Téma: Hilal Saral

maryriddle 2020 jan. 27. - 19:47:06
(1457/1897)
Sziasztok, most csak egy gyorsra ugrottam be. Én is küldöm hódolatomat Necdet abinak, csúcs :-)
Felzárkóztam én is a magyar fordításhoz. Néha az az érzésem mintha egy Hilal sorozatot néznék haha, de amúgy élvezem.

Ifjabb SMK-ba ASIK OLDUM. De a kabátjai szörnyűek. Külön elismerésem amiért már a 4. bölümben színt vall így később a hátba szúrta a barátját dologgal sem lehet majd vádolni.
Jó most kell ez a kis rivalizálás, izgi, de ha már Narénak alfahím fétise van, remélem hogy szereznek Gediznek egy másik lovert ha hosszú távú sori lesz, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Sancar + Nare - csakis úgy, ha Sancart előbb jó alaposan megkínozzák és kimosdatják. A 4. részben most még jobban leszerepelt előttem... Engin alakítását viszont én is imádom és nekem is vannak BBO-s dejavűim, jókat röhögök.

Kérdések, problémák.
1. Hát nem tudom hogy vagytok vele, és ne értésétek félre véletlenül se áldozathibáztatni akarok, a forgatókönyvet kritizálom, de számomra ez teljesen hihetetlen akármilyen szerelmes is valaki, hogy egy nappal az erőszak után képes legyen szexuális életet élni??? Nem értem miért nem úgy csinálták meg, hogy legalább egy kis idő elteljen a két "behatolás" között mert ez így nagyon gáz. Nem tudom elképzelni hogy egy megerőszakolt lány ne adja a jelét a történteknek és hogy ezt Sancar ne vegye észre rögtön. És akkor a részletekérdésekbe be most nem is mennék bele, hogy mennyire gyors gyereknemzés volt ha azonnal rájött hogy hártya már yok...
2. Létezik hogy valaki ne vetéljen el egy ilyen magasugrástól?
3. Szerintetek a nagykövet tényleg nem hisz Narenak, vagy tudja hogy erőszak volt de nem érdekli?

Timea Hakmen 2020 jan. 27. - 15:42:45 Előzmény Récinew
(1456/1897)
Zseniális, imádom! A fehér zoknivillantás mindent visz. XD
Én már akkor szívembe zártam, amikor a lánykikérőn lelejmolta Sancart. XD Yahya abi hórahívása is zseniális volt.  A best BBO-ba illő jelenet pedig  amikor Sancar hazapaterolja őket :D (bunkó vejkó lvl99 amúgy)  https://www.youtube.com/watch?v=GS-lv7IwXHM 
- Bu karin ne isi var burda ?
- Ne kari ne kari LAN? :DD 

Gediz sapkás jelenetét még nem is láttam, így totál vadászós SMK szultán. Alapítsunk neki is háremet? A sapkánál még jobban áll neki az eső :D https://www.youtube.com/watch?v=Q-Yzp9xL_MY  
Itt az őrök egyébként miért fogták le a nőket? Hogy a bossok nyugodtan verjék egymást össze? Hatalmas ez is :D NEDEN LEN NEDEEEN  

Miért akarod feladni a sorit? :(

Tipp: Mankos képén örmény betűk vannak?
Récinew 2020 jan. 26. - 14:46:41
(1455/1897)
És utolsónak még egy sexi képet róla :-)))) na jo bevallom iszonyatosan tudok röhögni rajta. De vigyázat érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan.
Récinew 2020 jan. 26. - 14:45:02
(1454/1897)
Nem tudom abbahagyni, annyira uncsi a buli, ahol vagyok. :-)
Bájos Necdet bácsi.
Récinew 2020 jan. 26. - 14:19:00
(1453/1897)
Sziasztok!

Megint csak szinte egy képpel ugrottam be.
Timea Sancar elemzésed tök jó, én is valahogy így érzem ezt az egészet. Necdet abira gondolsz Menekse abijára ugye mint érdekes arc. A verdája is tökjó. ???? ilyen pofát lehet is Pesten is látni a kerületi kiskocsmáinkban ha arra merészkednénk. :-)

Mankos hol jártál? Mesélj egy kicsit. Klassz hely lehet, ahol a cicákat ennyire kedvelik.

