Téma: Hilal Saral

Michonne 2017 máj. 24. - 11:58:01
(498/1898)
pápá lányok

puszi Erika ablának bármerre is jár.
Michonne 2017 máj. 24. - 11:53:16
(497/1898)
Off
minden ami nem török:

Szolgálólány: ledaráltam, de bevallom nem rántottak be az elsõ részek, pedig kifejezetten bejövõs szokott lenni a lassabb kibontás. A képi világa lenyûgözõ, a szereplõk-színészek is nagyon rendben voltak (bár még most sem térek magamhoz, hogy Joseph Fiennes milyen nagypapis lett 2017-re …hehe), a téma meg pláne, mert én is úgy gondolom, hogy maximálisan aktuális… de mégis valami hiányzott…. vagy már én láttam túl sok õrületet nem is tudom…. De aztán szerencsére az 5. rész-tõl megérkeztem a soriba, a legutóbbi epizód pedig teljesen lekötött. A téma ellenére konkrétan kárörvendtem, hogy Commandernénak valójában mennyire visszanyalt a fagyi és az imádott rendszere maximum csak szájzáras, kötögetõs háziasszonyszerepre kárhoztatta végül. Nem is tudom mit képzelt tulajdonképpen? Ex-Dexterné (akitõl nekem is a hajam égnek állt anno:D) kifejezetten jól szuperál ebben a sznob, végletekig lenézõ, hideg, már-már frigid hatást keltõ szerepben, illik hozzá.
A Commandertõl és a kápós vezér nõtõl szó szerint rosszul vagyok, tökéletesen hozzák amit kell.
Elisabeth Moss (June) óriása kedvencem volt már a Mad Men-ben is, most sem csalódtam benne, sokáig a listámon volt egy sorozata, amit aztán annyira halogattam, hogy végül teljesen meg is feledkeztem róla egészen mostanáig, és hirtelen felindulásomban le is tudtam belõle 3 részt: http://filmsor.net/top-of-the-lake/ , nagyon érdekes atmoszférája van ennek a sorozatnak, azoknak ajánlom, aki bírják a kattant karaktereket és a csúnya beszédet, és persze szeretik a krimit (nem kis meglepetésre egyébként a fõhõsnõ múltjában Fatmagül sztori látszik kibontakozni, már ha jól vettem le a jeleket persze…. szóval érdekes.)
De vissza a szolgálólányra: sofõr Nik….hmm Max Minghella… Õ az Agórában is ezt a semmibe révedõ, mimikamentes arcot hozta, most nem tudom, hogy csak ennyire képes, vagy mindig ezt vonalat szánják neki, de talán õ az aki kilóg picit nekem a gárdából, bár a mozgástere nem olyan nagy ezt aláírom. Aki még egy kicsit kevés nekem, vagy olyan semmilyen –bár belõle is keveset láttunk – az June férje. Aki pedig kicsit túmáccs az Moira.
A dialógusok nagyon ütõsek szinte minden párosításban, élvezet nézni. És ha élvezet, akkor vissza is kanyarodnék a képi világhoz egy kicsit, ami minden részben lenyûgöz és rátapaszt a képernyõre, az 5-ös elején, amikor June reggelizik a nagyház konyhájában jelenet (a nap beragyogása a helyiségbe), illetve a közvetlen utána lévõ kerti – virágszedõs June-Commanderné jelenet alatt nyelni is elfelejtettem olyan fantasztikus volt a kamerakezelés és a színek (no meg persze amirõl beszélgettek).
Michonne 2017 máj. 24. - 11:49:34
(496/1898)
Halihó, szép napot!

Sorry de eltérítettek az ufók…

ÖK: Mankos hõs vagy! Remélem Réci is agykárosodás nélkül úszta meg a finálét, ha egyáltalán eljutott odáig...:)

Barbi: láttam a Cannes-i képeket... bele is égett a retinámba az a ruha…..huh most már biztos, hogy nem a stylistokkal van a gond, hanem konkrétan neki nincs ízlése, egyébként már mindenki tipeghet azon a vörös szõnyegen??? Cannes is kezd hígulni… bár ha csak az állandó visszatérõ, szõnyeg szereplõ, egy kaptafa szupermodellekre gondolok (akiknek közük nincs a színészethez), akkor nincs is több kérdésem.

Bejgli: jogosan pedzegetett hiányosságok Mary, illetve valóban a kettõs mérce ismételt arcunkba tolása. Bár az elején még próbálkoztak vele, de a végére tulajdonképpen tökéletesbarbi féltékenységi pontja funkcióra redukálódott csupán a jelenléte. Az írók (khmmm „írók”) csak a gyerek eldobás témára koncentrálva és emiatt végítéletet hozva felette, gyakorlatilag elsöpörték az Õ ugyanannyira jogos igazságtételét az apja szálán. Gáz.

Fi:
én a turkishserias.li –re feltett részekkel haladok, azaz egyelõre a 6-on vagyok túl.
Az én lelkesedésem is változatlan, nem gyõzöm dicsérni a rövid epizódokat, szuper. Ha esetleg magyar fordításban megjelenne (tuti nem fog soha) akkor a könyveket is szívesen elolvasnám.
Igen Mary jók a fricskák benne nagyon, és valóban szinte minden karaktert lehet valami miatt szeretni, bár a morci táncos fiút – ha már említve lett – jobb, ha minél kevesebbet látom, enyhén túldimenzionálja Durut és lehangoló, ahogy féltékenykedik, meg beszólogat ….fõleg emelés közben pfff. Rossz emlékeket idéz fel bennem sajnos ez a típus, szóval nem kedvenc. Egyébként tökéletesen összeillik az ugyancsak folyton puffogó, citromba harapott vonós csajszikával, Ámen!:))
Az epizódok felépítettsége még mindig jó, viszonylag mindenre és mindenkire kellõ idõ jut, talán csak a nyomozós szál mentén van egy kis toporgás, mert tulajdonképpen ugyanott tartunk még mindig mint az elsõ részben, azaz leszbikánk nem képes párhuzamban haladni a többi szállal és semmi plusz infót nem derített ki CM-rõl a fránya fotón kívül, szóval jó lenne, ha összekapná magát!:)) És ha már Özge, igen, õ egy az egyben hozza a blikkbors szintû „újságírót” és abszolút nem egy Bilge vonulat, akire már most oda kell figyelni, sztem a kiscsaj feleannyi idõ alatt megoldaná a Can Manay rejtélyt, mint Mr. Sadik heart attack elõidézõje, de sajnos õt másra tartogatja az írónõ ezek szerint, bár ki tudja mi lesz még a végére. Bilgét nagyon csípem, hogy használja az agyát is, nem egy elveszett lány.
Mr. Sadik hmm érdekelne, hogy CM mivel tartja sakkban …. azaz mi lehet az õ sztorija? Csak egy homályos utalásra emlékszem az elhunyt feleségével kapcs. még az elsõ részek egyikében. Egyébként bírom a palit, és remélem nem azt a sorsot szánják neki, hogy a nyomozás végeztével szexuálisan megtérítse Özgét (ezzel R. Erdogan kompatibilissé téve a sorit…haha), mert akkor a törökök és mi is kidobhatjuk az ablakon nagy coming out-ot Mary…XD Vagy csak én képzelek többet a jeleneteikbe és nincs is itt semmiféle flörtölés??? vááhhh
És ami Özgét illeti, most kellõképp sztereotip leszek, és magamra vonom az LMBT közösség haragját is, de Berrak Tüzünatac stílusosan … de férfiasan tökéletes a leszbi szerepre:)) ahogy ráordított szerencsétlen Furakra finom és nõies basszusán, hogy „HADIIIIIIIIIIII” …huhh bakker:))
De amit Can Manay terapeutájánál levágott, no az sem volt semmi, jót nevettem, ahogy eszeveszetten kirohant, semmi érzéke a nyomozáshoz szegénykének, rögtön kijátssza a lapjait, én jókat röhögök rajta:)) A színésznõ meg kb. ugyanúgy játszik, mint az Ezelben…..tesztoszteronbomba:)
Duru: sokáig tûnõdtem, hogy mit lát benne a kép pasi… majd kiderült, hogy a tigrist:D (bár Deníznél ez még tudatalatti). Serena jól tolja, szerencsére nem gügyög sokat.
Deníz: elsõre kislánynak tûnik a nagy Can Manay mellett, de mégis úgy gondolom, hogy nem lesz olyan könnyû dolga vele TV sztárunknak, mint amennyire õ gondolja. Deníz mûvészi allûrje ellenére azért két lábon áll a földön, kevésbé manipulálható, mint Duru, és ha egyszer szagot fog…hehe
Ja, és Mehmet Günsür mindig ilyen kis finom atmoszférájú pali? Mármint más sorozataira, és karaktereire gondolok (hiányos ismereteim miatt kérdezem csak).
É sakkor haladok tovább: Mr. pszicho Can Manay tökéletesen fel van építve és szerelmesen sem gagyi eddig …
A fojtogatós jelenet és az utána való beszélgetés a dokinõvel nagy kedvencem. De az is jó volt, amikor a választásaink lényegiségérõl lamentált Durunak.

Lányok, aki még nem nézi, az szánjon egy kis idõt rá, mert annyira más vonal mint az eddigiek, de azért persze mégis török, és ami mindenképp mellette szól, hogy rövidek (kb. 60 percesek) az epizódok, mégsem zsúfolnak össze mindent a részekben, a sztori jól követhetõ és izgalmas, lehet vele haladni és az egésznek van valami nagyon friss hatása.
maryriddle 2017 máj. 22. - 19:58:17
(495/1898)
Ja, és az Onur Tunás Filintát is elkezdte a wlext.net (itt amúgy egy csomó minden fent van), régen beszéltünk róla,úgy emlékszem volt akiket érdekelt volna.
http://wlext.net/series/filinta
maryriddle 2017 máj. 22. - 19:46:21
(494/1898)
Emlékszem én anno a KG utolsó 3 részével haladtam ilyen tempóban :-) Egyenjogúság? Nocsak... Egyébként ez az a sorozat volt ahol már én lázadtam fel a férfiegyenjogúságért akkora papucs volt csóró Daghan.
Ja igen Pocahontas Barbi, arról szúrtam is be képet anno. A mai napig nem értem mit akartak kifejezni vele??? Tudnak alkotni ezek a török sori stylistok, na de ez tv-történelmi pillanat volt.

Ja, találtam egy új fordítós oldalt: https://www.facebook.com/AKTVNovelas200/ fordítják a tavalyi nyári fogyi sorikámat is, a Mehmet Saim-os Sahane Damatot. Ha esetleg valaki valami agyzsibbasztó török vígjátékra vágyik.
maryriddle 2017 máj. 18. - 20:31:31
(493/1898)
Mankos, Steven Seagal, hatalmas volt :-)

Fassbendertõl én a 12 Years a slave-t láttam nemrég, azt is ajánlom ha még nem volt meg. Meg láttam a Hunger-t valamikor, te azt láttad? na az viszont az a mûvészfilm amikor hülyének érzem magam mert nem tudom értékelni hogy azt kell néznem kb. 10 percen keresztül hogy mossák a kaksit a falról. Az Óceános még várolistás, meg A Shame-re vagyok kíváncsi és nem a színészúr méreteirõl szóló hírek miatt (mondjuk a Hungerben is meztelenkedett, de ott nem figyeltem fel semmi különösre-))
maryriddle 2017 máj. 10. - 13:27:55
(492/1898)
Geldim! Jó napokat!

Elõször is megszeretném köszönni, hogy figyelmembe ajánlottátok a Szolgálólányt, de fõleg köszönettel tartozom megboldogult laptopomnak, miért a tv-m bekapcsolására késztetett s felfedezhettem a tékában ezt a sorozatot. Szenzációs!!! Nagyon beteg és nyomasztó, de annyira csodálatos a rendezés, a képi megoldások hogy kompenzálja a hangulatot, muszáj nézni. És annyira aktuálisnak is érzem most.... Ahogy index újságírója írta: "Mint minden disztópiában, A szolgálólány meséjében is az a legijesztõbb, amikor a saját világunkra ismerünk." Biztos vagyok benne hogy léteznek olyanok, akiknek inkább utópia lenne ez a sztori....

Törökök közül csak Annézni tudtam mert az le volt tõtve. Hát Tímea jelentem, jól ráéreztél a múltkor Burak Catalcalival kapcsolatban, valóban a mostohaapa szerepére pályázik. :-( Színészileg talán fejlõdött egy kicsit a KG óta, de mint szerelmes hõs, ráadásul ezzel a hajjal, naneeee! Ráadásul minden idõk legpancserebb török rendõrének címét is kiérdemelte nálam.... A szeme láttára elrabolnak egy gyereket, és áll mint a bornyú... Komolyan mi van a török rendõrökkel?! A csókjelenet, alkohol cenzúrázva van, de az állam õreibõl hülyét lehet csinálni?

Mankos jobbulást, én is hasonlóval küzdök, ezért engedhetem meg magamnak hogy szerda délután itt pötyögjek. Annyira azért nem panaszkodom:-)

Michonne, üdv újra barlanghonban, te is csodás tájakon jártál.

Nah még egy kis ÖK :-)
Tökéletesen összefoglaltad Michonne, nagyon élveztem olvasni. Hevesen bólogattam és jókat kuncogtam. Selvi tapéta :-) Na igen, sztárasszonyéknál kell a renomét növelni ilyesmikkel is. Nem akarok mindent Fahriyéra kenni, ez inkább a török dizivilág hibája, de menetközben rájöttem talán eleve felesleges volt túl sok árnyalatot várni az õ karakterétõl, mert egyszerûen törökhonban bizonyos színészek bizonyos karaktereket nem játszhatnak el és kész. Az erkölcsi buktatókat, manipulációkat könnyen kiszûrõ nézõknek hiába lenne szimpatikusabb egy esendõ bûnös karakter vagy akár egy manipulátív dög, a felmagasztosult mártírképû hõsnõ maszlagot megevõ közönség még mindig többségben van.

