Téma: Fogságban

Harib0 2018 jan. 04. - 15:54:40
(255/295)
***SPOILER***

Nem értem ezt a she dolgot, amirõl a többiek írtak - bár én magyarul néztem, ami logikailag pláne érthetetlen. Szóval ha angolul nézem, és she-t mondott a kislány, akkor is honnan tudta a fater, hogy kihez kell indulnia, ki az, aki azon túl hogy nõ, még arca és címe is lett hirtelen? (\"befogta a szánkat\" - ugyebár magyarul, amibõl még annyi se derül ki, hogy nõ az illetõ. De ha ez she, akkor is, ki?)

Biztosan többször nézõs, jó kis film, csak rövid (a beltartalmi szufla vonatkozásában).
Bella vita 74 2017 ápr. 15. - 21:00:48
(254/295)
Nekem a fiú megkínzása miatt csak 10/6,mégegyszer nem nézném meg emiatt
maggot1111111 2017 ápr. 08. - 11:22:06
(253/295)
Tetszett a film, jól össze volt rakva, nagyon jók voltak a színészek, de több dolog volt, ami iszonyatosan zavaró volt, fõleg egy ilyen filmnél, ahol minden egyes puzzle darab számít:

SPOILER

Egyszerûen nem életszerû, hogy bár \"Alex\" nem a vén krvánál lakott, nem csináltak nála házkutatását egy ilyen esetnél, miután lekapcsolták, vagy nem küldtek oda valami pszichológust abban a szaros 48 órában + nem figyelték a házát utána. Illetve iszonyatosan bosszantó volt a vége, hogy legalább egy kicsit nem szenvedett az a ribanc, meg a pasit nem találták meg (vagy legalábbis csak sejttették, hogy meg fogják találni), ilyeneknél azért jól esne egy kis katarzis, annyira nem indokolta semmi ezt a fajta \"csavaros\" befejezést... azt mondjuk azért még megnéztem volna, hogy a nõt a hamvasztásos kérése után félholtan valami tömegsírba taszajtják...
cliuin 2017 ápr. 05. - 02:16:37 Előzmény Hypernova
(252/295)
Nekem a kedvenc félrefordításom:
Law & Order = Esküdt ellenségek: bûnös szándék.
Értem én...
10/10
bubi78 2017 febr. 14. - 19:22:21 10/10
(251/295)
Egy kis segítség, ami szerintem helyre tesz sok dolgot:

SPOILER!

https://www.youtube.com/watch?v=WV-XJoos3eg
10/10
travis_bickle 2017 febr. 14. - 12:28:12 10/10
(250/295)
A film hibátlan, 10-es. Nem ül le egy percig sem , a feszültség és a hangulati elemek egyszerûen belülrõl megragadják és görcsbe szorítják a nézõt. Nem könnyû utána kiengedni... aki elõször látja , az utána még pár óráig biztosan nem tudja majd függetleníteni a gondolatait a filmtõl.
marypotter 2017 febr. 08. - 15:53:23
(249/295)
5x is láttam... imádom a filmet. a két fõszereplõt imádom. a téma jó a film pereg, izgalom, rokonszenv, sírás, szokásostól eltérõ vég, csavarok...... meg kell adni a 10-t.... kétségtelen...... aki még nem látta, te jó ég, ki ne hagyja.....
10/10
idõjós1010 2017 jan. 26. - 22:32:11 10/10
(248/295)
Hûûû.....
Na ez a fim nagyon ott volt. A napokban néztem végig ezt a Dán Nyomtalanul trilógiát, ami mûfajában ugyanez, és szintén nagyon megfogott, de sztoriban ez az Amcsi féle Fogságban, köröket ver rá. Ódákat tudnék zengni a filmrõl. Elemeire szedhetném, és csak magasztalni tudnám, mert minden ízében kifogástalan. Kellõképp hosszú volt. hagytak idõt rá jócskán, hogy az ember beleélhesse magát a történetbe. Utolsó másodpercéig érdekes volt, és volt benne pár csavar, amire nem lehetett számítani.
10/10
8/10
s143 2016 nov. 25. - 19:51:48 8/10
(247/295)
elejétõl a végéig jó film az ilyen ritka ám hogy le sem szegezem a filmrõl a szemem,Hugh Jackman nagyon jól játszott benne,a kemény szerepe jogos volt hisz eltûnt a gyerek.
Mxplanet81 2016 nov. 18. - 14:35:21
(246/295)
Óriási
Edmond Dantes 2016 okt. 27. - 17:30:53
(245/295)
Mivel mindenki mindent és az ellenkezõjét megírta + spoilerezni kellene, csak röviden: jó film, némi "technikai" szünettel (már ha lehetséges) végigülhetõ, a nézõ dõljön hátra és nézze és ne a vélt-valós logikai v más bakikat strigulázza. Gyllenhaal nekem egy 21. szd.-i Maigret-karaktert hoz = látszólag csak töpreng, jön-megy, errõl-arról lemarad, nem ott van, ahol/amikor kellene...csak nem pipázik mint francia kollégája. Jackman figurája idõnként súrolja az elviselhetõség határát, de hát ez a szerepe.

