Téma: Fogságban

10/10
peeti 2014 febr. 24. - 07:41:09 10/10 Előzmény moti77
(145/305)
***SPOILER PÓTOLVA***

Megtalálták, utolsó erejét összeszedve a kislánya sípjával (mit a gödörben talált) igyekezett segítséget kérni, és a halk sípszót a nyomozó meg is hallotta.
7/10
webulon 2014 febr. 23. - 23:27:01 7/10
(144/305)
Az eleje qrva jól indult...hosszú évek óta talán a legjobb ilyen mozi..,-izgalom - feszültség...( mint a hetedikben )
De a vége nem sikerült....nagyon hosszúra sikeredett már alig vártam,hogy vége legyen ..untam már a végét....picit olyan twin peaks ..szerû..rétestészta

A vége is tipikus szándékosan nyitva hagyok egy szálat..,hogy lehessen csámcsogni...

Ami tetszett ,- a tehetetlen düh érzése ,-átjött a moziból
A két család teljesen eltérõ helyzet elfogadása is remekül mutatja be a karaktereket..
Milyen érdekes ,hogy egy black meg white család a két áldozat..,- mindent az egyenjogúság jegyében..

A hossz miatt legyen ez egy hetes
9/10
moti77 2014 febr. 22. - 01:25:22 9/10
(143/305)
A film végén mi lett Hugh Jackmannal a gödörben? Nem tudok rájönni, hogy mi lett vele. Meg menekítették vagy ott halt mag? Hirtelen vége lett a filmnek.
7/10
Pénzes Ádám 2014 febr. 20. - 17:42:43 7/10 Előzmény kazama90
(142/305)
A film nagyon jól indult,aztán viszont a közepétõl már csak húzták, mint a rétes tésztát. A színészek hozták amit kellett, a sztori is eléggé rendben volt, viszont bõven elég lett volna egy 2 órás film. Ráadásul ez a befejezés egyszerûen pocsék. Nem kellene így befejezni egy ilyen feszültségû filmet. Vegyes érzelmeim vannak de a film egyébként rendben volt.

10/7 pontot tudok rá adni.
9/10
kazama90 2014 febr. 16. - 18:13:51 9/10 Előzmény zuszek
(141/305)
szerintem is pont azért életszerü mert nem fejlõdtek a karakterek sehova,kicsit hosszú(lehetett volna 1 fél órával rövidebb is,pár üresjáratot kihagyva),fordulatos film nyomasztó hangulattal+jó alakításokkal+a feszültséget is fenntartja a film végéig.
sima átlagos közepes drámára számítottam,de ez egy jó thriller.10/9.
8/10
zuszek 2014 febr. 15. - 14:24:18 8/10
(140/305)
Túl hosszú volt, és lassan indult be, plusz felületesek voltak a karakterek, senkirõl nem derült ki semmi, senki nem fejlõdött sehova. Mondjuk ebben életszagú volt.
Az elején azt hittem, a tinédzser fiúnak lesz valami szerepe, annyira meg lett "támogatva" a háttere, de nem lett semmi.
8/10
bator75 2014 febr. 14. - 17:32:13 8/10
(139/305)
10/8
Akiknél túl sok nyitott kérdés maradt a film végére, azok inkább próbálkozzanak pl. a Walker, a texasi kopó címû remek sorozattal az pont nekik készült.
SniderMac 2014 febr. 14. - 16:43:19
(138/305)
Szerintem sokkal durvább önbíráskodás van az életben. Én is ismerek pár olyan embert, aki nem állna meg verésnél meg leforrázásnál, ha elrabolnák a lányát. Az apa itt még "kedves", azért csinálja azt a kabint is, mert elege van az egészbõl, csak egyszerûen nem lát más megoldást, és lehet, nincs is.
SniderMac 2014 febr. 14. - 16:39:47
(137/305)
Ez nem mûvészi film, hanem egy olyan, amitõl elvárja az ember a hitelességet. A logikátlanságokat én itt bakinak hívom.
1/10
benvenuto1 2014 febr. 14. - 10:36:34 1/10
(136/305)
Túl hosszú és nyomasztó, mivel nincs más hangulat, kissé unalmassá is válik. Ekkora üresjáratokban a színészek is téblábolnak inkább. Nekem a végével van a legnagyobb bajom. Igazából a nézõt is a gödörben hagyják.
(SPOILER)
Érdekes, hogy mindenki logikai magyarázatokat vár. Egy filmben, a mûvészetben nem feltétlenül kell mindent megmagyarázni. A labirintus esetében mindenki igazi labirintust vár, holott csak a medált jelenti, belemagyarázható lenne még az udvari gödör/kút is, ahova mindenkit beledobnak - és amitõl elszáll a gyerekek agya.
magicvoice 2014 febr. 12. - 17:52:31
(135/305)
[SPOILER]
- Az USA-ban csak minimális követleménye van a jogsinak, ott ugyanis autó nélkül senki nem boldogulna;
- Többször mutatják az anya nyugtatós fioláit, valószínûleg ezektõl mindvégig kába volt;
- A filmbõl annyit tudunk meg, hogy öt éve tûnt el az öregasszony férje, vagyis mivel akkor még gyóntatott, valószínûleg hivatalban volt a pap. Azt, hogy a hulla megtalálásakor mi volt a helyzet, nem tudjuk, csak annyit, hogy alkoholista volt, vagyis valamiért a lelke nem nyugodhatott;
- azért nem vizsgálták át Alex otthonát (vagyis az öregasszony házát), mert nem volt gyanúsított. Ha jól emlékszem, a nyomozó a szobáját átnézte. A másik nyomi házát viszont átvizsgálták. Volt egy olyan jelenet, amikor a nyomozó odament, és megmutatta egy ott kutakodó helyszínelõnek a nyomi labirintus rajzát.
- A rendõr csak a végén jött rá, amikor az öregasszony férjének fényképén meglátta a medált, hogy az õ hulláját találta meg a pap pincéjében, és hogy az öregasszonynak is lehet köze a gyerekek elrablásához és a korábbi sorozatgyilkossághoz.
[/SPOILER]
Remélem, tudtam segíteni.
SniderMac 2014 febr. 11. - 21:53:51
(134/305)
Kinek a pap... Számomra szimpatikusabb, aki minden követ megmozgat. :P
1/10
Essien25 2014 febr. 11. - 17:42:49 1/10
(133/305)
Ez a film a Hetedik poros nyomába sem érhet, még a Törvénytisztelõ polgár is klasszisokkal jobb...

