danek87 júl. 26. 04:27:17 Előzmény Fejes Janos
(46/46)
Fa@zèrt nem tudsz egy spoilert kiirni ha már elmondod a sztorit 😠 nem tudom miért jó elb@szni mások filmes élményét... 😠
1/10
Fejes Janos júl. 25. 21:38:08 1/10
(45/46)
Nehogy megnézd!
2 órát elvesz az életedből...
Van 3 sztori, mind ugyanarról szól, hogy valakik kilőttek egy rakétát chicagora, és 18 perc mulva becsapodik. Elbasszák a kilövését, és tuti becsapodik. Nem latod hogy becsapodik e, nem derül ki hogy kik lőtték ki és az se hogy az elnök döntött... Konkrétan 2 órában ugyanannak a 18 percnek a történését nézed végig 3 különböző helyen...
Egy nagy rakás szar ez a film
1/10
georgebenson jún. 28. 14:38:25 1/10
(44/46)
Beperlem a Netflixet, majdnem 2 órát elloptak az életemből. Sajnos én döntöttem, nem úgy mint az amerikai elnök és megnéztem ezt a katasztrófa filmet. Ez nem a műfaji meghatározásra utal hanem a minőségére. A cím viszont találó, mert a feszültséget még mindig szinten tartja ez a moslék azzal, hogy nem fejeződött be. Ennyi életszerűtlen marhaságot összehordani egy ilyen komoly témájú filmben az merénylet. A túljátszott karakterek vergődése a döntéshozó helységben komikus. Az amerikai überalles feeling szokás szerint jön, mindenki gyenge rajtuk kívül, az oroszt még mindig előemberként ábrázolja a 40 éves kgb-s nyomógombos telefonnal a Kremlben. Vicc. Eközben még azt sem tudták kideríteni az űrtechnológiájukkal, a starlinkkel, a radarokkal, hogy egyáltalán tényleg jön-e valamilyen rakéta vagy sem. Az elhárító rendszerük szintén csődöt mond de az orosz meg a kínai az gyenge. :) Ja a lényeget, a Netflix sztenderdet majdnem elfelejtettem, az elnök természetesen fekete. Az viszont kellemes meglepetés , hogy a felesége legalább nő volt... Egyre több csalódást okoz a Netflix ami egy újabb döntési mechanizmust indított be nálam, ez konkrétan a Netflix előfizetés lemondása lesz. A nulla nem osztályzat illetve nem jeleníthető meg ezért kénytelen vagyok egy csillagot adni erre a szarra...
2/10
kerekesnorbert ápr. 13. 21:02:34 2/10
(43/46)
Konkrétan nincs vége a filmnek, emiatt az az érzése az embernek, hogy feleslegesen nézte végig.
1/10
tesz-vesz jan. 15. 16:30:53 1/10
(42/46)
maga Chicago a külvárosaival, nem 3 km. hanem 120 km! szigorúan vett Chicago is 50 km hosszú, és 10-30km széles, és van mellette egy hatalmas 100km-es tavacska, amibe ha csapódik még jobbak a túlélési esélyek,

ez a hülye meg öngyilkos lesz.... jóisten gyere le

1/10
tesz-vesz jan. 15. 16:20:52 1/10
(41/46)

Jól indult, de annyira felidegesített, hogy nem is tudtam jó ideig elaludni, úristen, mennyire béna, és buta lesz a film kb a közepétől, meg a szereplők, meg a rendező, meg a forgatókönyvíró.
Ennyi ideggyenge nincs a jenki államapparátusban. Főleg a hadseregben, te jó isten. Az elfogó rakétát kilővő Alaszkában kvázi szinte hisztizik, meg szenved meg ki kell mennie az udvarra, térdelve nézni az eget. Ja és mit csinálnak? Elhagyják az őrhelyeiket, nemcsak Alaszkában, de Rebeca Fergusonék is, helló, lejárt a munkaidő? mindenkinek Chicagóban lakik a szerette és ez ok, hogy hazamenjenek? Ez akkor nem hivatás? A színészek és a forgatókönyvíró, rendező szerint ilyen lehetséges, és reális, de a valóság ennél szigorúbb, a hivatásosok nem ilyenek.
Jöhet még rakéta, nem áll meg a világ mert Chicaghót eltalálta egy valamilyen rakéta.

