Téma: Heti hetes

10/10
kgyuri0 2009 febr. 09. - 16:50:45 10/10 Előzmény coyote83
(2107/14087)
Na te coyote83!
Ha te olyan független vagy, akkor ha egyet nem is értsz, legalább megérted, amit mondandó vagyok neked:
Magam is úgy gondoltam sokáig, hogy a miskolci rkap. nem tett semmi rosszat, s hülyeség egy álszent társadalmi elvárás nevében elvárni, hogy mellébeszéljen.
Csak hogy tudod, egyáltalán nem volt igazam!
Úgy szól a ballada, hogy õ csak annyit mondott, hogy egy bizonyos idõben egy bizonyos bûncselekményt csak cigányok követtek el az õ területén. Ha meg így van, akkor ez csak ténykérdés, miért ne lehetne elmondani?! És tudod: Nem volt igazam! azért nem láttam magam sem világosan, mert a sok ostoba rosszul kommunikálták, hogy mit kellett volna fölvetni:
Azon tessenek, kérem tisztelettel elgondolkodni, ha azok a bizonyos bûnelkövetõk nem mind cigányok, hanem mind szemüvegesek vagy bajuszosak lettek volna, a kapitány azt is szükségesnek tartotta volna megemlíteni? Nem?! Na, tetszik látni! Errõl van szó!
A fene egye meg, már megint a Szadesznek van igaza!
Pedig mióta Gyurcsányt cserben hagyták s Fodor OV-val smúzol, egyre kevésbé adok rájuk.
coyote83 2009 febr. 09. - 16:09:02
(2106/14087)
Ja, és még valami: tegyük fel, hogy nem az MSZP, hanem a Fidesz van most hatalmon és egy Fideszes miniszter váltja le Pásztor Albertet. Vajon Hajós András akkor is azt mondta volna a kapitány szavairól, hogy nem lehet így fogalmazni? Valószínûleg akkor mindannyian a kapitány mellé álltak volna és szidták volna a Fideszt ezerrel, mert úgy is csak azt tudják. Nem értem, miért voltam eddig annyira oda ezért a mûsorért. Undorító, egyoldalú MSZP-s marhaság. Egyébként még mindig nem vagyok Fideszes.
coyote83 2009 febr. 09. - 15:58:46
(2105/14087)
Eddig is tudtam, hogy a Heti hetes egy MSZP párti mûsor, de nem érdekelt, nagyon szerettem, nagyon tetszett, szívesen néztem. A tegnapi mûsorral azonban nálam betelt a pohár. Elhangzott az a hír, hogy visszahelyezték pozíciójába a miskolci rfk-t és hogy reagálták le a mûsor tagjai? - szinte sehogy. Azoknak az embereknek, akiket altalában alig lehet lelõni annyit beszélnek, most valahogy nem volt mondanivalójuk. Csak Hajós és Váncsa szólt hozzá komolyabban, bár elõbbi inkább ne tette volna, a többiek pedig csak halgattak. Végül is igazuk van . Ehhez a témához tényleg nincs mit hozzáfûzni. Nem azt akartam én hallani, hogy elkezdenek cigányozni, meg szítani a kedélyeket, ez tényleg nem helyes, de ha annyira tudják, hogyan kellett volna fogalmazni Pásztor Albertnek, miért nem fogalmazták meg õk ott a mûsorban teljesen liberális és emberbarát módon a problémát. Hiszen õk köztiszteletben álló személyek, súlya van a szavaiknak, kiállhatnának egy ilyen komoly ügy mellett. A legszomorúbb azonban az ebben az egészben, hogy valószínûleg õk is ugyanazt gondolják errõl a témáról (a cigánykérdésrõl), amit a legtöbb magyar, de a nyilvánosság elõtt nem vállalják, mert akkor hogyan felelnének meg az MSZP-s normáknak. Egyébként még mielõtt valaki megvádolna, nam vagyok Fideszes, sõt politikailag teljesen semleges vagyok. Lehet, Hogy Pásztor Albert nem a legszerencsésebben fogalmazott, de legalább valahogy fogalmazott. Ellentétben azzal a sok pártvezetõvel és politikussal, akiknek így vagy úgy, de állást kellene foglalniuk a témában. De õk csak hallgatnak, mint a Heti hetes szereplõi.
CsengoZoli 2009 febr. 09. - 15:18:24
(2104/14087)
Szerintem ezekben semmi különös nincs, szakállamtitkári szinten már kb ekkora jutalmakat kapnak.
