5/10
Rotovics Kázmér jún. 20. 20:41:42 5/10
(13/13)
Előző kollégákkal egyetértek... Mellesleg aki látta a Falling Skies (Éghasadás) második évadját (is), az itt már mindenre csak a homlokára csap, hogy "#VÓTMÁR"
5/10
Asshya jún. 12. 22:12:55 5/10 Előzmény InteriorLulu
(12/13)
Igen,szinte biztos,hogy folytatásban gondolkodtak! Viszont ilyen fogadtatás alapján kizárt a következő rész! És jól is teszik!
5/10
Asshya jún. 12. 22:07:52 5/10
(11/13)
Sajnos rettenetesen kiszámítható,nem csak a film egésze,de a cselekmények is lépésről lépésre! Néhol még a gagyi szintet is hozza! Ettől függetlenül nagyvonalú voltam és egy ötöst adtam!
7/10
InteriorLulu máj. 15. 13:31:49 7/10
(10/13)
A posztapokaliptikus sztori nagyjából eredetinek és érdekesnek mondható elemei az elpusztíthatatlannak tűnő teremtményekhez kapcsolódnak:
SPOILER
a származásuk, az, hogy csak egy bizonyos magasságszintig képesek létezni, az, hogy kizárólag az emberre veszélyesek, és hogy a céljuk az emberiséget mind egy szálig kiirtani.

SPOILER OFF
Lehet persze ebből egy nyolcvanvalahány perces és még nagyjából működő filmet is csinálni,, viszont amellett, hogy így kissé összecsapott és eléggé klisés lesz az egész, szerintem még el is pocsékolják a jobb sorsra érdemes alapfelállást. Sorozatként még akár nagyot is szólhatna az, ha a benne lévő potenciált minden részletre kiterjedően nagyságrenddel kidolgozottabban és teljesen koherens módon kapjuk meg.

Egyébként a vége alapján nem kizárt, hogy folytatás(ok)ban gondolkodnak, ami oké, viszont ez mindig siker- és bevételfüggő, márpedig a film ehhez szerintem nem lett elég erős.
Anthony Mackie viszont bőven megérett főszerepekre.
3/10
sexykex máj. 11. 07:51:46 3/10
(9/13)
Rendkívül harmatos történet, közepesen kivitelezve.

Egy fejlett idegen intelligencia gépeket küld az emberiség elpusztítására – ki tudja miért. De, aki 2400 méter felett él, azt megkímélik – ki tudja miért. Nyilván nem hallottak még a neutronbombáról vagy a kobaltbombáról, és a biológiai fegyverekről, amikkel sokkal gyorsabban és gazdaságosabban irthatnák ki az élőlényeket – ki tudja miért. Embereket így is alig látunk, de a gépektől védett terület nagyon szépen ki van jelölve mindenfelé – ki tudja hogyan. Már fogytán a gyógyszer és az élelmiszer, de pia és muníció az van bőven – ki tudja honnan. Na és persze az emberi agy csodákra képes – főleg, ha amerikai. Elegendő valami kék trutyival bekenni a töltényeket és pikk-pakk az emberiség megmenekül. Én még a méltán híres képregény-filmekben sem találkoztam ekkora baromsággal – ki tudja miért.

Vatex máj. 05. 14:36:23
(8/13)
Csak én láttam rosszul, vagy 7. percnél tényleg fordítva rakja be a lőszert a tárba a csaj? És még lőtt is vele.
7/10
nefefe máj. 03. 04:19:01 7/10
(7/13)
Lehet azt mondani, hogy ez egy mostanában tipikus világvége-féle film. Talán itt egy kicsit annyiban más, hogy részleteiben ilyen témájú még nem volt. Nagyon lassan indul be és egyszerű a története. Szerintem itt a fiú megmentése csak a háttér, igazából a végcél a lényeg, visszavenni az irányítást. Végig azon agyalhat az ember, hogy honnan a fenéből kerültek elő ezek a rovar-szerű, megölhetetlen szörnyek, mire kiderül a végére – spoiler – hogy igazából robotok, amiket valaki (az végig nem derül ki, hogy pontosan ki) a Földre küldött kiirtani az értelmes életet. Ami annyiban érthetetlen, hogy akik ezt tették, miért nem jöttek sok éven át a nagyrészt elnéptelenedett Földre? Persze ezen kívül is vannak még kérdések, érdekes és kissé elnagyolt megoldások, de összességében egy elég izgalmas mozit nézhet a néző. Nem unalmas, a kevés játékidő hamar eltelik, a vége egy kissé a homályba vész, de azért ez egy erős közepes film, egyszer meg lehet nézni.
5/10
Istvan010 márc. 04. 14:09:54 5/10
(6/13)
Jónak indult, aztán ellaposodott.
5/10
Patrick Macnee 2024 dec. 04. - 14:30:23 5/10
(5/13)
CGI állatok xD meg gépszörnyek,,.én kérek elnézést xDxDxD ez tényleg egálban van a mozi+ szintjével 🙄🤷‍♂️
joey l 2024 nov. 14. - 17:48:42 Előzmény Manduza
(4/13)
igaz!
5/10
Manduza 2024 nov. 13. - 21:37:56 5/10
(3/13)
Nagyon gyenge, majdnem ZS kategória. Klisék, rossz kivitelezés, rengeteg zavaró logikátlanság, kiszámítható, nagyrészt érdektelen, rossz szinészekkel. Az egyik szereplő oxigénnel alszik (orrába bevezetve), ennek ellenére nyilt lángú gyertyák jjeli szekrényen és mindenütt körülötte. A másik egy fémlemezre lövöldözik karabélyből (ötszázötvenhatossal, mert igy fordították az ötötvenhatos kalibert) 3m távolságról, ennek ellenére nem hal meg a gurulattól, illetve az nem roncsolja szét a szoba berendezését, sőt el sem mozdul! Pedig egy kartondoboznak van támasztva LOL. Olyan amatőr és gyerekes aztán a hirtelen feltalált technikai újítás (spoiler nélkül- kék golyó) és olyan valószinűtlenek és bénák egyes fordulatok, hogy az ember már a féláras jegy árát kezdi sajnálni.
10/10
film_ez 2024 nov. 09. - 22:44:18 10/10
(2/13)
Ez azért elég jóra sikerült. Végig izgalmas, fenntartja a feszültséget. Pozitív csalódás volt, valami klisésebbre számítottam.
4/10
LJ74 2024 nov. 07. - 17:00:52 4/10
(1/13)
Kifejezetten lightos film.
Minimális izgalmat tartalmaz.
A készítők valószínűleg a Quiet Place filmek sikereit akarták meglovagolni.
De nem jártak sikerrel.