10/10
ondok 2007 nov. 12. - 23:30:53 10/10
(201/2021)
Isti kedvéért:"aki nem tartja MEdgyessyt besúgónak..." tagmondatban az aki nem önre vonatkozik,hanem az az ember,aki nem tartja...stb.
10/10
ondok 2007 nov. 12. - 23:27:48 10/10
(200/2021)
Nem vitte végig egyszerû és ellenségkeresésre fogékony logikáját,amire igen sok ember hajlamos,és amit a Fidesz jó érzékkel észrevett.Tudjuk a történelembõl:"mindennek az okai a zsidók ,cigányok,idegenek,komcsik stb.Mi semmiben nem vagyunk hibásak stb." (Idéztem széleskörben elterjedt nézeteket kedves moderátor!)Ígyhát önnél,aki nem tartja Medgyessyt besúgónak,az természetesen 56-ot ellenforradalmazza,talán nem is magyar ,nem polgár,idegenszívû stb. MIért nem folytatja?
Amiket felhoz elötte ,attól meg nem vagyok meghatva.Orbán ,Deutsch olyan ellenzéki vezetõ volt,aki ha elõbb születik 10 évvel snájdig kis pártfunkci lett volna,ha jól tudom a seregben volt is Orbán Kisz titkár,rossz nyelvek szerint még jelentett is társairól.Mindenesetre nem antikomcsi családi nevelést kapott,mert ugye a papa párttitkár volt.Persze nem felel az apjáért csak van egy bökkenõ, hogy rajongójából azért váltam ellene szavazóvá,mert kiismertem,hogyan,hát a tettei alapján,a köpönyegforgató politizálása,és hazudozásai alapján.Térjek ki a többiekre is? Deutschra, Kövérre,mindegyikre,akiket ittpéldául felmutogat? Felesleges.A fidesz egy az igazi elveket hírbõl sem ismerõ,az elötte nyíló karrier lehetõségét kíválóan felismerõ társaság volt.Egyébként az igazi ellenzékiek Demszky, Magyar, Rajk nem is vették õket komolyan,afféle párizsiért szalajtott az õ oldalvizükön lavírozó suhancok voltak,természetesen már akkor ,amikor ez már semmi kockázattal nem járt.
De ez a múlt,és még ebben is nagyot téved.Ami viszont a lényeg a jelen,az hogy ki hogyan próbálja az ország érdekét szolgálni.A komcsikat bár nem szerettem,de vak lennék,és hülye,ha nem vettem volna észre,hogy ott sem egyforma emberek voltak /egyébként 800000 párttag volt/És bizony a reformkomcsik indították el a rendszerváltást,és nem Orbán.Õ csak a hasznát fölözte le.Úgyhogy miután engem nem sikerült a gyûlölködés táborába hülyíteni ,pontosan tudom,hogy voltak gazember komcsik,voltak kiábrándult,változást akaró komcsik is.Mintahogy an blokk ,azért mert valaki a Fideszt támogatja,lehet rendes ember,lehet jellemtelen karrierista ugyanúgy.
Tartózkodnék az an blokk minõsítésektõl,az csak olyan tojásdobáló,temetõben fütyürészõ hülyéknek való.
Szumma szummárum,ami viszont a Fidesznek an blokk nem bocsájtható meg,hogy a jelenlegi vezetésével példátlanul káros ellenzéki, megkockáztatom ,hazaáruló politikát mûvel.És ezt önökkel szemben nem komcsizással,hanem érvekkel is tudom bizonyítani.
MInden jót kívánok,és reális helyzetmegítélést fõleg.
10/10
ondok 2007 nov. 12. - 22:50:55 10/10
(199/2021)
Akkor lenne igazad,ha száz emberbõl 99 nem úgy értené a kijelentést,hogy az bizony a bolsi módszereket használóra vonatkozik és nem az elsõ mondat alanyára.Most mit mondjak? Valóban ez a legfontosabb eleme a mondanivalónak? Némileg elégedett vagyok ,hogy ,amit mondtam annak cáfolatául mindössze erre a görcsös kákán csomót keresésre futotta. Egyébként még ez sem igaz,és valószínû nem angol szakos ,pláne magyar szakos vagy ,mert akkor tudnád,hogy a hátravetés mindíg az utolsó tagmondatra ,mondatrészre vonatkozik,és nem a fõmondat alanyára.Ennyit errõl,ami pedig az elismerésre vonatkozik,azt csak bátran ajánlani tudom elsõsorban saját magadra.
1/10
issti1 2007 nov. 12. - 22:00:34 1/10
(198/2021)
Talán jó lenne mellõzni ezt a fölényes, kioktató stílust, pláne ha ennyire egyértelmûen nincs igazad(hatalmas botorságot mondtál) -javaslatom: ilyenkor szerényen visszavonulni(azt már nem is merem feltételezni, hogy elismerjed a dolgot).
"Bár mindíg utáltam az átkosban a komcsikat,ezért aztán ma is utálom aki az õ módszereiket használja. Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni." -az inkriminált mondat szemantikai elemzésétõl eltekintenék (ti. nyelvszakos tanár volnék, s nem lenne részemrõl fair e tudásbeli fölénnyel visszaélni) -maradjunk a mondandó józan, tárgyilagos elolvasásánál.
Az elsõ mondatban állítod:"..utáltam a komcsikat, ezért ma is utálom, aki a módszereiket használja" -világos és tiszta információ, egyesszám elsõ személyben te beszélsz. Most folytatod: "Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén 'ezzel' leplezni." a megjelölt 'ezzel' szó az elõzõ mondatra próbál visszautalni, ahol is te szerepelsz cselekvõ alanyként- tehát a visszautalás helytelen és értelmezhetetlen: mivel, kit és mit próbálsz leplezni? A magyar nyelv szabályai szerint ez így nem nagyon értelmezhetõ! Talán azt akartad mondani, utálod aki a komcsik módszereit használja és ráadásul a hazudozást IGYEKSZIK ezzel leplezni(semmiképp sem az újabb értelemzavaró igyekezvén)..
Ez már nekem kezd kínossá válni: nyilvánvalóan nyelvhasználatunk nívóját illetõen nem vagyunk egy súlycsoportban, s ezzel nem is szeretnék visszaélni -de talán az mégis durva túlzás, hogy még én kapjak kioktatást egy ilyen általad vétett értelmi hiba kapcsán.
Maradjunk ennyiben: becsúszott egy rosszul, hibásan fogalmazott mondat. Nem nagy gond: csak ismerd be és ne lendülj ellentámadásba!

