Téma: Futni mentem

7/10
Atis88 febr. 17. 17:13:49 7/10
(297/317)
Hozza amit kell, de talán túl van egy kicsit hypeolva. A színészek szerintem jók, de a sztori lehetne combosabb is. Egyszer azonban érdemes megnézni.
1/10
Vicc Elek febr. 17. 13:43:17 1/10
(296/317)
Ez egy vicc?
Még annak is harmatos...
5/10
amaro mela febr. 17. 13:36:17 5/10
(295/317)
Annyian dícsérték, hogy rávettem magam és megnéztem. Túlértékelt, klisékkel teli Füstli reklám. A történet 100%-ban kiszámítható. A színészi játék jóindulattal közepes. A dialógusok olyanok, mintha egy MI-nak megadták volna a paramétereket.
7/10
kispalissaci febr. 17. 13:25:08 7/10
(294/317)
Természetesen nagyon kíváncsi voltam arra a filmre, ami ekkora közönségsikert és rekord nézőszámot hozott.
Herendi biztosra ment, jól megválogatott profi színészekre alapozott (hiszen ez nagyon jól bevált a Valami Amerikánál is) és vett egy könnyen szerethető , azonban nem túl egyedi story line-t, kellemes filmzenét (tényleg dícséretes) , valamint vizuálisan szemet gyönyörködtető helyszíneket, igaz, az átlagnéző csak álmodni mer egy olyan villáról amiben a mama él, ahol a grillpartival zárul a film…
A kiszámítható történet ellenére a humora valóban gyakran szórakoztató, amihez szerintem a legtöbbet a mellékszereplők adnak hozzá mint Csányi Sándor vagy Schmied Zoltán, Udvaros Dorka pedig brilliáns, mint mindig.
Mégis, nekem alatta marad számos Herendi filmnek is. Egyszer nézhetős Happy Meal.
Ami pedig zavart, hogy azt sugallja a film, hogy egy nőnek mindenképpen legyen gyereke vagy mindenképpen menjen férjhez, mert az úgy van rendjén…
4/10
dolastudio7 febr. 17. 12:53:09 4/10
(293/317)
19 percig tudtam nézni... Nagyon sokat vártam a filmtől, lehet, hogy túl sokat. Ennyire mesterkélt, íróasztalnál összetákolt, teljesen életszerűtlen témát nem tudtam tovább nézni. Lehet, hogy a vége jó lett, de azt én már nem éltem meg.
7/10
gyereamozibabe febr. 17. 10:18:31 7/10
(292/317)
Lovas Rozi az egyetlen hiteles színész. Csányi Sándor kb annak az irritáló kislánynak szintén műveli ezt a szakmát. Végig tudtam nézni (ami jópont egy magyar filmnél), de a hype-ot nem értem.
Kempesbaba febr. 16. 21:45:50 Előzmény hpapline
(291/317)
Na látom személyemben csak sikerült egy ellenségképet tákolnod magadnak :D És akkor jöjjenek a tények. A filmben a hűtőszekrényen lévő listán az a szó szerepel, hogy maraton. Nem maratonváltó, meg nem hatvan havi részletben, hanem az hogy maraton. Ez józan emberi értelmezés szerint azt jelenti, hogy egy ember lefutja a 42195 métert. Zárójeles megjegyzés, egy 60 kiló felesleggel küzdő ember nem fut le semmit, nemhogy egy maraton váltón rá jutó tíz kilómétert. Ha ezt egy orvosnak elmondja, az max annyit javasol neki, hogy meg ne próbáljon futni, mert tönkre vágja az ízületeit. Menjen el úszni, azt is lassan, fokozatosan.
10/10
hpapline febr. 16. 21:26:43 10/10 Előzmény fergetegesvagyok
(290/317)
Ha jól tudom, a kissebb költségeknél spórolnak a forgatási időn. Egy-egy jelenetet kevesebbszer, lehet, hogy csak egyszer tudnak felvenni. Talán itt van a hiba oka.
10/10
hpapline febr. 16. 21:16:13 10/10 Előzmény Kempesbaba
(289/317)
Mondjuk egy maratonista, meg egy váltó maratont lefutni megpróbáló ember, nem ugyanaz a kategória. A tehénszar meg pont a légynek való, az embereknek meg a Futni mentem. Mióta rekordot döntött a film, azóta még jobban kapja az ívet.
Kempesbaba febr. 16. 20:29:30 Előzmény hpapline
(288/317)
„A tehénszar is nyilván ízletes, hiszen egymillió légy nem tévedhet.” Egyébként én nem emlékszem, hogy ezeket a tényeket vitattam volna( már amik ezekből tények)
Cirifischio febr. 16. 20:22:00 Előzmény sanderson
(287/317)
Ne pazarold az idomet azzal hogy hulyenek tetteted magad es engem valami hazafiatlan szarhazinak allitasz be. A hazugsaggal van a baj. Es hogy arra szorjak a penzt, Herendi meg virslikkel kenytelen itt szorakozni...
