Torolt Felhasználo 2016 máj. 23. - 13:37:41
(38/38)
Nem hiszem hogy igazán indokolt volt fekete-fehérben forgatni. És persze minden Frankeinstein-történet nélkülözhetetlen eleme a sírrablás. Mindenki szerencséjére legalább nem vagyok vallásos hogy elítéljem a nekromanciát.

FORDÍTÁSI HIBA: "ismeretlen"-nek (unidentified) fordítani az "egyesült/egyesített" (unified) szót... Nagyon fáradt lehetett a fordító mikor ezt elkövette!

Nagy erénye hogy a végére sikerül megújítania a Frankeinstein-sztorit. Hátborzongató :P 12-16 éveseknek javasolnám Haloweenre :D
10/10
nikato 2016 jan. 04. - 12:38:18 10/10
(37/38)
Fantasztikusan jó!!! Minden "úgymond" érzelem átjön!!! SPOILER: Én sokat sírtam rajta, a végére nem számítottam, hogy így ér véget. :)) Az egyik osztálytárs az Addams family-bõl a Lurch-re hasonlított, egy másik pedig Fester bácsira. :D
10/10
perzsacica11 2014 jún. 21. - 17:18:18 10/10
(36/38)
Szívhezszóló,megható mese.Nekem nagyon tetszett.Még nem sírtam ennyit mesén....valoszínû azért mert imádom az állatokat.
wiliwonka 2013 júl. 20. - 22:03:07
(35/38)
SPOILER
Nem volt rossz, de amikor az óriás T(urtle) Rex megjelent, kiröhögtem. Számomra teljesen elvesztette a film a komolyságát. Miért?! Ráadásul a többi cucc, a szörnyecskék, meg minden. Egészen addog tök jó kis mozi. A vége felejtõs.
Persze ettõl még Tim Burton rajongóknak kötelezõ.
2/10
feeco 2013 máj. 27. - 16:58:07 2/10
(34/38)
sajnos már Tim Burton sem a régi.. nulla új ötlet, felületes forgatókönyv, klisék, klisék, klisék..
6/10
LenoreSpacey 2013 márc. 24. - 18:40:29 6/10
(33/38)
Elõször is, azoknak akik habzó szájjal védik Burtont: attól, hogy valaki másnak nem tetszik a mesébe öntött groteszk (vagy horror, kinek mi tetszik jobban), attól még nem rosszabb vagy silány ízlésû ember. Az viszont annál szomorúbb, hogy sokan csak ilyen becsmérlõ módon tudjátok kifejezni a véleményeteket.

Szerintem ez a film nem ért fel Burton más stop motion filmjeihez, mint például a Halott Menyasszony vagy Karácsonyi Lidércnyomás. A zene jó volt, a képi világ jó volt, de a karakterek és maga a történet nekem elrontották az élményt - egyszerûen nem tudtam komolyan venni a filmet.

::SPOILER::
Egyetlen karakternek van érthetõ motivációja, ez a karakter pedig Viktor. Elvesztette a kutyáját, aki a legjobb barátja volt, ezért vissza akarja szerezni - érthetõ. A csúf fiúcska viszont miért árulja el a többi srácnak, hogy Viktor mire képes, ha tudja, hogy az információ birtokában megelõzhetik õket? Mert ugye ha jól tudom, párban dolgoztak; ha pedig a párommal nyerni akarok, akkor nem adok másoknak elõnyt. Még a nevét se tudom szerencsétlennek, jó, ha egyszer említették. Ugyanez vonatkozik a versengõ kölykökre és a furcsa lánykára a jós-macskával. Egyszerûen senkinek sem adtak karaktert azon túl, hogy nyerni akar a tudományos versenyen. A szomszéd kislányról is csak annyit tudunk meg, hogy valószínûleg utálja a bácsikáját, a kutyáját szereti, és amúgy meg unja az életét.
Másrészt pedig, a történetet illetõen: miért olyan fontos mindenkinek az a nyamvadt tudományos verseny? MIÉRT? Miért nem lepõdik meg egyik kiskölyök sem, mikor megtudják, hogy Viktor felélesztette a döglött kutyáját? Miért lesz a perzsa cicából mutáns, szárnyas dög? Az áramosság a filmben a döglött állatokat éleszti fel, nem pedig összeolvasztja õket. Miért élednek fel a... vízi... majom-akármik? Nem járékok voltak eredetileg? Miért ilyen logikátlan - az - egész - film?!
::SPOILER VÉGE::