Amit spoilerezés nélkül le merek írni: legyen ez a film azaz cselekménye, végkifejlete mementó, figyelmeztetõ jel a mindig vérszomjas sokaságnak, aki-ami lépten-nyomon halálbüntetésre vágyik és jogos önbíráskodást vindikál. Nézzék meg ezt a filmet oszt'jónapot.
eagleeyeport 2016 okt. 16. - 16:27:05
(244/295)
A hozzászólásokból nekem úgy tûnik, hogy sokan nem nézték végig a filmet.Nagyon rég láttam, lehet, hogy a memóriámmal van baj, de nagyon az rémlik, hogy elindul a stáblista és utána befejezik a storyt...Mi otthon néztük és véletlen nem nyomtuk ki a stáblistát és utána befejezik a filmet.Amit sokan hiányolnak a végén, arra választ ad a film.
barna pólós 2016 szept. 19. - 10:18:35 Előzmény Medvehab
(243/295)
Kicsit hasonlít a film a Zodiákusra, itt is vannak elvarratlan szálak, bár abban sokkal több van.
SPOILER
Az nyitva maradt, hogy meghallja-e a sípszót, nekem az jött le, hogy inkább nem, felfigyel rájuk vagy 3-szor, de nem tudja, honnan jön vagy mi az. Azért annyi eszük lehetne a rendõröknek, hogy megnézik, van-e valami az autó alatt, mielõtt elkezdik felásni az egész kertet.
fourdogs 2016 szept. 19. - 00:21:59 Előzmény Medvehab
(242/295)
nem seriff, nyomozó
12 laci 2016 szept. 14. - 14:18:05 Előzmény asdfg86
(241/295)
asdfg86.

***SPOILER***

Az anyja vett neki egy másik sípot, amit otthagyott azt találta meg az apja.
RSZ1974 2016 szept. 13. - 08:21:33
(240/295)
Én most láttam elõször, elõtte nem is ismertem ezt a filmet. Megkockáztatom, utóbbi évek legjobb filmje, amit láttam. Bár kicsit hosszú volt és lehet, hogy párszor meg kell nézni, hogy az apró dolgokra is oda tudjak figyelni.
10/10
Xxy92 2016 szept. 01. - 13:27:44 10/10
(239/295)
Nagyon jó film, abszoulút tizes minden szempontból, de egy éven belül harmadszorra vetíti a Cool... Tényleg nincs semmi más filmjük?
Medvehab 2016 júl. 23. - 16:45:06 Előzmény Viharsziget
(238/295)
SPOILER

"A másik kislány, miért mondta Anna apjára, hogy õ tapasztotta be a szánkat? Valami ilyesmit mondott, hogy õ volt az. ?"

Gyanítom az eredetiben azt mondta "she" és ettõl szagot fogott az apa, megvilágosodott. :) Természetesen az öreg nõre utalt, nem a jelenlevõkre.

