Téma: Firkák

7/10
Xxy92 2025 okt. 11. - 22:29:01 7/10
(1/1)
Vidéki moziban rengeteg gyerekkel ültek be a filmre, és nem értem, miért. Oké, hogy a mai gyerekek már nem Micimackón és a Futrinka utcán nőnek fel, de nem véletlen a tizenhatos karika (jóllehet, Amerikában PG, azaz 12-es besorolást kapott). Attól még, hogy egy film főszereplői gyerekek, koránt sem biztos, hogy gyermekeknek való a film.
Engem lekötött, a figyelmemet a gondokról elterelte, voltak benne poénok is, és a látványvilággal sincs gond (nyilván nem egy Avatar, de nem is az volt a cél). Kicsit mintha a a Híd Therabitia földjére és a Jumanji bizarr szerelemgyermeke lenne ez a film, mely egyébiránt felnőtteknek sok helyen túl blőd, gyerekeknek pedig túl erőszakos. Van benne némi mondanivaló is, a gyászról.

Tehát elég fura film, egy kicsit van benne mindenből, de valahogy nincs benne semmi. A rá kiadott pénzt nem bántam meg, de azért nem is okozott életreszóló élményt.

A szinkron jó, Solecki Jankát mindig szívesen hallgatom! A bátyhoz első blikkre (pl. a trailerben) nagyon nem illett a mutált hang, de a felsőtagozatos korú fiúk szinkronizálása nyilván nem lehet egy könnyű dolog. Viszont a filmet látva az volt az érzésem, hogy a szerephez igenis jó választás volt a mutált hang - talán a színész kellett volna, hogy magasabb legyen (bár nagyon jól játszott).