Téma: Forma-1

vino-et-veritas máj. 03. 17:52:29 Előzmény Kit Fisto
(17179/17179)
Ha nagyon nagy izgalom nem is volt, de nem volt teljesen eseménytelen a futam (v.ö.: korábban Mercedes 1-2 indul és 1-2 beérkezik).

A "Mercedes = űrautó" már nem érződik annyira (egyrészt nem teljesen állt össze a gép, másrészt a többiek is feljöttek rájuk), már nincsenek a korábbi kényelmes helyzetben. Ráadásul pont emiatt könnyebben hibáznak is.

Az szinte borítékolható, hogy Bottas nem tudja az időmérős pole-t a versenyen első helyre váltani.
Verstappen esetében néha visszatér a korai években jellemzője, a határok túlzott feszegetése, ami időnként megbosszulja magát. A pályaelhagyások az elmúlt három versenyen tényleg sokat vettek el tőle (köztük egy első helyet is).
Hamilton előnye abban van, hogy hármójuk közül a leginkább kiegyensúlyozott, még a nehezebben vezethető kocsit is eléggé jól képes irányítani, viszonylag keveset is hibázik. Mindig a szemére vetik, hogy egy ilyen autóval mindenki lehetne bajnok. Valami + azért csak kell, mert eddig sem Bottas, sem a Mercedeshez ma közeli RB (Verstappen) nem tudta/tudja befogni. És egyelőre a szerencse sem pártolt el tőle, lásd az imolai "mentést".

Ahogyan a többi sportban is, a "bíráknak mindig igazuk van". Úgy, hogy itt általában van fellebbezési lehetőség is, máshol ritkábban. Gyakran utólag változtatnak meg eredményeket. Ettől függetlenül folyamatosan érződik körülöttük a bizonytalanság, mit vesznek szigorúan, mit nem, sokszor következetlenek is. Biztosan lehetne számolgatni - csak a memóriám alapján -, hogy Hamilton, Vettel vagy Verstappen azért kapott az elmúlt években jó pár büntetést, mások meg alig. De ez összefügg a bevállalós, néha agresszív versenyzői stílusukkal.

Összességében, eddig mozgalmasabbak a futamok, közelebb vannak a csapatok, de nagyobb izgalmak és az igazi, egy az egyben csaták még nem nagyon jöttek el (a DRS most is számtalanszor simán besegített, állandó taktikázás a gumikkal, kiállásokkal, stb).