A másik ideggyenge a Pentagon vezetője (!), azt se tudják, van-e atom a rakétán, vagy hogy becsöttöl-e, de képtelen azt mondani a lányának, hogy menjen fedezékbe, pl a föld alá, a pincébe, akár. és még be se csapódik, már öngyilkos lesz. És ha Chicagó másik végébe csapódik egy sima rakéta? hülyeember? de még az atomot is túl lehet élni.
Ideggyenge, túlírt életképtelenek.

Jamagucsi Cutomu az egyetlen ember, aki Hirosima és Nagaszaki bombázását is hivatalosan túlélte. (Valójában száznál is többen lehetnek, de a japán kormány a többieket máig nem ismerte el). Végül rákban halt meg, ami ennyi radioaktív sugárzás után nem is annyira meglepő. Az már annál inkább, hogy csak 2010-ben, 93 évesen hunyt el. Beszakadt a dobhártyája, ideiglenesen megvakult és megégett a felsőteste, de még így is szerencséje volt, hogy túlélte: csak 3 kilométerre volt a robbanástól. a második robbanás erősebb volt, Nagaszaki egyenetlenebb domborzata miatt, illetve a tűz terjedését megakadályozó folyóinak köszönhetően jóval kisebb pusztítást végzett. Jamagucsi se szenvedett a hirosimaihoz mérhető sérüléseket, pedig különös véletlenséggel ez a bomba is épp 3 kilométerre robbant fel tőle. Ideiglenesen ugyan kihullott a haja, és az égési sérülések is sokáig gyógyultak, de az egyetlen maradandó fizikai következmény az volt, hogy a bal fülére megsüketült. Számos sorstársával ellentétben hosszú és termékeny élet várt még rá. A felesége is átvészelte a háborút, és később gyermekeik is születtek, mindannyian teljesen egészségesen.

A két katonatiszt, mint egy szappanoperában ripacskodnak az elnökkel, hogy mindenkit meg kell kínálni atommal. tipikus, sablonos intrikus főgonosz szemellenzős katona önmaga ripacskodó paródiája lesz már, de 2026-ban nem illik már ilyet így mutogatni mozgóképen. Azt se tudják ki lőtte ki, de már mindenkit megkínálnának atommal, túljátszák a szerepüket könyörgöm.
A másik fiatal tiszt a helikopterben a legsúlyosabb válaszlépést ajánla MINDEN gyanús ország számára, aztán átmegy bipoláris kajla kutyába és elkezd imádkozni. milyen kis cuki vallásos népirtó.
Ilyen nincs hogy azonnal mindenkit leatomoznak, aki gyanús! Te jó ég, idióta filmkészítők (lehet hogy van ilyen terv, de elrettentés gyanánt, a valóságban fel se merülne!). Azért vannak a hírszerzők, a kémhálózat, szakszolgálatok (nemcsak CIA, de NSA is), hogy kiderítsék, ha mindenki rá van állítva, akkor szerintem max egy hét alatt biztosan megtalálják, olyan profik a jenkik ebben. Nem azonnal irtják ki az emberiséget. Mert ugye tudjuk, ha sok atomot robbantanak fel, mert pl visszalő moszkva és észak-korea, kína. akkor ha nem radoaktív dolgoktól, hanem attól halunk ki, hogy akár több évtizedre se látjuk többé a napot a sok füsstől, radio. felhőtől.

Undorító film lesz a végére, visszataszító. A BBC újságírója azt írta, hogy ez izgalmasabb mint egy horrofilm. igazi debil. szerintem ez szánalmasabb inkább, mint egy horrorfilm.

Én nem tudom ezen mit gondolkodott hosszan a többi kommentelő. ők is biztos olyanok mint a BBC-s. teljesen megrendül a hitem az emberek átlagos értelmi szintjével kapcsolatban.