Most hétvégén nem vagyok gépközelben lehet csak holnapi rész után jövök még valamire marhára kíváncsi vagyok mielőtt végleg feladnám a sorit.

Güle güle jó pihit.
mankosy 2020 jan. 25. - 18:43:59
(1452/1897)
Home again :-(

Cicásoknak..etető-itató macskáknak
Récinew 2020 jan. 25. - 15:56:32
(1451/1897)
Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy jöttetek. Egyenlőre csak a fiatal SMK ra reflektálnék a képpel, remélem be tudta tenni. Majd késöbb jövök bővebben is ha sikerül csak most vettem észre, a hozzászólásokat. Gedizről több kbájtnyi anyagom van. De ettől a sapkástól mindig röhögnöm kell. ????
Timea Hakmen 2020 jan. 25. - 12:16:51
(1450/1897)
Merhaba!

Időközben én is rákattantam a Sefirin kizire... Hát az alapsztori szerintem eléggé gagyi és erőltetett, habzik a szappantól, viszont a karakterek, a hangulat és a sorozat költőisége magával ragadott. A továbbiakban spoileres lehet. És nem is tudom hogyan coming out-oljak... Előljáróban: Sancar egy hímsoviniszta, bunkó, nőrángató, idegbeteg, önző, önsajnáltató vadbarom. Tudom, tudom, tudom. Szánalmas ahogy sajnáltatja magát a rossz sorsa és az elviselhetetlen szerelme miatt szemben egy megerőszakolt nő szenvedéseivel, és eszem ágában sincs megsajnálni hiába néz olyan szomorúan. Mindezek fényében számtalanszor figyelmeztettem magam, Timea yapma, kendine gel! Minden elvem, az eszem, sőt a szívem egy része is tiltakozik az érzéseim ellen, de a másik fele nem hallgat rájuk, és nem tudja nem szeretni ezt a hímsoviniszta, bunkó, nőrángató, idegbeteg, önző, önsajnáltató vadbarom Sancar Efét. Egyrészt ott vannak ezek a gusztustalan dolgai, amikre nincs sok  mentség. - Egyébként szerintem talán a szíve mélyén ő hisz Narenak, de csak azért, hogy ne ő legyen a rossz arc a történetben, könnyebb a lányt hibáztatnia, csak hogy a saját bunkó viselkedését tudja igazolni. Az eleve kisebbségkomplexusos személyisége szinte lubickol a  gazdag lány által átejtett szegény mártír paraszt legény szerepében. Szóval megint csak önzőőő. - Másfelől viszont engem rettenetesen szórakoztat ez a folyamatosan felhevült, szenvedélyjel fűtött karakter ahogy állandóan siet a két méteres lábaival, és csapkod (kivéve amikor nőket csapkod xd), és ordít  és betör és kitör az ajtókon, mint Zrinyi. XD  És attól függetlenül, hogy Menekse egy hülyecéda, undorító ahogy vele is bánik, de nem bírom ki röhögés nélkül ahogy kikészül már attól ha csak köszön neki a felesége. XD
Ismét meg kell követnem a Kuzey-fanokat (bár Kuzeynél is voltak szórakoztató momentumok.) De még azt is bírom, amikor himsovinisza mód féltékenykedik Gedizre és Naréra. Szóval nem ismerek magamra.  De hogy ne csak a karakter poénfaktorát említsem - bár a bajszom alatt ezt is megmosolyogtam - lenyűgöz az az érzékenység, hogy megsiratta azt, hogy odaadta magát Meneksének (:D), meg úgy egyáltalán az érzékenysége. Amiért pedig leginkább szívembe zártam azok a melekes jelenetek, ennyire édes apa-lánya kapcsolatot filmben rég láttam, irtócukik.
Nare nekem kicsit sablon, tipikus (török) főhősnő, de szerethető, tisztelhető. 
A másik kedvencem Gediz. De olyan cuki huncut szemei vannak, eleinte azt hittem valami rosszban sántikál azokban a hosszú kabátokban, de a 4. rész után most már elképzelni sem tudok róla semmi rosszat, remélem a fogatókönyvíró sem. Pont Sancar szöges ellentéte (Mustafa Bulur - Serdar doki), de mint tudjuk a kedvesaranyos gentlemaneknek nem terem túl sok babér a hímsovinisztamacsó török főhősök árnyékában, úgyhogy előre sajnálom szegényt. Pedig mondjuk Sancar húgával olyan jó kis lovestoryjuk lehetett volna. Ez így olyan rossz, hogy estélytelenül fog szenvedni. :(