Azért csak alakul valami...
Kit Fisto máj. 03. 11:02:59
(17178/17179)
Tudtam, hogy a futamon már nem lesz elég Bottas. Ő kiváló egykörös pilóta. Jó időmérőn, jó a legjobb körért, de versenyben Jobb Hamilton. Ő is gyakran hibázik egyelőre, most is sikerült Verstappennek megelőznie. A kommentátorok már örültek, és latolgattak, hogy lehetne, hogy Verstappen elhúzzon, meg a gumistratégia, egyebek - hogy ő győzzön. De Hamilton mesterien előzte vissza, majd megelőzte Bottast is. Ezután pedig már nem lehetett őt utólérni.
Érdekes, hogy a túlértékelt Räikkönen hogy nekirongyolt csapattársának, mert éppen valami kapcsolót kapcsolgatott :) Ez azért eléggé amatőr hiba volt.
Vicces volt, ahogy a végén a kommentátorok azzal dobálóztak, hogy a Mercedes hibázott, mert kihozta Bottast gumicserére a leggyorsabb kör megszerzése miatt. Aztán amikor kiderült, hogy Bottasé a leggyorsabb kör, visszakoztak: Ja, akkor mégsem hibáztak. "Bírom", amikor okosabbnak hiszik magukat a Mercedes csapatnál. Verstappen nem ért volna el gyorsabb kört, ha nem hagyja el közben a pályát. Hiszen csak négyszáz ezred, vagy mennyi, amivel jobb kört futott, ennél talán többet is nyert a pályaelhagyással. Persze méltatlankodnak emiatt, mondván, hogy Sergio Perezt a pályán kívül előzte Lando Norris, és azt nem vették el Norristól. Én ezt nem láttam, nem tudom, így volt-e. A bírák vagy nem látták előnyszerzésnek, vagy ezt éppen nem is látták, ők sem láthatnak mindent. Mindenesetre Verstappen esete nagyon fontos helyzet volt, bizonyára nagyon figyelték, és azt szabálytalannak találták. Rosberg szerint Verstappen sokat hibázik - talán inkább itt kéne keresni az okokat, nem a szabályok változnak állandóan, ahogy a Redbull állítja. Hamilton szerényen azt nyilatkozta, hogy szerinte nem ők lettek jobbak, hanem a Redbull esett vissza egy kicsit. De úgy véli, nehéz lesz ez a szezon, sokat fognak csatázni A Redbullal -ami ugyanakkor jó. A pálya szerintem jó, csak a felületét kéne javítani. Tetszik, hogy hullámzik, lejtők és emelkedők vannak, így jobb a látvány, mint egy zömében sík pályán.
Kit Fisto máj. 02. 14:00:07
(17177/17179)
Egy gondolat az első futamról, de ez a probléma előkerülhet bármikor.
Hamilton győzött. Bár az utolsó körökben Verstappen leelőzte, de szabálytalanul, mert közben elhagyta a pályát. Emiatt utána visszadata neki a pozíciót. Jól tette, mert ha nem adja, és úgy nyer, úgyis elvették volna tőle, mert kapott volna 5 másodperc büntetést. Szóval visszadata a helyezést és utána már nem tudta újra megelőzni, pedig Hamilton autóján kopottabb gumik voltak. Erre a két kommentátor kijelentette, hogy ezt a futamot valójában Verstappen nyerte?! Mi van?? Ha jól láttam, Hamilton hajtott át először a célon, akkor mi nem világos nekik? Ha még az lett volna, hogy Verstappennek valami műszaki hiba lép fel az előzést követően, és amiatt marad hátra, azt mondanám, bár továbbra SEM ő nyert, és bár ez is benne van a pakliban, de valamilyen szinten még megérteném, hogy aki Verstappen szurkoló, vagy Hamilton hater, az így látja. De NEM VOLT meghibásodás, tisztán versenyszituáció volt, az egyik versenyző először előzött, de vissza kellett engednie, és azután már hiába próbálkozott újra, nem sikerült mégegyszer előznie. Vagyis Hamilton tisztán, egyértelműen, teljes joggal a GYŐZTES, és nem Verstappen.
És ezt jól tudták ők is, ha egy picit gondolkoznak, belátják. De nem tették, utat engedtek a csalódásuknak, a vágyuknak, hogy mit szerettek volna, és rendkívül szakmaiatlanul viselkedtek, méltatlanul ahhoz a poszthoz, ahol vannak. Nekik pártatlanul kellene közvetíteni azt, ami történik, nem képzelt dolgokat kijelenteni aszerint, mi tetszene nekik. Nem gondolkoznak, hogy mennyi Hamilton rajongó is ül a tv előtt és nem tisztességes velük szemben, sem Hamiltonnal szemben, amit felelőtlenül kijelentettek.
Fordított helyzetben biztosan nem mondták volna, hogy ezt tulajdonképpen Hamilton nyerte. Nagyon csúnya, visszatetsző dolog, amit tettek.

Elhangzott az is, hogy Hamilton előtte hányszor elhagyta a pályát, akkor most Verstappennek miért nem lehet. Ez egy másik szakmaiatlanságuk volt. Ugynis a két dolog nem ugyanaz:
Hamilton csupán egy bizonyos kanyar végrahajtásakor hagyta el a pályát. Előfordul gyakran másokkal is. Széles volt, lecsúszott az ívről, nem tudta bevenni. stb.
Verstappen viszont ELŐZÉS közben hagyta el a pályát, ami egyértelműen szabálytalan.
A kettőt nem volt értelmes dolog összehasonlítani. A bírák nem találták Hamilton elhagyásait szabálytalannak, mert talán úgy látták, nem csak ő tehet róla, mindenesetre nem büntették érte.
Verstappen is megtehette volna, hogy nem adja vissza a helyet, de akkor szinte biztos, hogy büntetést kap, mert az nagyon egyértelműen szabálytalan volt. Ezt tudta a csapat is, ő is, és ezért adta vissza a helyezést. Újra megpróbálhatta megelőzni, még volt rá lehetőség. Csak, nem jöt össze. Tehát nem ő nyert. Szerintem örült a második helynek is, jobban, mint a két nem is annyira profi kommentátor.

