Téma: Heti hetes

4/10
offtopic
meszag 2009 jún. 25. - 18:08:09 4/10 Előzmény CsengoZoli
(6207/14087)
Lesz is. Most viktor fogja ugyanazt lenyeletni veletek, amit eddig nem akart. Na vele próbáljatok majd meg ellenkezni. :(
CsengoZoli 2009 jún. 25. - 14:19:53
(6206/14087)
Ez így van!
Azonban az ott elhangzottakkal való szembenézés lenne az elsõ változás.
10/10
kgyuri0 2009 jún. 25. - 14:17:36 10/10
(6205/14087)
Az öszödi beszéden nincs mit magyarázni, az a változás irányában tett bátortalan elsõ lépés akart lenni.
CsengoZoli 2009 jún. 25. - 14:12:01
(6204/14087)
Kettõnk közül szerintem én vagyok az, aki változást akar,nem te!
Te inkább megmagyaráznád az öszödi beszédet is...
10/10
kgyuri0 2009 jún. 25. - 14:10:23 10/10
(6203/14087)
Lehet, de felõled ilyen is marad, sõt egyre ilyenebb lesz!
CsengoZoli 2009 jún. 25. - 14:05:27
(6202/14087)
Ez a siralmas magyar valóság,sajnos...
10/10
kgyuri0 2009 jún. 25. - 14:03:41 10/10
(6201/14087)
Zolee!
"Bocs,ha sok(k) voltam "

A maqam részérõl megbocsátok.
Némelyik egész szellemes, mint ha nem is te találtad volna ki(persze: nem is).
Ha komolyan vesszük: nagyon vicces, ha még komolyabban vesszük: siralmas
Azért sztem kár az apolitikus bunkóságot propagálni, nõ az maqától!
10/10
kgyuri0 2009 jún. 25. - 11:17:48 10/10 Előzmény tiborz007
(6200/14087)
MINDENKI!

Megér egy kis merengést TiborZ barátunk panaszolkodása!
Azt írja, hogy én fizetett provokátor vagyok: „provokátor” és ráadásul „fizetett”.

Utoljára ennek a szókapcsolatnak értelmes jelentése különben háborúkban, ill. diktatúákban volt(a maffiába beépített rendõr mintájára). Késõbb a „komcsik” voltak örökké a „fizetett provokátorokkal” elfoglalva, akiket, mondanom se kell, a „gaz impirilisták” fizettek, hogy épülõ szépülõ népidemokráciánk ellen aknamunkát folytassanak.
Akkor lehetnék ”fizetett provokátor”, ha színleg a Jobbik oszlopos tagjaként a Jobbikot lejárató dolgokat mûvelnék (nagyjából pont úgy, mint a derék NyilasBarbie). Én esküdt ellensége vagyok a Jobbiknak, s ebbõl egyáltalán nem csinálok titkot, nem lehetek tehát a szó igazi értelmében „provokátor”

Mit lehet tehát kezdeni ezzel a jellegzetes, dege jobbos abszurddal?
Hiszen mindíg a jobboldaliak ennyire suttyók, figyeljétek meg!
Itt volt pl . zampano esete, Zampikámat is megpróbáltam kikérdezni ebben az ügyben(Európa választ 2009, 714.hsz):
Ha egyszer nekem van igazam, mért nem mindegy az neki, kapok-e ezért pénzt?
Sõt, miért gondolja magáranézvekdvezõnek, enyhítõ körülménynek, ha én pénzt kapok azért, hogy õ ingyen hülyét csinál magából!
Naná, hogymindeddig egy φng nem sok, annyit se válaszolt
De, nézzük TiborZ esetét az ésszel:
A „provokátor” nyilván azt jelenti: olyan ember, aki nem ért egyet a Jobbik szélsõséges, durva és agresszív programjával és bárdolatlan és arrogáns stílusával. S ráadásul ebbéli véleményének még hangot is ad, tulajdonképpen barátunknak eddig még igaza is van, korrekt a helyzetleírás, valóban egyáltalán nem értek egyet vele. A „fizetett” azt jelenti valaki anyagi szolgátatást nyújt, az ilyen egyénnek, jelen esetben értelemszerûen azért, mert annak az a véleménye az, ami. Bár TiborZ barátunk elképzelése ebben is korrekt lehetne, s tényleg valaki(k) fizetnének a meggyõzõdésemért.
Szívesen venném.
De aztán neki mi a semmiköze (lenne) hiozzá?!