10/10
hpapline febr. 16. 19:22:25 10/10 Előzmény Kempesbaba
(286/317)
Ez egy film. Mennyi mindenbe bele lehetne kötni bármelyik filmnél. 700 ezer feletti nézőszám. Ez az igazi vélemény. A két nagyot futó magyar filmet nagyjából ugyanazok nézték meg.
offtopic
sanderson febr. 16. 18:04:20 Előzmény Cirifischio
(285/317)
Jól értem? Ha egy nemzetállamban egy film hazafias életérzést mutat be, az mocskos propaganda? 1848 március, 1956 október, akkor még a budapesti fiatalokban megvolt a szülőföldjük iránti kötődés, a hazaszeretet és a bátorság.
Cirifischio febr. 16. 16:45:01 Előzmény Cirifischio
(284/317)
Gálffi, elnézést elìrtam.
Cirifischio febr. 16. 16:37:53 Előzmény szinhazimado
(283/317)
A végén? Az egész film tele volt baszva reklámokkal, leplezetlenül. Ertem en hogy nem kaptak tamogatast, de szerintem sajnos pont csak ezert ilyen sikeres ez a film mert állami pénz nélkül készült ezért most mindenki nyargal a moziba hogy támogassa es elmondhassuk mi kormanyellenesek hogy lamlam. Ettől még nem lesz jo film. (Igaz nem is lesz olyan mocskos propaganda mint filipek szarsagai) Egy efféle filmnek sokkal pörgősebbnek, viccesebbnek, eredetibbnek kellene lennie, de nem az. Csodalatos szinmuveszek felesleges elpuffogtatasa (Gallfi, Hevér). Klisék, bugyuta szituációk, véletlenek és fordulatok, kinos jelenetek,hihetetlen hogy ekkora hajp lett korulotte. Ember Mark is jezusom az a gyerek, mikor szoknak mar le rola, iszonyu gyenge
5/10
janderka febr. 16. 15:06:37 5/10 Előzmény Kempesbaba
(282/317)
Hát ha azt vesszük, akkor mégiscsak realista, hiszen miután bungee jumpingo meg gokartozik, végül meg is infarktál. Csoda hogy a gumikötélről még éllve szedték le...
5/10
Imádomezt febr. 16. 14:17:31 5/10
(281/317)
Amennyire vártam annyira lelombozott. A színésznők szuperek a férfiak erőltetetten tolják. Márktól jobbat vártam,
[spoiler]Márk részegéneklése borzalom volt.....
3/10
fergetegesvagyok febr. 16. 13:30:18 3/10
(280/317)
Áthallás útján azt hittem, hogy egy dráma lesz, ez my bad. A film nem olyan hosszú, hogy teljes időpazarlásnak érződjön, de szerintem semmit nem veszít az, aki lemaradna róla. Mivel egy másik forgatókönyvet dolgoz fel, így nem igazán róhatom fel a snassz, semmitmondó női karaktertípusokat és a sztrorijaikat, szerintem semmilyen mélység nem volt bennük, még az anya lett volna a legérdekesebb, de ő nem sokszor van központban. A Pannit játszó kislány játéka kizökkent a filmből egyes jeleteknél, pl. nem tud normális szomorú arcot se vágni az apja mentőbe emelésénél (nem a gyerek, hanem a rendező hibája nyilván). A pozitív kritikákban gyakran olvastam, hogy "életszagú", de nekem pont az ellenkezője volt a benyomásom, pont inkább merevnek és erőltetettnek tűnt sokszor egy-egy jelenet (a színész elolvasta, hogy "Pityu nevetni kezd", de az nem nagyon érdekelte se a színészt, se a rendezőt, hogy ez természetesnek tűnjön. Lehetne sokkal rosszabb is
2/10
ansifé febr. 16. 13:29:06 2/10
(279/317)
Most néztem meg, őszintén megdöbbentem, hogy ezen mi tetszett az embereknek. Ennél jobb filmekkel van tele bármelyik streaming szolgáltató, nem beszélve arról, hogy nagyságrendekkel jobb magyar filmeket találni, akár most is a mozikban.
Kempesbaba febr. 16. 09:45:33 Előzmény hpapline
(278/317)
Hát persze :D Nézz meg egy képet egy maratonistáról, utána nézz meg egyet Csujáról. Nincs az a diéta, edzés, bármi, ami az utóbbiból elöbbit csinálna. Kivaltképp hatvan-akárhány évesen. Felesleges ezt védeni, mert ez védhetetlen. Ez egy nagyon csúnya félrecasting és bár nyúlfarknyi a szerep, azonnal meghatározta a filmhez való viszonyomat.