Aki meg öngyilkos lett, most annak mi volt a szerepe, mit kerestek nála a gyerekek ruhái?

Ez jó kérdés... Valahogy bevonta a néni, de ez nem nagyon derült ki.

A csávó akkor a végén lent maradt?

Nem figyeltél! Ez egy totál kitalálható dolog volt, egyébként. Rálel a piros sípra, és már akkor tudni lehet. Elmennek a terepmunkások, lekapcsolják a hangos transzformátort, és akkor - természetesen - meghallja a seriff a sípszót.
10/10
Viharsziget 2016 júl. 16. - 14:55:42 10/10
(237/295)
SPOILER:

A másik kislány, miért mondta Anna apjára, hogy õ tapasztotta be a szánkat? Valami ilyesmit mondott, hogy õ volt az. ? Aki meg öngyilkos lett, most annak mi volt a szerepe, mit kerestek nála a gyerekek ruhái?

Egyébként eszméletlen nagy film volt. A 18. percben a rendõrre gondoltam, mert olyan furcsány pislogott, furcsán mozgatta a szemeit. Utána arra a srácra, akit bezárt, majd arra aki öngyilkos lett, és gondoltam már mindenkire, de az idõs asszony eszembe sem jutott.

A csávó akkor a végén lent maradt?

SPOILER VÉGE!

Az elmúlt évek egyik legjobb filmje!
albert67 2016 júl. 11. - 17:08:23
(236/295)
Spoiler!!
Hát, én idáig nem írtam soha semmit, ha jól eml.
De!Ez a film szerintem az utóbbi 10 év egyik legjobb filmje, az összes bakival, logikai bukfenccel együtt.
Ma várom , a 9 órát, hogy megnézzem .Amikor láttam ezt a filmet valamikor kora tavasszal?, az ideg megölt, hogy miként jött rá a farkas a kórházban, hogy a mami a hunyó, hosszú töprengés után rájöttem, hogy a fekete kislány volt az utolsó jelenet, ott volt valami, és mivel a haverom is látta-és ugyanúgy nem tudta, hogy miért indult meg a farkas a mamához, de arra emlékezett, hogy a kislány mondta, hogy" te is ott voltál.."., és itt jön az angol , ugye a "she", és , akkor leesett, hogy ott volt a kutya elásva, de miután rájöttem, hogy a jobb felsõ sarokban kb. cirka 250 comment van még, a nagy okos agyammal végigolvastam és valóban úgy volt, ahogy gondoltam.Aki a lövöldözõs , gagyi tucatfilmeket szereti ne nézze, ez nem egy szulejmán, vagy izaura, vagy mi a tököm, meg nem is barmok közt.Ritka jó film.Eredeti, egyedi és nagyon sok erkölcsi kérdést is felvet.Miért kövezik meg az apát, a kommentelõk a brutalitásért?A srácnak volt egy mondata, ugye adott a dolog, ha tudott vezetni, kommunikálni, stb, akkor igenis elmondhatta volna, hogy mi történt, ennyi, nem tette, ez egyben az egyik legnagyobb logikai bukfenc is a filmben, ugyanakkor valahol okot is ad ad apa viselkedésére.Elmondhatta volna, de nem tette, ezért volt a tettlegesség...A vége...Miért is kellett volna megrohadnia az apának a gödörben?Az menjen a gödörbe, aki ilyeneket írt:-)A legjobb hozzászólás, az volt, amelyikben a folytatást, a lehetséges 2. részt pedzegette, igen , szerintem, 150 perc ide, 150 perc oda, ebbõl egy fantasztikus 2., akár 3. részt is lehetett volna csinálni, de, hogy miért nem csináltak legalább egy 2. részt , na azt nem értem.Egy bírósági tárgyalás keretén belül gyönyörûen lehetett volna boncolgatni a történteket.10/10, bárcsak minden hétre jutna 1 ilyen film,ja, és igenis majdnem eléri a hetediket..., majdnem, egy pici kellett volna, meg egy picit kevesebb baki és elérte volna ...de így is ütõs, f@sza film.Uff!