Egyébként a Bejgli fan fórumos kollegák korábbi munkái alapján is nagyon magasztalták az elsõ 4 bölüm után elhajtott forgatókönyvírót, bizonyos Elif Usmant. Én is úgy emlékszem, hogy kb. addig tartott a színvonal, és onnantól kezdve mintha egy más sorozatot néztünk volna. De persze fõleg onnantól, hogy Hilal meglátogatta a stábot :-)
Még egy pár érdekes gondolat tõlük: Jó pár oldalt elolvastam, és tényleg ugyanazokat rótták fel a sorozatnak mint mi. Néha beszólt egy-egy DaghSel (vagy ahogy külföldi sötét oldal hívja, DumbSel) imádó is, nekem meg dezsavûûûm volt már megint, amikor ilyen mentségeket olvastam Barbi hülye viselkedésére, hogy de hát azért, mert még olyan fiatal! A kedvencem pedig hogy Barbi már kislány kora óta Daghanról álmodozott, ezért ragaszkodik annyira hozzá, hahaaha.
Volt még egy érdekes dolog, amit halványan én is pedzegettem már, de a darkos kollegák jobban rávilágítottak. Miért van az, hogy Barbinak csak Daghannal szemben volt bûntudata (elvileg) a kezdetektõl fogva, miért csak neki akart igazságot szolgáltatni, arra miért tett mindenki nagyívben hogy itt Beril életét is tönkretették, az apját is megölték? Ráadásul Barbi szeme láttára lõtték le, és komolyan ez annyira nem hagyott benne semmilyen nyomott hogy még õ fellengzõsködött az áldozat lányával szemben? (Mondjuk az utolsó hullák mellett felizgulós jelenete mindent megmagyaráz:-)) Azt elég hamar megtudta hogy a bátyó volt a gyilkos, de eszébe nem jutott volna Beril apja miatt igazságot szolgáltatni. Viszont mit mondott mártírasszonyunk Yilmaznak, amikor Daghan apja meghalt? Hogy ha õ volt, akkor neki annyi, feladja a rendõrségen. Szóval: Daghan apjának az élete miért is ér többet, mint Berilé? Már megint a klasszikus kettõsmérce ugyebár...
Na, ezt utálom annyira az ilyen sorozatokban amikor csak a fõszereplõk érzései számítanak, a mellékszereplõk meg dögöljenek meg. A KG idején ilyen vélemények hangosan el is hangoztak, valamilyen szinten meg is értem, de az igazságtalanságot akkor se veszi be a gyomrom...

"Az utolsó részek nézése közben bevillant, hogy ez csakis valamiféle vendetta lehetett a stáb és a nézõkkel szemben, hiszen magára valamit is adó író ilyen mélységekbe nem megy le önmagától. Érik már a barlang összeesküvés elmélet."
Rá is akartam kérdezni hogy esetleg van-e valami összeesküvés elméletetek a befejezésre, miért döntöttek így??? :-) Én is ilyesmire gondoltam.
Michael C. Hall meg komolyan ilyeneket nyilatkozott? Háháh, de jó. Nekem ott szintén a szerelmi szál tette be a kaput, na meg a végén a sorozatgyilkos menyecske elsétál a naplementében a kis Harrisonnal volt gyomorforgató. Errõl jut eszembe a Szolgálólányban is szerepel a nõci, wáááá.

Lukrécia kérdéseidre megpróbálva válaszolni:
Úgy emlékszem hogy azokban a részekben Bejglit Daghan kérte meg hogy legyen kedves Levendulával, mert volt valami terve.
Ja, az Özgür1-es sztorinál mindkét szülõ viselkedése undorító volt. Slusszpoén hogy külföldi kollégák beszúrtak egy olyan képet hogy egy korábbi részben azt mondja Daghan hogy nem fogja hagyni hogy Levi felhasználjon egy ártatlan gyereket a mocskos játékaihoz. Erre mit csinál õ? Haha.
Levi mamitól engem is a hányinger kerülgettet, na nekem õ volt egy kategória MS papával.
Igen, igen, a 3 koporsó meg volt, kíváncsi lennék eredetileg is ennek a 3 embernek szánták a készítõk.
Hidd el a rajongók így képzelik el tovább a sztorit, hogy Barbi nevelgeti Özgür2-õt, Daghan amúgy is rá bízta a gyereket, Yilmazt meg szabadon engedte, tehát egyfajta abija lett nagypapi gyilkosának, apjának közvetett gyilkosának....ne güzel...

FI:
Michonne, örülök hogy csatlakoztál és hogy tetszik. Nagyon jól megfogalmaztad hogy mi is ennek a sorozatnak a titka. Mivel török szinten egy ritka intelligens és igényes sorozatról van szó, nagyon bízom benne hogy tartani fogja ezt a színvonalat. Az ÖK-ban az eleinte igényes kivételezés ellenére azért az alapsztoriban már eleve benne volt a szappan faktor, itt mivel regényadaptáció merem remélni hogy idõvel sem fordul át szappanba, egyelõre nem látok benne semmi ilyen potenciált, fõleg hogy érzek egy kis kritikát, fricskát is a sorozatban a török sorozatgyár, de fõleg a sztárvilág irányába ,ahogy beengedik a nézõt a kulisszák mögé.
Nekem már a 7. rész jön ma, és eddig változatlan a véleményem, imádommm,
Nagyon jók a karakterek, én (majdnem) az összes szereplõt csípem, Can Manaytól kezdve a bunkó hajléktalan külsejû balettáncosfiúig. :-) Nekem Deniz is bejön, óvatos voltam vele, kivártam hogy kibújik-e valami kis álszentség a nagy mûvészerkölcs mögül, de nem, valóban annak tûnik, aminek mutatja magát és ez tetszik.
Egyedül az újságíróasszonnyal van még mindig problémám, magával a színésznõvel is (nem találtak más színésznõt aki bevállalná a leszbi szerepét?), a hajtúrásával, flegmaságával, és az õ karaktere akirõl nem értem hogy most õt szintén valami szabadságharcos újságíróamazonnak kellene látnunk? Mert ha egy politikus kétes ügyet akarta volna leleplezni még annak is látnám, de a mások magánéletében turkáló bulvárújságíró nekem sose lesz valami szimpi....
Egyébként a 6. részben kapunk egy meleg férfikaraktert is!!! Mindenképp úttörõ ez a sorozat. :-)
maryriddle 2017 máj. 06. - 11:28:57
(491/1898)
Helllooo! Csak életjeleadásra ugrottam be, technikai problémák miatt nem tudtam/tudok jönni, se törökdizizni :-(, jövõhétre remélhetõleg megoldódik. Egyébként Réci, tegnap elkezdtem a Szolgálólányt, felfedeztem hogy a t-home-os iptv-n lehet nézni ingyen hbo-s sorikat, és ez is fent volt felirattal, és áhhh ... Na majd jövök bõvebben ha jövök.

Iyi hafta sonlari!
Michonne 2017 ápr. 30. - 16:00:12
(490/1898)
Ez pedig a jutalom a bandukolásért…:)

Puszi nektek, ja és ÉLJEN MÁJUS 1-e!!!:))))))))))))))))))))))
Michonne 2017 ápr. 30. - 15:58:48
(489/1898)
Én is hozok egy kis vásárfiát képekben, bár nem tudom milyen nagyításban teszi be….
Dorset, St. Aldhelm's Chapel felé bandukolva.
Michonne 2017 ápr. 30. - 15:57:55
(488/1898)
Halihó:)

Végre itthon és ismét a fedélzeten, azt sem tudom, hogy hol kezdjem….:)))

Neki álltam a pótlásoknak, és túl vagyok az utolsó kettõ ÖK-n, illetve a FI elsõ 2 részén és bevallom utóbbi után szinte meg kell erõszakoljam magam, hogy az ÖK-ról egyáltalán pötyögni tudjak valamit. Hasonlítani nem lenne fair a két dizit, és nem is célom, hiszen totálisan nem egy súlycsoport semmilyen szinten, de a friss élmény miatt még nehéz elvonatkoztatnom:)
Mary óriási köszönet, amiért ilyen zseniálisan hasogattad azokat a szõrszálakat, és még ha nem is tudatosan - de megkímélve minket a nyûgtõl, hogy mi is ugyanezeket a lehangoló gondolatokat osszuk meg (a királyi a többest a lányok eddigi reakcióiból kiindulva bátorkodom használni). Tényleg mindent összeszedtél és kimondtad a lényeget is amikor a szórakoztatás abszolút hiányát feszegetted…… igen, konkrétan ez történt, mert még erre sem volt képes ez a sorozat, leszámítva az elsõ epizódokat. Szóval hatalmas gratula annak az embernek, aki végül kaszát hirdetett, csókoltatom, aferin. Stílusosan bravó: http://www.7kawina.com/up/upfiles/lAU23406.gif
Az ÖK hétrõl hétre olyan szinten lett önmaga paródiája, hogy az már a nézõkkel szemben is arcpirító, és fogalmam sincs, hogy a produkcióban közremûködõ egyébként nem kevés tehetséges ember (Barbi nincs köztük), hogyan tudta ezen túltenni magát…. mert nem hiszem el, hogy õk ezt nem látták, érezték!
Michael C. Hall-al ugrott be egy interjú a Dexter utsó évada és annak (is) az ultragáz fináléja kapcsán, Õ akkor vmi olyasmit nyilatkozott, hogy nehéz volt a Zs kategóriába tolt karakterével bajlódnia és hogy mennyire nem értett egyet a végiránnyal, és kínjában már csak röhögni tudott azon, ahogy az évadokon keresztül tökéletesen felépített és legendás Dexter Morgant a végén szépen lehúzzák a klotyón az írók… szóval egyáltalán nem irigylem a színészeket, bár az ÖK esetében ugye már az elejétõl gondok voltak.
A „hogyan lehetett volna másként” opciókat is szépen összeszedted. Valóban nem egy, nem kettõ lehetõség lett volna ebben a történetben még akkor is, ha az intikam téma többszörösen lerágott csont. Az utolsó részek nézése közben bevillant, hogy ez csakis valamiféle vendetta lehetett a stáb és a nézõkkel szemben, hiszen magára valamit is adó író ilyen mélységekbe nem megy le önmagától. Érik már a barlang összeesküvés elmélet….haha
Nem titok, hogy a fõ banánhéjnak én is a Daghan-Selvi vonalat tartottam végig. Fõhõsünk tulajdonképpen értelmi fogyatékos szintre került, ha Selvirõl volt szó, ami annyira megtörte a folyamatokat és a karaktert – és ez nem csak az utolsó részekre vonatkozik, hanem az egész koncepcióra - hogy már azt sem hitted el a sorozatnak, ami esetleg nem volt annyira elba*va. Így az agysejtekkel is rendelkezõ nézõnek végül nem a halála volt tragédia, hanem az, hogy ezt a „szerelmi” leépülést végig kellett nézni….…. azóta is nyalogatom a sebeimet, kártérítést követelek!:)
Ha esetleg volt olyan nézõ, akinek még homályos lett volna az írók hozzáállása Selvi státuszát tekintve, akkor az a „hattyú halála képpel feláldozom magam Tekinnek, és az életemet is odaadom a szerelmemért” jelenetsor után biztos vagyok benne, hogy mindenkinek örökre megvilágosodott. Õ volt a tökéletes hõsnõ, a végzet asszonya, aki a hátán vitte a sztorit.
Ezek után csak egy válasz lehet „a mit is szeretett volna Selvi” felvetésedre:
igen Mary, komodóisárkánySelvi úgy gondolta, hogy Dagi és Yilmi öribarik lesznek, sõt pláne egy házban fognak élni, miután killerpszichó házaspár megbízásából Yilmi kinyírja Bejglit, hogy az véletlenül se jusson Enderke közelébe.
Apropó Enderdaghan junior…..huuu rám ne szakadjon az ég, de ritka irritáló volt az a narkolepsziás kisgyerek….pufi FahriÖzgür nekem jobban bejött. De a kósza antipátiámat leszámítva a közös jeleneteik azért jóra sikerültek.
Tekin meg a rettenthetetlen grúz, ezzel a Selvi imádat szállal végül méltó apucija lett idétlenségben Levennek…. sírtam a röhögéstõl a Selvi tapétán, best couple…..hahahahahaa sztem ennyire gagyi húzásokat már latinamcsi szappanban sem látunk, szóval kuriózum lányok, õrizzük meg örökre gondolatainkban…haha

Summa summarum biztos nem lehetett könnyû dolga a stábnak, mert tudomásom szerint õk is a 12-ik bölüm után tudták meg a végleges kaszát, de még is csak több, mint 2 órájuk lett volna arra, hogy valamelyest árnyalják a kb. 10 részen át tartó ámokfutást, ami egy nyugati sori életében kb. 3, de ha szigorú vagyok akkor is 2 epizódnyi idõ. De láthattuk, hogy õk az utolsó részben is végig és kizárólag a Selvi-Daghan páros émelyítõ turbékolásának fokozását tekintették célnak és meg is valósították, no nem is volt benne köszönet… a végén 4-es jelenetben, amikor átszellemült arccal örök szerelmet fogadnak egymásnak már én is együtt ordítottam Tekin bejel, hogy YETER!
Daghan kompenzációja az átélt borzalmakért meg annyi volt végül, hogy fullba tolhatta a kretént + Yilmaz abi egy szimpla dádával lazán elviritykolt a naplementébe…. agyrém. Legalább arra vették volna a fáradságot az írók, hogy Daghan holtteste mellett bilincs csattan az abi kezén, de persze ezt sem, mert akkor a szerelmetes, szûzies özvegy egyedül lesz kénytelen gyászolni, és hogy nézne máááááán ez ki?
A Beril-gyerek szál tekintetében is törekedhettek volna inkább arra, hogy valamiféle megnyugtatóbb lezárást kapjanak, de az írók a totál értelmetlen rambó leszámolás közötti idõt is max gyertyafényes, semmitmondó andalgásokra pazarolták. Lesújtó komolyan már írni is errõl az egész katyvaszról….grrrr.

