Téma: Hetedik

10/10
JasonStatham 2015 jún. 11. - 07:25:38 10/10
(540/620)
Hát igen...kell egy kis idegzet, meg jó lelkivilág, hogy ezt nyugodtan megtudjátok nézni, de akinek ez meg van az egy hibátlan, tökéletes filmet fog látni. Egy a baj, hogy aki nem látta és mostani filmeket látott csak, annak nem lesz olyan nagy csattanója. Szerintem a Gyilkolás mûvészete (1-1,5 éve láthattam) az nagyon lekoppintotta ezt a filmet, vagyis sok dolgot biztos.
De ilyen színészi játék és SPOILER még arra is figyeltek, hogy Kevin Spaceyt az elején, ne mutassák be a többi színésszel csak a végén az meg hab a tortán, hogy ezek a fiúk most tényleg mindenre odafigyeltek SPOILER VÉGE
Ilyen történetet nagyon ritkán tudnak kitalálni, de ez egy alapmû lenne ha nem lenne ilyen mocskos film. De igazából ezt mindenkinek el kellene legalább kezdenie megnézni. Nálam egyértelmûen bekerült a top10-be és ezáltal 10/10-es film
proklima 2015 ápr. 14. - 19:33:29
(539/620)
Ez nagyon jó film!
A 10-es skálán 10 pont (ts:10).
vjúská 2015 ápr. 14. - 15:39:00 Előzmény molnar_bence
(538/620)
"amikor Sommerset nyomozó beszél Mills feleségével az már bajt sejtet"
nekem elõször olyan sete-sutána tûnt az a jelenet, nem illeszkedett sehova
aztán mégis volt értelme, valóban
mondjuk a tanács amit adott a nõnek engem mélyen felháborított
8/10
dale.cooper 2015 ápr. 08. - 13:44:12 8/10
(537/620)
Számomra a csattanó valahogy nem ütött túl nagyot, amikor láttam a filmet, de így visszagondolva, elég durva volt. Nagyon jó kis thriller/krimi, nem hétköznapi alkotás, az biztos. 10/8
10/10
artupku 2015 jan. 04. - 23:26:39 10/10 Előzmény Reiner Werner
(536/620)
***spoiler pótolva***

Hát ugye a történet felénél felborul John Doe terve, mert rátalálnak a lakására a nyomozók...így improvizálnia kell, vagyis út közben a cselekményektõl függõen alakítani át a tervét. És mikor elmegy Mills lakására, és találkozik a feleségével, rádöbben, hogy õ is ugyanolyan bûnös, mint mindenki más, az õ bûne az irigység, és, ha irigységbõl megöli a feleségét és gyerekét, akkor a hirtelen haragú Mills biztosan lelövi, magyarul megölnek egy irigyet (õt magát) és az utolsó hiányzó harag is megahal valamilyen szinten, teljesen tönkre megy az élete...elveszíti az élete értelmét, valószínûleg bele is õrül...ettõl függõen vagy gyógyintézetbe, vagy börtönbe zárják, ahol aztán késõbb meg is ölheti magát...lényeg, hogy az a zseniális, hogy út közben is tudja úgy alakítani a dolgokat, hogy bármi közbe jön, õ akkor is befejezhesse a tervét...és azért nagyon nagy az õ mondanivalója, mert végül nem csak másokat öl meg, hanem képes beismerni a saját hibáját, és képes feláldozni magát is a küldetéséért...
Reiner Werner 2014 dec. 31. - 19:33:16 Előzmény natelf
(535/620)
Az nem volt teljesen tiszta, van - e jelentõsége annak, hogy a tettes fõbûnöket nem a "hivatalos" sorrendben bünteti ( legalábbis Sommerset ezt mondja ) ?
natelf 2014 dec. 05. - 23:43:49
(534/620)
A világ egyik legjobb filmje, az utolsó negyedóra pedig egyedülálló mind forgatókönyv-ügyileg mind a színészi alakítások terén.
9/10
cellasto 2014 dec. 05. - 23:37:09 9/10
(533/620)
messze a legjobb brad pitt alakítás
itt még valahogy nem volt annyira mesterkélt
mondjuk spacey se semmi :D
talán tényleg ilyen egy sorozatgyilkos :)
freeman szerintem többet is kihozhatott volna belõle,ha hagyják
kofak 2014 okt. 12. - 15:09:44 Előzmény ca8371
(532/620)
Írd le mit tartasz logikátlannak és akkor tudnánk is reagálni egymásra, kialakulna egy beszélgetés.
ca8371 2014 szept. 27. - 00:21:37
(531/620)
Nekem nem jött át az a hatás a filmben, amit itt sokakban kiváltott. A cselekmény majdnem tök logikátlan, a végét összecsapták, a mondanivalója sem egy nagy durranás. Egyszer meg lehetett nézni, de a remekmûtõl szerintem messze áll.
dralizs78 2014 szept. 15. - 15:06:45
(530/620)
Amikor ezt a filmet adták a moziban(1996 október),elhívtam egy lányt,hogy nézzük meg,de õ lemondta és nem jött el velem.Így utólag úgy gondolom még szerencse,ugyanis a "Hetedik" nem egy elsõrandis film.
8/10
ShaeLynn 2014 aug. 25. - 13:27:29 8/10
(529/620)
Most láttam elõször a filmet. Igényes alkotás, nekem azért tetszett fõleg mert végig fokozódik a feszültség. Még a párbeszédek is hordoznak magukban valami furcsa intenzitást.
Talán Morgan Freeman karaktere lehetett volna erõteljesebb, bár a visszafogottságának is megvolt a maga jelentése.
10/10
molnar_bence 2014 júl. 07. - 22:46:02 10/10 Előzmény sawyerx
(528/620)
Igen, azt azért hozzá kell tenni, hogy a csattanót csak azért tudtad meghatározni, mert rengeteg film épít azóta is erre a koncepcióra, és ezért ha egy régebbi filmet újabb felfogással, 21. századi filmes ismerettel nézed, akkor elõfordulhat, hogy egyes részek számodra sokkal egyértelmûbbek, és könnyebben kitalálhatóak, mint esetlegesen a kiadás évében megnézve.