Kicsit tényleg fiatal SMK-s. :D 
A többi szereplő viszont fejfájdító. Menekse no comment. A kedvencem Menekse nagybátyja, XD  én nem tudom honnan szedtek össze egy ilyen színészt a csillogó-villogó török diziiparból, de zseniális. Több szerepet neki! Az ex-csellista nagy arc, de a színésznő néha kicsit too much. Sancar anyján szoktam még pörögni, miért áll és beszél állandóan úgy, mint egy parancsnok? XD 
mankosy 2020 jan. 23. - 20:53:17
(1449/1897)
Tenger a tengerszint alatt :-)
maryriddle 2020 jan. 20. - 21:03:12
(1448/1897)
Merhabalar!

Boldog új esztendőt a barlangnak.

Én is nagyon el voltam vagyok havazva mostanában. Hülyára még nem volt energiám, de jövő héten végre lesz egy is időm, és ígérem kivégzem, mármint a sorit.
Mostanában csak Cukurováztam, felzárkóztam a magyar feliratos részekkel (32). És nem is nagyon tudom, hogy mit mondjak, a történet és a karaktereket szinte még mindig egy helyben toporognak, de mégsem unalmas, mostanában élveztem mindegyik részt. Ha érdekel valami Réci nyugodtan kérdezz, így most magamtól nem jut eszembe semmi különös észrevétel.
A bir aile hikayesit tegnap fejeztem be. Bevonult a legszebb dizi emlékeim közé, bár a végét szerintem igencsak elkapkodták. De nem akarok spoilerezni.
Berk miatt teljesen megértelek Tímea. Én összességében kedveltem, de Hülyával szemben tényleg hányingerkeltően viselkedett. A Nil-es sztori meg a megcsalás miatt nyilván nem volt szimpatikus, de ha több időt hagynak rá talán valami tanulságos dolog is kisülhetett volna belőle, így kicsit erőltetett volt, de hát látszik hogy sürgette az idő a készítőket.

Sefirin kizit jelentem elkezdtem. A 2. rész felénél tartok. Bevallom a sztori és a fragik alapján semmi jóra nem számítottam, de meglepett, tetszik. Bár a sztori és a karakterek és a mondanivaló tipik szappan, és a rikácsolós karakterekről legszívesebben eltekerném (ugye tudjátok hogy a rikácsolós yenge a Fi-ből a csellista lány? :-D) de valamiért mégis megfogott.
A Sancer 1 perces téma csendben osztozom. De még reménykedem.
Tipikus török macsó de értékelem a karakter komplexitását vagy micsodáját. Férfiként nem felmenthető, legalábbis nem hiszem hogy én meg tudok neki bocsátani, de a bűnös és bűnhődő főhős még mindig izgat amennyiben nem Miran féle ripacskodásról van szó. Egyelőre ennyi.
Gediz csak szerintem hasonlít kísértetiesen a Fi-s SMK szultánunkra? :-D

Másba még nem néztem bele az új dizik közül. A Mucize doki még mindig tervben van, a House-t pardon Hekimoglut viszont már nem hiszem hogy bevállalom mellé, egy videót láttam róla instán és szerintem egyazegyben az amerikai kopija. Még az új Halit- Ozan Güven dizin gondolkodtam, valaki esetleg? Kenanba persze majd én is belenézek.
Mankos végül elkezdted az Atiyét? Milyen?

Welcome back rég nem látott Tímeánknak is! az esküvőre azért meghívhattál volna, bár kár volt elkapkodni mert Michone Valentin-napon kilőtt cupido nyila minket is majdnem napra pontosan egy év után talált el a gerivel, úgyhogy még ne ajándékozd el a tevéket szerintem.