Ami a színészeket illeti, ért pár pozitív meglepetés (Sabiha, Yilmaz, Beril, Sahika, Mehmet), illetve a zene is biztos pont volt. Bennem maximum ennyi maradt meg az ÖK-ból, béke poraira.
Ami Engint illeti….szvsz eleve öngyilkos vállalkozás volt Ömer után ismét egy hasonló karaktert bevállalni, fõleg ebben a killer turkish dizi világban. Csak reménykedni tudok, hogy az ÖK-ás pofon kicsit magához téríti õt és a stábját is. A legjobb idõszakában van, és jóval többre képes, mint amit láthattunk, igenis egy bizonyos szint alá nem lehet süllyedni és punktum. És ezt a véleményemet a Fi-ben látható miliõ és sallangmentesség csak még jobban megerõsíti, mert, hogy ilyet is lehet csinálni, de ehhez persze ki kell lépni a biztonsági zónákból, és ez egyaránt vonatkozik a készítõkre, írókra, és a színészekre is. Aki mer az nyer!

És ezzel rá is térek pár szó erejéig a Fi-re.
Én nem tudom Serenának milyen ezoterikus képessége van, de tökéletes megérzéssel utasította vissza Selvi szerepét, ha pedig ez inkább tudatosság volt részérõl -mert elõre látta a sorozat halálra ítéltségét- akkor le a kalappal elõtte, van a csajban potenciál, és ezt nem kifejezetten a színészi képességeire értem, hiszen még sokat én sem láttam belõle, hanem arra, hogy már most ki tudja szúrni a színvonalat, és nem adja a nevét akármihez.

Mary thx again az írásodért, tapsikoltam közben!
A FI, mivel nem szappan, egy olyan megvalósítás, ami után nehezen tér vissza az emberlánya a korábbi vonalhoz. Magamtól biztos nem szúrnám ki, hogy török alkotás. A nem csapongó, egyelõre nagyon biztos, logikus forgatókönyv és a feszesen izgalmas történet elsõre leveszi a lábáról az ere érzékeny nézõt, a szereplõk cizelláltsága meg már csak hab a tortán. Ennek ellenére, abszolút nem túldimenzionált, azaz fogyasztható karaktereket láthatunk, nem mellesleg tökéletesen interpretálva. Rettentõ jó színekkel és atmoszférával operál a technikai vonal, ebben nagyon sokat fejlõdtek a törökök az évek során, de szerencsére ez sincs túl tolva, kifejezetten ízléses (ajajjjj az ÖK-nál is így kezdtem…..hahahahaha)
Mr. Can Manay a manipulátorok manipulátora, huuhh van esszenciája a palinak az biztos, és ha még embert is enne, akkor kinevezném a török Hannibal Lecternek:)) Élvezet nézni, ahogy mélyülünk a dolgaiban. A reagálásai, a burkolt, igazán csak a nézõnek egyértelmû arroganciája rettentõ jól elkapott. Ozan Güven-hez eddig még nem volt szerencsém, de mintha ráírták volna ezt a szerepet, szuper jó. A terapeuta beszélget a terapeutájával jelenetek egyébként egy az egyben Hannibal feeling, de ez nem zavaró nekem. Tímea, ha esetleg belenéztél biztos sok hasonlóságot véltél te is felfedezni az elõbb említett mozzanat mellett is, fõleg pszichó Can kényszeres megmozdulásaiban.
Deniz elsõre kicsit harmatosnak tûnik nekem, de értem a koncepciót vele kapcsolatban, és talán inkább Mehmet G. kisugárzása kevesebb, mint amire én számítottam, és ezért van bennem ez az érzés.
Serana - Duru … igen, még én is keveset láttam belõle, de annyi azért nekem is lejött, hogy a ripacskodás elkerüli Barbi kolléganõjével ellentétben, szóval sztem is sínen lesz.
Az újságírócsaj brutál….. és csatlakozva Mankoshoz én is meg vagyok gyõzõdve róla az Ezel óta, hogy a színésznõ átoperált és valójában férfinak született:) és a pasi repertoárja .... huu nem semmi kiket szaggatott el…. fogalmam sincs mi lehet a titka…hehe

Kata azt írta, az ÖK elsõ – még értékelhetõ –részei után, hogy „Végre emésztek, nem fogyasztok”,
no én is pontosan ezt érzem a Fi-vel kapcsolatban eddig, szóval mindenkinek ajánlom.
Elkövetkezõ húzós heteim ellenére próbálok vele haladni és még jönni a témában.

Más:
Réci nagyon remélem, hogy te is és a géped is jobban van, a mosogatós felvetésedre pedig azt tudom írni, hogy a mosogatónõk, vagy épp mosónõk élete sehol sem könnyû… lsd Daghanné Barbi…szóval jól gondold azért ezt át;)
A Szolgálólányig még nem jutottam el, sõt olvasni sem olvastam róla végül hogy debütált, de ki nem hagynám, amint lesz rá idõm rávetem magam.
Ja, és a múltkor elfelejtettem az angol vonalban megemlíteni a 2016-os Háború és béke BBC mini sorozatot, látta vki?
Valamint kosztümös romcsi vonalon hagytam ki Mads Mikkelsen Royal Affairját…..kb. 5-en voltunk a moziban, amikor néztük, pedig a maga kategóriájában nagyon jó film, és még csak nem is feltétlen Mikkelsen miatt, hanem a bolond királyt zseniálisan alakító Mikkel Boe Folsgard játéka az, ami igazán lenyûgözõ, zseniális a pasi, de persze a többiek sem elhanyagolhatók, lévén skandi cuccról beszélünk és a megjelenítés is rendben van, kicsit hosszú, de nem vészesen. https://www.youtube.com/watch?v=VcOjNOgMSdU

A Vikings nekem alapdarab, õsfan vagyok a kezdetektõl, 1 évadnyi hullámvölgy itt is befigyelt ugyan, de alapvetõen tart egy biztos szintet szerencsére, már alig várom a folytatást, de van vér bõven.
A Young Pope meg abszolút kuriózum, és bár megálltam vele, mert most kevésbé csúszik, de 100%, hogy be fogom fejezni.
maryriddle 2017 ápr. 27. - 21:12:16
(487/1898)
Komment a BBO hun oldalról. Már törölték de idõben sikerült elkapnom:
Felkészülni, vigyázz, kész, rajt...

hozzászóló1: annak örülök, hogy Mustafa együtt sikerült lenni ,és a be teljesedés!
hozzászóló2: Annak örülsz, hogy Mustafa megerõszakolta Narint??????????
hozzászóló1: nekem irod? akkor persze örülök ki járt már neki a szerelem annyira szerette
maryriddle 2017 ápr. 18. - 14:43:48
(486/1898)
Ja egyébként az ÖK-t az onfinix.com - on néztem, ott már fent van az összes ha valaki nézni akarja, én gyorsan túl akartam esni rajta így nem vártam meg az universalosok fordítását.
maryriddle 2017 ápr. 18. - 14:37:55
(485/1898)
Jó napot!

Mankos, menõ a pápa :-) Nem nézem a sorozatot, de az egyházról szóló filmek szoktak érdekelni. Talán egyszer. A Borgiákból az elsõ évadot láttam, na ott a vérferi nem vonzott, de talán azt is végignézem egyszer.
Én is tervezek nyugatabbra evezni de sajnos mindig utamba jön egy török sorozat, még az Annet is leparkoltam mostanában így az ajánlott sorikra sincs idõm.
A Puhu-n nekem nem megy a Fi, szerintem letiltották Mo-n a kis irigyek. Az Ok.ru a többi oldallal ellentétben nem dobott fel házipornó hirdetést azért nem tûnt gyanúsnak. De a turkishseries.li -n is fent van. Az Ask Yenidenes Özgét egyébként már kikezdte a sajtó (ki gondolta volna) hogy nagyon cesur jeleneteket mûvel :-)

Na akkor ÖK:
Végignéztem. Akkor szõrszálhasogatnék egy pöppet....
Hogy mi volt a baj a sorozattal.. A törökök ízlésén én már nem tudok kiigazodni, de igazuk van, a finálé után én itt és most kijelentem hogy ennyire hülye és idegesítõ sorozattal még nem találkoztam. Eddig a legrosszabb sorozatélményeimben is felfedeztem valami értéket, tanultam belõle valamit, vagy csak simán röhögtem egy jót de ezt a 13x2 órát most teljes idõpocsékolásnak érzem az életembõl, mert egyszerûen nem adott semmit semmilyen szinten. És még csak nem is az értelmet vagy érzelmet kérem rajta számon, de a legalapvetõbb feladatát, a szórakoztatást sem tudta ellátni.
A krimi szál nem tudott elég izgalmas, fordulatos lenni, sokkal inkább nevetségesbe hajló már ezzel a maffia-szállal, a szerelmi szálat pedig inkább nem is kommentálom már, ilyen téren amúgy is egy cinikus dög vagyok, de ez...
A finálé: Amikor a múltkor belekukkantottam én tényleg csak a legutolsó képsorokat láttam azaz hogy Daghan öldü de semmit nem tudtam az elõzményekrõl, és még sajnáltam is fõhõsünket fájt a szívem az igazságtalanság miatt.
Most az összképet látva viszont azt kell mondanom hogy Engin ide-oda, akkora tökfejet csináltak Daghanból hogy már szinte a vérét kívántam.
Szinte férfi Cemre lett. Semmi sem érdekelte már csak Barbi. Attól eltekintve hogy nem értem mikor, miért, hogyan is alakult ki ez a hatalmas lángoló szerelem, nem egy Mahir-szerû szerelmes hõs érzetét keltette bennem, akit csodálni lehet, hanem szemellenzõs szerelmes pincskutya szinten maradt. A leghatalmasabb csalódás akkor ért amikor megtudta hogy Yilmaz ölte meg az apját. Egyszerûen fájt, nem akartam elhinni. Yilmazt, az apja gyilkosát elengedi hogy ne fájjon Barbikának, de pár perc múlva hidegvérrel kinyiffant két embert. Ez mi volt??? Végre megtalálta a fiát, elvileg happycsaládot akart alapítani imádott Barbijával. Miután átadta Tekinnek Levit, elmenekülhettek volna, lábon lõhette volna õket, mittudomén, de õ inkább neki áll gyilkolni. Ha az apja gyilkosával szemben olyan szépen tudott uralkodni magán, most miért írta felül a józan eszét az intikam? A fiára nem is gondolt? És aztán mi lett volna ha nem puffantják le? Elmenekülnek Argentinába és körözött gyilkosként együtt nevelgetné kis Endert a hazugságkirálynõvell? Idilli család... Ezzel mint apa egyértelmûen megbukott nálam....
És tényleg nem azzal van a bajom hogy gyilkolt hanem a logika és megjelenítés már megint! Elvihették volna egy meghasonlott mindenbe belefáradt ember irányába a karaktert, akitõl elloptak 11 évet és akinek már csak az intikam adhat megnyugvást. Játszhatta volna a korrupt hatalom ellen fellázadó kisembert, akinél egyszer csak elszakad a cérna és bumm. És nem szólok egy rossz szót sem. Ha ez is akart lenni a mondanivaló, akkor sem tudtam egy ilyen karakternek látni õt, mert nem ezt láttuk, nem láttuk a folyamatot amint a fõhõsünk egy hidegvérû gyilkossá változik. Az elsõ néhány melankolikus részben még meg volt ez a potenciál Daghanban, de ebben a cukiskodó pincsiben már nem. Hisz ez a hidegvérû mészáros fél órával elõtte még szerelmesen ömlengett, sõt kb. 10 bölüm óta két ordibálás között végigcukiskodta Barbival a sorozatot. Mikor kattant be? És még csak nem is hezitált, komolyan, számomra ijesztõ volt. Ellopták így a katarzist, a gyilkosság is csak öncélú nézõsokkolás volt a szememben, nem egyéb.
Egyébként az csak nekem volt morbid, hogy miután Daghan lelõ 2 embert a szívszerelme elõtt és ez a psycho nõ gyakorlatilag szemrebbenés nélkül a nyakába ugrik és neki áll két hulla mellett ölelkezni meg lihegni? Esküszöm megfordult a fejemben hogy leteperi ott a kertben. :-) Daghan szintén meg se rezzent a saját tettétõl hanem vigyorog mint egy jóllakott napközis meg seni seviyorum. Hát FéregGüney nem tudott ilyen gyorsan túllépni egy gyilkosságon....

További kis érdekességek,gusztustalanságok:
Barbi azt akarja hogy Daghan és Yilmaz barátok sõt testvérek legyenek. Komolyan ennek a nõnek mibõl készült a bõre?
Daghan megtudja hogy Yilmaz ölte meg az apját. És meg sem kérdõjelezi hogy esetleg Selvi tudott róla?
3 ember gyilkosa Abi büntetlenül elsétálhat Daghan felõl, de Beril még annyit sem érdemelt hogy meg tudja ki az apja gyilkosa. Miért? Nehogy abi nélkül maradjon Barbi?
Egy dolgot nagyon szerettem volna, hogy a mamiék megtudják a Selvi=Vildant. A Mami szerintem megtépte volna, de ugye nem hagyhatták hogy Fahriye hajával valami gond legyen. A fanok már továbbírták hogy Selvi fogja nevelni kis Endert. Tehát képzeljük tovább a történetet, ahogy Daghan egyik közvetett gyilkosa együtt nevelgeti a gyilkos abival, és a mit sem sejtõ anyóssal és sógornõvel a fiút, aki részben miatta szakítottak el az apjától. Hányinger...