Persze tudom, hogy manapság ez nem divat, hisz milyen mintákat látunk? Politikusaink széthazudják az országot, s majd mikor bebuknak, a beismerés helyett hosszú és bonyolult(s persze újabb hazugságoktól hemzsegõ) magyarázatokkal fedik el a dolgot, majd nagy fölénnyel újra kihúzzák magukat: "elvégre nekünk van igazunk, mi mundjuk jól, nem ez a sok rágalmazó"
De legalább mi normális hétköznapi emberek ne süllyedjünk politikusaink szintjére! Vagy túl sokat kérek?
kiss zsolt 2007 nov. 12. - 21:17:52
(197/2021)
Egyvalamit szögezzünk le, mielõtt magam részérõl abbahagyom e parttalan vitát: a tények függetlenek a politikai szimpátiától. Tehát csak a tényeket az MSZP és Fidesz vezetõ embereirõl: elõzõ rendszerben Orbán neves ellenzéki vezetõ volt, Gyurcsány Kisz vezetõ. Tehát: az Mszp arcát jelentõ elsõ ember volt komcsi vezetõ, míg Fideszé neves ellenzéki -akkor innentõl felmerül: mirõl is beszél ön, illetve mi köze a valósághoz? ..semmi!
Folytassuk: Deutch T. szintén neves ellenzéki, Rogán koránál fogva sem lehetett érintett,Áder, Kósa szintén nem párttag hanem ellenzéki, Pokorni apja ügynök volt -de õ maga nem, sõt párttag sem ...ezek a Fidesz elsõ és legfontosabb emberei voltak.
Nézzük ugyanezt Mszp-vel: Horn karhatalmista és komcsi miniszter, Medgyesy ügynök-besúgó és komcsi miniszter, Hiller pártttag-funkcionárius, Lendvai párttag és funkcionárius, Szekeres pártfunkcionárius, Veres Kisz vezetõ...stb, Ezzel gyakorlatilag lefedtük az Mszp arculatát.