Szerintem sem volt egy nagy durranás, s finom voltam.

Egy két kérdés azért maradt bennem is:
Spoiler:
Egy szellemi fogyatékosnak (enyhe autizmussal valószínûleg) hogyan van jogsija?
Az anya miért csak aludni akar állandóan, s miért a férjt vádolják a gyerekkel együtt?
Egy pedofil pap hogyan "dolgozhat"?
A fogyatékos gyerek házát miért nem vizsgálják át, amikor ott lakott?
A rendõr fõnök hogy ilyen p*cs, ill. senkinek nem feltûnõ a pap pincéjében egy feltételezett sorozat gyilkost találtak, ráadásul a fogy. srác nevelõ apját?

Úgy hirtelen kb ennyi!

Nálam 4/10
1/10
Pantagruel59 2014 febr. 11. - 13:45:55 1/10
(132/305)
Hat,ez valami borzaszto extrem gaggyerrer,otvar sz_r vot'! Epphogytsak kibirtam,bar lehet,h bealudtam rajta,de lenyegtelen is,mert a zsaru csak kummog vegig,mint egy idiota,azt sem tudja,h hol van,total baromsag az egesz. Elvesztegetett ido volt! 1/10,csak azert,mert Jackman nagyon probalta hitelesen jatszani a fatert...
Gellcsi 2014 febr. 10. - 23:03:12
(131/305)
Köszi! :) Azóta visszanéztem a jeleneteket és tényleg igazad van! :)
szepi77 2014 febr. 10. - 20:42:24
(130/305)
***SPOILER***Mi szerepe volt a filmben a számtalanszor felbukkanó labirintusnak? A labirintusokat rajzolgató hülyegyereknek? Egyáltalán ki volt az a srác? A kígyóknak? A vásárolt kamu gyerekruháknak? Nekem annyira ne állt össze a kép a film végére, amennyire csak lehet. A kislány anyja végigalussza a filmet, a néger nõ le**ja az egészet, a néger fickó sodródik az árral, a nyomozónak lövése sincs az egészrõl. Az ember várja, keresi a logikát, valamilyen zseniálisan kitervelt gyerekrablást, ehelyett kap egy rakás ütõdöttet és a film a vége felé nemhogy kezdene kibontakozni, értelmet nyerni, egyre nagyobb zagyvaság lesz belõle.*** SPOILER VÉGE.

