Téma: Fogságban

8/10
Rahar 2014 febr. 10. - 11:24:50 8/10
(118/298)
Nekem kifejezetten tetszik a film. Elolvastam az utolsó 15 hozzáírást, hogy kinek miért gagyi az alkotás. Általában egyet szoktam érteni az ilyen negatív kritikákkal, de most nem. Bár valaki megjegyezte, hogy Hugh Jackman kicsit túljátszotta a szerepét a dühöngéses jeleneteknél, nos lehet benne valami.
***SPOILER***
Egy dupla gyerekrablásos filmben számomra nem sablonos, hogy felteszik a kérdést, önnek van gyereke? Mit kérdezzenek, hogy van otthon blu-ray lejátszód vagy mit? Értem én, hogy elég sok filmben elhangzott már, de hát akkor ilyen hozzáállással nem is tudnék értékelni szinte egy jó filmet sem, mivel már az adott filmben szereplõ szövegek, cselekmény más filmekben szerepeltek. Nincs új a Nap alatt.
Nekem nincs gyerekem, megértem, de valóban nem tudom átérezni, hogy egy szülõ mit él át, ebben teljes mértékben egyetértek.
Többen nehezményezték Hugh Jackman által alakított karakter erõsen eltúlzott viselkedését. Szerintem meg pont jó volt. A fickó igyekezett mindenre felkészülni, például túlélõ felszerelés a pincében, tehát nem egy átlag amerikai állampolgár,nergo paranoid tünetei vannak. Az afro-amerikai apukának nem voltak ilyen bajai, nem is akarta megkínozni a srácot, tehát van ellenpélda.
Írta valaki, hogy azért volt erõs túlzás Alex elrablása, mert gombászni is mehettek az erdõbe a gyerekek. Szerintem ez egy teljesen valószínûtlen feltételezés. Mivel a parkolóban Alex megmondta, hogy kapcsolatba került a lányokkal. De ha ez nem elég, akkor senki sem megy el három napig gombát szedni, kisgyerekek meg biztos nem. Sötét lesz, éhesek, szomjasak lesznek. Valamint az apa nem azonnal rabolta el a fiút, hanem három napra rá.
Én három gyenge pontot látok a filmben, illetve nem is hibák ezek. Alex valamiért belehajt a lakókocsival az erdõbe, menekül a rendõrök elõl, ennek valamilyen oka kell legyen. Azért mert együgyû, autista, hülye vagy akár milyen baja van az nem magyarázat. Ezt valahogy figyelmen kívül hagyta a rendõr, pedig Hugh Jackman külön felhívta a nyomozó figyelmét erre a momentumra. A rendõrségen hazugságvizsgálót használtak a szülõkön, ami rendben is van, viszont ha ennyire körültekintõek, akkor miért nem néztem utána Alex szülei halálának? Állítólag autóbaleset, az biztos, hogy dokumentálva van. Többen is írták, hogy Alexet a kiengedés után nem figyelték a rendõrök, mélységesen egyetértek velük, szerintem van erre egy belsõ protokoll, hogy ilyen esetekben hogy kell eljárni, ilyenkor mindig figyeltetik a gyanúsítottakat, persze itt úgy lett megmagyarázva, hogy már nem az. Nekem még az nem tetszik, hogy Hugh Jackman megtudja, hogy a nyanya az elrabló, erre ez a paranoid, mindenre elszánt,(afro-amerikai barát nélkül)elmegy az idõs nõhöz és alapból hátat fordít neki.
Attól a jelenettõl kezdve, hogy a nyomozó Hugh Jackman apjának a házából hallja kiszûrõdni a kínzások hangjait, majd egy erõteljes vágás és Hugh Jackman meglátogatja a nagyit, egy olyan gondolatom volt, hogy a nyomozó tetten érte Hugh Jackmant Alex kínzásakor, de õ is megtudja, hogy ki mozgatja a szálakat. Alex nem jó tanú, ezért elengedi Hugh Jackmant, sõt még be is poloskázza, onnét pedig már csak színjáték. Bár amikor Hugh Jackman kap egy láblövést, akkortól azért nem tûnt túl valószínûnek eme feltételezésem.
***SPOILER VÉGE***
domark 2014 febr. 10. - 07:38:53
(117/298)
És az én szavam szent :)
Tapasztalatból tudom, hogy akinek nincs gyereke azzal nem lehet érdemben gyerekekkel kapcsolatos témáról beszélni. Természetesen azért, mert a rendõrnek nincs gyermeke, még nem lesz rosszabb a szakmájában. De nem offolok tovább.