Abban viszont nem értek egyet, hogy nem alapmû. A színészi alakítások többek, mint kielégítõek; és azt hiszem a modern krimi elõszobájának is lehet ezt hívni a Közönséges Bûnözõkkel egy lapon említve. A történet zseniális, maga a cselekmény elve is az, Kevin Spacey nem kelt csalódást a már-már hátborzongató, de teljesen egyedi stílusával.

A párbeszédek is jók, azonban valóban egy kicsit lassan halad a sztori, de ezt a filmet nem egy "Rambo" sorozatnak szánták, ez a sebesség sokkal inkább csak fokozza a benned rejlõ kételyeket és lehetõségeket.

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||SPOILER|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Ajánlom figyelmedbe a spoiler használatát, hogy ne vedd el a kedvét azoknak, akik még meg akarják nézni a filmet és a csattanót se lõdd le vele. Szóval amikor Sommerset nyomozó beszél Mills feleségével az már bajt sejtet, ez teljesen igaz, de számomra ott vált valamilyen szinten nyílvánvalóvá, amikor borotválkozás közben beszélgetnek a feleségérõl. Igen, egyértelmû volt, hogy nem egy hétköznapi hulla lesz ott, de ezt valamilyen szinten a film is közli veled, mert egy ilyen kalibertõl mindig várod a nagy csattanót. Na meg ha ismered a hét fõbûnt, akkor arra is rájöhettél, hogy az "irigység" maradt ki egyedül a listáról (bár a filmet követve is rá lehetett jönni), és ebbõl következõen akinek inkább volt irigylésre méltó élete a két fazon közül a Brad Pitt volt, így ht nem volt kétség. Ettõl függetlenül a vége nagyon megrázó és mélységesen elszomorító. Nem nevezném alapmûnek, ha egy hétig ne gondolkoztam volna az utolsó jeleneten...engem személy szerint borzalmasan megviselt, és ez nagyon ritka egy filmtõl, hogy ilyen állapotba kerülök miatta
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||SPOILER VÉGE|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7/10
sawyerx 2014 jún. 10. - 19:19:49 7/10
(527/620)
Ahhoz képest, amennyire istenítik a filmet, nekem sem jött be igazán, de tény és való, hogy a mai filmekhez képest tényleg jobb (nálam körülbelül ettõl a minõségtõl kezdõdnek a filmek). Az alapkoncepció jó, az operatõri munka kiválóan érzékelteti a nyomasztó várost, én szeretem a lassú filmeket (Harcosok klubja, Breaking Bad sorozat), de itt a 2 óra igen hosszú, jóformán a nyomozás egy B kategória volt. A zene biztos adott még egy kis mélyítést a vásznon, de ez korántsem isteníteném annyira, aláfestõzene, kész.