A második futamot kihagytam, nem tudtam megnézni. Sebaj, ott valóban Verstappen nyert.
Most A Q3-ban Bottas egy szempillantásnyi idővel ért be előbb, mint Hamilton. Szerencséje volt. A futamon mutassa meg, hogy gyorsabb!
csaba2007 márc. 18. 18:06:30 Előzmény BBali06
(17176/17179)
Nem írtad meg a privát címedet, ezért nem tud írni neked senki. Azért elárulóm, hogy tudod a műsorokat rögzíteni. A médiabokszhoz lehet csatlakoztatni pendrive-t, vagy külső ssd meghajtót és arra fel lehet venni a műsorokat.( Vagy videómagnóra). Egyik megoldás sem tiltott!! /vagy az ismétléseket kell figyelni/
BBali06 febr. 28. 07:34:35
(17175/17179)
Nem feltétlen szigorúan ide tartozó fórumtéma, de az F1-es TV-s szórakozást érinti!

Tisztelt fórumozok!

Tegnap tudtam meg, hogy az új felhőalapú mediaboxok nem fogják tudni rögzíteni az M4 Sportot többek között - így fog járni az összes box, én a V betű szolgáltatónál vagyok, de így áll át a T és majd a D és az I is. . Tehát aki itt nézi az F1-et, F2-öt, esetleg BL, Tenisz Davis kupa, Olimpia stb., az vagy látja élőben, vagy lemarad. Azzal fordulnék hozzátok kérdéssel, hogy hogyan tudom LEGÁLISAN megoldani, ha esetleg lemaradnék egy műsorról, futamról, pár órával később, esetleg fél nap múlva meg tudjam nézni számítógépen avagy televízióban. Az ötleteket várom privát üzenetben, előre is köszönöm a válaszokat.
Oda MINDENFÉLE megoldást is várok, nem akarom hogy Titeket, vagy engem letiltsanak ugyebár.

