Téma: Hajsza

10/10
etikett1 2025 febr. 26. - 11:42:42 10/10
(20/40)
Indokolatlanul alulértékelt. Tízest adok, hogy fölhúzzam, de én erre nyolcast szoktam.
7/10
Orpheus100 2025 febr. 25. - 20:14:38 7/10
(19/40)
Végtelenül egyszerű történet. Rengeteg logikai buktatóval. A látvány viszont lenyűgöző.
Hasonlóan borzongató látvány, ami ráadásul meg is történt:
https://www.youtube.com/watch?v=4z8jIwMPjJM

Spoiler:
A drón töltésén csak harsányan röhögni lehet.
8/10
zoolio 2025 febr. 25. - 00:17:22 8/10
(18/40)
Az embereket kettévágós, vértől fröcsögő filmeken csak röhögök, de a jó thrillerektől be tudok sz.rni. Tériszonyosként számomra ez a film maga volt a horror. Látvány 10/10. A mások által említett kisebb-nagyobb logikátlanságokon túl számomra az volt a legfurcsább, hogy

600 méter magasan szélcsend van, vagy épphogy csak fújdogál a szél?

Mindenesetre hozza, amit kell, nem többet, nem kevesebbet.
p.s.: Hajsza?? WTF?
5/10
positive 2025 febr. 24. - 21:25:26 5/10
(17/40)
Akár jó is lehetne, de tele van logikátlan dolgokkal.

A lámpához egy karbantartónak is hozzá kell férnie, nem lehet egy 10 méter magas oszlop tetején, amin semmilyen mászást segítő elem nincs.
Ha a lámpának az a funkciója, hogy elősegítse a biztonságos légi közelekedést, akkor a működését valakinek figyelnie kell vagy legalábbis feltűnik valakinek, ha nem működik. Ezért, ha első éjszaka kicsavarták volna az égőt, másnapra már ott lett volna a karbantartó.
Az ilyen tornyokban minden bizonnyal valamilyen speciális égőt használnak, nem egy normál E27-es foglalatút. A gyűrű pedig valószínűleg inkább rövidre zárta volna azt az áramkört.
A külső létrák szemmel láthatólag külön szakaszokból álltak. Néhány csavar kiesése, hogy eredményezhette a teljes létrasor leszakadását?
A drón mozgását folyamatosan követték a távcsővel is. Hogyan bukkant fel hirtelen a kamion a semmiből? Miért ereszkedtek vele folyamatosan? A gyengülő akku nem jelent gyengülő leadott teljesítményt.
A jelzőpisztollyal értelmesebb lett volna a vendéglőben lévőknek vagy az úton haladóknak jelezni.
Hogyan bírta napokig a lány telefonja viszonylag intenzív használat mellett, amikor a vendéglőben már közel volt a teljes merüléshez és csak rövid ideig tudta tölteni a lámpás kókányolással? Ha az éjszaka folyamán is töltötte, akkor miért volt fontos a vendéglőben tölteni?
Miért nem osztották meg a terhet és vittek két hátizsákot? Miért csak a fél vállukon lóbálták végig? Mert csak így tudott leesni?
A félősebb lány igencsak méretes hegyet is mászott korábban, a parázást ehhez képest kicsit túltolta a toronynál az elején.

3/10
Roberto DiCapribogyó 2025 febr. 24. - 12:01:56 3/10
(16/40)
Pusztító egy filmet sikerült összehozni... az alapötlet remek, a látvány meglepően jó, amikor akció van, az kellőképpen tériszonyos; ugyanakkor a forgatókönyv sok dühítő gagyi, ostoba dolgot tartalmaz.

De ami igazán tönkre vágja az élményt az a két karakter, akiknek elvileg drukkolnunk kéne. Az egyik végig szipogja, sirdogálja, nyüszíti, drámázza az egész filmet (szétcseszve a thriller élményt); a holland tehenészlány fazon meg önfeledten, pihenő nélkül, teli szájjal vigyorogva, fullba nyomja a hülye pic*át kezdéstől zárásig.
Ez utóbbit 20 perc után, a másikat 40 perc után magam löktem volna le az egyébként pofás kis adótoronyról... de komolyan a végén már a toronynak szorítottam, hogy több kárt azért ne tegyen már benne ez a két HP, ha már (vélhetően) évtizedekig szolgálta a jónépet :-).
Ami némileg kompenzálta ennek a két agyhalottnak a viselkedését, hogy az őket eljátszó színésznők csöcsügyileg nagyon rendben voltak; emiatt jár a plussz egy pont:-).