Hát Engint sajnálom, de nem a nagy bukta miatt hanem hogy egy ilyen sötét karaktert kellett eljátszania egy Bulut és Fatmagül után fájt ilyen pocsékságban látni. Õ kihozta amit lehetett ebbõl, a lovestory az erkölcsi buktatókon és jégcsap Fahriye alakításán bukott el leginkább.
Fahriye viszont Meryem szintre került nálam, az az hogy nem vagyok többé hajlandó olyan produkciót nézni amihez õ nevét adja. Megadtam neki az esélyt tényleg, de a véleményem változatlan maradt, van némi tehetsége a színészkedéshez, de éppen a színészet lényegi elemei hiányoznak belõle: nem tud lelket adni az eljátszott karakternek, nincs benne szenvedély és alázat, felszínes és modoros. Ezek a legrosszabb dolgok számomra amiket egy színész elkövethet. Remélem a továbbiakban nem közelíti meg egyik kedvencemet se, csináljanak csak Õzikével hiperszuper produkciót, legalább nem kell féltékenykedni a csókjelenetek miatt senkinek :-)

Nah, ennyi. Várom majd a véleményeteket ha lesz :-)
maryriddle 2017 ápr. 13. - 23:45:22
(484/1898)
Elég gyenge színésznõ, nem tudom mit keres ebben a sorozatban. Egyébként azt figyelem hogy rendre olyan színészekkel randizik akik nekem bejönnek, jelenleg birkajaú Birkan Sokolluval, elõtte Onur Tuna exemmel, Kenannal(???) de meg volt neki KS Emír és még Cagatay legényünk is. Még az hiányzik hogy Burak Denizemre is rászálljon...

Köszi a zenét, nagyon fülbemászó :-)

Hallottam Kenant meg hamarosan szultánná koronázzák :-)

Belenéztem az ÖK finálé finálé jelenetébe is. Hát hóóó meg hááá meg hûûû... Vajon miért?
Bõvebben majd egyszer...
maryriddle 2017 ápr. 10. - 09:23:57
(483/1898)
Megnéztem a 3. Fi részt is, és beszéltünk ugye a coming outról, hát jelentem megvan az elsõ leszbikus pár a török dizivilág történelmében (legalábbis az általam ismert) Persze vizuálisan (egyelõre?) nem volt megjelenitve, csak utalás szintjén de még így is nagy dolog ráadásul egy Ayyapim sorozattól.
Egyébként ennek a Berrak Tuzunatacnak az Ezelben is ilyen idegesítõ volt a stílusa?

És még egy érdekesség elhangzott török sorozat fricskázás is a sorozatban. Egy olyan cég sorozatában ami a Kara Sevdát gyártja:-) Nem gondoltam hogy van öniróniájuk. :-)
maryriddle 2017 ápr. 09. - 23:23:54
(482/1898)
Merhaba!

Nos, akkor a FI-rõl egy kicsit. Az elsõ két rész után vagyok, eddig szenzációs a sorozat!
A törökök már írták, nem a mi kultúránk ez.:-) Hát igen, a TTT-s osztályozáson belül erõsen tiltott kategória lenne. Se erényöv-tartó család, se szûzhártyák, se klasszikus török macsók...(A török zene azért hiányzik..) Az egyik fõhõsünk zenész, balettrendezõ(!) s (túl)érzékeny mûvészlélek. A másik tv-s pszichomókus és egyetemi proff., és...hát....róla sok mindent tudnék még mesélni, de nem akarom lelõni a poént ha valamelyikõtõk esetleg nézni fogja. Egyelõre annyit, a legizgalmasabb, legérdekesebb török férfiszereplõ akit eddig megismertem. A 2. bölüm vége után meg egyenesen félek tõle...
Egyelõre a fõhõsnõ is szimpi, lekopogom. Serenay színészi képességeirõl még nincs igazán véleményem, mert igazán aktív szerepe nem volt még, de arról meggyõzõdtem hogy pont az meg van benne, amit Fahriyébõl hiányolok. Igaz ez a színészetére és az zenei munkásságára is. Ezért megkockáztatom hogy talán Selvi szerepében hitelesebb és szimpatikusabb lett volna. Gondolom õ nem bánja hogy végül Fahriyét kasztingolták be. :-)

És ezzel rá is kanyarodva a drága jó ÖK-ra:

Szóval akkor a 13.bölümmel vége... Oyy, innen hallom a nászindulót, látom Barbi hófehérre hipózott menyasszonyi ruháját, a színes lufikat és a fasor között naplemente felé guruló kabriót. :-) Nem hiszek én a rafinált fragmaninak... A 10., 11. bölüm megnézése után bevallom nem tudom meddig bírtam volna még de most már kitartok. :-)

10-11. bölömrõl Sok újat nem tudok mondani.... Reménykedtem hogy ha felirattal látom ezeket a képsorokat találok valami fokódzkodót, magyarázatot Daghan puhányságára Selvivel szemben, de sajnos yokkk. És nem is az zavar a legjobban, hogy azonnal megbocsátott. Hanem az húz fel, hogy 9 bölümön keresztül izgatták a jónépet ezzel a nagy titokkal, hogy húúú, mi lesz majd ha Daghan meg tudja, és Barbika is a kezdetektõl fogva ezen remegett, ezért hazudgált 0-24 a szerelmének. Erre amikor kiderül, mi történik? SEMMI. Elérkezik vagyis elérkezne a csattanója, fordulópontja a sorozatnak...és ez nem változtat semmin. Nincs konfliktus, nincs csalódás, nincs dilemma, nincs szenvedés. Egyszerûen semmi.
Most elképzelem milyen lett volna a Karadayiban, hogy a nagy Mahir Kara benim jelenet után azt mondja Feride, jól van Mahirkám, te csak az apukádat akartad megmenteni és a karjaiba omlik. :-) Nem is megbocsátás, de a büszke Daghan még csak meg sem sértõdik hogy végig hülyére vette a szívszerelme, meg se kérdõjelezte Selvi érzéseit, nem kérdezi meg hogy hogy volt képes ennyi idõn keresztül a szemébe hazudni, nem kérdezi meg mi lett volna ha nem talál rá az ominózus videófelvételre? Egyszerûen lepereg róla minden. És ez baromira idegesít. Nem hiszem el, hogy valaki ilyen könnyen túl tudja tenni magát rajta, ha meg tud egy ilyet.... Nem és nem....
Most már biztos vagyok benne, azzal hogy Daghan felmenti Selvit azt jelzi hogy bizony elõkerült az a hipósflakon (biztos Hilal csempészte be) és most már biztosak lehetünk benne, a forgatókönyvírók szerint sem bûnös Selvi, punktumm. (hú de kacagtam is amikor eldöntötte Mártírbarbi hogy feladja magát a rendõrségen :-))))
Ja és a pofámleszakad rész, amikor megkérte Daghant hogy védje meg az Abit... áááá...

Nah mindegy. Most már féllábon is kibírjuk valahogy :-)

Egyébként találtam egy tök jó fórumot, a whatisfatmán, eddig azt hittem elveszítettem a külföldi dark side-os kollegákat, mert a fõtopikban csak a nyáladzás megy, de rájöttem eddig rossz topikot néztem, bekukkantottam ebbe A Beril Appreciation (and more) Thread címû topikba, és egyazegyben a mi véleményeinket olvastam vissza!

Muszáj is kimásolnom egy komment részletet, annyira tökéletes:
"Daghan apparently doesn’t care that she’s Vildan. He knows her as Selvi and she will continue to be that way for him. Oh okay….. Which means, I don’t accept the real you, the innocent you, the child you, who made a false testimony and her conscience troubled her so much that she made it her life’s mission to make up for it and get him out. No, he won’t accept HER! But, he definitely accepts Selvi, the fake identity, the lying Selvi, the accomplice Selvi, the Selvi which can do no wrong because, my heart says that I love her. Ohhhhhh please, would you give me a break? My eyes are hurting from how much I rolled them, and I rolled them plenty. (...)
Look, he can forgive her all he wants, but as a viewer, I feel cheated and robbed. I wanted to see the anguish. The separation. The guilt. The sacrifice. And, And, And…… you get the idea and I got none of that. "

Ja és úgy örülök, hogy másnak is feltûnt Selvi ironikus viselkedése Berillel szemben:
"Selvi has the audacity to tell Beril what she did was bad, but her concealing the truth and covering for a murderer is perfectly fine? I am not saying what Beril did was right, but people who live in glass houses should not throw stones. Just saying….."

Lukrécia én is hiányollak az ÖK heti kibeszélõ showból, de teljesen egyetértek az ÖK-val és más dolgokkal kapcsolatban is... A kilégzés-belégzést nemrég nekem is alkalmaznom kellett, nehezen álltam hogy ne lépjem át a barlanghatárt én is, mert õszintén érdekelt volna egy s más, de az a megdöbbenés ami a "bocsi nem emlékszem hogy Kerim mit csinált az elsõ rész utolsó 15 percében" dolog után jött, eldöntötte nálam hogy parttalan lenne a vita...

Mankos jó sokáig oda voltál, már aggódtam hogy tényleg az Izaura tv-n látunk majd viszont. :-) Üdv újra hunföldön. Dél-amcsi tájakban nem igazán vagyok otthon, google maps a segítségemre volt, tényleg gyönyörû helyeken jártál. Brüü, én is ilyen munkát akarok :-)
A Cesur éreztem hogy nem nekem való. Örülök hogy végül nem fogtam bele, ismerem a sztorit nagyjából és valószínûleg ezt is túldilemmáznám. Valamelyik közösségi oldalon nemrég belefutottam vitákba, úgy látom a Kivo és Tuba fanok eléggé marják egymást :-)
A BBO akkor lehet hogy nem a te sorozatod lesz, bár a java még csak most jön, vagyis az évadzáró (talán 13. bölüm) és a diliházas részek is elég "hûhák" legalábbis nekem. :-)

A Fi-re ha valakit érdekel, ez a FB oldal fordítja https://www.facebook.com/SerenaySarikayaWorldwideFans/
Közvetlenül az Ok.ru-n is elérhetõ https://ok.ru/video/248042031710
Az õ fordításuk jobb (mármint nyelvtanilag) mint az onfinix.com-os.

Michonne neked is kellemes nyaralást, vagyis tavaszozást. És én is kellemes ünnepeket kívánok a biztonság kedvéért, bár lehet hogy jövök addig még boldogítani titeket, elvileg most lazább hetem lesz és ki tudja miket fogok nézni meg gondolni...

Na mára ennyit belõlem.
Görüsürüz!
maryriddle 2017 ápr. 06. - 23:04:37
(481/1898)
És a 2.
Ha valaki ezt nekem meg tudná nekem magyarázni, hálás lennék.
maryriddle 2017 ápr. 06. - 23:02:40
(480/1898)
Megint csak egy képszösszenet erejéig. Kénytelen voltam gyorsan végigpörgetni az ÖK12-õt és nem bírtam ki hogy ne ragadjak ki két csodás momentumot. Csak hogy Réci se maradjon le ezekrõl :-)
Michonne 2017 ápr. 05. - 21:20:20
(479/1898)
Szép estét,

Mary,
Szuper vagy, nagyon köszönöm az elérhetõségeket, csekkoltam és mûködnek;) Ha visszatértem megnézem õket.

Réci,
A humor és a vicces hangulat nekem is sokat számít, én is így mûködöm:)

ÖK: értelek persze, körülbelül ugyanazokat hiányoljuk itt mindannyian, és mellesleg az erkölcscsõszködést sem akarom én azért túltolni, mert egyrészt nem áll jól, másrészt nem is vagyok ilyen típus, csak egyszerûen jó lett volna, ha jobban figyelnek az egyensúlyra, fõleg a fontosabb szálakon. Kicsit bosszant, ezért kérõdzöm ennyit rajta.
És ami a színészeteket illeti, Fahriyére nem is akarok szót fecsérelni, Enginen meg azt látom, hogy - mint mindig - most is nagyon odateszi magát, de ez a tény sem tudja visszafojtani a mélyrõl feltörõ Ömer parámat (fõleg a 10 rész túlzott teátrálissága után), és azt érzem, hogy pöppet megfeneklett azért ezekben az „agyonszenvedõs” karakterekben. De fõ az optimizmus, azaz rendületlenül hiszek legalább még egy jó választásában, mert tudom, hogy ott van benne az a dög valahol ..hihi
Egy kis nosztalgia: https://www.youtube.com/watch?v=cCm_ury-BKM

Ök-hoz még: a 10-t megnéztem, a 11-est átpörgettem, mit is írhatnék……olyan volt amilyen. Momentán csak a gyerek szál marasztal, no és Mehmet erõteljes flörtje Sahikával:)) neki egyébként van felesége nem? uppsz.

„Semmi gond, ajánljatok jó kis sorikat fõleg most a történelmi, kosztümös és persze tömény sexes jön be, vér és misztikum nem annyira kell bele de már azt is jól tolerálom.”

A Trónok harcában ez mind egyben van, de nem tudom, hogy állsz a sárkányokkal, szóval csak félve ajánlom:)) Engem teljesen váratlanul rántott be anno, pedig nem vonzottak a hasonló sztorik, se könyvben, se sehogy. De ha nem akarsz misztikumot és túl sok vért, akkor a történelmi és szex vonalat kimerítendõ ajánlanám a Tudorokat, ha eddig nem volt még meg.

Lányok, nem tudom, hogy tudok jönni, mert nekem is elég sûrû napjaim vannak, tengernyi melóm közepette és fél lábbal már országhatáron kívül, biztos ami biztos alapon megragadom az alkalmat és mindenkinek lehetõleg minél kevesebb otthoni gályával tarkított ünnepet kívánok.