Előre is köszi!
Janibácsi 2020 dec. 30. - 10:09:48 Előzmény Kit Fisto
(17174/17179)
A török nagydíjon is sopánkodtak Strollon! Ha nem megy ki kereket cserélni akkor úgy jár mint Perez! Ő is kapott volna 30 mp körül! Valóság az ,hogy elhitték az időmérőt! Ha Vettel megy előtte annyi ideig már hamarabb megelőzte volna őket!
Kit Fisto 2020 dec. 06. - 18:31:25
(17173/17179)
Na, Leclerc és Verstappen kistek az első körben! Szertintem Leclerc is túl bátram ronygolt be a kanyarba, belső íven, de Perez meg ráhúzta az autóját, mindketten hibásak. Verstappen előtt Bottas csúszott meg, aztán valaki meglökte, és külső ívről már nem tudott hova menni, ment a falba.
Hát ezzel minden megváltozott, kiesett két olyan versenyző, akik megfoghatták volna Bottast. Lehet most mégis szerncséje lesz. Ez a futam tényleg rendkívüli, mert Hamilton hiánya még a középmezőnyt is feltüzelte, bármi megtörténhet. Megfeledkeztem Russellről, aki Hamilton helyén szintén esélyes, eddig ő halad az élen..
Kit Fisto 2020 dec. 06. - 18:12:43
(17172/17179)
A mai futam rendkívüli, sajnos Hamilton nem indulhat, mert karanténban van, elkapta a covid-ot. Az utóbbi időkben eléggé lazán vette a maszkviselést pl., ott rohangált nélküle a sok ember között a futamok után. Én meg: Valaki adjon már neki egy maszkot, miért nem szól rá valaki? Sajnos meglett az eredménye.
Így most mindenki nagyon izgatott, főleg a dobogóra esélyesek. Bottas bizonyára 120%-ot tervez beleadni, mikor nyerjen, ha nem most? Szerintem pont emiatt fogja megint elrontani, csak mondom..
Finn létére nem képes hűvös fejjel gondolkozni, türelmetlen. Szerintem Verstappennek van a legnagyobb esélye az első helyre, ha az autója jól megy. Na, de nézzük, éppem most kezdődik..
Részemről Hajrá Ricciardo, hajrá Leclerc, Lewis is biztos nézi a tv-ben!
Kit Fisto 2020 dec. 06. - 18:01:54 Előzmény remlac
(17171/17179)
Ennyit tudsz! Ezek a műsorvezetők mindig is Hamilton ellenesek voltak, és Rosberget, majd Vettelt favorizálták. De Rosberg feladta, Vettel feladta, Kínjukban már mindenkinek drukkolnak, csak ne Hamilton nyerjen. Leginkább Verstappen most a kedvencük, és Bottas, az autója miatt, mert ő is szóba jöhetne, mint Hamilton ellenfél, ha nem rontaná mindig el. És persze Leclerc, a Ferrari eleve, csak hát most olyan rossz, hogy még ő sem tud vele jól menni. Ocon, Albon, bárkinek szurkolnak, csak valaki legyen már ellenfele Hamiltonnak. Minden futamon végig azt latolgatják, hogy nyerhetne valaki más, mi kéne, hogy Hamiltonnak ne sikerüljön. Nem tudom, te mit nézel, vagy talán kikapcsolt hanggal nézed a futamokat.. De anyira azért még ők sem parasztok, hogy ha egyszer Hamilton győzött, és elért valami rekordot, stb. azt azért ne ismernék el.
Kit Fisto 2020 dec. 06. - 17:45:43 Előzmény ef
(17170/17179)
Liberális? Nem éppen, republikánus. De van egy kis konzervatív hajlamom is, mióta a baloldal ezerrel próbál felszámolni minden hagyományos értéket.
Politikának nincs is helye, de a rasszizmusnak sem. Az különben nem politika, az emberi hitványság. Nincs ott semmilyen vélemény terror, a te hat "értelmes"versenyződ egyszerűen nem ítéli el, azért nem foglalt állást ellene.
remlac 2020 nov. 15. - 13:06:58
(17169/17179)
le kéne cserélni ezt hamilton buzi nűsorvezető csapatot
vino-et-veritas 2020 szept. 14. - 08:04:37
(17168/17179)
Kissé roncsderbivé alakult ez az olasz futam, de így legalább kissé izgalmasabbra sikeredett a korábbiaknál.
Viszont lesznek még - talán nemcsak a sajtó miatt - érdekes kérdések, pl. pilótacserék és a beharangozott/vélt csapatváltások miatt (pl. RP, Williams, Renault, Mercedes /?!/, stb.).
Janibácsi 2020 szept. 12. - 19:15:53
(17167/17179)
Schumi,Vettel,Hamilton 17(18) Vb cím! kinek fáj?
2/10
Tiberio 2020 szept. 06. - 17:29:49 2/10 Előzmény jani-wan
(17166/17179)
Vicces, hogy Bottas beragadt az 5. helyen, ezalatt H. az utolsóról feljött 7.-nek. Ha lett volna ideje még egyet előzni, rászóltak volna Bottas fülére, hogy ne siessen úgy, óvja a gumikat, stb. Szerencsére erre már nem maradt idő.

Ennél fontosabb, hogy van új futamgyőztese a mezőnynek, ami mindig jó dolog.
3/10
jani-wan 2020 szept. 06. - 16:17:05 3/10
(17165/17179)
Na a Mercinél nem akarják hogy Bottas versenyezzen csokinyúllal, de túl gagyi beállítást programoztak, és már senkivel sem tud. :D
Ha Hamilton van elöl, akkor az eddigi futamokon azt rádiózták hogy tartsd a távolságot, vigyázz a kocsira, ha Bottas van elöl akkor lehet versenyezni.
Bottas: - Úgy emlékszer egyszer használhatom az előzés gombot
Csapatfőnök: - Igen, csak Lewis ellen nem.
Ez az egész egy vicc.
Hát legalább most megbüntették rendesen, és nem a nonszensz 5 mp "büntetést" osztották ki.