SPOILER IS LEHET BENNE!
Nekem a film nagyon tetszett, izgalmas volt. Az meg alap hogy vannak hibák egy filmben. Ami hibák nélkül a valóságot tükrözi az a dokumentumfilm :)Ami engem itt zavart az pl az, hogy nem figyeltették a zsaruk a fogyit, miután kiengedték.
domark 2014 febr. 10. - 06:13:09
(116/298)
Már nem tudom kik írták, hogy azzal gagyivá tették a filmet, hogy megkérdezte az apa, hogy van-e gyereke.
Szerintem én is megkérdezném.
És aki azt kérdezte, hogy akinek nincs gyereke, az nem tudja átérezni a fájdalmat, arra a válaszom határozottan: NEM.
És ezen kár is vitázni.
SniderMac 2014 febr. 10. - 01:02:28
(115/298)
Olvasva a kommenteket elég sokaknak feltûntek a hibák. Egyébként, ha ezeket nem nézzük, akkor 10/9 a film, de csak úgy, ha az ember a racionalitását félre teszi, és csak simán ki akar kapcsolódni, úgy mint régebben, amikor még leszartuk a filmben elõforduló logikátlanságokat, mert örültünk, hogy látványos és szorakoztató filmet kapunk. Biztos sok munka van ebben a produkcióban, így többet nem is fûzök hozzá.
SniderMac 2014 febr. 10. - 00:54:26
(114/298)
És õ nem válaszolt arra a kérdésre, avagy tökéletesen megoldották. Ez egy kötelezõ kérdés, ami szerintem nagy eséllyel hangzik el a valóságban is szinte mindig. Akkor nem értem igazából a problémád. :D
SniderMac 2014 febr. 10. - 00:47:54
(113/298)
SPOILER SPOILER Tehát, öt perc legalább hiányzik a végérõl: Nagy összeborulás és börtön a "farkasnak". :) SPOILER
SniderMac 2014 febr. 10. - 00:44:39
(112/298)
Te nagyon nem vagy képben, látom. Várj, elmagyarázom.
A film valóban több sebbõl vérzik, de amit te írtál, az helytelen! A gyerek teljesen jogosan van megkínozva, apaként én is ezt tenném a jelek alapján. Még a rendõr is begurul a másik fickóra az õrsön, ez nem tündérmese. Vegyük a jeleket. A: Alex mondata a rendõrség parkolójában, amikor Dover rátámad. B: Alex egyértelmû pszichopata megnyílvánulása, amikor körülnéz, és szegény kutyát a lánccal a nyakán felemeli. És C: Amikor azt a száncsengõ verziót dúdolja, szövegre pontosan, amit valószínû a kislányoktól hallott. Még lehetne sorolni: lakókocsi, fogyaték; stb.... (SPOILER a film végén az apának is kijár némi szenvedés azért amit elkövetett, de 90%-a a nézõknek börtönt szeretne, miután JOGOSAN végre láthatja a kislányt - hisz az egész errõl szólt!!! - Könyörgöm, ezzel elrontották az egész filmet.)