HA lenne lelki erõm végigülni még egyszer ezt a végeláthatatlan katyvaszt, akkor lehet, hogy pár kérdésemre választ kapnék, de ez nem az a tipikus "kétszernézõs film". Amennyire vártam ezt a filmet, akkora csalódás volt.
szepi77 2014 febr. 10. - 20:41:14
(129/305)
***SPOILER***Mi szerepe volt a filmben a számtalanszor felbukkanó labirintusnak? A labirintusokat rajzolgató hülyegyereknek? Egyáltalán ki volt az a srác? A kígyóknak? A vásárolt kamu gyerekruháknak? Nekem annyira ne állt össze a kép a film végére, amennyire csak lehet. A kislány anyja végigalussza a filmet, a néger nõ le**ja az egészet, a néger fickó sodródik az árral, a nyomozónak lövése sincs az egészrõl. Az ember várja, keresi a logikát, valamilyen zseniálisan kitervelt gyerekrablást, ehelyett kap egy rakás ütõdöttet és a film a vége felé nemhogy kezdene kibontakozni, értelmet nyerni, egyre nagyobb zagyvaság lesz belõle.*** SPOILER VÉGE.

HA lenne lelki erõm végigülni még egyszer ezt a végeláthatatlan katyvaszt, akkor lehet, hogy pár kérdésemre választ kapnék, de ez nem az a tipikus "kétszernézõs film". Amennyire vártam ezt a filmet, akkora csalódás volt.
magicvoice 2014 febr. 10. - 19:18:40 Előzmény Gellcsi
(128/305)
Gellcsi kérdéseire a válasz: [spoiler]
1.) Ugyanolyan elrabolt fiú volt, mint Alex. Kígyóval ijesztgették õket és mindenféle labirintusos feladványt adtak nekik, azért alakultak ki a mániái. A ruhákat ellopta, miután olvasott az elrablásukról, mindkét házba betört.
2.) Igen, a hulla a szadista férj volt. Meggyónta 16 gyerek megölésését a papnak, és azt mondta, hogy újra ölni fog, ezért a pap visszacsalta és meggyilkolta.
3.) Az apa miután a kórházban rájött, hogy az öregasszony rabolta el a gyerekét, egybõl odament, a nyomozó viszont azt hitte, hogy az elhagyott házba megy. Így találta meg a fiút.
SniderMac 2014 febr. 10. - 19:14:04
(127/305)
Nyílván ezekért a dolgokért vártam, hogy a végén megkapja Jackman a jól megérdemelt börtönt, de akkor is õ a legpozitívabb karakter a filmben. Profi vallatók esetében is órákig , napokig tarthat egy vallatás sok esetben. Meg õ ezt érezte az egyetlen útnak, a fénynek ebben a reménytelen helyzetben, az egyetlen szalmaszálnak, ami az élete értelmének megtalálásához talán elvezetheti.
Lehet ezt a kérdést boncolgatni, mert minden erkölcsös, tiszta lelkületû embert felháborít valahol minden féle életellenes cselekedet, de egy ilyen esetben csak rossz döntések vannak!
Mint pl. volt egy film, a Farmhouse, ahol azzal fenyegetõzött a gyilkos a csajnak, hogy ha nem jön elõ, akkor kiszúrja szerencsétlen gyerek szemét, akit fogva tartott. A csaj bûnének akarja beállítani a srác szenvedését, holott itt az egyetlen bûnös az a rohadék, aki ilyen választás elé kényszeríti õt. Erre a dologra megy rá a Válassz! címû horror. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy két rossz közüli választásra kényszerítsen bárkit... De mondjuk ilyen a fûrész is.
Szóval itt /SPOILER/ csak az öreglány a bûnös, ehhez nem fér kétség, õ miatta van minden kín a filmben..
SniderMac 2014 febr. 10. - 18:57:15
(126/305)
Igen, önbíráskodás, ezt írtam korábban. Ha õ nem szedte ki belõle, akkor neked se menne tíz perc alatt. Még egyszer leírom. Alex tudja, és ezt az apa is tudja. Ezért kell kínozni. A te esetedben ez azt jelenti, hogy tíz perc után feladod, ha nem szólal meg. Ez a valóságban biztosan nem ilyen egyszerû, és a film ezt akkor is nagyon jól bemutatta. Három jele is volt annak, hogy köze van a kislányok eltûnéséhez, és ennyi elég.