Puszi nektek!

u.i.: természetesen nem mehetek el heti gif nélkül XD: https://is04.ezphotoshare.com/2017/04/01/KH7g7n.gif
maryriddle 2017 ápr. 04. - 20:11:34
(478/1898)
Sziasztok!

Most csak két meglepivel ugrottam be fõleg Michonne-nak, de persze minden más érdeklõdõnek is.
Az egyik, hogy elkezdték a Fi-t feliratozni, az onfinix.com-on található, azt írják hogy az openloados link a jó.
A másik szintén egy Serenay Sarikayás film, még tavaly ajánlotta Michonne, az Ikimizin yerine (diáklány - tanárbácsi ask) is felkerült angol subbal a turkishsubs.com-ra. A képe nem tudom hogy eredetileg is ilyen nyomi-e, mármint nem Serenayé hanema filmé. A turkish culture, turkish film cimke alatt található. Bocsi nem merek directlinkelni, nehogy cenzúrázza port.
Ja ezen az oldalon egyébként a kopasztott szemöldökû legény soriját is feliratozzák, ha érdekel valakit :-)

Na ennyike most. Akartam még írkálni de jelenleg nincs energiám semmire, fõleg nem az ÖK-ra. Elég sûrû napjaim lesznek, esetleg hétvégén vagy jövõhéten megpróbálok jönni.

Iyi haftalar!
Michonne 2017 márc. 31. - 14:50:47
(477/1898)
Sziasztok,

Csak lobogtasd nyugodtan azt a hajat Réci, bármikor is jössz örülünk.
És nehogy elnézést kérj, sztem hatalmas volt a kettõs mérce szemléltetésed, Mary köszi a visszaemlékezést:)) és bár az okát megértem, de több más mellett emiatt is sajnálom, hogy végül feladtad az ÖK-át, mert így nem számíthatunk a részedrõl hasonlóan lényegre törõ kifejtésekre a továbbiakban:)
Maryvel tartjuk a frontot, de ha Barbi nagyon kilúgozza az agyunkat azért jól jönne, ha besegítenél;)) még most is nevetek…”ráhívjuk a környezetvédelmet és elégetjük máglyán :-)” :)))
A Fatma topicban végzett gyógyító tevékenységedért külön köszönet, én a korábban általad ajánlott belégzés-kilégzés technikáját alkalmazom és csak olvasgatok egyelõre. Fordítás dologban egyetértek.

Mary, sûrûn bólogatok, tökéletes meglátások! Igazság bajnoka Selvi képén olyan vastag a bõr, hogy a komodói sárkány elbújhat mögötte. És többször lett itt már megjegyezve, hogy tulajdonképpen nem is feltétlen az esendõségével, vagy azzal van a gond, hogy lojális a bátyához, hanem azzal, hogy becsomagolják ezt egy cukormázba, ami érinthetetlenné teszi õt, sõt most már ott tartunk, hogy a Selvi húzásokat a beteg Vildan képpel hipózzák, ahogy az te is írod és szinte már õt kell sajnálni. Ez a nagyon gáz. Pedig õket nagyon erõsen szét kellett volna, hogy válassza az író egy bizonyos pont után. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire elszúrják az egyik legfontosabb karaktert. Bár ha a hilali sémát említetted, akkor gondolom ez tudatos és nem is elszúrás, és így már érthetõ a pár héttel ezelõtti aggodalmatok, amikor megláttátok õnagyságát a forgatáson….:))))

Van már 10-es sub, hétvégén talán lesz rád idõm, és esetleg még a 11-re is.

Addig is csók csajok.

u.i.: röhögés folyt köv. : https://is05.ezphotoshare.com/2017/03/24/KttHi5.gif

u.i.2.: sorozat készül a Szolgálólány meséjébõl: http://comment.blog.hu/2017/03/24/parancsra_szulo_nokrol_szol_a_tavasz_nagy_sorozatdurranasa
Elisabeth Mossért már megéri belenéznem, kedvencem volt a Mad men-ben, no és persze ott van még kutyus szemû Joseph Fiennes is....hehe
maryriddle 2017 márc. 29. - 15:29:20
(476/1898)
Még nem készült el az angol sub én is csak egy summaryt olvastam. De valahogy nyugodtabb is volt most a vasárnap délutánom :-)
Na igen,pont ez jutott eszembe nekem is Bejglivel kapcsolatban. A KG-ban ugyanez volt, sosem feledem Récink bableveses aranyköpését, Cemre és Simay is pukiznak egyet, Cemre fejét megsimogatjuk érte, Simayra ráhívjuk a környezetvédelmet és elégetjük máglyán :-) Nem mintha Bejgli nem szolgált volna rá a bánásmódra, csak ugye a bizonyos kettõs mérce itt is. Kicsit erõs a megalázása, ahhoz képest hogy Barbikát hazaviszi és ölelgeti. Tipikus hilali vonás. A nézõi reakciók is ugyanazok, Bejglin végre lehet gyûlölködni, de Daghan életének egyik tönkretevõje és a notórius hazudozó minden alól fel van mentve, mert akkor gyerek volt és beteg volt. Arról is ugye mindenki megfeledkezik, hogy itt azért nem csak Daghan életét tették tönkre de meggyilkoltak egy ártatlan embert is. Mártír Barbin akinek elvileg hatalmas bûntudata van, mégsem vettem észre hogy egy kicsit is zavarba jönne Bejgli elõtt, amiért az õ abija ölte meg az apját. Sokkal több reakciót vált ki belõle a tény hogy õ Daghan exe...

Gif: kac kac :-)

Mankos vaayyy nagyon irigyellek. Jó szórakozást!
Láttam a Fatmagülös barlangot, ez mondjuk várható volt hogy bekövetkezik, és a koreai hadüzenet is megvolt.
Michonne 2017 márc. 29. - 11:48:08
(475/1898)
upsz...természetesen nem Che imádás van, hanem film imádás again:))
Michonne 2017 márc. 29. - 11:41:52
(474/1898)
Szép napot mindenkinek!

Hú lányok fokoztam a fokozhatatlant, ezt teszi az allergia meg a kevés alvás, köszönöm, hogy helyettem is értelmeztek:)

Mankos, csodálatos élményekben lehet részetek, élvezzétek ki minden pillanatát. Én családilag Peruhoz kötõdöm /nekem van a legcukibb indián unokaöcsém a világon:)/, de sajnos még nem jutottam el arra a vidékre, persze ami késik nem múlik és ha beledöglök is, de egyszer a lábam fogja érinteni az inka ösvényt. Chile is nagy szerelem egyébként.
Imádás: https://www.youtube.com/watch?v=u6jz_b80V5g

ÖK
Nem láttam még a 10-est felirattal, de Mary, nagyon jó, hogy kitértél Daghan önérzetére és büszkeségére, ami ugye Bejgli felé tökéletesen mûködik, Selvi felé pedig az elmúlt események tükrében sem. Repkednek a hullák, néha bevallanak „ezt-azt”, de kit érdekel, ha bambán andalogni sokkal cukibb. Az írók feláldozzák a morált az ask oltárán.

röhögjünk egyet: https://j.gifs.com/JZ9X19.gif
Timea Hakmen 2017 márc. 29. - 00:21:13 Előzmény Michonne
(473/1898)
Michonne, nem hülyültél meg, én fogalmaztam nem egyértelmûen. Szóval, igen, én is arra akartam célozni meg az ismerõsöm is, hogy a tv2 fordítása pocsék és félrevezetõ, a többieké a jó. Jogos a kirohanás. (Amúgy se venném védelmembe a tv2-õt, még ha igazuk is lenne :D de nincs.)
maryriddle 2017 márc. 28. - 23:47:45 Előzmény Michonne
(472/1898)
Szerintem arra célzott, hogy a tv2-õs a téves mert az õ mondatuk a google translate-szerû. A szinkronban ugyanis tényleg azt mondja Fatmagül hogy nem számít ilyen ember, megfizetett azért amit velem csinált. Tehát tényleg úgy jön le mintha arra utalna, Kerim megbûnhõdött holott Fatmagül csak azt mondja, hogy legalább felelõsséget vállalt a tettéért. A kettõ szerintem nagyon nem ugyanaz. Tehát Tímea ismerõsének, az angol és magyar sub-nak a fordítása is helyes, a tv2-é viszont hülyeség. Szóval teljesen jogos volt a kirohanás Michonne!:-) És számomra ez egy elég súlyos félrefordítás...

Tímea nagyon köszönöm ismerõsödnek a fordítást és a közremûködésed. Így 2 év után akkor végre megtudtuk az igazságot
Michonne 2017 márc. 28. - 23:27:00
(471/1898)
Nagyon köszönöm.
Tehát, ha jól értettem a tv2-õs viszonylag pontos, közben mégis olyan félrevezetõ kicsengése van magyarul, nem? Vagy már én hülyültem meg teljesen? Az ismid mondata hozzám közelebb áll egyébként, mint a szinkron.
De mindegy is, azt hiszem jobban teszem, ha nem okoskodok legközelebb, pláne kutyafuttában, dög fáradtan, fél szemmel:) Remélem a csatorna is elnézi a kirohanásomat…:) (pontosabban akik fordították).
Köszi még egyszer.
Timea Hakmen 2017 márc. 28. - 22:39:44
(470/1898)
"Ölmeni istedim"-t mond = azt akartam, hogy meghalj. A meg akartalak ölni úgy lett volna, hogy "seni öldürmek istedim". Az ölmeni (=halálodat) szótári alakja az ölmek, jelentése: halál. Az öldürmek jelentése a gyilkolni.

Azt mondja hogy bir ºey değil, szívesen segít.

Pfff, pedig Simay is azt mondja hogy hayvan!!! (Jól emlékszem erre:))
maryriddle 2017 márc. 28. - 21:21:53
(469/1898)
Én pedig megnéztem az angolt, ami "Despite being a lowlife he faced the consequences of his actions". Tehát egyezik a törökkel, köszi Tímea. Kíváncsi lennék akkor a tv2 milyen alapon fordította máshogy. Egyébként néha belenézek a szinkronosba, és sokszor rémlik fel hogy az angolban nem is ez volt. Ettõl a Nine mamázástól meg kész vagyok.
Nemrég a KG szinkronos részeibe is belenézegettem, azt meg ugye kívülrõl fújom, és ott azt vettem észre, hogy konkrétan kihagynak mondatokat. Pl. képzeld el Tímea hogy férjed - Simay kerti jelenetbõl kihagyták a "Te állatot"!!! már nem emlékszem minek fordították de teljesen más volt. Na szóval ezért utálom a szinkront.

Ohh egyébként Tímea milyen jó kis ismid van ;-) Ígérem nem foglak zaklatni de egy valamit megtennél nekem? Megkérdeznéd hogy a KG lövöldözõs jelenetében itt mit valójában mond Güney? https://youtu.be/WkWWa2SZiGw?t=1h19m3s Remélem jól linkeltem, az öldür dolog érdekelne. Szóval hogy õ akarta megölni Kuzeyt az erõdben vagy azt akarta hogy meghalljon? Tavaly nyáron volt egy kisebbfajta botrány ebbõl, mert a másik fordítócsapat munkájában õ akarta megölni, az angolban úgy emlékszem "csak" azt akarta hogy meghalljon, nekem vesszõparipám lett a dolog, aztán szegény Hanga ablát is összezavartuk ezzel. Persze csak ha nem gond és ráér az ismerõsöd. Elõre is tesekkürler.
Timea Hakmen 2017 márc. 28. - 20:28:00
(468/1898)
Megkérdeztem egy ismim, aki tanulgat törökül, õ is úgy fordította, hogy "Akármilyen alávaló ember, szembenézett a tettei következményeivel"
Törökül is beteszem, csak hogy tudjuk, hogy kell alávalónak nevezni egy török férfit: "Ne kadar aºağılık bir adam olursa olsun, yaptığının bedelini ödemeyi göze aldı."
Ha bemásolod a translatebe, egyébként a tv2-õs verzió fogja kiadni - lehet hogy õk is azzal dolgoztak. De felboncolva kiderül a mondatból, hogy a fenti helyes fordítás.
A magyar srt-ben is kb. ez van, csak ott kimaradt az aºağılık, az angolt már nem tudom visszakeresni, de gondolom akkor abban is. Amúgy nekem úgy tûnt, hogy az angolt anyanyelvû csinálta vagy legalábbis olyan szinten lévõ, annyira profi volt a fordítás.
Michonne 2017 márc. 27. - 20:21:19
(467/1898)
Gyors bekukk! Csók a barlangnak!:)
Mankos neked meg OLAAAAAAA;)

Lányok, az elmúlt napok izgalmai miatt én is átpörgettem a Fatma fórumot… .., a marakodáson túl egy komment tartalmon különösen megakadt a szemem (582-es bejegyzés), a beíró - fogalmazzunk úgy – azon értetlenkedik (hozzá teszem jogosan), hogy Fatmagül mi alapján mondta azt Mustafának a patak parti jelenetben, hogy Kerim már megfizetett azért, amit vele tett.
Mivel én nem így emlékeztem erre a párbeszédre, ezért visszakerestem. A kommentelõ szinkronosan nézi egyébként és az állítólagos mondat a 42. részben hangzik el, a törökben pedig a 21. bölümben:
http://indavideo.hu/video/Fatmagul_1evad_42resz_Magyar_Szinkron_360p-SD olyan 15:12-tõl (bocsi indánál valamiért nem mûködik az adott perctõl linkelés)

Megnéztem az angol subot, ami köszönõ viszonyban sincs a szinkronos verzióval (a magyar sub sem, de gondolom azt meg az angolról fordították, szóval jelen esetben nem oszt nem szoroz).
Tudom, hogy 100%-ig nem lehetünk biztosak az angol, illetve egyéb feliratokban sem török nyelvtudás híján, de kétlem, hogy a kérdéses mondatban a szinkronos lenne a megfelelõ, ami így szól: „Nem számít, hogy milyen ember, megfizetett azért, amit velem csinált”

Azért kétlem a szinkronos verziót, mert ebben a sorozatban nagyon fontos a MEGBÛNHÕDÉS, MEGBOCSÁJTÁS tárgyköre, ezért teljesen irreális egy ilyen megfogalmazás Fatmagül részérõl ennyire a legelején.
Valószínûleg arra gondolhatott a fordító egyébként, hogy Kerim részben azzal fizetett a bûnéért, hogy el kellett vennie Fatmagült, de ez ebben a kontextusban úgy jön le, mintha meg is bocsájtott volna neki, azaz rendkívül félrevezetõ, ergo a kommentelõ nagyon jó érzékkel tapintott erre az oda nem illõ mondatra.