6/10
nefefe 2025 febr. 24. - 11:35:48 6/10
(15/40)
Vegyes érzésekkel néztem ezt a filmet… Egyrészt izgalmas volt a maga őrült módján, másrészt rengeteg lehetetlen jelenet volt benne, ami nagymértékben rontotta az összképet. Biztos van néhány ember a világon, aki ilyen abnormális ötletet próbál megvalósítani, de itt olyan esztelen módon teszik, hogy az már teljesen abszurd. Nem beszélve a szelfi-kényszerről, ami amúgy is korunk betegsége. Nagyon sok hézag van ebben a moziban… olyan sok, hogy nem akarom részletezni, mire is gondolok, mert igen hosszúra nyúlna. Mindenki eldöntheti maga, ha megnézi ezt a filmet. Akrofóbiás embereknek nem javallott, mert még a többieknek is nehéz figyelemmel kísérni az eseményeket. Csak erős idegzetűeknek ajánlott – még egyszer biztos nem nézném meg…
6/10
enotyo 2025 febr. 24. - 08:58:34 6/10
(14/40)
A látvány alapján simán 9 pont lehetne, viszont nagyon zavart a rengeteg logikátlanság, így összességében csak 6.
10/10
pindur1 2025 febr. 24. - 01:34:51 10/10
(13/40)
Iszonyú tériszonyom van... Hát, ez a film nem múlasztotta el.... A film közepe táján vettem észre, hogy totál vizes mindkét tenyerem... - sosem szokott ilyen lenni - és ez a végéig így maradt... Végig izgultam az egészet!
7/10
artad 2025 febr. 23. - 22:19:29 7/10
(12/40)
A 3D már kiment a divatból sajnos, de a 3D tévék tudják a 2D képet kamu 3D-re alakítani, kicsit dob még így is a látványon. Már akinek bejön, pölö nekem.

A telefonáló hapi észreveszi a ledobott cipőt és egy toronynál mindenfelé néz csak felfelé nem. Tök logikus... Ja nem! :D

