Téma: Ferrari

6/10
Tiberio szept. 05. 22:04:28 6/10
(36/36)
A filmet időközben felrétékelte az azóta látott 2003-as olasz feldolgozás, ami lényegesen gyengébb. Ennek a pontozásban is meg kell jelennie.
6/10
Tiberio jún. 14. 03:38:36 6/10
(35/36)
A legérdekesebb dolog számomra a filmmel kapcsolatban az, hogy láttam moziban, és most, hogy a tévében nézem, egyetlen képkockájára sem emlékeztem. Vajon miért? Mert azonosulhatatlan karakter a főhős, vagy mert lapos, érdektelen a családi szál? Alig hihető, hogy ez egy több, mint kétórás film, és ennyire keveset ad... Nincs egy jól megírt történet, nincs jó filmzene; rendben, az operatőr hozta a kötelezőt: ötvenes évek, tehát megkapjuk a "békés bágyadt barna" fényeket, ahogy egykoron a Kékszakállú megénekelte.

Volt két kommersz autós film: Rush és Ford v Ferrari: mindkettőben megjelent egy percre a Commendatore (előbbiben nem is halljuk, csak látjuk egy pillanatra), és mindkét rövid jelenése erősebb volt, mint ez a kétórás - sajnálom, de - semmi. Kár.
5/10
The Cortez 2025 okt. 07. - 00:09:44 5/10 Előzmény hurvinka
(34/36)
Mi köze a 2 filmnek egymáshoz?
Blindmouse 2025 okt. 06. - 19:56:39 Előzmény hurvinka
(33/36)
Szeretem az autósportot, a régi gépeket, köztük élek kb. A hangulata jó lenne, meg a képi világ, de a gagyi nagyjából 3$-os büdzséből összerakott hulladék CGI egy pillanat alatt a "Ne nééézd meg!!" kategóriába pattintja a filmet. a végén annak a balesetnek a fizikája, nagyjából olyan szintű, aminél egypár C64-es játék is jobb fizikai viselkedést produkált 1988-ban. :D :D