Az újságoknak adott pár milla meg semmi,nyílván népszerüsíteni akarták a 100. nõnapot és választhattak,hogy ennyi pénzért1 cikk a hócipõben, vagy 10mp az RTL-en.
Hogy miért nem a MAgyar Nemzetben hírdetnek aztmeg tudjuk :)
9/10
khekkkkkk 2009 febr. 09. - 14:46:06 9/10
(2103/14087)
le kell tölteni az rtl honlapjáról a mûsort, és akkor nézed , amikor akarod, én pl.most
CsengoZoli 2009 febr. 09. - 12:25:19
(2102/14087)
Kedves Gyuri !
Karinthy nem volt annyira korlátolt,hogy a humor komolyságát csak politikára értse.
Arra célzott,hogy a humor a könnyedsége mellett mély tartalommal is bír a felszín alatt.
Hogy az íróniában mindig van komoly igazság is!
Próbáljuk meg elfelejteni a politikai pártokat.
Meg az indulatokat...
10/10
kgyuri0 2009 febr. 09. - 12:20:02 10/10
(2101/14087)
Kedves Zoli!

Nem igazán gyõztél meg, hogy nem lettem volna elég konkrét.
Budagyöngy fórumtárs nagyon is konkrét hsz-aiból indultam ki, amiben nagyon is konkrét ostobaságok és aljasságok kulminálnak, miért nem elég konkrét, amit írtam?

Azt mondod, Karinthy mondása, hogy humorban nem ismer tréfát, szerinted arra utalhat, hogy a humor komolyságára céloz, azaz milyen komoly fegyver tud lenni egy vicces odaszólás.
Ugyebár itt szerinted K társadalmi ,(társadalomlélektani) gondolatot tömörített volna: hogy milyen veszélyes lehet egy ellenzéki humorista a kormányoldalra, avagy milyen veszélyes lehet egy kormányoldali az ellenzékre nézve. Ez nyilván bír igazságtartalommal, ez az oka az egészpályás ellenoldali fröcsögésnek. Persze mondhatta volna kevésbé személyesen is, ami ezt jelentené.
Õ azonban igen erõs szubjektivitással fogalmazott: „nem ismer tréfát”, ez arra enged következtetni, hogy nem afféle leíró szemlélõdõként fejezte ki magát, hanem alkotóként, aki „benne van a dolgokban”. És nem áll távol attól, hogy a humor indulaton alapul. ami miatt te engem konzekvensen kicikiztél. Hozzá kell tenni természuetesen, hogy indulaton nem budagyögy-féle indulat értendõ.
CsengoZoli 2009 febr. 09. - 11:52:33
(2100/14087)
Évikém,õk ezt magukon nem veszik észre,nem tûnt még fel?
Õk azok a klasszikus figurák,akik éjszaka kiabálnak az utcán,hogy most már mindenki maradjon csendbe :)
CsengoZoli 2009 febr. 09. - 11:06:43
(2099/14087)
Na,ebben a hozzászólásodban is sok sok konkrétum volt :)
Karinthy mondásán szerintem ne ragadj le, abba sokfélétlehet belemagyarázni.
Volt az öregnek iróniája és nyakatekert gondolatai , szeretem is nagyon!:)
Szerintem valószínûleg a humor komolyságára akar célozni, vagyis,hogy mennyire komoly fegyver tud lenni egy vicces odaszólás pl.
De nemvagyok irodalmár, lehet,hogy volt ennek hátterében valami más is.
A hozzászólásod többi részére,mivel nem tartalmaz konkrétumokat, nem tudok mit reagálni.
Ígyvan a hülye joboldalon nincsenek se humoros emberek,se értelmesek!
Még szerencse,hogy nem tartozom oda se :)
10/10
kgyuri0 2009 febr. 09. - 10:52:22 10/10
(2098/14087)
Kedves CsengõZoli és évi100, ugy is, mint a „jobboldali” értelmiség(!)és nyomokban elõforduló értelem e topicon néha föllelhetõ ágensei!
Hát, akkor soha nem fogom megtudni, mi a véleményetek KarintrhyFrigyes általam idézett mondásáról?!
Nem vagyok mániás, meg kekeckedni sem túlzottan szeretek, de azt gondolom, olyan egyénrõl van szó, akinek szellemi nagyságát és a mi témánkhoz(humor) való hozzáértését nem lehet megkérdõjelezni egyik politikai oldalról sem. Ráadásul az általam korábban kifejtettekkel sztem még egybe is cseng.
