stephane jún. 02. 15:16:46
(1/1)
Gesine Cukrowski (* Nyugat-Berlin, 1968. október 23-án) német színésznő

Gesine Cukrowski Berlin-Halensee-ben született egy képzett mérnök és egy képzett ápolónő (aki színes fametszetekkel foglalkozó szabadúszó művész) lányaként, és három testvérével együtt nőtt fel. Ötéves korában a család Berlin-Marienfeldébe költözött.
Nagyszülei lengyel földművesek voltak, akik Berlinbe vándoroltak ki.

Gesine Cukrowski színésznő már sokféle szerepben tündökölt. Régi élettársával, Michael Helfrichhel együtt szerepelt a televízióban is.

Gesine Cukrowski sokoldalú színésznőként ismert. A színpadon és a kamera előtt szinte minden stílust ural, legyen az vígjáték, dráma vagy thriller. Magánéletét is hullámvölgyek jellemzik. A színésznő Berlinben él barátjával, Michael Helfrich forgatókönyvíróval, lányukkal Lina Carlottával, valamint velük él az örökbefogadott lányuk, Sophie Mühe Berlinben, mégpedig „szerényen”, ahogy azt egy interjúban egyszer ezt nyilatkozta.

Gesine Cukrowski színésznőnek nem kell sok ahhoz, hogy boldog legyen. „Legyen elég a lakbérre - és majdnem ennyi. Elég szerényen élünk” - mondta a berlini a Német Sajtóügynökségnek. Ahelyett, hogy minden ajánlatot elfogadna a filmezésre, Cukrowski inkább a családjának és társadalmi elkötelezettségének szentel sok időt.

Gesine Cukrowski évek óta együtt van párjával, a forgatókönyvíró Michael Helfrichhel. Soha nem gondoltak házasságra, elvégre kapcsolatuk kezdettől fogva komoly próbatétel előtt állt: „Michael és én csak négy hónapja voltunk együtt, amikor azt a diagnózist adták neki az orvosai, hogy csak három hónapja van hátra súlyos szívbaja miatt - mondja a színésznő a „Bunte”-nak. A diagnózis szerencsére tévedésnek bizonyult, azóta a pár csak a jelenben él, és igyekeznek nem halogatni semmit.

A sorscsapás kapcsolatuk elején azt is jelentette, hogy Gesine Cukrowski a lehető leggyorsabban igyekezett teherbe esni. Lányuk, Lina Carlotta 2001-ben született, ami „szerelmünk legszebb jele” volt - mondta a „Bunte”-nak. Lina kiskorától kezdve elkísérte édesanyját különféle filmforgatásokra, így ismeri a filmforgatások légkörét: „Szereti nézni a forgatáson zajló munkát. Nagyon közelről és nagyon kíváncsian figyeli, mi hogy zajlik. Néha rendezői utasításokat ad nekem, és nagyon őszinte, ha valami nem tetszik neki” – mondta Cukrowski a Teleschaunak.