A sebekrõl annyit(és ez SPOILER is): Tényleg gyagyik a rendõrök benne, én magam jobb lennék, pedig közöm nincs a szakmához.
A vége egy rakás szar! Ilyen nincs, hogy estére befejezik a munkát, lekapcsolják a villanyt egy olyan bûntény helyszínén, ahol akár tucat gyerek holtteste lehet. Én rendõrként biztosan végig nézném a terepet, és meg is találnám az apát! És lefogadom, hogy rengetegen ezt érzik és észrevették a sok hibát a filmben. Majdnem tökéletes filmnek tûnt, kár azért az utolsó tíz percért. Az egész küzdelem arról szólt, hogy láthassa végre a lányát - és bár a végén nyitva hagyták a történetet, bármi lehet a folytatás, hiszen a sípszó ott volt az éjszakában, de akkor is!
Meg talán az egész az önbíráskodás ellen szól?! Arra a tanulságra akarnak utalni, hogy nem lehet mindent megtenni, mert akkor talán nem is lesz Happy end - jelen esetben az apa nem látja végül a lányát??? Ez egy gyökérség! Abban a filmben, amiben gyerekek tûnnek el és halnak meg, abban nehogy már egy jogosan büntetõ férfi legyen a bûnös. Egy-két mondatába került volna Alexnek a saját sorsa, és ha nem tudta mi az etikus ebben a helyzetben, akkor én nem is tudom sajnálni fogyaték ide vagy oda.
10/10
Menzonitisz 2014 febr. 09. - 19:16:31 10/10
(111/298)
linkininside-nek:
Egyáltalán nem írtam azt, hogy szinte mindennaposak a gyermekrablások.
De igen is jelen vannak, hol kevésbé, hol jobban.
többször láttam már életem során híradásokban, hogy amerikában, németországban stb. hány meg hány gyereket rabolt el egy-egy pszihopata, aki a pincékben tartotta õket. Volt olyan gyerek aki ott született. Szóval egyáltalán nem légbõlkapott a story...

Joccer-nek:
"erre apuka utána rögtön átmegy KGB-kínvallatóba, sztem sok. És ha kiderült volna, hogy gombászni mentek az erdõbe?"
*** SPOILER ***
Akkor ment már át kínvallatóba, amikor több jel is arra utalt, hogy a fogyi srác rabolta el a gyerekeket.
- A lakókocsi és amit a parkolóban mondott neki. -
*** SPOILER VÉGE ***
Nagy %-ban érezhette, hogy nem gombászni mentek az erdõbe... + Egy szülõ tudja, hogy mire lehet képes a gyereke és mire nem.

sisto-nak:
*** SPOILER ***
"Nemcsak az öreglány volt pszichopata szerintem (meg a srác), hanem a fickó, a kislány apja. Én 20 perc után szívem szerint leütöttem volna, annyira állatias volt.És az egész reakciója nem volt normális és hihetõ. Na, meg a szokásos kérdés egy zsarunak ha gyerek is van a dologban: magának van gyereke? Ettõl a falra mászok"
*** SPOILER VÉGE ***
És neked van gyereked?
Az elkeseredettség, a düh, és a tétlenség érzete igenis kiválthat szülõkbõl ilyesmit. Nagyon is hitelesen játszotta Jackman.
Ha az én gyerekemmel történne hasonló, és se várnék a telefon csörgésére, mint a nagy átlag. Nyílván elvakítana engem is, a zavartság, mint az apát, de én is tudnék hasonló dolgokat tenni a gyerekért.

ui.: én mindenkinek tisztelem a véleményét, s nem támadólag írok, csak társalgok. (Még mielõtt félreértenétek)
rob83 2014 febr. 09. - 18:25:36
(110/298)
Nagyon vártam ezt a filmet.

Valahogy nekem nem jött át a feszültség a színészek jók voltak,de valahogy nagyobb csattanót vártam.

Azért 1-2 kérdés maradt bennem,a vége meg nagyon gyenge!
szepi77 2014 febr. 09. - 13:05:00
(109/298)
Erõsítsetek meg! Tényleg úgy lett vége a filmnek, mintha elszakadt volna a szalag? Hihetetlen. Átjöttem a géphez, mondván biztos a médialejátszó levágta a végét pendrive-ról, de itt is ugyanaz. HA ez tényleg így van, akkor a film 10/7, a befejezés viszont 10/1.
10/10
Menzonitisz 2014 febr. 07. - 18:36:02 10/10
(108/298)
Utóbbi évek legkomolyabb filmje azok közül amiket láttam.
Mert ez maga az élet. (sajnos) Ez a jelen, ebben élünk.
Akinek van(nak) gyereke(i), azok nagyon is át fogják érezni a szituációt.
Gyengébb lelkû hölgyeknek olykor felkavaró is lehet.