Gondoljatok bele, ez az ember azt képzeli, valakink lehet véleménye, meggyõzõdése pénzért. Még az is belefér, hogy csórikám azt hiszi, azért nem beszélek pont ellenkezõleg a fasisztoid Jobbik mellett, mert esetleg azok nem ajánlottak nekem többet.
Micsoda torz viágot vélnek ezek maguk körül láthatni!?
Nyilván torz személyiségük kivetülése ez.
Milyen lehet az õ meggyõzõdése,ha a meggyõzõdést íly módon képzeli el? Hiszen nyilván magából indul ki.
Az éti csiga rendelkezik pár tucat neuronnal, s sikeres növényevõ faj lévén ebbõl egész hatékonyan gazdálkodik, ismeretes, rohangál a kertben tapasztalatot gyûjtve. A magyar jobboldali a kb ugyanennyi neuronját másként használja: abba van rögzítve néhány ilyen panel fogalom, mint a „fizetet provokátor”.
Jack-in-the-box a neve annak a gyerekjátéknak, amely egy doboz, egy füllel, amihez hozzányúlva a doboz födele fölpattan, s egy spirálrúgón egy kis bábu ugrik ki(leginkább bohóc) bele a képedbe, így pattannak elõ a paprikajancsi gondolatok a magyar jobboldali szánalmaska kis agyából. Nekem meglepetés, hogy ilyen szépen használja a neuronjait, a csigához képest egész derék, csak annyit mondhatunk biztatásul: Hajrá TiborZ!
Biztos is vagyok, hogy erre a kiváló teljesítményre a hazaffyság segíti barátunkat, Hoppá! olyan az, mint úgy 25 éve a Mao idézetek a kínai kommunistáknak, emlékszem egyszer olvastam az újságban, egy kínai nõ hasából görögdinnye nagyságú daganatot operáltak ki a kínai orvosok Mao útmutatásai alapján.


Mi az, ami bimbóként feslik ki ebbõl a jellegzetesen jobbos mániából? Sztem, a képzetlen s képességtelen, kisszerû ember pitiáner haragja és irigysége a ”gógyi” iránt!
A Fidesz által fölhergelt dege magyar jobbos szélsõség a legvisszataszítóbb ösztönök kultivátora: bosszú, irigység, dölyf, nyegleség, tiszteletlenség önzés, agresszivitás, fegyelmezetlenség.

Az sem elvetendõ szempont, hogy nyilván magukból indulnak ki, lehet, hogy õket pénzeli valaki, éppenséggel a szélsõ jobbhoz ömlik a pénz megfelelõ érdekkörökbõl. Tkp engem hidegen hagy, ez egy szabad ország, mindenki arra szórja a saját pénzét, amire tetszik. Az is igaz, óhatatlanul mosolyoghatunk, elnézve TiborZ frenetikus teljesÍtményét, aki õt pénzelné, hát bízvást kidobhatná a pénzét a szemétbe is.
CsengoZoli 2009 jún. 25. - 00:07:10
(6199/14087)
Magyar közéleti értelmezõ szótár:

Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettõ. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formálisan különböznek az oldalukon található nagy párttól.
Rendszerváltás (módszerváltás) - Magyarországon azt az eseménysort hívjuk így (ellentétben a szó eredeti jelentésével), melynek során a kommunisták átmentették, átkonvertálták kapcsolati tõkéjüket pénztõkévé, politikai tõkévé. Nem történt valódi váltás, ugyanis az uralkodó elit nem bukott meg, sõt soha nem látott módon megerõsödött. A demokratizálódás folyamata nem egyéb, mint vihar a biliben, mely csak a kisemberekre vonatkozó szabályok változását hozta.

Ellenzék - Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.
Kormánypárt - Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.

Választások - Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldõl, hogy a következõ négy évben melyik párt lophat többet. Jelentõsége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülõ, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.

Önkormányzat - A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelõintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belõle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás elõtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendrõl.

Jobboldal, baloldal - Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzõkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.

Miniszter - Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez hülye. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, fõleg olyan tárcák esetében, melyeket egy hintaló is könnyen elirányítana.

Elit - Domináns, elõjogokat élvezõ csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.

Politikai elit - Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet elõjogokat gyakorolni.

Szellemi elit - Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyûjtõneve.

Gazdasági elit - lásd: üzletember.

Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szervezõdött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongóinak gyülekezete. 1996-ig liberális párt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, keresztény-népnemzeti fordulatot vett.

MSZP - Az oligarchia másik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szervezõdött csoportosulása. Olyan mint a Fidesz, csak itt nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak elnöke. Nyíltan posztkomcsik.

SZDSZ - Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán, az az azonosító nélküli rendõrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.

Kommunista - Az elõzõ rendszer aktív építõje, aki vállalata a párt szolgálatát legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem(?) létezõ kategória.

Liberális - Olyan piacfasiszta, aki nem viseli a zsidózást. Társaságban könnyû felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsõségesezik, fasisztázik.

Fasiszta - Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyû felismerni, mert gyakorta buzizik, cigányozik, zsidózik.

Turbó-magyar - Olyan magát nemzeti érzelmûnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyû felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.

Üzletember - Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedõ, áfa-csaló, olajszõkítõ, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.

Polgárság - Olyan hazánkban nem létezõ társadalmi réteg, melyet politikusaink ugyan gyakran emlegetnek hivatkozási alapként, ám nyomokban sem fedezhetõ fel. Itthon egyedül külföldi filmekben találkozhatunk vele.

Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelõsségét el nem ismerõ réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Elõszeretettel hivatkozik a kollektív felelõsségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára.