Van abban valami szimptomatikus, ahogy a konkrét érvekkel való vita elõl elzárkóztok, akár úgy is hogy „süket füleket” játsztok! Szimptomatikus – féreértés ne essék a jobboldal „gondolkodói körére”(istenerm, be szép is ez a tarlósiáda!) nézve.
Én úgy vélem, eddig általában érvekkel álltam elõ, mert beszélgetni szerettem volna, és, igen, vitatkozni. Az én érveim a ti méltósáégotokat nem érik el, így gondoljátok, de akkor mi a helyzet Karinthyvel. Szerintem egy kicsit több lenne benne, mint az oldalakon át való fantáziátlan egymásraugatásban, amit produkál a topic.
Ennek a fantáziátlan egymásraugatásnak gyönyörû virága budagyöngy fórumtárs ámokfutása. Mit szólsz hozzá, kedves CsengõZoli?! Remélem, egyetértesz elv-társaddal?!
Meg kell jegyeznem, hogy az én tapasztalatom szerint ha a az antiintellektuális, antimorális azaz antikulturális primitívség ilyen elmeháborodottjai megnyilvánulásra vetemednek, még véletlenül sem a baloldal mellett törnek lándzsát, mindig és kizárólag a jobboldal mellett.
Ha úgy különben kétségeim lennének, hova álljak, egy-egy ilyen megnyilvánulást megfigyelve határozottan tudnám, hogyan kell szavaznom.
Persze, tudom, budagyönggyel kapcsolatos megállapításaimat is el fogjátok ereszteni a fületek mellett, az emlegettem épületers joboldali mentalitás jegyében: Minden sz*rral összeállni a hatalom megszerzése érdekében.
Én meg azt mondom,: ideológiát, eszmét, politikai oldalt a támogatóiról, a mellete szólókról lehet kiismerni.
CsengoZoli 2009 febr. 09. - 10:31:33
(2097/14087)
Jó szerény a névválasztásod :)
10/10
Istenasszony 2009 febr. 09. - 10:13:41 10/10
(2096/14087)
Te meg minek jössz ide, ha nem szereted a mûsort, és csak fikázni tudsz? A jobboldaliak közt mindenki egy angyal, nem? Te jó ég...
10/10
Istenasszony 2009 febr. 09. - 10:11:41 10/10
(2095/14087)
Nagyon jó ez a mûsor, csak kár, hogy ilyen késõn adják.
budagyöngy 2009 febr. 09. - 01:43:47
(2094/14087)
Nem csodálom, hogy ilyeneket mondasz, most én mondom, ne csak a baloladi csatornákat hallgasd és nézd, és esetleg olvasd el a Magyar Nemzet újság régebbi cikkeit, amiben fehéren-feketén le van írva a Gyurcsány-féle elévült dolog. Lehet, hogy nem lesz kedved röhögni, megint mondom, tények! Kiderült, Fittelina, Nomentana. Ezekrõl nem írnak, nem beszélnek a baloldali újságok, csatornák, miért is beszélnének, kiderülne az igazság. Különben a baloldal, a kommunizmus mindig ilyen volt. Olvastál már Szolzsenyicint? Olvass!
budagyöngy 2009 febr. 09. - 01:36:41
(2093/14087)
Sajnos, kénytelen voltam az un. másik oldalt hallgatni és nézni, elég sok idõn keresztûl. Ugyanis nemrég óta tudjuk csak fogni az un. jobboldali csatornákat. Ne tudd meg,milyen jó, azóta nagyon ritkán nézen azokat. Úgyhogy meghallgattam én a másik oldalt is. Megmondom õszintén, nem hiányzik. Tudom, nagyon nehéz megváltozni. Akik eddig a baloldalhoz húztak, nehezen térnek át a jobboldalra. Tisztulás kell a szívben, a lélekben. Különben, minden jó gondolkodású embernek az lenne az érdeke, hogy a jelenlegi országromboló hatalom végre kikászálódjon a bársonyszékekbõl és átadja a helyét arra érdemes embereknek, akik nem döntötték romban az országot, és már bizonyítottak. Köszönöm, hogy nem vonod kétségbe a jó szándékomat, ez így is van. De naív nem vagyok, se cigány, se zsidó, csak magyar. A Jó Isten ennek teremtett. De bármi legyek is, legyek hívõ/Istenben, és nem a PÁRT-ban/, becsületes, tisztességes, aki jó példát mutat a gyermekeinek. Különben a cigányokat, a zsidókat nem bántja senki, aki normális és szereti embertársait, és van igazságérzete. Teljesen mindegy milyen a bõre szine, és milyen nemzetiségû, ha bûnt követett el, azért majd bûnhõdni fog. Ha nem a földi igazságszolgáltatás elõtt, majd a mennyei elõtt.