Tudom, mondhatjátok, hogy "dehát ez gyerekeknek készült". Igen, lehet, hogy gyerekeknek készült, de ez egy komment szekció, ahová az embereket a véleményüket írják le. :) Ellent is mondhatnék, mondván, hogy azért Tim Burtonnek egy filmjére se kötném rá a szalagot, hogy "safe for kids".
8/10
johnny91 2013 márc. 23. - 22:54:46 8/10
(32/38)
Tim Burton valóban visszatért ezzel a mesével a gyökereihez.
Tetszett, hogy fekete-fehér, jó volt a stop-motion technika, ehhez a filmhez kiválóan mûködtek ezek a megoldások.
Egyszerû történet, de annál jobb megvalósításban. Ha már a gyerek fõszereplõnek nem lehetett az 50 éves Johnny Depp a hangja, mert az gáz lett volna, de azért legalább úgy nézett ki a srác, mint a fiatal Depp. Nagyon nem bír elszakadni Burton Johhnytól.
A zene is telitalálat volt, ahogy már megszokhattuk a Burton-Elfman duótól.
A film hossza is épp elég volt, se nem rövid, se nem hosszú, nem pakolta tele felesleges jelenetekkel a rendezõ, csak azért, hogy 2 órás legyen a "mese".
-spoileres-
Az egyedüli negatívum számomra a végével kapcsolatos: miután a kutya elszökik a film második felében és a saját sírján letelepszik, számomra az jött le, hogy valahogy a kutya is megértette, hogy ez így nem természetes, és tudja, hogy nem itt van a helye, és miután a gyerek rátalál, mindketten belátják, hogy jobb, ha a kutyus halott marad.
Ezt remekül meg is lehetett volna valósítani a végén, ha a kutya nem éled fel. De nem így lett sajnos. Ezzel eléggé hazavágták a mondanivalót, már ha lett volna valami ilyesmi, de lehet öregszem és csak én látok bele ilyesmiket, ahol nincs is semmi ilyesmi. Ugyanis ez valamilyen szinten mégiscsak mese, vagyis idõsebb gyerekek, vagy inkább fiatalok fogják megtekinteni nagyobb részt, és nekik és mindenki másnak is tökéletes tanulság lehetett volna élet és halálról, miszerint ami/aki egyszer meghalt, abba bele kell törõdni, a szívünkben míg élünk örökké érezni fogjuk elvesztett szerettünket, de ez a természet rendje, nem lehet csak úgy visszahozni senkit sem a halálból, ami/aki egyszer elment, az elment. A film remekül be is mutatja, hogy mi lett, miután mások is kísérleteztek a dologgal, és végül a fiú is belátta, hogy el kell engednie a kutyust. De nem, Burton nagyon elbarmolta a végét.
4427 2013 febr. 25. - 17:51:53
(31/38)
Magyarországi mozi (3D) bemutató nem lesz?
pinkaqua19 2013 febr. 25. - 17:27:23
(30/38)
Attól még hogy Disney, ez egyátalán nem gyerek mese.
És igen, Tim Burton rétegfilmeket csinál, nincs ezzel baj, ki eszi, ki nem.
Én spec eszem, és igen jó étvággyal, épp a nem szokványos volta miatt.
Akinek bírja a gyomra a kuriózumot, hajrá. Nem olyan nehezen emészthetõ, csak más :)
Bellafonte 2013 febr. 08. - 21:18:37 Előzmény istymix
(29/38)
Szerintem sokkal jobb ez, mint a mostani gyerekfilmek nagyon nagy része. Megvan ennek is az üzenete, csak nem nyomja úgy az ember pofájába, mint a többi általában.
950617 2013 jan. 22. - 16:18:01
(28/38)
Szeretem a Burton filmeket, és ez is jó volt.