Média - A politikai oligarchiával szorosan együttmûködõ, anyagi-erkölcsi egységet képezõ hatalmi ág. Tipikus tevékenységei: átbaszás, megvezetés, formálás, torzítás, gyûlöletkeltés, elhallgatás, felfújás, és elsõsorban pénznyelés.

Újságíró - Biszexuális szellemi prostituált, aki pénzért bárkit megdug, illetve pénzért bárki megdughatja.

Európai Unió - Eredetileg az USA gazdasági hatalmának kompenzálására létrehozott, hónaljszagú tömörülés. Tényleges funkciója máig ismeretlen. A dohányzás szankcionálásán kívül érdemi intézkedést nem sikerült felmutatnia. Vízfej a vízfejeken, kormány a kormányok felett. Léte kétségtelenül csökkenti az Európán belüli, nemzetek közti konfliktus lehetõségét, egyéb pozitív hatása máig nem ismert.

Hipermarket - Olyan bazinagy közért-hálózat, mely erõfölényénél fogva képes a helyi beszállítók és termelõk között versenyt generálni, így a beszerzési árak, valamint a munkaerõköltségek minimális szinten tartásával extra-profitra szert tenni. Megépülésekor általános körû derûs várakozás fogadja, mert munkahelyeket termet, versenyt generál továbbá mert olcsó. Ugyanakkor az adott térségben agyonvágja a kiskereskedelmet, munkanélküliséget generál és jelentõsen csökkenti a helyi termelõknél realizálódó profitot. Ezzel az ország zsebébõl húzza ki a pénzt, ami mint tudjuk nem vész el, mert végül egy a miénknél gazdagabb országban, profit formájában landol. Így kerül egy szegény ország szegényeinek pénze egy gazdag ország gazdagjaihoz.

Bocs,ha sok(k) voltam :P
4/10
offtopic
meszag 2009 jún. 24. - 06:13:16 4/10
(6198/14087)
Rossz következtetés. Egy idõ után mindannyiukkal elõfordul, hogy modizásra kerül egy-egy hsz-e, akár tartalma miatt, vagy a modi is ember okán. Ebbõl, hogy az elõzõ hszed Gyuriéval együtt eltûnt, nem következik semmi ilyesmi.
1/10
tiborz007 2009 jún. 23. - 23:57:55 1/10 Előzmény meszag
(6197/14087)
Most már egészen biztos vagyok, és ezt neked írom le, hogy k0gyuri fizetett provokátor, de ezt privátban is mindenkinek leírom majd. Persze, lehet, hogy ezt rossz helyre írom neked, mert te is az vagy. k0gyuri 7700-as hozzászólása után írtam a 7699- es hozzászólást, sõt közben volt egy istinek címzett írásom, ami az volt, hogy"nem vettem észre." tehát semmi rossz nem volt benne. Ezt simán felcserélték és gondolom, most ezt is elfogják tüntetni, de ezt én kõrbe fogom adni. k0gyuri hozzászólásának a negyedéért is a jobbosokat kizáják, de minimum a hozzászólását törlik
CsengoZoli 2009 jún. 23. - 19:12:56 Előzmény meszag
(6196/14087)
jajó olvastam énis :)
CsengoZoli 2009 jún. 23. - 16:21:12 Előzmény meszag
(6195/14087)
Ezt honnan vezsed?
Egyébként a Mélymagyar is ottmegy,de nemtom mikor :)
1/10
tiborz007 2009 jún. 23. - 15:01:12 1/10
(6194/14087)
Ismét egy kedves írás k gépérõl itt egy kicsivel lejjebb
1/10
offtopic
issti1 2009 jún. 23. - 13:30:41 1/10
(6193/14087)
Az baj ha nem látszik: ezek sz. nem nagyon sikerül.. ;o)
offtopic
Moldávia bánata 2009 jún. 23. - 13:28:10
(6192/14087)
Ezt a mélyenszántó igazságot akár Lenin apánk is mondhatta volna! :)
1/10
tiborz007 2009 jún. 23. - 12:22:31 1/10
(6191/14087)
Dehonesztálás-sértegetés, következmény: sértõdés. én nem sértettelek meg téged
1/10
tiborz007 2009 jún. 23. - 12:08:30 1/10
(6190/14087)
Gyerekes tûrõképesség? ilyen nincs. Had engedjem meg magamnak, hogy igaznak fogadjam el az írásait. Azt hiszem leírtam, hogy nem vitatkozom veled, talán nézz utána, hogy miért.
offtopic
Moldávia bánata 2009 jún. 23. - 12:04:53
(6189/14087)
Mondjuk ahogy el-elolvasgatok néhány szösszenetet, ismét meggyõzõdöm róla, hogy Orbán a magya nép ópiuma!
offtopic
Moldávia bánata 2009 jún. 23. - 12:02:12
(6188/14087)
Hát ez az, hogy nem ismered, csak "feltételezgetsz" róla. Ilyet én is tudok. Az pedig, hogy az Echo Tv veszteséges, mutatja piaci értékét.