Nekem kimaradt, de tényleg elhangzik, hogy indíthatnának több elfogó rakétát, de nem teszik mert LEHET, hogy jöhet majd egyszer újra még támadás?!?! ez elhanzgik? ennyire ostoba nem lehet az alkotó, mert akkor pusztuljon inkább Chicagó és megmentik a másik várost? ennek mi értelme lenne? a védelmi rakétákat ne pazaroljuk védelemre? édes istenem, kinézem ebből a filmből, de nem hiszem el, hogy ennyire buta legyen az író.

3/10
lizso02 jan. 12. 13:58:14 3/10
(40/46)
Valahogy sosem akartam nekifogni ennek a filmnek a megnézésébe. Szerintem ráéreztem, hogy nem kellene. Hát ilyen befejezéssel kár is volt végignézni a filmet. Sajnálom az időt, amelyet elvett tőlem.
10/10
kovacsattila76@gmail.com jan. 11. 21:54:19 10/10
(39/46)
Na ez egy igazán izgalmas film lett! A színészek miatt néztem meg...vártam a csattanót a végén, de azt hiszem így volt a legjobb!
Zordi01 jan. 03. 16:11:29
(38/46)
Gyenge!
Orseolo Péter 2025 dec. 16. - 15:50:50 Előzmény sexykex
(37/46)
Azért színes bőrű az elnök, mert Netflix produkció. Sokáig nem mutatták, csak a hangját hallottuk, engem az lepett volna meg, ha nem fekete. Hiányoltam, h nincs kislánya, a "főhőseknek" akár katonák, akár politikusok mindig kislányuk van. Természetesen ázsiaiak is voltak a közvetlen kíséretében, akikre még kevésbé jellemző a politikai pálya. Legalább annyira fontos az érzékenyítés mint a szórakoztatás. Gyenge film volt, befejezés nélkül.
1/10
Tomzo59 2025 dec. 14. - 13:33:55 1/10
(36/46)
Nagyon gyenge.
8/10
severian 2025 dec. 07. - 09:30:50 8/10
(35/46)
Jön itt mindenki ezzel a tűpontos "tudással", hogy mi lenne a valóságban, stb. stb. Ez egy film, alapvetően szórakoztatás céllal. Ami sztem tökéletesen sikerül is, ha az ember elvonatkoztat az előző pár kritikákban megfogalmazott merev, kizárólagosan katonai szempontoktól. Annak ellenére hogy netflixes produkció, kifejezetten jó, bőven van benne feszültség és politikusok hozzáállását és kompetenciáját tökéletesen lehozza. Sőt, félek a mai amerikai politikusok még ezt is alulmúlnák. A vége pl. kifejezetten tetszik (nem lövöm le) mindegy is mekkora a staff, mennyire felkészült, dönteni egyetlen ember hivatott...
4/10
zocimike 2025 dec. 07. - 01:01:36 4/10
(34/46)
Nekem az egész film alatt az volt az érzésem, hogy a készítők nem igazán gondolták végig, hogyan működik a világ, amikor nem hollywoodi kellék katonák, meg politikusok irányítják. Egy USA felé tartó ismeretlen rakétánál a valóságban másodpercek alatt csörögne a forródrót Moszkvával, Pekinggel és még Phenjannal is, mert mindenki ugyanattól fél: hogy tévesen őket hibáztatják. Sőt versenyben ők hívnák az USA-t másodperceken belül, hiszen ugyanúgy látják a repülő rakétát, ahogy a Pentagon. A film szerint viszont tíz percig minden nagyhatalom néma, mintha észre sem vennék, hogy épp a teljes bolygó sorsa múlik azon, ki szólal meg először, csak arra futja, hogy az orosz külügyminiszterrel hümmögjenek kicsit. Ugyanez az elfogó rakétáknál is: egy sikertelen kilövés és egy mellélövés után mindenki széttárja a kezét, mintha kifogyott volna a készlet. A legszebb mégis az, hogy egyetlen bejövő rakétát totális