Kár hogy a Ferrari ennyire szánalmas, de jó hogy sok csapat versenyben van egymással. Kár hogy a Merci annyival jobb hogy előre oda lehet adni Hamiltonnak a VB címet, csak össze nem töri magát, úgy hogy nem tud versenyezni. Vagy beCovid-ozik.
Így nem ér ez semmit. Mint Vettelé.
vino-et-veritas 2020 júl. 06. - 18:33:27 Előzmény ef
(17164/17179)
OFF
"Politikának nincs helye a sportban."
Valóban jó lenne, ha nem lenne, de a világ nem erről szól.
Szinte minden sportág mögött valahol mindig ott a politika és főleg a PÉNZ!
vino-et-veritas 2020 júl. 06. - 18:29:20 Előzmény Kit Fisto
(17163/17179)
Elöljáróban annyit - amit már régebben is írtam -, hogy különösebben senkinek sem szurkolok, de ez a versenysorozat is érdekel...
Hamilton mindig "kiélezett" helyzetbe kerül. Ha megbüntetik az a baj, ha nem, akkor meg az, és ez megy más versenyzővel is vele kapcsolatban... DE pont ezért az egyik (nem sokan vannak) markáns személyisége az F-1-nek.
1. Hasonló volt Ricciardo-val is, akinek el kellett venni, mert pont az orra előtt váltott sárgára a jelzés. Ha belefut, akkor ő is kap büntetést. Ha jól emlékszem, az ilyen jelzéseket a kormányon is látják, úgyhogy ezt is felhozhatják a pilóta ellen.
2. A rajt utáni kavarodás miatt ritkábban szoktak büntetni, talán. csak ha valami nagyon komoly dolog jön elő.
3. Ezt vissza kellene nézni, nem emlékszem, hogy lett volna valami köztük...
4. Ez inkább határeset volt. Az 1. ponthoz hasonló helyzet volt, csak ott Hamilton - megfelelő rutinnal, ami Albonnak vélhetően nincs elég - elvette a gázt és nem lett baj...
Persze a gumielőny miatt nem biztos, hogy tudta volna később is tartani a pozíciót a brit. Akkor legfeljebb harmadiknak jön be, ami mégis több pont, mint így.
ef 2020 júl. 06. - 15:16:23 Előzmény Kit Fisto
(17162/17179)
Politikának nincs helye a sportban.
Érdekes, egyébként futballmeccseken is tiltják és büntetik.
Ja, hogy liberáliséknak mindent lehet ....
Azért volt 6 értelmes versenyző, aki nem vetette alá magát a vélemény terrornak és nem térdepelt le ...
1/10
cellasto 2020 júl. 06. - 08:21:12 1/10
(17161/17179)
Ezek a rasszista versenybírók hatrasorolták 5mp-el lujiszt.
Ezért terdelhetnek még órákig az tuti.
Egyébként az első futómű szabálytalan átalakítása rendben van szerintük.
Persze ha pl a Ferrari vagy a red bull lepte volna ezt meg, már betiltották volna.
Kit Fisto 2020 júl. 05. - 18:06:22
(17160/17179)
Nem tetszett a verseny. Bottas megérdemelte az első helyet, de valószínűleg nem ő nyert volna, ha Hamilton nem kap rajthely büntetést + a későbbi 5 mp-et.
Mi volt a baj?
1. Hamilton nem vette észre a sárga villogó fényt, de a sportbírók szerint látnia kellett. Ugyanakkor világított egy zöld fény is, amit valószínűleg látott. De különben kettő együtt nem szabadna legyen.
Éppen jobb kanyarban volt, tehát nyilván főleg a kanyar belső íve felé nézett. Balra, a külső ív felé nézve láthatta volna a több méteres kavicságyat, ami felett éppen por volt a levegőben, (talán nemrég volt kint valaki) és amögött villogott egy sárga fény. A "szakértők" megnézték a belső nézetes képet lassítva, kimerevítve, és ez alapján úgy gondolták, hogy látnia kellett. Csak hogy, ha valaki jobbra kanyarodik, miért nézne a kanyar külső íve irányában el a kavicságyon túlra, és venne észre egy amúgy is villogó, tehát nem minden pillanatban látható fényt a porfelhőn át? És nem lassított képet látott, hanem ahogy bement a kanyarba, gondolom 100 feletti tempóval. Miközben a belső ív mentén láthatta a villogó zöld jelzést!
Most komolyan, ezért büntetni kellett, és a második kockáról az ötödikre tenni? Szerintem őszinte volt, nem látta a sárgát, de láthatta a zöldet, így a büntetés nem csak jogtalan, de nagyon durva is.