Többiek nerede, Michonne, Hanga abla?
Timea Hakmen 2020 jan. 17. - 13:43:17
(1447/1897)
Sziasztok,ben geldim. Először is, boldog új évet mindenkinek. Özür dilerim, hogy nem jöttem, igazolást nem tudok hozni, sok volt a dolgom és lusta is vagyok. :( de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretem a barlangot. Csak hát a török diziktől is nagyon eltávolodtam egy időre...Azt hiszem legutóbb ott tartottunk, hogy birka Birkan az új uram. Hát, az a helyzet, hogy a HS-t nem sikerült befejeznem, talán az utolsó kb. 10 részt nem is láttam. Ez az egész Zeynep-Hüseyin családpropaganda annyira ingerelt, hogy képtelen voltam tovább nézni.. Kb. Melek miatt néztem jó ideje, de belőle meg asszisztens csináltak, úgyhogy nem volt miért maradnom. A poénok jók, de nem ért annyit. A forgatókönyv meg kb. a második évad óta egy nagy nulla... Azt sikerült megtudnom, hogy Hülyánál a sokat emlegetett karakterfejlődés elmarad, ami legalább valósághű :')
De azért Birkannal nem ért véget a kapcsolat, elkezdtem nézni a Bir aile hikayesi című léleksimogatót, amiben mindenkit imádok, kivéve Berket, haha (na meg Reyhannal szemben nekem is vannak fenntartásaim).Gyönyörű dizi, ami végre valósághoz közeli problémákkal foglalkozik izzadtságszagú megcsinált erkölcsi dilemmák és intrikák helyett. És még rikácsolás sincs benne xd. Szívemnek legkedvesebb a Sakir - Mahur vonal, Beste és Erdem, és a visszaemlékezős jelenetek is nagyon szépek. Szóval minden szép és jó, Berket viszont nem bírom, bár bocs. :D Eleinte a hogy lesz felsőtestvillantós örömfiúból művész irány még tetszett, volt benne mondanivaló, de az új szerelmi-szál behozásával egyrészt ez háttérbe szorult, másrészt több ponton is hiteltelen nekem ez az egész "10 éve csak rád gondolok" big ask, amikor láttuk, hogy nagyon nem. Nil cuki, de nekem az Ufuk háta mögötti találkozások sem tetszettek, főleg egy megcsalt nőtől visszatetsző... Berktől meg a Hülya-ügy volt extraocsmány, pedig tudta, hogy a nő szerelmes belé. Fel nem fogom, egy ilyen férfit hogy tud még a forgatókönyvíró romantizálni, de akárhogy picsog Birkan a kis bársonyos hangjával nem hatja meg a kőszívem. Na meg az az önző viselkedés, amit Bestével szemben megenged magának, kikészít. Szóval sajnálom, de anti-berk vagyok. Bocs Birkan, majd Petroként megnézlek még.
Más sorozatot jelenleg nem nézek. Vagyis a Cukurovába már hónapok óta belepillantgatok néha, talán 4 részt láttam, de még nem kapott el annyira láz, sok lenne most nekem, talán amjd nyáron. Demir színész valóban oscar-díjas. Az én főkedvencem viszont Sermin :DDD Amit tervezek még az újat közül az a Burak-féle Osman, meg Kenan minidizijét mindképp. És persze a kiszkállasodott Alp bey új dizijébe is belenézek majd, mit alkot XD A A török Dr. House-t nem nézi valaki?
A török szerelmi életem meg úgy áll, hogy a tevék még mindig meg vannak, és elegem van a férfiakból, és újtaházasodtam az exurammal, akiből végképp elegem van és ne kérdezzétek miért. De amúgy még mindig várom az új cupidó nyilat. XD
Egyelőre ennyi. Aktív, hozzászólásokban gazdag új évet kívánok a barlangnak.
mankosy 2020 jan. 12. - 19:34:46
(1446/1897)
Hali!

BÚÉK Mindenkinek
(síelésen túl, egyeb picit melegebb helyeken még kicsit innen)

Én is remélem , hogy mindenki legalább annyira aktív lesz , mint volt....egyéb fórumokhoz és más közösségi platformokhoz képest ez llegalább egy értelmes hely :-)

leszedtem az Atiye sorit, láttam fent volt az egész elős évad hunsub egyben, gondoltam adok neki egy esélyt, BS-ot kedvelem, meg Netflixes és azt írták, hogy nincs agyoncenzúrázva, sőt még szex is van :D
(ha már netflix (ez annyira vicces:, mint kb mikor hadat üzentünk az USA-nak, vagy minta Life of Brian os hiszti volt anno): https://444.hu/2020/01/08/retvari-bence-felszolitotta-a-netflixet-hogy-toroljon-egy-filmet-a-kinalatabol