Csak egy anyanyelvi, vagy egy törökül jól beszélõ tudna most megnyugtatni igazán abban, hogy mi hangzott el ténylegesen.
ejjjjjjjjjjjjjjj TV2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akartam még sok minden mást is, de rohannom kell, mindenképp jövök még a héten.

pápá
maryriddle 2017 márc. 26. - 11:48:46
(466/1898)
Günaydin! (Még nem szoktam meg az idõátállást)

Mi, mi mi, jól értettem, Mankos Argentínában?

Tímea, Mácsa Pálnak kb. 5 perces szerepe van a filmben sajnos, és a funkcióját se nagyon értettem miért pont õ játszotta, egyébként imádom a fickót. A szarvasos jelentek nagyon gyönyörûek :-) Hát nagyképernyõn persze másabb élmény (a képi megvalósítása gyönyörû), de popcornt nem szabad rá venni, mert.... Egyébként Banu szinkronhangja a fõszereplõ. Komolyan üldöz ez a sorozat :-) Ó errõl az Ártatlanokról nem is hallottam, na majd utánanézek.

A Mustangos nagybácsi érdekes, akkor ezért hozta olyan hitelesen a szerepét :-) Persze lehet hogy csak kétszínû, legalábbis merem remélni hogy õ sem ért egyet az ilyen "gyereknevelõ" módszerrel de valóban ironikus hogy olyan pártot támogat aminek a tagjai olyan kijelentéseket tesznek amik éppen ezt a felfogást erõsítik...

Aranyköpések közül nálam a no.1 a ládás mellett még mindig a Güney azért sírt a lesokkolt Banu ágya mellett hogy manipuláljon, igaz hogy nem volt senki más a szobában :-)
Ja az öngyilkos merénylõ Baris is rémlik :-) Igen fb-n valahogy jobb volt a hangulat és nagyobb volt a véleményszabadság...
Az árjaelméletrõl még annyit, mi elõtt valaki félreértené hogy nem náciztam le senkit, és tudom hogy nem volt mögöttes gondolat, csak azért a 21. században a szõkeséget az ártatlansággal a fekete hajat meg az ördöggel összekapcsolni talán nem túl polkorrekt megnyilvánulás...

Még az ÖK-ról egy kérdés. Olvasgattam angol fórumot, és kérdezgetik hogy Daghan akkor most rájött hogy Selvi abija Yilmaz? Ne? Ha még azok után se esett le neki hogy Selvi=Vildan, akkor én nem fogom neki engedni hogy befejezze az orvosit.
Timea Hakmen 2017 márc. 25. - 23:52:18
(465/1898)
Yaksamlar!

Mary, a Testrõl és lélekrõl filmmel én is szemezgettem, fõleg a szarvasok *.* és Mácsa Pál miatt. Megkérdezhetem neki mennyi szerepe van? Nem tudom még, megvárjam-e illegálisan.
Én az Ártatlanokat láttam legutóbb a moziban, egy újabb erõszakolós film, ezúttal szovjet katonák által teherbe ejtett lengyel apácákról szóló. (Utólag tudtam meg, hogy ez tavalyi film tehát rég elérhetõ volt a neten, muhaha.) De mindegy, nem ajánlgatom, mert hótunalmas, de azért tetszett.

A Mustangot én is láttam, én is nagyon szeretem az ilyen keserédes filmeket. Érdekesség, hogy a nagybácsit alakító színész igazából (is) egy kormánypárti emberke. Ezek szerint mégsem lehet olyan õszinte a hite, ha ilyen rebellis alkotásban vállalt szerepet. :( :D Csoda hogy ezek után még mehet parádézni kormányrendezvényekre a dirilises kollegákkal. :')

Lukrécia, ó lehet nem is említettem, hogy rákaptam a Fatmagülre? Pedig már kb. december óta. Tényleg mindent elmondtatok már róla, és nem akartam itt papagálykodni. Szerencsére ebben nem volt annyi logikai baki sem, hogy telebombázzam a kérdéseimmel a fórumot. Én is csak Fahrettin papussal nem tudtam nagyon mit kezdeni. De hát Hilal néni ezekkel apukákkal valamiért nagyon megértõ, beletörõdtem már ebbe. :)

Én is DA-zok most, a 6. évaddal ugyanis még elmaradtam. Spoilerke, hogy lesz benne Matthew Goode (a csúnya törpe Darcys soriból captain Wickham), aki itt is a God ;)

Ez a ládás hozzászólás nekem kimaradt, hát csúcs, komolyan. :DDD A fb-s társaságot, vitákat én nagyon szerettem, (mi megúsztuk egy leagybajosozással, lehülyebakfisozással :D) a KG topciban mintha kicsit feszültebb lett volna a hangulat, itt lehet nem mertem volna felvenni a kesztyût, még ha volt is átfedés a két tábor között.
Gyöngyszemek közül nekem a nr1 ilyen az volt, amikor valaki meggyanúsította Pudingomat, hogy önmagát támadta meg a piszkavassal hogy lecsukassa Cemrét. :') De ez tényleg inkább aranyos felvetés volt mint felháborító.:)
maryriddle 2017 márc. 25. - 12:51:39
(464/1898)
Hajjaj úgy tûnik olyan érzéseket ébresztettem ami nem állt szándékomban.... Kabóca én is köszönöm a bocsánatkérést, és ezúton én is bocsánatot kérek minden olvasónktól akit valaha személyében megsértettem. A sorozattal kapcsolatos véleményért persze senki nem tartozik senkinek bocsánatkéréssel. Ami a tavaly elõtti nyarat illeti, õsztinén mondom kellemes nosztalgikus emlékként emlékszem rá, nem maradt már személyes sérelem bennem. A sorozatról kialakult vélemények mély nyomott hagytak ez igaz, de ez abból is adódik hogy KG nálam a török sorozatok etalonja, akaratlanul is ha török sorozat, akkor nekem a KG az összehasonlítási alap, így néha valóban feljönnek az emlékek de ezek nem személyeskedések vagy tüskék. Peace.

Réci, persze inkább viccesen mint komolyan gondoltam ezt a kis visszatekintést. Bár most fentebb ha volt személyes sértés megtettem a bocsánatkérést, de én se érzem magunkat bûnösnek abban hogy anno jogosan véleményt nyilvánítottunk egy sorozatról, mert szándékos trollkodást, kötekedést, személyeskedést én se éreztem magunk részérõl, még ha esetleg másokban ezt az érzetet is keltettünk. Csak elgondolkoztam hogy talán én is így idegesíthettem-e anno a tagokat pl. a Kuzey kritikámmal, vagy amikor ugyanígy leragadtam azon a pontom hogy Sami bá verte a családot és nem láttam meg a széplelkûségét emögött. Valószínûleg idegesítõ voltam, de a véleményem nem változott tehát nem lesznek ezért álmatlan éjszakáim :-) Egy dologra nem vagyok büszke, mégpedig hogy a fb-s háborúk idején a barlangban néha túlzottan is teret adtam az indulataimnak és túlzottan pellengérre állítottam a KuCe tábort. Pl. az árjaelméletet nem biztos hogy be kellett volna hoznom egy sorozat kapcsán, de a szõke kékszemû Kuzey az angyali ártatlanság megtestesítõje és a fekete Güney maga az ördög véleményt követõen túl nagy volt a kísértés :-) Meg is kaptam érte a bizonyos babzsákot ugyebár :-) Na ezekért tényleg bocsánat. Másban nem érzem magam, magunkat bûnösnek. Én is úgy érzem a mi "harcunk" más jellegû, célzatú volt. Ha a KG idején Kuzey és Cemre bûnõsége vagy legalább nem angyali ártatlansága elismert tény lett volna mint ahogy Kerim bûnét mindenki elismeri (bár a BBO rajongókat még nem kérdeztük ki róla:-)) eszembe se jutott volna kivonni a kardom és csúnyagonoszok védõegyesületét alapítani :-) De akkor lehet hogy nem ismerjük meg egymást és nem alapítunk barlangállamot... ezért is szerettem volna Hilal Saral neve alatt megalapítani az új hont, végül is neki köszönhetjük az alapokat :-)
kaboca12 2017 márc. 25. - 11:27:47
(463/1898)
Ne haragudjatok, hogy közétek pofátlankodom, nem veszekedni jöttem most ide, sõt! Igazából valaki hozzászólásait akartam figyelemmel követni és úgy jutottam ide. Látom, hogy még mindig bánt valakit a KG-s régi harc. Ezt fõleg (legfõképp) neked mondom maryriddle! Legfõképpen tõled szeretnék bocsánatot kérni és aztán mindenkitõl, akit esetleg akkor megbántottam az akkori véleményemmel! Bennem nincs harag senki felé, és már nem is tudom, hogy milyen "érveket" sorakoztattam fel, csak arra emlékszem, hogy nem egyezett a véleményünk többekkel, ami személyeskedésig fajult. Így utólag (fõleg, hogy aztán még egyszer megnéztem a sorit, figyelmesebben a legelejétõl) belátom, hogy nem biztos, hogy teljesen igazam volt. Ezt persze csak a magam nevében mondom, a többiekében nem nyilatkozom. A lényeg, hogy nem tartom többre magam senkitõl, de ha valakinek miattam van a múlttal kapcsolatban rossz szájíze, akkor attól õszintén bocsánatot kérek!! Én nem vagyok egy haragtartó típus és már bántott, hogy itt ez még mindig téma, mármint az akkori vita. Nem érzem jól magam emiatt, ezért mertem írni. Még egyszer bocsánat!
maryriddle 2017 márc. 24. - 23:04:57
(462/1898)
Jó estét!

Na Réci akkor te se bírtál ellenálni a fincsi BBO-s kommenteknek :-) Emlékszem még fantáziáltunk mi lenne ha Kivanc játszotta volna Kerimet, biztos Fatmagül lett volna a gonosz boszi a történetben... Hát ezúton is bocsánatot kérek a Kivo fanoktól, úgy tûnik minden színésznek vannak szemellenzõs rajongói. Lehet mert egyszerre néznek 4 Engin sorozatot néha keverik Musztafát Kerimmel, Daghannal, Ömerrel :-)
Látom a szomszédban is parázslik a hangulat.... Hát nem könnyû eset. Egyébként elgondolkoztam magamon vajon én is ilyen idegesítõ lehettem õsanyán anno? Mert akkor tõlük is ideje elnézést kérnem :-)

Michonne, hevesen bólogattam megint. Én konkrétan megijedtem Barbitól, mert mégis milyen pszicho nõ lehet aki egy ilyen élmény ennyire nem visel meg, én szerintem még órákig remegnék, õt meg jobban megérintette hogy Daghan megsértette azt a nagy büszkeségét. (Egyébként megnéztem volna hogy pontosan hova vezet az a rejtett nyílás mert elég valószínûtlen volt, kb. mint egy olcsó akciófilmben.) Barbi meg igazából engem ezzel a stílussal akaszt ki már rég óta, nem is a hazudozásával, hanem azzal hogy úgy viselkedik mintha fel se fogná mi zajlik körülötte. Én aztán nem pártolom az alázatos menyecske karaktereket, de akinek ennyi van a számláján az igazán visszavehetne a nagy arcból.... Lehetett volna egy értelmes, nagy dilemmákkal küzdõ nõkarakter, de tényleg nem több mint egy hisztis Barbibaba. Nála sokkal könnyebb helyzetben lévõ fõhõsnõk sem ennyire felszínesek. És az a gond, hogy a készítõk és Fahriye ezt tényleg cukinak találják....
És bizony sajnos Daghant is egyre húzzák le a mélybe. Amivel még nem is lenne bajom, ha lélektani folyamatok bemutatása mentén tennék, de látszik hogy ez nem tudatos "sötétítés" a készítõk részérõl, hanem a megfontolatlan, kapkodó, koncepciótlan forgatókönyv eredménye. Ilyen volt az Örgür dolog is. Gyerekeket illetõen talán túlérzékeny vagyok, de Özgürös sztori nálam is kicsapta a biztosítékot. Undorítónak tartom egy gyerek eszközként való bármilyen felhasználását.