Kicsit próbáljuk nézni a tényeket, kérném szépen, mielõtt azt mondjuk "Fideszben legalább annyi az exkomcsi"!!!!
Nagyon csúnya dolog a valóság ilyen fokú eltorzítása!

Nem folytatnám, mert innentõl kezdve már nekem kezd kínossá válni az ön kinyilatkozásait minõsíteni..
Sokkal elegánsabb lenne, ha most kicsit inkább csöndben lenne és elgondolkodna.

Bár napjaink tendenciáit nézve, hovatovább már az válik nevetségessé aki nem hazudik, nem torzítja el a tényeket és mindehhez nincs hatalmas nagy mellénye.

Épp ezért itt szerényen abba is hagynám mondandóm -folytassa maga és elvbarátai mentegetését, semmi értelme!

Most persze tudom mi jön: Orbán is komcsi volt, Deutch is! Horn nem is bántott senkit, Medgyesy meg csak hõs ügynökként védte a hazát és egyáltalán '56 fasiszta és köztörvényes felkelés volt...ugye nem haragszik, ha erre már nem vagyok kíváncsi?
Mint ahogy a többire sem -engem a tények gyõznek meg, s nem ön( se nem másvalaki harmadik, v. negyedik személy)!
10/10
ondok 2007 nov. 12. - 15:36:28 10/10
(196/2021)
CSak legalább ne saját maga szolgáltatna bizonyítékot ,arra amit írtam,mert mit is ír?:"ez a kormány milliárdossá lett exkomcsik gyülekezete," Hát kell ennél velõsebb Fidesz propaganda? Aki ezt mondja,az érdekes módon nemigen szokta hangsúlyozni, hogy a Fideszben legalább annyi az exkomcsi, és még több a nincstelenbõl a politikai befolyását kihasználva meggazdagodott politikus.
Aztán jön egy levegõbe eleresztett,az elvakultságot fényesen igazoló kijelentés:"ezek még Orbánéknál is sokkal rosszabbul csinálják, és a csalást-korrupciót is magasabb mûvészi fokon gyakorolják!" Úristen ha visszagondolok a Fidesz kurzus alatti korrupciókra!Szinte más se volt csak az.Ez a kijelentés nevetségesen könnyen megcáfolható,a részleteket lásd korábbi hozzászólásaimban.
Aztán ugye ha nem ezek ,mivel a harmadik erõ nem létezik,(csak eleganciából,ködösítésbõl hivatkozik rájuk,akik felváltanák az elitet)jönne az aranyos Orbán csapat ,aki maga szerint ,azért mégis jobb volt.
Nem kéne ilyen fal melletti szöveggel gyõzködni valódi céljáról az embereket, mondja ki bátran ,hogy a Fideszt szeretné újra hatalmon,becsületesebb lenne.
10/10
ondok 2007 nov. 12. - 15:13:23 10/10
(195/2021)
Hát kedves isti neked tényleg mindent a szádba kell rágni,talán ezért is hiszel el minden demagóg dumát.Azt írtam:"utáltam az átkosban a komcsikat,ezért aztán ma is utálom aki az õ módszereiket használja.Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni. " Tehát nem a komcsik útálásával igyekszem a hazugságot leplezni,ahogy írod,hanem mivel az utolsó alany/nyelvtanilag,ha tudod mit jelent/ a módszert használó volt,ezért rá vonatkozik a következõ állítás:" a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni"
10/10
ondok 2007 nov. 12. - 15:00:56 10/10
(194/2021)
Jól írtad, mert Heller Ágnes is pont így fogalmazott:"igazságbeszéd volt".Csak ez nektek magas. A hazudozást ,amikor írtam az Orbán csapatra gondoltam.Amikor meg valaki erre rámutat ,akkor jöttök a régi bolsevik módszerrel,hogy az illetõ "komcsi,ejtõernyõs, hazaáruló" stb.
hungaricum 2007 nov. 12. - 14:55:19
(193/2021)
"Hú barátom,micsoda lélektani elemzés, de sokkal egyszerübb a dolog: Bár mindíg utáltam az átkosban a komcsikat,ezért aztán ma is utálom aki az õ módszereiket használja.Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni."
Aha. AZ öszödi beszéd pedig igazságbeszéd volt. Értem már, kedves ondok. Mindent értek :)))
kiss zsolt 2007 nov. 12. - 08:36:15
(192/2021)
Benei témát talán hagyjuk: õt már sikerült elüldözni!
Hazánk kormányát pedig a fidesz párt álláspontjától teljesen függetlenül nagy örömmel támogatnám, ha adnának rá okot! Örülnék ha végre valaki fel tudna mutatni egy értelmes alternatívát Orbán és sleppje helyett: de hát lássuk be, (azon kívül hogy ez a kormány milliárdossá lett exkomcsik gyülekezete, ami ugye legalábbis erkölcsi aggályokat vet fel -no persze nem mindenkiben, sajnos ez is igaz!) szóval lássuk be: ezek még Orbánéknál is sokkal rosszabbul csinálják, és a csalást-korrupciót is magasabb mûvészi fokon gyakorolják!
Le kellene már váltani kormányt és ellenzékét egyaránt és új emberekkel, új stílusban, végre megpróbálni az ország ügyeit elõrevinni!
Egyesekkel ellentétben én nem védem egyik oldalt sem - merthogy nem méltók rá! Nem vagyok annyira elfogult,elvakult, hogy ne lássak át rajtuk!
1/10
issti1 2007 nov. 12. - 08:17:45 1/10
(191/2021)
Ennek a hozzászólásának most semmi értelme nincs: se érdemi kifogást, sem ellenérvet nem hozott fel a személyét illetõ felvetésekre.

