandor 2007 nov. 20. - 22:59:23 1/10
(1/25)
Nehéz errõl a filmrõl jót írni ... mert sajnos rossz. Az elején túl sokat énekelnek ezek a nagy gyerekek, aztán túl sokat beszélnek ezek a még nagyobb kamaszok, és a végére tisztára mossák a "szent forradalmat" - a túlkapások elkövetõinek megbüntetése, majd önkritikát gyakorlása nemcsak hiteltelen, de mértéktelenül unalmas módon is van lekezelve.
Sehol egy izgalmas kameramozgás, egy eredeti beállítas, csupa panelmegoldás... A szereplõkre fókuszálnánk, de azok csak ostoba mondatokat szajkózó bábok - semmit sem tudunk meg senkirõl... aki nem alszik el az elsõ 35 perc alatt, az strapabíró nézõnek számít... kár, hogy õ sem kap a zárásig semmit...
Olyan, mintha egy kezdõ rendezõ megcsinálta volna a Zabriskie Point unalmasabb (vitázgató-pofázgató) jeleneteit, a mozgalmas, felkavaró részeket meg jól kihagyta... és legalább azok a fülbemászó kommunista dalok kerültek volna bele... de nem!