10/10
UncleSam 2025 febr. 23. - 18:21:11 10/10
(11/40)
Az egyik legjobb, ha nem a legjobb ilyen kategóriájú film.
10/10
Karter 2025 jan. 14. - 22:36:28 10/10
(10/40)
Szerintem nagyon alulpontozott, ezért a pontozásommal felhúzom az átlagot, amúgy 8/10 pontot adnék ....
A szőke csaj valóban nem egy hegymászó alkat, de összességében hihető az egész, végig izgalmas, nagy látványvilággal, és elképesztő tériszony érzettel.....Csavar is van benne nem is egy....
8/10
Ildikó Nóra 2024 aug. 09. - 09:51:35 8/10
(9/40)
A magyar cím nagyon rosszul sikerült, a filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, érdekes, izgalmas.
btz1983 2024 aug. 03. - 13:01:24
(8/40)
Hajsza. Gondolom a magyar címadómester meg sem nézte, hogy miről szól a film 🤣
4/10
jetset 2024 máj. 15. - 13:40:26 4/10
(7/40)
Bugyuta történet, tele klisékkel, a nagy csavar is hiteltelen
tvhangya2023 2024 márc. 30. - 18:15:40
(6/40)
Ez mitől lett Hajsza?
2/10
Nagy1A 2024 márc. 18. - 15:13:25 2/10 Előzmény InteriorLulu
(5/40)
"......a vége is kicsit összecsapott, de mindezzel együtt is korrekt darab.
Tériszonyosoknak nem okvetlen ajánlott...."
Hát az a baj, hogy nem csak a vége......hanem az egész iszonyatosan összecsapott...... köze nincs a valósághoz.......és egyáltalán nem korrekt......mert a végén még be is csapják azt, aki végig tudta nézni!! ...én speciel a közepéig néztem, csak.addig......... ameddig az idióta rendező, a vasoszlopot markolva, bedugatja a lámpa foglalatba az lány aranygyűrűjét!! Na most..abban a pillanatba repült volna a szerencsétlen lány 660métert ...úgy meb@szta avolna a 220!!!!...szóval addig bírtam, de a feleségem azért végignézte.......hátha történik valami
Szakmailag........hegymászóilag......oszlopmászóilag nézve a dolgot......meg egyszerűen röhelyes a dolog, amit ezekkel a lányokkal műveltettek!!....ilyen szereléssel csak idióták indulnak el.......meggyet szedni!!......a szőke nagyon bátor, meg lefogyhatott volna forgatás előtt mellenként vagy 15 kilót, mert ezze a súllyal.......ezekkel csöcsökkel 600 métert mászni függőlegesen.......nincs ember a világon, aki nem inkábba a kanapémászó technikát sajátítja el.........vízszintesen!!
Nem tudom, hogy fogott-e hegymászóköteet valaki a kezében.....de javaslom a rendezőnek, hogy fogjon egyy ujjvastagságú kötelet ( a szabvány kötél, 12 mm vastag!!)......és próbáljon meg fél kézzel, csak 10 másodpercig lógni rajta!!.....nem lendülgetni...meg le-föl mászni rajta......karabiner nélkül!!
Nem akarok spoilerezni....de ....kamu.....erőltetett......idegesítő......nagyon szépen fényképezett........hála a dróntechnikának, meg a zöld szobának......de a sztori első nagy puffanása sem lett volna.....ha a rendező a másik lábáról vetette volna le a kiscsaj zokniját!!! :(((.......na de akkor mi a poén benne......szóval őt is meg lehet érteni!!.ennek ellenére 2 pont......zwei komma null!!!.....nálam.....
2/10
pihes 2024 márc. 09. - 15:04:52 2/10
(4/40)
Nem tudom megérteni minek kell a magaslat miden áron? A sok homokfejű szelfi nyomi nagyon kedveli az ilyet, aztán meg olvasni, hogy szarul jártak. Kell az adrenalin, ja idióták (nem is gyerekek voltak azért, bár). Meg pont amikor hallani, hogy eltűntek a hegyekbe, aztán szinte hőssé avatják az ilyet, arra se mondta senki, hogy oda kell menni, hiába hajtja a kalandvágy ha családja is van. Hátrahagy embereket maga körül úgy, hogy beleszart az egészbe, mert amit vállalt, az biztosan magába rejti a veszélyeket. Történhet bármi, nem lehet burokban élni, ezért muszáj hülyének lenni?
Rohadt nagy kamu a film, de kivártam és csak felidegesített KETTŐ/TÍZ
k11zoltan 2024 márc. 03. - 16:42:09
(3/40)
Volt benn pár klisé, de összességében tetszett.
A magyar címet nem értem.
2/10
SUDO 2024 febr. 27. - 20:33:11 2/10
(2/40)
Telis tele van hibával...Idegesítő dolgokkal..
8/10
InteriorLulu 2024 febr. 26. - 13:55:00 8/10
(1/40)
Egy évvel azután, hogy túlélt egy az életét megváltoztató eseményt, Becky, a férjét még mindig gyászoló, érzelmileg labilis sziklamászó vonakodva ott folytatja, ahol abbahagyta, hogy szembenézzen végre félelmeivel. Hunter, a kihívásokat kereső barátnője ugyanis újra belép Becky életébe, így a két tapasztalt hegymászó kockázatos kalandra indul: az elhagyatott és lebontásra váró B67-es tévétorony tetejére. Most két halandó igyekszik meghódítani a 610 méter magas, szédítő és szorongást keltő, időjárás által nem kímélt, elrozsdált fémből és mozgó csavarokból álló szerkezetet a Mojave-sivatag közepén. De odafent a legkisebb hiba is magát a halált jelentheti. Amikor a kockázatos mászás nem a tervek szerint alakul, a két nőnek az utolsó csepp bátorságát és erejét is össze kell szednie, hogy tervet dolgozzanak ki a biztonságos földetérésre - vagy meghalnak a próbálkozásban.

Profin fényképezett és összerakott, izgalmas, és még a nem túl összetett sztorihoz képest is fordulatosnak mondható film. Vannak szerintem kevéssé hihető, vagy inkább kevéssé kidolgozott elemei (a két mászó felszereltségével kapcsolatban éppúgy, mint a fenti időjárási viszonyokkal, vagy épp a széteső vaslétrával), és a vége is kicsit összecsapott, de mindezzel együtt is korrekt darab.
Tériszonyosoknak nem okvetlen ajánlott.