gulaxy 2009 nov. 20. - 12:50:33 Előzmény twillight
(2168/2408)
gagyi Dobi?
Gagyi Dobinak és Harry-hez fûzõdõ viszonyának nagyon fontos szerepe lesz a 7. részben. Egész pontosan az élete függ tõle. Doby-t azért kellett volna kitárgyalni, mert rengeteg kapcsolódási pont van a házimanókhoz. És a házimanók, mint szereplõk nem öncélúak, hanem nagyon fontos szerepet játszottak. Elismerem, hogy kaland, izgalom, történés szempontjából nem olyan lényegesek, de a szereplõk jellemére pontosan rávezetnek. Arról nem is beszélve, hogy szintén a 7. részben (a könyvrõl beszélek!!!), szintén egy házimanó segít nekik a terv végrehajtásában.
Tehát a fenti maszlagnak annyi a lényege, hogy a film egy kalandfilmnek készült, és semmi köze a könyvhöz. Csak a szereplõk azonosak, de a 4. rész óta annyira eltávolodott a könyvtõl, hogy nem lehet egy napon említeni. Nem mondom, hogy rossz a film, hanem hogy más mint a könyv.
8/10
skillet 2009 nov. 20. - 11:56:53 8/10
(2167/2408)
a film jó volt, túl sokat nem akarom részletezni. nekem az a véleményem, hogy mindegyik harry potter filmbõl ki lehetne többet is hozni, ha részenként kb 20-30 perccel hosszabbak lennének. nem azt mondom, hogy akkor minden át tudna folyni a könyvbõl, de rengeteg plusz információt bele lehetne sûríteni. és nem lenne a sok értetlenkedés. üdv.
farzso 2009 nov. 19. - 20:46:32
(2166/2408)
Igen, tetszett a film, bár említettem a hozzászólásomban, hogy nem lett annyira rossz szerintem, és ebbõl ki lehetett volna következtetni, hogy tetszett. Bár volt benne pár rész, ami nem volt számomra szimpatikus, de hát gyakran vagyok így (és gondolom mások is)
10/10
De Goey 2009 nov. 19. - 20:40:46 10/10
(2165/2408)
És a Harry Potter és a Félvér Herceg FILM tetszett? Anélkül,hogy összehasonlítanád a könyvvel? Mert sztem ha nem nézzük a könyvet :P (tudom nem könnyû nem nézni) akkor szerintem jó lett a film.
farzso 2009 nov. 19. - 12:25:27
(2164/2408)
Én kéz hónapja néztem meg a filmet a húgommal és az édesapámmal. Hát a végén mindannyiunknak más véleménye volt róla. Az apámnak elég nagy csalódás volt, azt mondta, hogy ennek a filmnek nincs semmi értelme. A húgom nagyon bírta, és nem is értette, hogy az apámnak miért nem tetszik.
Ami engem illett, hát valóban sok részt kihagytak a könyvbõl, ami némilegcsökkentette az értékét, de azért nem volt annyira rossz. Volt benne néhány (nem is kevés) szép jelenet (az emlékesek különösen tetszettek, bár nyugodtan lehetett volna belõlük több is). A végén pedig, amikor a Roxfort lakói körülállták Dumbledore holttestét, az szerintem elég jól sikerült, nagyon megható volt. Át lehetett érezni a veszteséget és a szereplõk fájdalmát.
Bár meg kell hogy mondjam, az elején még féltem, hogy csalódok a filmben, mert kissé nehezen indult be.
Az elején pl. az a jelenet a muglicsajjal szerintem teljesen felesleges volt. Jó, értem én hogy Harry már jócskán benne jár a kamaszéveiben, de ez akkor se kellett volna bele. A szerelmi szálat is lehetett volna egy kicsit kurtábbra venni, és inkább az akcióra, ill. a fontosabb történeti eseményekre koncentrálni (a 4.-nél is ezt kellett volna tenni).
Amikor pedig Harry és Ginny bemennek a szükség szobájába hogy elrejtsék a könyvet... hát, ötletes volt, csak így hogy fogja majd Harry késõbb megtalálni a horcrux-diadémot? A könyvben ugye egy diadémmal felcicomázott szoborral jelölte meg a helyet, ahová a Herceg könyvét elrejtette. A Halál ereklyéiben pedig ez alapján találta meg a diadém-horcruxot. A filmben Ginny rejti el a naplót, hogy Harry ne tudja hová lett, és ne eshessen kísértésbe. Most akkor hogy fogja majd megtalálni a következõ filmben a diadémot? Mert hát nem hiszem, hogy Ginny a Herceg könyvének rejtekhelyét bármivel megjelölte volna, és hát így nehezebb dolga lesz Harrynek. Bár gondolom úgyis kitalálnak majd valamit az alkotók (csak félek, hogy valami gagyi megoldást)
Továbbá, az Odú felgyújtása is kicsit furcsa volt nekem. Nem mondom érdekes ötlet volt, hogy ezzel is érzékeltessék a halálfalók kagyetlenségét, de szerintem rteljesen felesleges volt. Ehelyett inkább azt a jelenetet kellett volna betenni a könyvbõl, amelyben Lupin a vérfarkas Greyback-rõl beszél Harry-nek. Õ ugye egy új szereplõ, akinek késõbb is lesz még szerepe, de a filmben semmit sem tudunk meg róla. Igaz, hogy megjelenik, de aki nem olvasta a könyvet, annak halvány fogalma se lesz arról, hogy ki az a rondaképû pasas, és így a késõbbiek során problémás lesz számára megérteni a történetet.
Nagyjából ennyit akartam most elmondani. Lehet hogy a film nem a legjobban adja vissza a regényt (ezt nem is kívánnám vitatni) de nem is lett annyira borzasztó szerintem.
twillight 2009 nov. 18. - 21:50:05
(2163/2408)
Vagy te néztél rossz filmet.
8/10
borkasztik 2009 nov. 18. - 21:34:08 8/10 Előzmény twillight
(2162/2408)
Hát, ha neked tényleg nemhiányzott semmi a filmbõl akkor rosszkönyvet olvastál!!!
twillight 2009 nov. 18. - 15:23:26
(2161/2408)
Sõt, pl. a tutyimutyisrác szerepe még sokkal jhobb a filmben (Neville?).
twillight 2009 nov. 18. - 15:22:47
(2160/2408)
Nekem semmi nem hiányzott. Küönösen nem a gagyi Doby és csaja.
10/10
De Goey 2009 nov. 18. - 13:28:07 10/10
(2159/2408)
Azért könyv a könyv hogy leírjon minden apró viszont a sok apróbb dologból lesz egy fontosabb esemény amit sajnos a filmben kihagynak :(