dodo1994 2010 jan. 01. - 16:02:10
(2208/2408)
végül nem néztem meg.Sokat kihagytam?
8/10
monnci 2010 jan. 01. - 15:47:18 8/10
(2207/2408)
eleinte szerettem a Harry Potter filmeket, jó hogy kihagytak egy-egy jelenetet de ez igazán nem zavart a 4. részig. mert a 4. részben az egy dolog, hogy kihagyták kb az elsõ 6 fejezetet, de olyan fontosságú részeket hagytak ki a filmbõl, ami azt követelte, hogy az egész további történetet megváltoztassák. én nem azt mondom, hogy szóról szóra ugyanaz legyen, mint a könyvben, megvan a rendezõknek is a szabadsága a filmben, de azért ennyire nem kellene megváltoztatni az alaptörténetet. és innetõl a következõ részekbõl is egyre több jelenet maradt ki. tudom, hogy egyre hosszabbak a könyvek, meg hogy nehéz mindent pár órába belesûríteni, de én ezeket a filmekett már csak azért nézem meg, hogy elmondhassam, hogy láttam.
aki igazi élményt akar, annak ott az a hét szép kötet, olvassa ki, mert ennek az egész történetnek a varázsa könyvben érvényesül.
gulaxy 2010 jan. 01. - 09:12:46 Előzmény nyaszi
(2206/2408)
na kimondtad a lényeget, akit igazán érdekel a történet, olvassa el a könyvet.
7/10
Matt Vampire 2009 dec. 30. - 15:16:27 7/10
(2205/2408)
Szerintem a filmek a maguk nemében jók, nem a könyv függvényében kell nézni. Ám ennél a résznél kénytelen voltam egy-két részt a könyvhöz viszonyítani. Olyan dolgokat hagytak ki, amik lényegesek a következõ rész szempontjából. Kíváncsi vagyok, így hogy építik tovább a történetet és mit csavarnak rajta...
nyaszi 2009 dec. 28. - 22:26:07
(2204/2408)
Én az összes könyvet olvastam és a filmek minden fontos részt kihagytak..........

Pl.: A könyv leírja Voldemort életét és ,hogy Piton miért utálja Herryt meg,hogy Herry anyja mindig megvédte Pitont Herry apjától aki folyton bántotta Pitont meg ilyesmi

Régen szerettem a filmet,de mióta olvastam nem is tûnik olyan jónak.
Egyébként nem rossz a film sem,de a könyv sokkal jobb!
Akit érdekel az igazi történet olvassa el...
8/10
szekfuandras 2009 dec. 24. - 14:07:07 8/10 Előzmény orsika991
(2203/2408)
Én ebben a részben nem csalódtam, de az is igaz, h nincs olyan jó, mint az elsõ és a második rész. Én is olvastam mindet, de csak 1x és nem azért met nem tetszik, hanem mert lusta vagyok többször... És amúgy is emlékszem rájuk :)
Szóval nekem tetszett ez a film, de azért vmi mégis hiányzott belõle :D

10/8
twillight 2009 dec. 22. - 17:13:30
(2202/2408)
Ha dettó ugyanaz lenne, akkor minek a film?
Elárulom neked egyébként, hogy amikor dettó felmásolnak egy könyvet filmre, akkor az kivétel nélkül nézhetetlen.

Miért nem tanítják manapság, mit jelent a "feldolgozás" mint irodalmi alkotás?
orsika991 2009 dec. 22. - 13:04:34 Előzmény twillight
(2201/2408)
miért is??a lényeg nem az,hogy nem ugyanaz a film meg könyv??akkor ennyi erõvel minek adták nekik ugyanazt a címet,ha közük nincs egymáshoz,mert át van írva a történet??nem bonyolult
twillight 2009 dec. 21. - 09:31:42 Előzmény borkasztik
(2200/2408)
Látom, fogalmad sincs hogy kell a lényegre koncentrálni.

De mivel itt a napforduló, hát nem szivatlak érte.
orsika991 2009 dec. 20. - 23:27:50
(2199/2408)
sziasztok!
én már az összes részt olvastam 2x,most kezdtem harmadjára,atûz serlege következik,a könyvek nagyon izgalmasak,de sajnos a filmekben csalódnom kellett egy kicsit.az elsõ és második rész a könyvhöz képest keveset tér el,de a harmadik....most fejeztem be és megnéztem utánna filmet,annyi mindent kihagytak és megváltoztattak ez még a jobbik verzió,de a 6.film,hát azon leakadtam,nagyon nagyot csalódtam benne,kihagytak olyan részeket mint dumbledore temetése és az apró tény megemlitése,hogy egyébként is haldoklott és a halála meg volt rendezve!a gyûrûrõl szó sem esett ami miatt az egész volt.na meg hogy harry végignézte az egészet majdhogynem röhögve.:)borzalmas...ezek után kiváncsi vagyok nagyon az utolsó filmre,állitolag 2 részben adják ki,remélem igy lesz,sztem ez volt a legjobb könyv:)remélem a film nem lesz annyira elszúrva mint a félvér herceg.nem is értem hogy rowling miért nem szólt ebbe bele.aki nem olvasta a könyveket az sztem egy csomó mindent nem is ért a történetbõl,nekem pl minden rész közben kommentálnom kell barátomnak hogy mi miért történt mert igy homályos:)