Freeman és Pitt a két fõszereplõ, de számomra egyik sem adja vissza azt a zöldfülû-tapasztalt félig nyugdíjas párost, amit gondolom az író szánt nekik. Ezzel a kettõvel nem tudtam azonosulni egyáltalán, igazából Pittrõl a film kezdetétõl az volt a benyomásom, hogy köze lesz a gyilkosságokhoz - a rossz oldalról. Kevin Spacey jól hozta az igazság bajnokát, igazából õ volt az, aki miatt emlékezni fogok a filmre, ha fogok.

A csattanóról meg annyit, hogy én már akkor tudtam, hogy a nõjét el fogja kapni, amikor kihívta a négert, hogy közölje, hogy terhes. Talán mert jópár filmet láttam, de egyértelmû volt a vége is, hogy nincs hulla, valószínû velük keveri majd a szart.

Számomra nem egy alapmû, de nem is olyan rossz, egyszer nézhetõs: 6/10
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 06. - 02:03:10 10/10
(526/620)
Óriási akció-thriller. 10/10
Hihetetlen csattanóval, maga a film elragadó, mozgalmas és elgondolkodtató. Kiváló színészi alakításokkal erõsen TOP lista nálam.

Ajánlom erõsen a megtekintését minden témakedvelõnek. :)
10/10
artupku 2014 máj. 26. - 19:12:41 10/10 Előzmény huanmigel
(525/620)
Te mégis mirõl beszélsz?????
Értetted egyátalán a filmet.....
Ez a modern filmgyártás ritka példája, amikor egy kiváló író ír egy tökéletes, és lebilincslõ történetet, hatalmas mondanivalóval, ezután ebbõl készítenek egy eszméletlen jó forgatókönyvet, amit a világ jelenlegi egyik legjobb rendezõje visz vászonra, tökéletes operatõri munka segítségével, és színész legendák, már már földöntúlian jó alakításai teszi teljessé ezt a mestermûvet.
David Finscher trilógiája (Hetedik, Játszma, Harcosok Klubja) mindenkinek kötelezõ. Szerintem mindhárom 10/10, de a hetedik és a fight culb mindenképpen.
Patrik Tóth 2014 máj. 16. - 21:25:01 Előzmény huanmigel
(524/620)
Biztos egy filmrõl beszélünk?
6/10
huanmigel 2014 máj. 01. - 21:35:51 6/10
(523/620)
Pontozásához képest meglehetõsen rossz
Itt- ott igen unalmas
A végén ígért csattanó is elmarad
Zenét alig hallani benne
10/5
vargasándorgyõr1979 2014 ápr. 12. - 21:54:31
(522/620)
Zseniális és megdöbbentõ meg persze feledhetetlen.
10/10
bruckadi 2014 ápr. 11. - 19:03:19 10/10
(521/620)
Ez a film felvet pár nagyon érdekes és fontos kérdést:
Kérdés az, hogy vajon van-e objektív igazság?
Kérdés az, hogy helyes-e az egyénileg végrehajtott igazságszolgáltatás?
És végül kérdés az, hogy mi is a bûn valójában?
Társadalmunk szerint ezek nem merülhetnek fel kérdésnek, de a film szerint ez minden ember egyéni döntésén alapul, mindenki gondolkodott kimondatlanul ezeken a témákon...
A történet hihetetlenül megrázó, nagyon nyers, ugyanakkor elgondolkodtató.

A színészi alakítások (Brad Pitt, Morgan Freeman) mint mindig fantasztikusak és a forgatókönyv is kifogástalan.
Ugyan a stúdió más befejezést akart adni a filmnek, David Fincher ragaszkodott a tragikus végkifejlethez. És így ez tökéletes!
Minden idõk legjobb thriller-je!