OFF
Michonne:
ezt láttad?(egy belga+egy ír): https://www.imdb.com/title/tt10937004/?ref_=nm_flmg_act_2

megnéztem a GOT agyonfikázott 8. évadát, nekem úgy is bejött, hogy az évedok közötti szünetek és a memóriám nem a legjobb barátok, de az a bizonyos "jaj nem lehet semmit látni" csata sztem teljesen rendben volt, ( és még Jorah-ot is megsirattam :-( asszem nekem ő volt a kedvenc karakterem )...de hogy ne haljak meg hülyén, az egész sorozatot elkezdtem előlről, mindjárt végzek vele (2 rész van hátra)...így egyben nézve minden kitisztult és a helyére került, nem is emlékezem myilen jó kis zenék is vannak benne (pl Light of seven ) és kik szerepelnek benne .....szal ez egy qrva jó kis sorozat szerintem.....na valahogy a Vikingekkel is ugyanezt kéne csinalni, újrakezdeni előlről, mert elkezdtük az 5. évadot és tulképp nem igazán tudom(juk) merrről lőnek :D...demencia??

valamikor ősszel végre eljutottam odáig, hogy megnéztem a EdR 3. évadát (+20 év),, nekem túl nyálas lett, GB nál picit túltolták néha a szemfestéket, a Martino gyerek felnőtt kiadása jobban bejött ...hogy maradaj az oalsz soriknál megnéztem az Un amore e una vendetta (Szerelem és vérboszú) Preciosi sorozatotis , ami tulképp az Ezel story 16 részbe sűritve...egész jó lett:D. ..ha már Preziosi, ez egy tök jó kis filmje , extrém minimális olasz nyelvtudásommal is érthető volt: https://www.imdb.com/title/tt7122102/..van még két sorija, ami tervbe van véve

exuram új soriját azért majd nézem

egy kis zenei egyveleg :D

https://www.youtube.com/watch?v=aJxrX42WcjQ

https://www.youtube.com/watch?v=sWOUi0PVTXw



Bye
Récinew 2020 jan. 11. - 18:16:36
(1445/1897)
Sziasztok!

Én is nagynon boldog új évet kívánok!

Nem nagynon jöttök, remélem azért mindneki jól van és majd jöttök.

Michonne például.... Sefirin Kizi? Vélemények??? Bárki más?

ÉN 1 perces néma csenddel emlékezem meg Sancar karakterről de Titeket nagyon szívesen olvaslak a témában.

Vagy Mary végignézted Hülyat?

És egyéb új sori, ami esetleg megtetszett nektek?

Remélem az új évben majd jöttök azért.

Puszi nektek!
maryriddle 2019 dec. 25. - 22:16:59
(1444/1897)
Kicsit megkésve de Boldog Karit a barlangnak!
Frappáns képet most nem tudok beszúrni sajnos. Ha addig nem jönnék jövőre találkozunk
mankosy 2019 dec. 24. - 11:14:56
(1443/1897)
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

...majd a bejgli/zserbókóma után és a virslikóma előtt valamikor jövök

https://www.youtube.com/watch?v=4Q9TQTmUGQA
maryriddle 2019 nov. 29. - 00:11:40
(1442/1897)
Szia Réci, jó újra olvasni.
Sajnos nem láttam az Ozan Güvenes filmet, de ha olyan jó ? megnézhetem és válaszolok a kéréseidre.
Tamam befejezem a téli szünetben a Hayat sarkisit, SÖZ. Csak kicsit besokalltam így a végére... Egyébként Hülyát én eleinte teljesen máshogy értelmeztem, mint Cemrét. Hülya eleve egy kirívó megosztónak szánt karakter, sose raktak rá angyali maszkot. Többször hangsúlyoztam már hogy Cemrével sem a szűzk*rvasága volt a gond, hanem az ennek ellenére piedesztálra emelése. Na most Hülyánál az a gond, hogy a 2. évadtól egyre inkább nála is elkezdték ezt az emelgetést, úgy hogy már kezdtem azt érezni hogy gyakorlatilag ő Kerim áldozata ??? Miért? Mert Kerim lelépett a Hülya által kikényszerített esküvőről amiben persze Kerim is sáros volt. Na de ő sosem mondta hogy szereti. Miért megy hozzá egy nő valakihez akiről tudja, hogy az apanázsért veszi el? Ok, enélkül nem lett volna sorozat. Csak akkor meg nem kéne utólag átmagyarázni a dolgokat. Mert Hülya ebből semmiképp nem jöhet ki áldozatként...
"és a második évad olyan hipószagú, hogy ezt a filmművészetin oktatni kell(ene)." Én a KG-ről mondom ezt évek óta. :-D