Ő azt mondta, nem látta. A bírák azt mondták, "látnia kellett". De hol a biznyíték, hogy látta? Ja, az nincs, és ráadásul ő ült az autóban, nem a bírák, szóval már csak tudja, hogy látta-e, vagy sem.
JOGTALAN!
2. A rajt után az egyik kanyarban leszorította őt Albon a pályáról, Hamiltonnak el kellett hagynia a pályát, hogy ne ütközzenek. (nem először már) Egyszerűen Albon ment a belső íven, és félt, hogy a külső íven próbálkozó Hamilton elmegy mellette, ezért szépen letessékelte őt az útról. Senki egy szót sem mondott róla.
3. Szintén még az elején, ha jól tudom (ez most nem biztos) Verstappen? is leterelte őt a pályáról ez egyik kanyarban. Dettó ugyanúgy, mint Albon. Senki meg sem említette.
Mindkét esetben Hamiltonnak volt esze, hogy inkább lehúzódjon, mint hogy ütközzenek. Ez úgy látszik, hiba volt Ausztriában. (lásd később)
4. Újra Albon, friss lágy gumikon, üldözi Hamiltont, aki a kopottabb kemény gumikon halad. Jobb kanyar, és most Albon próbálja előzni Hamiltont a külső íven. Minden ugyanúgy történt, ahogy kettőjük első ilyen találkozásakor, kivéve a belső íven lévő autó cserélődött meg. Hamilton mitr sem sejtve megkezdi a kanyart, és tudja, hogy ezzel a sebességgel még pont be tudja venni. Erre Albon beugrik mellé külső íven, hogy leelőzze. Csak hogy Hamilton autója elkezd lesodródni a kanyar külső íve felé, mert azokkkal a gumikkal már nem tudja szűkebben venni. De ezt be is kalkulálhatta, csak Albont nem! Az nem enged, ott tartja autóját Hamiltoné mellett, akinek a kereke így besodródik Albon kerekei közé. Ütköznek a gumik, Albon kipenderül a kanyarból. Úgy, hogy Albon még nem ment le az útról, mert arra nem volt hajlandó azért sem, hogy elkerülje az ütközést. (előzőleg Hamilton megtette, elhagyta a pályát kétszer is)
Hamilton megbüntetik 5mp-re! JOGTALAN!
Miért is? Hamilton nem szándékosan ment neki Albonnak, és nem is hanyagságból. Nem tudhatta, hogy ezzel fog próbálkozni. Csak be akarta venni a kanyart, és kissé szélesen sikerült. Albon volt a hülye, mert erőltette a külső ívet egy olyan autó mellett, amiről tudta, hogy rosszabb gumikon megy, mint az övé. Még annyi esze sem volt, hogy arrébb húzódva elkerülje az ütközést, ahogy Hamilton megtette.
Tehát ha valaki külső íven enged, és lemegy a pályáról, ezzel elkerülve az ütközést, akkor minden rendben. Ha valaki nem enged, és ütköznek, akkor a belső íven haladó a hibás!? Úgy tűnik ezeknél a bíráknál így megy. Egy nagyon fontos különbség még kettejük két esete között, hogy az elején Albonnak jó gumija volt, és nem kellett volna olyan szélesen vennie a kanyart, vagyis szándékosan szorította le Hamiltont, hogy az ne előzhesse meg. A második esetnél Hamiltonnak kopott és kemény gumijai voltak, amikkel nem készakarva sodródott ki a külső ív felé, vagyis ő nem szándékosan ütközött az ott makacsul maradó Albonnal. Az Albon hülyesége volt, mégis Hamiltont büntették meg miatta. A hülye pasas a tv-ben utána még azt mondta, ő többre büntette volna Hamiltont. Aha, hát tőle nem is vártam mást. Ha a Hamilton gyűlölet fájna.. Gyönyörű volt mindkét kommentátor hozzáállása, hogy Albont és Verstappent észre sem vették, de Hamiltonnál egyből kiáltottak, ezért büntetés jár! Különösen szép ez most, mikor nem csak a Mercedes, hanem az egész Forma 1 állást foglalt a rasszizmus ellen. Hát ők nem.
Az remélem mindenkinek megvan, ha Hamilton nem kapja a két jogtalan büntetést, ő lett volna a győztes. Az egész arra volt jó, hgy ne így legyen. Szánalmas. A stúdióban szintén: Azzal, hogy Hamilton nem tudott nyerni mindjárt az elején, elég sokat veszített.. bla bla Csak azt felejtették el, hogy tavaly is így kezdte, és aztán az év nagyobb részében Bottasnak köze nem volt az ő tempójához. Idén is ő nyer!