Átpörgettem a 10. bölümöt is. Spoileres lesz.
Daghanról sajnos kénytelen vagyok most már lemondani. Egyszerûen Barbival szemben egy fikarcnyi büszkeség, önérzet nincs ebben a férfiban és ez már engem sért. Megtudja hogy a szívszerelme hülyét csinált belõle, és pár nap múlva már õ tartja lassított felvételben a csap alá a teáskannától megbibisedett ujjacskáit. Ajj de romantikus... Nem igaz hogy nem ment volna egyedül Barbinak.... A szerelemnek eme "mûvészi megjelenítésétõl" még mindig nem folyok el, bocs Hilal. Lesz még itt vakbélmûtétes szüléses álom is, higgyétek el. :-) (csak hogy Michonne is értse az utalgatást https://www.youtube.com/watch?v=O8ZWbu6SgPM :-)))
És én azt mondom naiv gondolat volt hogy sötét befejezésre számítunk. Egyre világosabb számomra hogy a sorozat készítõnél az ask élvez prioritást és tényleg ártatlannak és mártírnak érzik Selvit. Azért nem hangsúlyozzák a bûntudatát, mert nem tartják bûnösnek. Güneynél hangsúlyozták. Egyébként is Fahriye Evcent elvéreztetni? Kizárt... Ez a sorozatot egyre inkább az õ jutalomjátékának érzem, mintha Selvi csak azért lenne hogy õ "brillírozhasson" ezekben a giccses falnál sírós drámai jelenetekben, és persze hogy megcsodálhassuk milyen jól áll Fahriyén minden gönc, ékszer, milyen sok kabátja van, milyen tökéletesen áll bármilyen életesemény után a sminkje :-)
Õszintén megmondom csak tisztességbõl, az Engin iránti szimpátiám miatt és Mami színésznõért fogom végignézni ezt a sorozatot, de most már ott tartok hogy kifejezetten várom hogy vége legyen... Sajnáltam pedig eleinte ezt a sorozatot, de azzal hogy a nézettségért ilyen alantas eszközökhöz fordultak sajnos elveszítették a szimpátiámat a készítõk....

Fi: Azt olvastam hogy az elsõ évad 15 részes lesz. Elõször Fi Ci Pi néven futott, most már csak Fi, nem tudom azért rövidítettek-e mert hogy csak az elsõ könyvet csinálják meg, vagy esetleg minden évadnak más lesz a címe. (Egyébként nem is tudtam hogy ez regényadaptáció, de utánanéztem, kis hazánkban természetesen se híve se hamva, pedig az is érdekelt volna)

Ja és végre valahára megnéztem a Mustangot. De jó hogy a törökök ilyet is tudnak! Na ez az én filmideálom, amikor egy ilyen fajsúlyos mondanivalót ennyi szájbarágás és giccs nélkül, érfelvágós hangulat helyett szerethetõen képesek ábrázolni. A kislány zseniális volt, és a többiek is jól hozták amit kellett. Török sorozatkészítõk jegyzetelhetnének belõle...
Michonne 2017 márc. 23. - 15:56:07
(461/1898)
A basmak jeleneten én is röhögtem, bezzeg az isten háta mögötti Mardinban nem ilyen lagymatag limonádé követte a villanyoltást….haha (Bahar Acaros szállodás jelenet)
Sokkal életszerûbb lett volna, ha nagy szavak helyett inkább kiadják a feszültséget oszt legyünk túl rajta (ha már ennyire összeboronálta õket az írói gárda), a többire meg ráérünk késõbb…
Maga az alapszitu is ezt sejtette, hiszen azzal a féltékeny hévvel, ahogy Barbi átrobogott szívszerelméhez, sõt pláne a heves veszekedésük után, inkább egy tiltott szerelmes üvegházas jelenet illet volna ide, nem ágyra leülünk és kezet simogatunk, meg seni seviyorum….persze mááár.
Az is vicces volt, hogy kivergõdik magukat a sufniból egy rejtett nyíláson át (muhaha), erre Barbi a rambóktól kb. 20 méterre sipítozva folytatja a nagy drámát Daghannal, majd szõke nõsen, egyedül indul útnak persze váááh.... ja és halál nyugodtan eltrappol két sötétített furgon mellett, úgy hogy fel sem tûnik semmi neki… újabb váááhhhh
Selvi mártíromsága és idegesítõ féltékenysége mellett természetesen Daghan is holt totál gáz már ezzel az örökös gyere ide – menj el attitûddel. Unom õket.
Ami még kiverte a biztosítékot az a „szálka ment az ujjamba” jelenet….. ezt inkább már nem is fejtegetném értitek ti…..
És hát az általad említett paprika aprítós agyon lassított is….ahh
Iszonyat cikik.

És, hogy csúcsra járassam a gonoszságot, meg kell jegyeznem, hogy a mosónõk élete sem könnyû:
https://www.instagram.com/p/BR8KX_ajGnq/

és fokozódik a helyzet….:D https://j.gifs.com/Y6mAKO.gif

Özgür: Daghan is gyanakodik, ezért is várta, hogy a Levendulás jelenettõl, hogy majd kiugrik a nyuszi a bokorból, de aztán a zsaru kinyírásával és a Selvi kipakolással egy nagyon más irányba terelõdött a szitu…..
Az nyilvánvaló, hogy Levendula a gyerek témában különösen aljasul játszadozik, de pillanatnyilag Daghan sem sokkal szimpatikusabb eszközt használ. Ha tényleg úgy gondolja, hogy ez a srác valóban Fahri fia, akkor meg pláne gáz, hogy belerángat és felhasznál egy hozzá nem kötõdõ gyereket ebbe az eléggé veszélyes és emberéleteket követelõ szövevényes sztoriba.
Bejglit is abszolút jó látod….neki az elsõ egyértelmûen Daghan.
Teljesen el van tévedve, és azt hiszi, ha majd elõkerítik a gyereket, és vesznek házat, kutyát, akkor majd boldogan élnek, míg meg nem halnak…. minta ez a 11 év csak egy rossz álom lett volna. Elvarázsolt Pamela Ewing:)) és a slusszpoén már tényleg az, hogy tulajdonképpen Selvi is ugyanezt tervezgeti Daghannal, mint ahogy te is írtad.….:)
Egyébként biztos sokan tapsoltak, ahogy D. telefonon ámítgatta Bejglit, de nekem pl. ez sem volt igazán szimpatikus. Daghan dühe érthetõ, de kérdéses, hogy egy ilyen jellegû szívatással elõrébb lesz e majd a lelke. Bármennyire is nem értek egyet Bejgli tetteivel ez nekem rombolta a Daghan karaktert egy kicsit. Pitiánernek és lelketlennek tartom ezt a húzását.

Mehmet tartozása Daghan felé, gondolom böris sztori lehet, esetleg Daghan megmentette bent a pasi életét, vagy vmi hasonló.

FI-CI-PI: http://cdn1.n11.com.tr/a1/1024/15/06/26/83/46/19/25/08/42/25/71/82/32601158855184200416.jpg

Nagyon bejövõs az elõzetes alapján is, ezért is linkeltem,
a webes sorik meg egyre elterjedtebbek, tehát bármi lehetséges.
Az érdekelne, hogy hány részt terveznek a könyvekbõl vajon.
Érdekesség, hogy Ozan Güven és Mehmet Günsür egyidõsek (41), mármint nem ez az érdekes, hanem, az hogy elõbbire simán rádobtam volna + 10-et, utóbbiból meg elvettem volna ugyanennyit:))
Michonne 2017 márc. 23. - 15:48:05
(460/1898)
Köszi, jól beleégett a retinámba:)))
maryriddle 2017 márc. 23. - 12:01:12
(459/1898)
A Fi egyre érdekesebbnek tûnik nekem, azt írják hogy mûfaja, romantikus, pszichothiller és....erotikus! Kíváncsi vagyok mit takar egy Ay yapimos produkciónál. És nem is tv csatorna fogja vetíteni (vajon a mûfaja miatt?) hanem ez egy websorozat és 60 perces egy rész.
maryriddle 2017 márc. 22. - 20:23:06
(458/1898)
Na, én is letudtam az ÖK9-et.
Eddig ez volt a legpocsékabb bölüm nekem. Sokat én se tudok hozzáfûzni.
Ezen a "basmak" jeleneten még mindig röhögnöm kellett.... Miért kapcsolta le Daghan a villanyt ha aztán egy kézcsókkal elintézte a tennivalót???
Barbit nem nagyon hatotta meg hogy egy fegyveres banda a vérét kívánja, továbbra is jobban izgatja a viszketés.....dezsavû... de oké nem ismételgetem magam. :-)
Daghanon se tudok kiigazodni, ha délután összeesküvéseket szõ, bosszút forral valaki ellen este nem értem mi az az erotikus(?) paprikavagdosás...
Özgür ráncigálása nekem se tetszett, ezzel a gyereklablásos ötlettel Beril meg visszasüllyedt nálam oda ahonnan indult. Nem az anyát látom benne hanem mintha Daghanhoz akarna közelebb kerülni a gyerekkel. Egyébként van egy olyan érzésem hogy lehet hogy Mankosnak volt igaza és Fahri fia a gyerek.
Tekin papát bírtam ahogy lenézi szegény Levit :-)
Mehmet miért mondta hogy tartozik Daghannak? Ezt nem értettem.
Utolsó jelenet: Szerintem is Michonne. Szerintem magától nem vallotta be, hiszen õ azt tervezgette hogy ottthagynak csapot papot lelépnek és egy hazugságban leéli az életét Daghannal. Bleee...

Köszi az Atas zenét, én is nagyon bírom.

Fi: Én se gondoltam volna, de a fragik után be kell vallanom, lehet hogy bele fogok nézni. Szeretem a nem hagyományos lávsztorikat és az idõsebb fickóból kinézek egy jó kis õrült szerelmes karaktert. Ráadásul úgy látom végre nem egy álszent hártyaõrzõ soriról van szó.
Michonne 2017 márc. 21. - 15:12:05
(457/1898)
Sziasztok,

Fatma, Bulut kommentek
Az univerzum fenntartja az egyensúlyt még ezeken a „helyeken is”, jól kezelni pedig láthatóan emberpróbáló feladat...

ÖK-t csak kutyafuttában néztem, ezért sok értelmeset nem tudok hozzáfûzni, a véleményem röviden és tömören: https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--_WoiO3gS--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/1947k9hy1oipogif.gif (bocsi Réci, hogy lenyúltalak, hehe)

Vót basmak, nincs basmak….pedig Selvi nagyon rákészült abban a pöpp szoknyácskában, hiába no praktikus az ügyvéd agy. És igen Mary ez a bipoláris tini dráma fekszi meg az én gyomromat is….(ez a hiszti készített ki a KPA-ban is egyébként). Barbi tonna sminkje valóban borzalom, fõleg a szája, igazán szólhatnának a sminkesének, hogy olyan mintha kicsapódna az ív fölé a botox…. rettentõ ronda, nem igaz, hogy nem látják.
Tekin baseball ütõs afférjától pedig enyhe Walking Dead-es hangulatba kerültem....grrrr https://media.giphy.com/media/FhPbyzFSuKmly/source.gif
A faszi hangja meg annyira vicces, hogy nem tudom komolyan venni. Az istenért nem akar össze jönni egy tisztességes gonosz ebben a sorozatban..haha
És már Levendula sem volt az igazi ebben a részben, pedig azt hittem rá legalább számíthatok, de árnyéka önmagának….:)
Az Özgür huzavonát is elég gázul oldják meg, ráncigálják szerencsétlen gyereket, Fahri meg agyvérzést kap....
Jó jelenet kevés volt sajnos, a Sahika Ender mama oltogatáson szokás szerint jól derültem, és amit még említeni lehet az a Tekin – Mehmet tali, illetve természetesen Sabiha is hozta, amit kellett, jól érvelt és még térdre is esett a fia elõtt…nagy játékos a mama.

Selvi: a nagy bevallás apropója miatt sikerült még lejjebb tolni õt szvsz, hiszen így már soha nem tudjuk meg, hogy lett volna e a karakter olyan gerinces és bátor valaha, hogy mindenféle külsõ nyomás nélkül áll Daghan elé és vállalja fel a múltját……
mert ugye mennyivel szebb lett volna...de így? nulla katarzis…:)

Mary, Enyedi Ildikó filmje nekem is felkeltette az érdeklõdésemet, csak ritkán jutok el moziba sajnos, de amint hozzájutok illegál, megnézem.

Uncsitesós szerelem…..: nem bejövõs, ha veszélyes, ha nem.

No és akkor búcsúzóul hozok egy kis Atast…zseni a pasi!
https://www.youtube.com/watch?v=PLrjg9qeTOE

tütük és térdzoknik;)
https://www.youtube.com/watch?v=adbwMJp2gnM

pápá

Ui.: remélem Levi papa megtartja következõ Sultánának Selvit …..haha
maryriddle 2017 márc. 18. - 21:14:07
(456/1898)
Mehmet Saim Bey :-))

Na de Mankos... és miért kellett neki ruhát adni? Csak nem meztelen ült a villamoson vagy metrón?;-)
maryriddle 2017 márc. 17. - 12:15:23
(455/1898)
Réci köszi a live linket, kipróbáltam. Jó sok csatornájuk van. Amúgy a török tv-sek filmesek tök rendesek, élõben is lehet nézni legálisan, az internetre is rögtön felnyomják. Ez nem rontja amúgy a live nézettséget?

A szoknyát én is akartam kérdezni hogy ez ilyen volt alapból vagy végül ilyen vadra sikeredett az éjszaka a rozoga ágyon?
De kivételesen én se bírtam elaludni tegnap amíg nem tudtam meg mi lett a szûzhártyával. Nos azt hiszem kijelenthetjük hogy ez volt mindenidõk egyik legszánalmasabb nézettségvadász jelenete. Daghanunk meg egy kicsit bipoláris nem? Egyik percben majd elolvad a szerelemtõl a másikban õrjöng:-)

Fahriye a võlegénye dubajozásából biztos telne színi tanodára is de látszik õ nagyon meg van elégedve magával. Az elején voltak jó pillanatai, de a romantikus jelenetekben kifejezetten irritál, modoros és is azt érzem hogy nagyon nincsenek egy hullámhosszon Enginnel.
Egyébként egy olyan színésznõ aki semmilyen jelenetben nem hajlandó smink nélkül mutatkozni a kamera elõtt az a szememben nem igazi színésznõ. Hiteltelenné teszi az egészet ezzel.