9/10
hurvinka 2025 okt. 06. - 04:07:44 9/10
(32/36)
Jó film, nekem nagyon átjött a hangulata. Aki kicsit is szereti az autó sportot, de szívből, annak kötelező db. Nem kell felülni a fanyalgóknak, végtére is ez nem egy Batman vs. Superman ;)
GeryB 2025 jún. 09. - 11:54:23
(31/36)
A 2 dologra figyelni témához ... :
Ezt adjátok össze ! ;) -->> Digó vasban két szuper jó cici (és persze én) ! Na Ciao
1/10
Szalai Róbert 2024 szept. 30. - 17:12:45 1/10
(30/36)
Sajnos csak az első 30 percről tudnék nyilatkozni, mert addig bírtam nézni, de egy szappanoperáról inkább nem írok semmit. A Ferrari rajongók arcon köpése ez a szemét.
6/10
trev 2024 júl. 23. - 20:24:37 6/10
(29/36)
Reméltem, hogy jó lesz, de nem lett. Feszültség nélküli, érdektelen film, ahol senki nem vesz komolyan semmit. Kár érte.
offtopic
Orlas 2024 júl. 19. - 00:18:51 Előzmény Lámai Dala
(28/36)
Már elnézést de ez egy oltári nagy hülyeség! Ezt valami idióta kitalálta és azóta hangoztatják…
Én személy szerint férfiként tudok egyszerre több dologra figyelni és elég sok férfit ismerek aki ugyanígy van ezzel, míg nagyon sok nő képtelen erre
6/10
itsme1 2024 júl. 17. - 16:09:39 6/10
(27/36)
A filmnek a legnagyobb hibája, hogy cserbenhagyta az autósport szerelmeseit. Próbáltam ráhangolni magam a családi drámára, de abban nem volt annyi, hogy két órán át húzzák a történetet. (Pedig az előzményeket milyen jól be tudták sűríteni egy operaária időtartamába.)
5/10
Atis88 2024 júl. 08. - 14:55:47 5/10
(26/36)
A film egyik nagy hibája, hogy csak akkor tudod ki kivel van, ha követted a ferrari ezen korszakát. Ellenkező esetben eltart egy darabig, mire összerakod, hogy akkor most ki kinek a kicsodája, már ha egyáltalán érdekel annyira, hogy ezt így összerakd. Mert egyébként meg a másik nagy hiba itt jön: nagyon unalmas. Nem értem, hogy miért kellett ezt ennyire bő lére ereszteni, mert ahhoz képest viszont Enzo Ferrari életéből csak egy szeletet kapunk. A színészi alakításoktól sem estem hanyatt. Driver korrekt, de ő is csak korrekt, a többi meg egyenesen felejthető, ahogy az egész film is.
2/10
pihes 2024 júl. 08. - 14:26:56 2/10
(25/36)
Szerintem összességében és részleteiben is egy nagy rakás sz@r volt. Egy valamire való verseny volt későn, ahol max a környezet nem volt rossz. Ezeket figyelembe véve KETTŐ/TÍZ
7/10
Lámai Dala 2024 márc. 11. - 13:39:32 7/10 Előzmény Anna Dé
(24/36)
Húgom, tanuljátok + már, hogy mi férfiak, 1szerre csak 1 dologra tudunk koncentrálni.
Vagy a digó vas, vagy a cici, a 2 együtt nem megy.
Ti nők képesek vagytok erre, de mi nem.
Puszillak (Már ha tényleg nő vagy és nem 1 kamuprofil.)
10/10
Rrgdatas 2024 márc. 07. - 21:02:23 10/10
(23/36)
Nagyon jo film!
5/10
The Cortez 2024 márc. 07. - 20:01:45 5/10
(22/36)
Életrajzi- egyben némileg sportdráma Michael Manntól. Ez a biopic is művészfilmes megközelítéssel meg esztétikával operál. A sztori a címszereplő életének egy szeletére, pontosabban az egyik öregkori évére, azon belül főként a magánéletére, a 2 családjára + az üzleti tevékenységeire, törtetésére fókuszál.
A történetvezetés lassú, kurva unalmas, a hangulat pedig depresszív és gyászos. A finálét jó előre belengetik, de a mozi enerváltságának köszönhetően, semmiféle feszültség nem érződik körülötte, viszont a végjáték mégis többször izgalmasra, valamint a szar CGI-t leszámítva, egészen látványosra sikeredett.
Az alkotás finoman szólva sem avatja szentté a főhőst. Több roppantul kínos jelenetnek, egy baszásbetétnek, továbbá egy morbid képsornak lehetünk a szemtanúi. Az olasz karaktereket szerencsére nem kezeli sztereotip módon a mű, még a kötelező veszekedésnél sem. Driver (hú de szellemes) korrekt az öreg Enzo Ferrari szerepében, rajta kívül a feleségét játszó Cruz az, aki nagyon próbálkozik, ám nem egyszer erőltetett az alakítása, illetve fárasztó a jelenléte.
offtopic
Anna Dé 2024 febr. 17. - 09:24:02 Előzmény Ahoj poplacsek
(21/36)
Sorry! Tényleg nem idevaló a téma.. :) De ilyen kőkemény cicik egy ötvenakárhány éves nő esetében csak a mesében léteznek, meg max a plasztikai sebészet falán. Plakát formájában. :)
A filmet nem pontoznám. Nem néztem végig. Nem érdekelt. Ez se.
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2024 febr. 17. - 01:30:51 9/10 Előzmény Anna Dé
(20/36)
Hát ezek után nekem kellemetlen hogy férfi létemre nem ezzel voltam elfoglalva, de most hogy írtad alaposan utána gugliztam, és bizony pont akkorák, mint voltak. A tőlem eléggé távol álló plasztikai sebészeti pletyka oldalakat néztem, ahol porcikánként elemzik a celebritásokat. Lehet, hogy ezért nem tűnt fel másoknak. Mert nem volt műtét.
offtopic
Anna Dé 2024 febr. 16. - 23:40:04
(19/36)
Off lesz. Nekem elsőként az tűnt fel a filmből milyen csöcsöket csináltak már Penelope Cruznak :D Fiúk, senki nem nézte meg tényleg a csaj mellét? Nő létemre csak én vettem észre a különbséget? Régen mint a szúnyogcsípés, most meg kiszúrta a hálóköntöst. :D A filmet még nem pontoznám, mert még javába megy. Ha megéri visszajönni, visszajövök pontozom. Ha nem, akkor így jártunk. :)
5/10
Ildikó Nóra 2024 febr. 04. - 23:19:07 5/10
(18/36)
A filmzene, helyszínek tetszettek, a film túl hosszú és sokszor unalmas volt. Kár, hogy Jack O'C-nek kis szerepe volt, a színészi alakítások nem tetszettek.
2/10
stupek2 2024 jan. 24. - 11:53:21 2/10
(17/36)
Lapos, sivár film, némi autóversennyel. Nem tudom ki kicsoda, csak azt látom, hogy elég ronda szereplőkkel volt tele. Talán némi előtanulmányra lett volna szükségem? Valahogy nem jött át a főszereplő lelki világa. A 100 db-es hangot sokalltam az autóversenynél, szerintem hangosabb volt, mint kellett volna. A horrort a végén hamar átlépték, szinte említésre sem méltó. A legidegesítőbb a film végén a stáblista előtti szöveg. Itt "leírják" a film végét. Nem megmutatják még vagy 10 percben, hanem szövegesen leírják. Azt hittem moziban vagyok, nem könyvtárban!