***Spoiler***
A Kedvencek temetõje-Frankenstein-Frankenstein menyasszonya-Van Helsing-et jól összehozta egyben. Ez már magában eredeti ötlet.
10/10
BabyBaba07 2013 jan. 21. - 22:26:30 10/10
(27/38)
Nagyon tetszett! Akinek van kutyája és imádja, az kicsit megfogja könnyezni ezt az animációs mesét :)! A hangulat, zene, képi világ, a karakterek pedig olyan igazi Tim Burton-re jellemzõek. Aki szereti a filmjeit, az nem fog csalódni! Szürreális, de nagyon szeretnivaló volt! 10/10
Bellafonte 2013 jan. 12. - 22:25:30
(26/38)
Burton tényleg zseniális. A filmjei egyértelmûen rétegfilmek, nem mindenki érti õket, ami nem is baj, de attól még, hogy az ember nem ért valamit, az nem lesz feltétlenül rossz. Ez a baj az emberekkel. Egyszerûbb valamit szidni, mint megpróbálni felfogni.
lillofann 2013 jan. 12. - 20:17:30
(25/38)
uhh,látom összegyûlt a sok értelmiségi :D attól hogy csak a nyál disney-t tudja értelmezni az agyacskátok, létezhetnek olyan történetek, melyeknek azért sokkal több mondanivalójuk lehet, nem mellesleg nem is értem a felháborodást, akinek nem szimpatikus ne nézze meg....de egyenesen szánalom Tim Burton munkáit szarnak nevezni, ugyanis aki így tesz, az nem érti, vagy nem látott még egyet sem...nem szidni kell, hanem nem kell megnézni...mellesleg zseniális a fickó... disney-nek meg nem árt a vérfrissítés (és jobb ha tudjátok, az új Alice csodaországban film is Burton és Disney)
istymix 2013 jan. 11. - 17:29:14 Előzmény Bellafonte
(24/38)
Nem csodálkoznék ha nem adják ki a film sztorija sablonos és összecsapott, nem arra értem hogy most elvártam volna 2 órás filmet az 1,3 óra pont elég volt, de egy kicsit több kidolgozást vártam volna, jó persze a stop-motion és a szürke kép egyedivé tette a filmet de valljuk be ez nem a legjobb film Tim Burton-tõl de vigasztalódjon az a tudat hogy vannak ennél jobb filmjei is... nálam még mindig a Coraline viszi a pálmát stop-motion stílusban...
Bellafonte 2013 jan. 10. - 17:22:15
(23/38)
Eléggé megdöbbentem, amikor a Forum Hungary bejelentette, hogy a magyar mozikban nem fogják játszani, fõleg, hiszen a plakátok már ki voltak téve. Nem is tudom miért döbbentem meg, szinte már elvárható lenne, hogy ami különleges és egyedi, azt mi nem fogjuk megtapasztalni, legalábbis itthon nem. Mintha az emberek taszítanák a minõséget. Nem, mi csak élvezzük a Hotel Transilvania és az Egyesült állatok címû remekmûveket. Végre lett volna egy rajzfilm, ami nem a sablonokra épül. Kinek jut eszébe manapság fekete-fehér rajzfilmet csinálni?! Senkinek! És ettõl olyan különleges ez a rajzfilm, hogy olyan stílusban és hangulatban készült, amit senki nem tud utánozni. De végül is, manapság kinek kell már az, ami érdekes. Áh, kövessük csak a szürke tömeget. Hajrá mindenki, ki ne merjetek tûnni.
necrom 2013 jan. 05. - 16:56:45
(22/38)
MIÉRT nem tudják a magyar mozik ezt játszani??? Miért mindig az idióta szirupos, sablonos szarokat kell adni??? Ráadásul az imdb egész év végéig úgy írta, hogy a magyar mozikba január 3-án érkezik. Vártam és vártam. Tim Burton a kedvencem és erre megfosztanak ettõl az élménytõl!!! Köszönöm!
5/10
stomachh 2013 jan. 01. - 21:51:07 5/10
(21/38)
Kedvencek temetõje, csak nem horrorként, hanem egy igazi szürreális Tim Burton-meseként. Egy fiú kutyáját elütik, és õ a villámlás segítségével visszahozza az életbe. Csak a kutya nem lesz gonosz. Lesz viszont más...
Engem - többekkel ellentétben - nem nyûgözött le. 5/10.
9/10
Alexejevic 2012 dec. 24. - 22:51:27 9/10
(20/38)
Nekem tetszett ez a "film". A Rémrom-hoz hasonló látványvilág nekem nagyon tetszik, csak itt rémisztõek a szereplõk. A story kicsit sablonos, de van benne társadalom-kritika, vicc, megeleveníti kicsit az Ollókezû Edward-ot is. A játékidõ pont ideális. Már amikor kezdtem volna unni, beindult az utolsó fél óra. 9 pontot nálam megért:)
offtopic
_Freddy_ 2012 dec. 21. - 08:30:56
(19/38)
ez most mért lett fekete-fehér?
nem is csodálom hogy a mozikba nem játsszák