Viszont a semmirõl olyan fölényes magabiztossággal beszél, hogy a figyelmetlen, vagy egyszerû szemlélõ azt hiheti: itt most biztos mondtak valamit..

Mint pl. "Elvtársak, a nemzetközi hejjzet fokozódik! Tényállás fennforgása van! ..."

Ki is jut errõl már megint eszembe? No várjunk csak? ..ja persze, megvan: hát már megint a "demokraták" -véletlenül sem a kocsik, á dehogy!
Vagy "mindíg utáltam az átkosban a komcsikat,ezért aztán ma is utálom aki az õ módszereiket használja.Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni." ..ugye értik? utáltam a komcsikat, ráadásul a hazudozást igyekezve ezzel leplezni -micsoda brilliáns összefüggés: utáltam a komcsikat (de hiszen mért is kell ezt bizonygatnia? minden szavából az ellenkezõje süt -talán csak nem ezért? -de itt jön a brilliáns fordulat: ezzel(mármint a komcsik állítólagos utálásával) a hazugságot igyekezvén leplezni!
Bravó, 5 pont!
Sokkal jonbb, mint csöndben elismerni a tényeket: tényleg megszólítás nélkül is rögtön megszólítva érzem magam, ha valaki a kocsikat csak szájára veszi, vagy bármely balos-kormánypárti médiaszereplõt.(lásd mostani Hungaricummal folytatott témánk, vagy Fridi témában másnak szóló megszólítás Kiss úrtól..) -tehát menthetetlen muszály elismerni: túlpörgött balos, kormánypárti vagyok, és a komcsikat is védem.
Nem, ehelyett jobb a maszatolás!
10/10
ondok 2007 nov. 11. - 20:43:41 10/10
(190/2021)
Hú barátom,micsoda lélektani elemzés, de sokkal egyszerübb a dolog: Bár mindíg utáltam az átkosban a komcsikat,ezért aztán ma is utálom aki az õ módszereiket használja.Ráadásul a lényeget, a hazudozást igyekezvén ezzel leplezni.
10/10
ondok 2007 nov. 11. - 20:40:24 10/10
(189/2021)
Na tetszik látni,hogy milyen objektívan tetszik gondolkodni: SZegény benei mostanáig nem válaszolt,úgyhogy ezek szerint meddig is kellett volna várnom ,ha volt véleményem?
Különben sem hiszem,hogy sorba kéne állni,ha valaki hozzá akar szólni.Úgyhogy további kreált elméleteket kívánok,de a tény az tény: aki elovassa a maga hozzászólásait az megállapíthatja,hogy ugyanolyan egyoldalúan elfogult a kormány ellen ,mint a Fidesz,sõt.
kiss zsolt 2007 nov. 11. - 19:31:39 Előzmény ondok
(188/2021)
..mármint Beneinek voltak helyénvaló megjegyzései a magyar médiaállapotokról -félreértés ne essék...
1/10
issti1 2007 nov. 11. - 19:29:21 1/10 Előzmény ondok
(187/2021)
Hihetetlen, hogy egyesek mennyire megszólítva érzik magukat, ha valaki szájára veszi a kocsikat -még ha a hozzászólás teljesen másnak is lett címezve.
Zaklatott idegállapot..hmm, találó, de talán ez annál is több!
Nem az a nagyobb baj, hogy oltári nagy komcsipárti, hanem az, amilyen görcsösen hárítja, holott minden mondata ezzel van átitatva.
Vajon mért hárítja, lehet hogy kicsit cikinek érzi már önmaga elõtt is??
kiss zsolt 2007 nov. 11. - 19:20:11 Előzmény ondok
(186/2021)
No comment...(mindenesetre örülök, hogy jobban tudja, mint én, hogy kivel -miben értek egyet)