Cukurovát szintén imádom a hibái és minden szappanossága ellenére is. Müjgannal nekem önmagában nincs még gonddom. Züleyhával meg néha van. De ennek ellenére én is a Zülmaz asknak drukkolok.
Fekeli önvéelemből lőtte le Demir apját, először ő rántotta fegyvert Fekelire. A családja a böribe menés után halt meg. Ahol én tartok, ott még nem volt szó idegenkezűségről. Fúú, most felcsigáztál Fekelivel, olyan kis ártatlannak tűnik, kíváncsi vagyok mivel kerül gyomorforgató státuszba.
Hitchcock jelenet: hatalmas :-D imádom Demir pszichopata-szerelmes jeleneteit.
Müjgan-Yilmo: nincs konkrét véleményem, inkább csak kérdésem. Hogy Yilmaz, most tényleg elhiszi, hogy szerelmes Müjganba? Mert ha nem, kicsit erős hazugság.

Akkor a Vuslatot én is hanyagolom. Bugra dizi hát nem tudom, belenézek, de akkor inkább már a Kizim jobban érdekelne. A Cocukba viszont lehet belekukkantok Fazi néni miatt.
A Güllerin savasit nézi valaki? Még az ősbarlangban beszéltünk róla. Láttam hogy fordítják.

Na sok érdemlegeset nem tudtam mondani.
Remélem azért karácsony előtt befut még mindenki.

Hoscakalin!
Récinew 2019 nov. 24. - 18:29:57
(1441/1897)
Levezető gondolatok....

Egyéb török dizi:
Engin Neshli sorival kapcsolatban folyamatosan fura érzéseim vannak.... már csak a leírás miatt is, meg az 1 fragi miatt, de a 2 fragi után főleg, az hogy hétfőn lesz az meg maga a tragédia... de majd meglátjuk. Tuzi belenézek.

Vuslat: Mary úgy rémlik kérdeztél vele kapcsolatban. Jelzem összezavarodtam és a 2 évad elején megsértődtem rájuk a brazil szappanokra jellemző fordulat miatt és azota sem folytattam. Ben Geldim pasi miatt újra kezdem majd mert a pasin halálra röhögöm magam.

Bugra sori: én néztem és szerintem fogom nézni bár a nézettség nem túl biztató. A csajt simán bírom nézni Bugra meg kurvára sexi benne. Basszus a nézése.... totál csúszik a csajszi bugyója.... kár hogy nem netflixes milyen jó kis jeleneteket lehetne :-D az INTIKAM meg tudom elcsépelt totál igazatok van. De olyan mint a magyar sorik kocsma elé támasztott biciklivel vagy kommunizmus szidása nélkül... na jó most a régebbi magyar filmekre gondoltam. Szóval török sori INTIKAM nélkül olyan mint a magyar népmesei só történet, nélküle már hiányozna is.... szóval a lényeg, hogy bírom.

COCUK: Nézi valaki esetleg? Jó, hogy ráakadtam erre a gyöngyszemre. Ajánlom mindenkinek, kemény téma nagyon jó színészekkel. Megjegyzem a Fazis soriból Fazi az egyetlen, akit követtem utána. Halka most a Cocuk....imádom a nőcit mindent el tud játszani. Egyéb Fazis színèszt nem nézem..... igen még Afilit sem. Mert nem.....

Egyéb sori, amit még nézek Kedves múlt és a Senki sem tudja sorik csak szórakoztatnak.