világvége előszobájaként kezelnek, mintha bármelyik ország racionális döntéshozója így reagálna. A valóságban ez az a helyzet, ahol mindenki visszafogott, mert tudják, hogy az eszkaláció csak azoknak jó, akik szeretnék kipróbálni, milyen a földi élet nosztalgiája. Még a legelvetemültebb Észak-koreában is racionálisan döntenek és nincs olyan forgatókönyv senkinek a fejében, hogy egy egyrakétás nuleáris vagy annak tűnő támadás után eszkaláljanak. Nonszensz az egész film.
5/10
sexykex 2025 dec. 04. - 16:20:54 5/10
(33/46)
Ez a film sok sebből vérzik. Például: Nem csípték el a műholdak, honnan jött a kilövés. Nem tudjuk hol tart Észak-Korea és Kína a hadászati fejlesztésben. Egyetlen ellenünk indított rakétára csak két megsemmisítő eszközt lőhetünk ki és az is ennyire pontatlan. Nincs protokoll egy ilyen jellegű támadásra. Stb.
Ha valóban így lenne, akkor érteném a filmben tapasztalható fejetlenséget és kapkodást. De azt még akkor sem, hogy miért színesbőrű az elnök. Az afroamerikaiak aránya kb. 13% és az USA Szenátusának közel 232 éves történetében mindössze 11 fekete szenátor volt. Tehát ez a film hamiskás és még így se izgalmas, inkább csak közepes.
3/10
sawyerx 2025 nov. 22. - 15:29:49 3/10
(32/46)
A régebbi filmekben ilyenek voltak a statiszták, mint itt a főszereplők és nem, nem azért, mert nem akartak direktben kiemelni senkit. A sztori izgalmas is lehetne, de tipikus netflixes megvalósítás, steril fos képpel, propagandahangulattal. Hihetetlen, hogy ez a rendezőnő készítette egykor a Holtpontot...
3/10
9/10
lucashood6 2025 nov. 22. - 07:04:00 9/10
(31/46)
Öreg filmesként mindig fekve nézem a filmeket,na ennek a felénél fel kellett ülnöm a feszültség miatt..Bár az utolsó harmadban kicsit old szorításból,engem alapjában megvett a film kilóra.
7/10
kockapaci 2025 nov. 18. - 10:29:25 7/10
(30/46)
Biztos megosztó film a szerkezete és a vége miatt azt értem és nevével, ígéretével ellentétben nem egy pörgős akciófilm hanem kvázi egy kamaradráma, ami jórészt egy videokonferenciáról szól. De az út ameddig eljutunk a kvázi végpontig szerintem remekül van elmesélve és az üzenet megdöbbentő: 20 percen és két tucat emberen múlik a világ sorsa, és minden döntést befolyásolhat az, hogy ebben az időablakban kit érnek el telefonon, ki van szabadságon, ki milyen hangulatban érkezett meg a munkába és milyen döntést támogató háttérinforációkat tudnak megszerezni. Az adott helyzetre kidolgozott érzelemmentes automatizmusok, protokollok precízen vannak elmesélve, miközben kapunk némi betekintést abba, hogy az ezeket mozgató államigazgatási alkalmazottak és vezetők és katonák is emberek - saját félelmekkel, vágyakkal és érdekekkel- ezeknek próbálnak ellenállni (néha sikertelenül), miközben végrehajtják a kidolgozott terv rájuk eső szeletét- közben folyamatosan tudatában vannak annak, hogy minden egyes lépésük potenciálisan a civilizáció néhány órán belül történő megszűnéséhez vezethet. A magyar cím egyébként megdöbbentően fos: Feszült helyzet, mintha egy 90-es évekbeli, C kategóriás Segal film lenne, az angol cím sokkal jobban visszaadja az üzenetet: A House of Dynamite.