---- SPOILER ---

Valószínüleg az lehet a magyarázat a rendõrség tétlenkedésére - mert a filmben is említették- , hogy semmire sincs pénzük.
A végén ha a nyanya gyorsan még nem ügrottle az erdõbe a tatyókkal, akkor azoknak a házban kellett lenniük.
(Talán elõbb kellett volna megtalálni a táskákban a fegyvert, aztán mutatni, hogy elviszi a kocsit valahova.)
Azért a mátrixban több volt a baki mégis jó muvi lett... :)

--- SPOILER VÉGE ---

Mindenképp ajánlom egyszer megnézni mindenkinek és vigyázzunk a gyermekeinkre.
8/10
efes 2014 febr. 06. - 20:17:38 8/10
(107/298)
kemény film. sokkal keményebb az összes évad x-aktáknál...
8/10
Findzs 2014 febr. 02. - 13:59:33 8/10
(106/298)
tetszett a film 10/8

egy pár dolog zavart csak

spoiler

- ki hívta a csávót amikor a nyanyánál volt és bedobta a telot a mosogatóba miután bekapcsolta? és aki hívta, mondjuk a felesége annak nem volt gyanús, hogy fura hang jött a telóból?
- nem hiszem, hogy ma az a rutin a rendõrségnél, hogy megtalálják a véres ruhákat és azonnal szólnak a szülõknek, hogy azonosítsák a ruhákat mielõtt még megvizsgálnák a vért ami a ruhákon van, hogy egyáltalán emberi az, pláne ilyen kényes ügyben és pláne úgy, hogy ott volt egy disznófej a mosogatóban
- a rendõrség keresi a csávót de az nem jut az eszükbe, hogy a teló helyzetét vagy utolsó helyzetét megnézzék?
a magyar roma gyilkosok is így buktak le, a helyszínrõl telefonált a saját telójáról az egyik elkövetõ
- a nyomozó srác nemsokkal azután ért oda a nyanyához, hogy az a gödörbe lökte az apát és a nyanya nem rakta el a csávó szerszámos tatyóját, nem mutatták mégse volt róla késõbb semmi mikor a házat átvizsgálták
- a nyanyus látta, hogy az apa tatyójában fegyver van gondolhatta volna, hogy nem ok nélkül járkált oda és a csávónak köze van alexhez mégse kérdezte tõle, hogy tud e róla valamit

spoiler vége

hirtelen ennyi szúrt szemet
zora 2014 jan. 31. - 21:08:36 Előzmény gittaa
(105/298)
SPOILER!!!
.
.
.

Joy tele volt tömve kábítószerrel, ezért nem biztos, hogy az történt, amit õ látni vélt. Kb 1 másodpercre hátulról homályosan lehet látni azt, aki visszatartja Annát. Ez lehetett a nyanya is.
zora 2014 jan. 31. - 20:56:41 Előzmény mate55
(104/298)
SPOILER!!!

"Taylor esetében mit kerestek ott a kígyók ??? "

Szerintem erre emlékezett az elrablása idejébõl, hogy az elrablója kígyókat tartott. Azért kellettek neki, hogy hûebben tudja rekonstruálni a saját elrablását.
Acélember 2014 jan. 31. - 17:18:02
(103/298)
A Gravitációra, mindent lehet mondani csak azt nem hogy gagyi...
gabesz-33 2014 jan. 27. - 19:20:12
(102/298)
"A film folyamatosan, nagy adagokban szállítja a feszültséget, amely átsugárzik a nézõre. Izgalmas, fordulatos, kiszámíthatatlan mozi, kevés üresjárattal, nagyadag komorsággal..."

forrás: amatõr filmrajongó, mozitipp.blog.hu
10/10
lesku 2014 jan. 27. - 00:19:11 10/10
(101/298)
Tényleg nagyon jó film, de nem az érzékeny lelkûeknek vagy gyomrúaknak való! Érdemes megnézni, de közben az ember elmerül a legsötétebb gondolataiban is...
10/10
angyalpulyka 2014 jan. 15. - 00:39:01 10/10
(100/298)
150 perc teljes kikapcsolódás. Nem analizálni, ezt a filmet élvezni kell. 10 pont.
razsu72 2014 jan. 11. - 22:52:49
(99/298)
Nekem nagyon tetszett a film!!Végig lekötötte a figyelmem!A színészek nagyon jók voltak.Úgyhogy ezért kap is tõlem egy 9/10.csáó