Mary, köszi a könyvajánlót. Soha nem gondoltam volna, hogy Katil leszek. :-D... bár barlangon túli tevékenységem néha bizonyára súrolja a köztörvényes cselekedeteket, mármint ami a sorozat véleményezési tevékenységeimet illeti. Sajnálom és bocsánatot kérek mindenkitől, akit esetleg bántottam, vagy bántani fogok. ;-D

Na jó befogom most már. Remélem eltűnt leányaink is jönnek majd.
Mindenkinek puszi és szép karácsonyt ha addig nem jönnénk.
Récinew 2019 nov. 24. - 17:53:35
(1440/1897)
Utólagosan elnézést kérek, megint nem tudtam sok helyen helyesen írni.... igyekszem tényleg, de megint illetve még mindig csak telón pötyögök így valahogy nehezebb ám. :-D

Na és akkor Cukurova..... a mostani legkedvencebb sorim folyamatosan. A képek a színek a történet a színészek.... de leginkább a zenéje... ha felcsendül a muzsika mint Pavlov kutyája elkezdek nyálazni. :-D és mint ahogy Demjén Rózsi énekelte "Ha elindul a vonat, a szívem majdnem megszakad...". Bár a második évadban a kezdőképről pont a sihuhut és a lovacskákat vették ki de ettől függetlenül ugyan olyan testelhagyásos asztrálutazásban van részem minden csütörtök este az élő adás után, majd a tubis rész után majd az angol felirat után is illetve jelentem én tervezem magyar szinkronnal is nézni. :-D. Szóval bocs de nagy rajongója vagyok de nyugodtan szidjátok. :-D én nem fogok megsértődni. Logikai bakikat ne kérdezzetek és bocsássatok meg de Mujgant utálom bár nem tett semmi rosszat. Fekeliben meg a második évadra hatalmasat csalódtam mondhatni gyomorforgatónak tartom már mostanra. És vele kapcsolatban 1 kérdésem lenne, lehet ti jobban emlékeztek, hogy tulajdonképpen ő miért lőtte le Demír apját? Illetve az ő családja pontosan mikor halt meg? A böribe menés előtt vagy után? Illetve volt e szó idegenkezűségről???
Ha erre csak 2 hónap múlva válaszoltok akkor is időszerű lesz szerintem és lehet a 40+ részek után nektek is fontossá válnak ezek a kérdések.
Mary, azt írtad, hogy a 24 részt nézed.... aktualizáltam... az is hatalmas rész.... ja és a 1 óra 32 perc körüli Hitchcock-i jelenet mi volt pontosan? De kurva jól volt filmezve... ezek a valóságszerűtlen közeli nagytotálok.... igen az operatőrök a 2 évadban még jobbak lesznek. Tényleg bocs hogy ennyire repkedek tőle... úgy is tudjátok milyen vagyok. Tehát Cukurováról ennyit... bár Mary kíváncsi lennék a Yilmaz Mujgan kapcsolati véleményedre...úgy érzem van és ki akar jönni. ;-D
Récinew 2019 nov. 24. - 17:12:40
(1439/1897)
Sziasztok Lányok!

Én nagyon szégyenkezem.... én is jócskán hozzá járultam, hogy a barlang ilyen csendes legyen. Pedig mennyire mondtam, hogy jövök csacsogni.
Az Offfokra:
Kiszálltam a GOT ból kb a második évad háromnegyedéig bírtam. Majd egyszer talán. Michonne köszi minden infót sokat segítettél és igazából az über szentségtörő spoilert is tudom.
Másik offf az említett Sandinton, amihez hozzá tudok szólni. Eredeti nyelven néztem végig, nem tudtam várni és a vége után eldöntöttem, hogy felírat nem is kell hozzá már. :-D
Kb ennyi off téma filmileg és persze Mankosnak nagy köszönet az utazási élménybeszámolóért. Fantasztikus lehetett még így is élveztem, hogy ugye nekem sorozatilag nincs kötődésem a helyhez.

Vissza a törökhöz....

