Gonda 2008 febr. 07. - 16:20:49
(78/2408)
Nem tudom. A TV2, vagy RTL klubbon volt egy este. Nem tudom miben. Olyan mûsorban, ahol sztárok életét beszélik ki.
bree-gee 2008 febr. 07. - 16:19:44
(77/2408)
Hol?
Gonda 2008 febr. 07. - 16:18:14
(76/2408)
Igazából engem sem a pénze érdekel, hanem hogy azt hallottam róla, hogy 6 dollárért árulja a gyerekeknek az aláírását.
bree-gee 2008 febr. 07. - 10:45:21
(75/2408)
Hát, erre muszály volt reagálnom!

A hozzászólásod elsõ felével nem nagyon lehet vitatkozni, mert ezek tények.
Viszont, hogy a "könyv sem valami jó" - ezzel nem értek egyet.
Én olvastam az összeset, és tetszett.Mondom ezt úgy, hogy én nem ezt a fajta könyveket szeretem.Az elsõ könyvet például azért olvastam el, mert állandóan azon vitatkoztak az emberek, hogy "káros a gyerekre vagy nem káros a gyerekre" ez a könyv, "mert hogy boszorkányok vannak benne meg sötét mágia".Nem értettem, hogy hogyan lehet ekkor képtelenséget állítani.Szinte minden mesében vannak ilyen elemek.
Szóval elolvastam, tetszett, és utána sorra a többit is.
Ha más érdeme nem is lenne a könyvnek, csak az, hogy egy csomó gyereket és felnõttet vett rá az olvasásra, már akkor megérte megírnia!
És, hogy gazdagabb, mint a királynõ?Kit érdekel?
Azt hallottad, hogy lopta az ötletet?Mondj egy ennyire sikeres könyvet, amit nem gyanúsítanak meg ezzel!(Pl. a Da Vinci kódról is mondták)
Gonda 2008 febr. 07. - 10:29:52
(74/2408)
Ezzel a filmel ölik meg a gyerekek fantáziáját. Nem ugyanaz olvasni valamit és nem ugyanaz nézni. Az elsõ esetben belül,a bensejében keletkeznek a képek, csak azt képzeli el magának a gyerek, ami el tud viselni. Például ha az van leírva, hogy megölte a királyfi a sárkányt, akkor nem képzeli el azt, hogy közben a szemét kiszúrta és az kifolyt, hanem csak annyit, hogy a királyfi (a jó), megölte a sárkányt (a gonoszt)(Tehát nem fordítva.) A filmmel külsõ képeket vesznek magukhoz. Amit más valaki elképzelt (a rendezõ). Csakhogy a gyerek az gyerek. A felnõtt ember felnõtt ember. Nem mindenki tud ugyanannyit elviselni. A gyerekek jók. Eredendõen, mert jónak születik minden ember, csak elromlik az õt ért negatív hatásokra.
Egyébként a könyv sem valami jó. Azt hallottam, hogy az ötletet is mástól lopta az írónõ. Olvastam az 1. kötetet. 2 középiskolás AMERIKAI banda harcol egymással: a nagy, erõs fiú, az iskola nagylegénye mondja a kis nyeszlet okostojásnak, hogy ha nem készíted el holnapra a leckémet, a fejedet a WC kagylóba nyomom, vagy a papám, aki a környéken a legerõsebb és leggazdagabb elintézi a te papádat. Szerintem az eredeti ötletben nem volt ilyesmi, de az írónõ hozzátette a maga fantáziáját.
Azt is olvastam róla, hogy gazdagabb a királynõnél is és hogy 6 dollárért adja az autogrammját a gyerekeknek.
Tohsaka Rin 2008 febr. 05. - 17:42:27
(73/2408)
:)
Tohsaka Rin 2008 febr. 05. - 17:42:06 Előzmény mandina
(72/2408)
:)
mandina 2008 febr. 03. - 03:30:09
(71/2408)
hat, probaltam, de nem tudtam. lehet csak en vagyok blfsz ;]
fotellako 2008 febr. 02. - 21:03:02
(70/2408)
nem lehet visszamondani az elõjegyzést? o.O
gemini22 2008 febr. 02. - 20:57:13 Előzmény csiperke
(69/2408)
Én az angolból csak részeket olvastam, meg nem vettem, mert hát 6-7 ezer forintot nem adok ki egy regényért. :) De olvastam egy 'nyersfordítást', talán azt, amit te is említettél, szerintem nagyon jó. Persze, vannak benne elírások (?), nyelvtani hibák, de nem rossz. Ettõl függetlenül is várom a hivatalos kiadást, mert úgy az igazi, ha a befejezõ részt is feltehetem a polcomra. :))