Comment helyett, inkább egy adalék zaklatott idegállapotára:

Fridi pártatlanságát illetõen hozzászóltam Benei hozzászólásához - ön meg se várva, h. szegény benei válaszoljon, rögtön nekemrontott, mintha bárki megszólította volna (hacsak nem érzi magát Fridi ügyvédjének..)
Szegény Benei úr azóta sem mert hozzászólni - gondolhatja, micsoda egy állatkertbe kerültem én??! :o))
Egyébként nagyon helyénvaló kritikái voltak a magyar médiaállapotokról...
10/10
ondok 2007 nov. 09. - 23:05:59 10/10
(185/2021)
Aranyos ,ahogy így biztatgatják egymást,egy szempontból hasznos,hogy mindenki világosan látja,hogy milyen demokráciára készülnek maguk,ha neadj isten hatalomra kerülnének Orbánék.Valamikor az 50-es években a politikai ellenfélre v. arra ,aki nem tetszett csak ráfogták,hogy "kulák" v."burzsuj" és már vitték is õket recskre. Maguk pedig ,aki nem fújja együtt magukkal a hülyeségeket ráfogják,hogy komcsi v. ejtõernyõs stb.És ha tehetnék "beledöngölnék az agyagba". Igazából nem értem ,hogy minek ez a nagy komcsizás,amikor maguk a bolsevizmus szellemi örökösei,mert nem a duma számít ,hanem a tett,a politikai kultúra,a módszerek.Maguknál pedig visszaköszönnek a bolsevik fogások.
Ezért volt az ,hogy az SZDSZ inkább koalíciót kötött a demokratizálódott utódpárttal,minthogy a szavakban demokrata,de valóságban újbolsevik Fidesszel állt volna össze.
10/10
ondok 2007 nov. 09. - 22:51:43 10/10
(184/2021)
Sajna maga tökéletesen egy platformon áll azokkal,akiktõl állítólag elhatárolódik.Olvassa el az utolsó mondatot ,amit írt,mert ekkora demagóg,hangulatkeltõ ostobaságot a legelvakultabb fideszes sem merne elereszteni.
1/10
issti1 2007 nov. 09. - 20:08:40 1/10
(183/2021)
A legszebb az a dologban, hogy lassan erkölcsi fölényt is kovácsolnak belõle..
hogy jössz te ahhoz, hogy megkérdõjelezd Horn karhatalmista tevékenységét, Meggyesi ügynök múltját, gyurcsány milliárdossá válását(gátlástalan hazugságait) stb..

De tényleg, hogyan is vesszük mi ehhez a bátorságot? Ez felháborító!
No majd következõ adandó alkalommal megkapjuk a nekünk jogosan járó verést és gumilövedéket ..hacsak újra elõ nem kerülnek a régi jó megfélemlítési módszerek -az még hatékonyabb..
hungaricum 2007 nov. 09. - 18:59:11
(182/2021)
igen, isti, övék a hatalom, és velük vannak azok, akiké a pénz. És, ahogyan helyesen mondtad, 89-ben nem lettek elkergetve az elkergetendõk, és ejtõernyõs elvtársak tömkelege lett átmentve a régibõl az újba, eközben az MDF-et megvezetve, a pénz birtokosai "meghekkelték" a privatizációt, hogy rövid idõ elteltével kibújjon a szög a zsákból, abból a zsákból, amely aztán megtalálta a foltját. Így keletkezett a mai, milliárdosokból álló kormánykoalíció!!!!