Hol is kezdjem. Beszéltünk mi itten Demír beyünk nagy bombasztikus sorijáról, amit Mary nem néztem végig. Annyira nem vagyok rajongó. :-D
A másik említett filmjét a a Beren Saatost viszont én angolul láttam de talán már magyarul is elérhető, szóval az a sori is a maga módján bombasztikus. Az előadás annyira nem volt emlékezetes, hogy most regélni is tudjak róla de biztos látnom kellett. Nem szeretem az 1 estés filmeket valahogy nekem kevés az idő, hogy a karaktereket a színésszel összeegyeztessem és sokszor a cselekmény nem túl mély kidolgozottága miatt nem értem meg, hogy mit is láttam. :-D
Ennek kapcsán és ellentmondva ezzel kérdezném, hogy valaki látta e az Annesim Yarasi azaz Édesanyám sebhelye című filmet amit pl a Török héten is játszottak pénteken a moziban. A vége 1 perccel kapcsolatban lennének kérdéseim? Esetleg Ozan Güven miatt esetleg láttátok.....
Más török, pl Hülyaaaaaaa. Mary légyszi légyszi az uccsó 3 részt is nézd meg. Úgy kerek a történet, illetve Hülya személyisége illetve a forgatókönyvírók munkája (?!!!!). Szóval kell... illetve az uccsó részben Kerim szájából hangzik el a Hülya jelenség legfrapánsabb jellemzése. Meg azért is kéne, hogy nézzétek mert kb e miatt a sori miatt jöttem vissza a barlangba. :-D tudom tudom ez hülyén hangzik de Cemre után kíváncsi voltam, hogy egy "barlang" hogyan értelmez egy Hülyát..... szerintem ez egy kötelező olvasmány a török dizi irodalomban...no nem a tökéletes volta miatt de meghatározó összefüggéseket tartalmaz és a második évad olyan hipószagú, hogy ezt a filmművészetin oktatni kell(ene).
maryriddle 2019 nov. 23. - 22:01:06
(1438/1897)
Merhaba ablák!

Bocsi, hogy ilyen csendben vagyok szégyellem is magam, de de semmi időm nem volt mostanában ráadásul a laptopom is a halálán van. December közepétől tudok majd kicsit fellélegezni ha minden igaz.
Ennek megfelelően a török dizikkel is totális elmaradásban vagyok.
A bir aile hikayesiből még mindig nem kezdtem el a második évadot, de örülök hogy Michonne igen, és hogy tetszik. A Hayat Sarkisiből még van 3 részem és nem tudom, hogy valaha végig nézem -e :-D a Cukurovát nemrég kezdtem el pótolni a 24.-nél vagyok most. Hát volt pár kínszenvedősen unalmas rész, de most megint kezdtek felpörögni az események. Nem akarok spoilerezni, mert nem tudom hol tartotok. Yilmaz viselkedését Müjgannal majd egyszer kivesézhetnénk.

De. Ali Vefával volt szerencsém megismerkedni és én is nagyon bírom! Amint eljön a fellélegzés időszaka folytatnom fogom. Onur Tuna karakterét nem tudom hogy inkább felrúgnám vagy mást csinálnék-e vele, haha...
Caglar-dizhez jelenleg még nincs energiám :-D

Sefirin kizi: Vártam ezt a dizit, de a trailer szerintem is gáááz. Azt már most borítékolom, hogy ízzig-vérig szappanopera lesz. Persze ettől még lehet jó... Engo jellegtelen külseje szerintem csak a fiatalkori jelenetek miatt volt, láttam újra kinövesztette a szőrt, viszont régi Engines lobonc RIP. De mindenképp adok neki egy esélyt. Hátha feléled a barlang is, hiányoznak a jó kis Ölene kadaros beszélgetések, persze ahhoz kellett egy Barbie is:-D
"majd pár hét múlva elválik, hogy elválunk e?!! (XD)" Na na, hát már te is?

Jaj a Bugra yeni dizit nézi valaki? Bele se mertem nézni... Nagyon eredeti téma már megint INTIKAM. Én ezt a "színésznőt" nem vagyok hajlandó nézni. Ne yaptin Bugra Neden?

A nyugati témákhoz sajnos nem tudok hozzászólni. Köszi a szép képeket Mankos. Netflixen amúgy fent van még a Karadayi ;-) Egyébként nem tudom mennyire követed még a híreket Kenannak lesz egy 8 részes minidizije BBO-s Narinnal, Blu tv-s tehát elvileg nem szappan. Ne majd meglátjuk.

Remélem a többiek is jól vannak.
Réci találtam neked egy török! macska! regényt. Szerintem zseniális. https://moly.hu/konyvek/akif-pirincci-barsonytalpon-oson-a-halal
Hanga abla milyen volt Isztambul?
Tímea abla sikerült túladni már a tevéken?

Hajdi öptüm bye :-D