Azt továbbra sem értem, hogy a miért nem tudtok normálisan pontozni egy 10-es skálán, egy film amit végig tudtál nézni elalvás és elkapcsolás nélkül az nem 1-es, és attól hogy "nem volt olyan rossz" nem lesz 10-es - mert azzal azt állítod hogy hibátlan filmtörténeti remekmű született. Ez a film reálisan 5-8 lehet kb vérmérséklettől függően. rám nagy hatást tett a hibái ellenére, újranézős és elgondolkodtató, jó színészek, jó játéka tehát: 7.

persze, 3szor ér véget a film abban a pillanatban mielőtt a bomba becsapódna Chicagoban és mielőtt az elnök elmondaná végre a válaszcsapásra vonatkozó parancsot. Nem tudjuk meg, hogy Chicago valóban nukleáris csapást szenved -e el, ahogy azt sem, hogy ki támadott és mi volt az indíték, ez csak egy egyszeri csapás, vagy egy összehangolt támadássorozat része, esetleg egy tudatosan válaszcsapást provokáló akció. Nem tudjuk eszkalálódik -e a helyzet, és bekövetkezik -e a legrosszabb az álatalános nukleáris háború. Mindez azonban csak elsőre volt számomra zavaró és frusztráló- aztán megértettem, hogy pont ez volt a szándék - mert ez egy dráma és nem egy katasztrófafilm és nem is akciófilm, a valóságban is nagyjából fél óra alatt kell a rendelkezésre álló információk alapján döntést hozni az amerikai nemzetbiztonságnak ilyen helyzetben - mindezt úgy, hogy mindenki tudja 2025-ben, hogy egy nukleáris háborút nem lehet megnyerni- mégis mozgatni kell a gépezetet, mégis döntést kell hozni. Ha a néző felül tud emelkedni a formán, akkor az emberi reakciók, vezetői döntési dilemmák és a hidegvérrel végrehajtott protokoll - maradandó élményt (pontosabban károsodást) tud okozni a nézőnek.

10/10
sansz 2025 nov. 18. - 02:20:54 10/10 Előzmény KakasTibi
(29/46)
Ha jól emlékszem az 50ből nem egyet,hanem kettőt indítanak,csak az egyik előbb becsődölt. De mindegy is. Egyet ne felejts el:senki nem tud semmit. A csapásban nagyon sokan meghalhatnak, de ezt leszámítva nem omlik össze Amerika, sőt. Pont ezért nagyon valószínű,hogy tervezik a következő fontosabb csapást ellenük. Ha jól emlékszem nem esik szó róla, de ha hiperszónikus a rakéta,az ellen gyakorlatilag nincs ma védelem. Idő se és esély se. Amerika nagy, ha feltételezzük,hogy egy várost nem 50,hanem 20 rakétaelhárító tudna megvédeni, még fontosabb, hogy ne küldjenek egyből 15öt fel egyetlen város védelme miatt. Aztán a legnagyobb mumus a nem tudás. Anno japán valószínűleg nem teszi le a fegyvert, ha tudja,hogy nincs Amerikának több atombombája. Ők azt látták, hogy egy-egy bombával elpárologtattak két nem túl fontos várost. A következőt Tokió és a többi fontos kapná, na ezt nem kockáztatták meg.

A dilemma is jogos, nem tudjuk mivel és mikor jár jobban a világ. Mindenki figyel a másikra és egyik reakció indítja a másikat, így nem lehet eldönteni,hogy mi a jobb, a nem válaszcsapás, vagy a válaszcsapás, ha utóbbi,akkor mikor?becsapódás előtt, vagy pont akkor, vagy jóval utána? Bármelyik lehet.
10/10
sansz 2025 nov. 18. - 01:32:00 10/10
(28/46)
Nem gondoltam,hogy ennyire rossz értékelést kap, de ha már így van, nem vagyok benne biztos,hogy nem az emberekkel van a baj... Szűk területen játszódik, a látványvilág nem lényeges, viszont az emberi reakciók és érzelmek nagyon valódiak. Hasonló élmény kicsit,mint Az őslakóban.
Éli mindenki az életét, ki jobban,ki rosszabbul, a mindennapi értelmetlen dolgok fontosnak tűnnek egy pillanatig,aztán minden megváltozik. Vannak szigorú protokollok mindenre is, mégis sok apró döntés kényszeríti ki az utolsó döntést. Van aki tagad, van aki elköszön és van ki kiszáll. Sokan hiányoljátok a végső döntést és a következményeket, de nem is értem miért. Szinte minden film a döntésről és a következményekről szól. Ez kivételesen az odavezető pár percről,ami a többi filmből szokott kimaradni. Engem nagyon megfogott.
Portéva 2025 nov. 08. - 16:15:23
(27/46)
Pont ilyen alkalmatlanok vezetik a világ vezető atomhatalmát.