9/10
ondok 2009 febr. 09. - 01:18:49 9/10
(2092/14087)
Gyurcsányra semmit nem sikerült rábizonyítani ,pedig majd beleszakadt Deutcsh és egy egész különítmény.Semmivel sem piszkosabb a vagyona,mint pl azé a Széles Gáboré ,aki az Echo TV-t pénzeli ,sõt ,akinek az érdekében a VIDeOTOnt tönkretették még a jobboldali Antall kormány alatt ,amikor a legtöbb privatizációs bunda történt."Elévült" na ne röhögtessük egymást!:)
9/10
ondok 2009 febr. 09. - 01:13:58 9/10
(2091/14087)
Arra soha nem gondolsz ,hogy meg kéne hallgatni a másik oldalt is? Hogy esetleg befolyásolni akarnak olyan Tv-k akiket azok tartanak fenn ,akiknek az az érdeke ,hogy ajelenlegi hatalom helyébe õk ülhessenek be.Mert sajnos így van A Hír és az ECho Tv-t a jobboldal pénzeli ,és kb ugyanolyan tárgyilagos mint a Rákosi féle Szabad Nép.Én nem vonom kétségbe a jó szándékodat ,és hogy hiszel nekik ,de ne légy naív,tájékozódj,és gondolj bele ,hogy neked milyen érzés lenne cigányként élni ,ha nem vagy bûnözõ.mellesleg sem cigány sem zsidó nem vagyok ,csak van igazságérzetem.
budagyöngy 2009 febr. 09. - 01:11:11
(2090/14087)
Sajnos te megint tévedésben vagy, Gyurcsány azt a pénzt azt hiszed tiszta úton szerzi, és a meglévõ vagyonát? Azt sajnos mind tõled, tõlem és a többiektõl rabolta el. Ha nem hiszed, járj utána, mondtam ezek tények, megállapították, de mivel elévült, nem foglalkoznak vele. Szégyen, gyalázat. Az irigység nagy úr, örülök, hogy te nem vagy irigy. Bár az az érzésem, hogy te is elgondolkoztál rajta, hogy ugyan mire költhette azt a rengeteg pénzt? Más egy évben annyit keres, mint amennyit õ elvert egy nap alatt. Ez is tény.
budagyöngy 2009 febr. 09. - 01:02:35
(2089/14087)
Pedig jó lenne ha te is többet néznéd az általam ajánlott adókat, talán megtudnád mondani, hogy az általad annyira védett cigányok, miért ontanak ki annyi magyar és nem magyar vért, lásd a kézilabdások megtámadása és egyikük brutális meggyilkolása. Ha egyszer cigány volt a gyilkos akkor az volt, miért váltanád te le a miskolci rendõrkapitányt? Mert elmondta a tényeket? Miért ülsz fel az SZDSZ és az MSZP álságos hangjának? Azt hiszed õk ezt szívbõl mondják és õszintén? Még nem ismerted ki õket, ezt alig tudom elhinni, ezt teszi a média. Mármint a hazug média. Most nemrég volt az Echo tv-én a Pörzsölõ és benne Posta Imre. Megkellett volna hallgatnod! De mit beszélek én, ha valakik nem hajlandók a tényeket és az igazságot meghallgatni és elhinni. Miért jó hinni a hazugoknak? Miért jó ha becsapnak újra és újra?
9/10
ondok 2009 febr. 09. - 00:55:37 9/10
(2088/14087)
Azért az zseniális ,hogyha valakit le akarnak járatni ,akkor azt a legjobb bedobni,hogy milyen gazdag,mennyit "él fel",és a magyarra jellemzõ sárga irigység faktor miatt egybõl közutálat tárgya lesz.Képzeljük el ,ha Amerikában mondjuk Rockefellert ,Obamát le lehetne járatni azzal ,hogy gazdag.Akkor õk is ott tartanának ,hogy nem azt gondolnák ,hogy az legalább politikusként nem fog lopni ,(mint akinek más munkája pl még nem volt aztán ha nem is milliárdos ,de százmilliót kb már összehozott mondjuk nálunk kizárólag a politikából)azaz egy vezetõ politikustól megkívánják ,hogy elõzõleg bizonyítson ,gazdagodjon meg,mert az náluk a siker mércéje.Nadehát ez nem Amerika ,és ilyen mentális népanyaggal nem is lesz az soha.