hindenburg 2009 nov. 25. - 10:20:08
(2/2)
Seten: Én ezt nem vitatom. A gondom az egész filmmel az alapsztorin van. Vagyis, hogy a helikopterre egy T-55 lõtt! A T-55 100mm-es páncéltörõ ágyúval van felszerelve. Hozzá tartozó lõszerek: Kumulatív és repesz romboló. Egyik lõszerfajta sem alkalmas légi cél lelövésére mivel nem lehet idõzíteni a robbanást. Csak telitalálat esetén tud egy helikoptert lelõni.
De erre semmi esélyed mivel az irányzótávcsõ látószöge nem túl nagy. Tehát egy gyorsan mozgó helikoptert képtelenség kilõni vele a levegõben. Mivel az elõretartást nem tudod megsaccolni se. Az ágyú emelési szöge is kicsi egy magasban szálló helikopterhez. Nem tudom mi lõtt rájuk de, hogy nem T-55 volt az biztos. Ha egyáltalán igaz az egész történet?!
offtopic
hindenburg 2009 nov. 24. - 20:47:29
(1/2)
A film rendkívül érdekes volt. Nem is tudtam, hogy a T-55 rendelkezik légelhárító lövedékkel.(pedig vezettem ilyet) És az is érdekes volt, hogy az irányzótávcsõ adta szûkös lehetõséggel egyáltalán meg merte próbálni lelõni a helikoptert a harckocsiparancsnok. Nem beszélve a lövegcsõ szerénynek mondható emelési szögével. Érdekes na, mindig tanul az ember.