Na Mankos akkor neked is meg volt a nagy katarzis, erkölcsi kielégülés :-)). Remélem tetszett a fasor meg a rolls royce (vagy milyen kocsi volt) :-)
Timea Hakmen 2017 márc. 16. - 16:26:22
(454/1898)
Nem számít vérfertõzésnek. Én azt olvastam, ha van hibás gén a családban, nagyobb a valószínûsége, hogy mindketten örökölték és tovább örökíthetik, mint egy sima párnál, de az nagyon ritka, hogy testi vagy szellemi fogyatékos utódok születnének emiatt.
Timea Hakmen 2017 márc. 16. - 14:24:41
(453/1898)
Az iszlám országokban elfogadott dolog az unokatestvér-szerelem. Ha hihetünk a statisztikáknak, Törökországban a házasságoknak kb. 20-30%-a unokatestvérek között köttetik. Nekünk perverz, de õk eleve úgy szocializálódtak, hogy ez normális, tehát nem bûnös vonzalomként élik meg.
Bár Narin délkelet-anatóliai lány létére már feszegette, hogy ez talán beteges. Ellenben a jóval nyugatabbra, egy Ankara melletti városkában és 21. században játszódó Dogruluk ekseniben is tök természetes volt, hogy az unokatestvérek keresztül-kasul házasodgatnak egymással.
Timea Hakmen 2017 márc. 16. - 11:25:15
(452/1898)
Nekem a kedvencem az volt, amikor az egyik Dirilis harcoshoz hasonlította valaki Mustafát, hogy hát õ is aprítja az embereket mégis imádjuk. Ott ahol nem tudnak különbséget tenni egy csúnya bácsikat aprító középkori harcos és egy ártatlan lányt terrorizáló elmebeteg között, ott úgy gondolom felesleges SVE-t alapítani.

Ezek az erõszakot is gyönyörû szerelmeskedésnek fogják látni, ebben már biztos vagyok. Narin amúgy se sikoltozott, biztos õ is akarta...
maryriddle 2017 márc. 16. - 10:46:49
(451/1898)
"Még meg is könnyeztem Mustafát a végén. Én is neki drukkolok, nagyon tud szeretni. Jelenleg a doktort nem kedvelem." Á csak ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztják el az oldalt. Szerintem totál szerelmesek Musztafába:-) Van akinél az elmebetegsége menti fel, van aki szerint nem is elmebeteg. Van aki szerint Narin a hibás mert nem szereti. Van aki szerint Narin is szerelmes belé mert sóvárgott az ablakban :-)))))) Szóval a szadomazot szereti a lány :-) Az aknaszedõ doktor bá meg önzõ mert magának akarja Narint és persze csúnyagonosz lett mert behúzott Musztónak.
Hát én tényleg azt hittem hogy a KG-nál már mindent megtapasztaltam de mindig tanul újat az ember. A Kuzey jól bánik a nõkkel mondaton se tudtam magam túltenni 2 év után de ez a Musztafa kedves Narinhoz az minden eddigi elképzelésemet felülmúlta. És az a legijesztõbb hogy nem a macsó klub tagjai vagy férfijogi aktivisták írják ezeket hanem profilkép alapján kedves aranyos nénikék...
Aki nem akarja nyugalmát megzavarni tényleg óva intek az oldal olvasásától. Én már beleestem a hibába és most már várom a fejleményeket, meddig mennek el. Egy idõ után szerintem itt is átesek a holtponton és tudok majd nevetni is, most még csodálkozom szörnyûlködöm az emberi butaság határtalanságán.
Amúgy a KG óta nem volt ilyen jó kis háború fb-n :-) Tímea nem akarod megalapítani a SVE-t?, lehet hogy szükség lenne rá:-) Csak szegény fordítónak adjon türelmet Allah, mert látom nála is elszakadt már a cérna...valószínûleg nem is sejtette mibe vágott bele...
maryriddle 2017 márc. 15. - 18:12:37
(450/1898)
Á a szomszédoknál én már átestem a holtponton a Kerim mint farkas hozzászóláson már csak röhögni tudtam kínomban :-) Pedig a KG idején azt hittem már mindent megtapasztaltam színészi munka félremagyarázása terén.... De a BBO oldalán a mai "Musztafa kedves Narinhoz" hozzászólást úgy se lehet már überelni.

Ó nem is tudtam hogy közben elkezdted a KG-t. Csak azt ne mond hogy végül még tetszett is? :-)))
maryriddle 2017 márc. 15. - 13:16:18
(449/1898)
Másnap reggel. Ezekszerint a születésszabályozó projekt nem viselte meg õket nagyon. Ruhák ugyanazok, smink az éjszaka után is totál rendben van. Török tisztálkodási szokások ugyebár Mankos :-)

Mostanában nem néztem milyen új sorozatok vannak, de most láttam meglepõdve hogy a csütörtök sztárja ami még a VS-t és Cesurt is letaszította a trónról az egyre õszülõbb hajú Kis Günesis fiú és Seref hadnagy/Erdogan asszonyának új dizije. A helyszín csodás Kappadokya, a fõszereplõ szemöldöke kevésbé... Vajon direkt lett ilyen, vagy hajnyírás közben beleszaladt a gépezet?
https://youtu.be/g1qoJnE_Kwg?list=PL-2mShPfUwI6P9CZ3icDx4AA5tC1qvGZD
https://www.youtube.com/watch?v=hHih79KHE00
maryriddle 2017 márc. 15. - 00:38:56
(448/1898)
A Bulut vélemények után ezen a cikken már annyira fel se tudtam háborodni...
http://24.hu/kulfold/2017/03/14/egy-megeroszakolt-tizenhet-eves-lanyon-gunyolodnak-oroszorszagban/
maryriddle 2017 márc. 14. - 23:33:37
(447/1898)
A Bulutos véleményeket átböngésztem... Uffff yaaaaa... Ez most komoly? Teljesen ledöbbentem... Az emberek itt tényleg egy gyönyörû szerelmi beteljesülést várnak Muszafával????? A másik kedvencem hogy Musztafa csak szeretetre vágyik de mindenki elítéli õt. Mert mit kellene megtapsolni? Nem csodálom hogy a fordító is kiakadt.. Õk egyébként alapból így gondolkozhatnak vagy csak keverik Musztafát Kerimmel? Mert ez mindenhogy nagyon ijesztõ és elkeserítõ... :-((
Hát tényleg naivak voltunk, még sem annyira érzékeny lelkû a közönség, persze csak ha nõverésrõl van szó, de viszont jajj annak a fõhõsnõnek aki a férfi ellen vét...
Érdekes hogy Asiyét eddig senki sem akarta védelmébe venni hogy Musztafa miért nem szereti szegény feleségét? Õ is csak szeretetre vágyik nem???

Réci, ez tényleg nagy fának tûnik. :-) Hasonló okokból mint Tímea én se mindig követem figyelemmel a szomszédokat, kb. 2 hetente benézek és amikor még mindig ugyanott tart a téma, tényleg fárasztó... A te hozzászólásaidat persze szívesen olvasom a szomszédban is. Hozzászólni nem fogok, mert tavaly elõtt nyáron történteket bár nem bántam meg de nem vagyok mindenre büszke, tartok tõle hogy megint nem tudnám teljesen megõrizni a hidegvérem, megsérteni pedig nem akarok senkit. Csak itt röviden annyit hogy azt hiszem a mi barlangunkra sem jellemzõ hogy szûkölködne szüfrazsett hajlamokból, nekem is érzékeny témám ez, de pont a Fatmagül sorozatról és karakterrõl tudtam eddig a legkevésbé azt mondani hogy a készítõk részérõl bármiféle sértõ dolgot éreztem volna a nõi nemre nézve...
maryriddle 2017 márc. 14. - 22:27:41
(446/1898)
Sziasztok.

ÖK 8.
Teljesen egyetértek a véleményeddel Michonne.
A szerelmi szál eddig csak simán béna volt, de most már nevetségesen giccsessé is vált. Ezek a falnál sírós, ablak alatt picsogós jelenetek kb. Mexikóba vagy a Kara Sevdába illenének, vagy legalább valami hatalmas lángoló lovestoryba, nem egy csók, hajsimi és együttalvás után.... még törököknél sem. Most tudja meg hogy életben van a gyereke, de többet siránkozik Barbi miatt...életszerû. Ha már sajnos bukta a sorozat, legalább a méltóságukat õriznék meg a készítõk, de ez a következetlen kapkodás és küzdés a jobb nézettségért a fõszereplõk agyának kimûtése már kezd szánalmas méreteket ölteni. Lehet én vagyok csak ilyen érthetetlen de továbbra sem értem hogy Daghannak mi volt a célja az összemeledéssel. Ha szerelem, akkor a gyanakodása ellenére hogy volt képes Selvivel lenni? Ha hátsó szándék, mint ahogy mondja akkor sem értem hogy mi volt a terv ezzel?
Egyébként jó volt a tombolása amikor kétszer is kiosztotta Barbit, csak aztán nem értettem hogy végül mitõl kívánta meg annyira hogy seni cok seviyorum és végül a rozoga ágyon kötöttek ki (bár egyelõre még nem vízszintesben)? A hazugságra indult be? Mert arra továbbra sem kapott választ, hogy mi Barbi kapcsolata Enderrel aki egyébként az õ exének a férje az apósának gyilkosa, és furamód Yilmazzal is kapcsolatban áll, akinek szintén volt egy szívmûtött testvére...
Barbiban meg az a legidegesítõbb hogy lassan õ is elhiszi hogy neki van igaza és jogos hogy még neki álljon feljebb. Amikor a kunyhóba ment pattogni Daghannak az jutott eszembe hogy kb. Fahriye rendezhet ilyen jeleneteket otthon amikor Burak hazajön Dubajból...
Az Özgürös, Beriles jelenetek viszont nekem is nagyon tetszettek, fõleg a börtönös és Daghan dumája nagyon hatásos volt. Nem lehetne azt is csinálni Barbival amit Mankos fantáziált egyszer és inkább erre a szálra koncetrálni?:-))
Levendula pedig továbbra is borzalmasan zseniális vagy zseniálisan borzalmas, nem tudom de mára egyértelmûen a legüdébb színfoltjává vált ennek a sorozatnak számomra. Özgürök az ugrálóvárban áááá:-)))) kegyetlen amit ez a karakter és színész lemûvel.
Michonne a kép viszont nagyon cuki :-)
Sahika meg jól láttam hogy féltékeny volt az avukat asszonyra?;-))

Egyebek:
Michonne egyébként köszi a múltkori kiegészítõ infókat a Son of anarchyhez. Részemrõl se kritika volt a nacionalistás kérdés, nem zárkózom el a különbözõ nézõpontoktól amíg nem propagandáról van szó, de gondoltam hogy itt sem.

Lionra asszem én is sort kerítek valamikor. Hétvégén egy hirtelen ötlettõl vezérelve elmentünk moziba mert idén még nem is voltam, és gondolkoztam a Lionon de persze pont nem vetítették abban az idõpontban. Így egy magyar filmre esett a választás, a Testrõl és Lélekrõl-re. Hát egy romantikus filmhez képest csak úgy fröcsögött a (z emberi és állati) vér,de amúgy valami imádnivaló aranyos és vicces volt. A Berlini fimfesztiválon egyébként gyõzött, és Oscar-gyanúsnak is gondolják. Aki hozzám hasonlóan szereti a kicsit problémás emberekrõl szóló lovestorykat annak ajánlom megnézésre.:-)
Timea Hakmen 2017 márc. 14. - 20:55:35
(445/1898)
Jó estét!

Sikerült nekem is végére érnem a Fatmagülnek. Bevallom, csak a ti véleményeiteket olvastam vissza, a szomszédokat minden irányból kerültem, mert a Fatmagült bántó kommentektõl teljesen meg akartam kímélni magam, még ha 100-bõl "csak" 1 vélemény is olyan; a sorozat témájával való kötözködés (és számomra félremagyarázás) még a jobbik eset, de az meg egy pár hónap után egyszerûen fárasztóvá válik.
Tudom, nem én vagyok a mérvadó, de nekem Hilal nem legnagyobb rajongójaként, feminista szempontból kritizálható mûvekre mint a gumicsontra ugró "femináci libsiként" sem igazán sikerült belekötnöm sem a szerelmi történet menetébe sem Fatmagül karakterébe (a kezdeti Mustafa imádatát leszámítva).
Az alapszituáció - kényszerházasság - szörnyû, viszont ha nem egy ilyen környezetbõl indulna ki a sorozat, akkor nem is létezhetne az egész.
A nemi erõszakot pont hogy nem éreztem elbagatellizáltnak, sõt, ez a sorozat percenként kiáltja a füledbe, hogy az erõszak ROSSZ! Ennél szájbarágósabban aligha tehetné. Ha egyesek szemét elhomályosította Kerim bocitekintete, az õket illetõ kritika jogos, (tudom hogy van ilyen is, személyesen is ismerek olyat, aki a TV2-n követi a sorozatot és "már nagyon unja Fatmagül hisztijét és igazságtalan viselkedését a jószándékú Kerimmel szemben" ), azonban a nézõk butaságáról meg nem a sorozat tehet...

Mert, lásd, ez is megtörtént: elõkerültek azok a vélemények, miszerint Mustafa pozitív szereplõ, Serdar doktor önzõ, és vesszen Narin amiért nem szereti szegény szerelmes unokatestvérét! Mi meg még naivan attól tartottunk, hogy túl sok lesz ez az érzékeny nézõi szíveknek. Hahaha. :D
Akkor most a Bulut is propagálja az unokatestvér láncraverést, lelövést, erõszakolást stb.-t, vagy mi???
Michonne 2017 márc. 12. - 11:43:20
(444/1898)
Szia,

Én az Ncore-rol töltöttem le, de megnéztem fent van a torrent.evalon is (ez nem meghívós). Feliratot a feliratok.infon és az opensub-on találsz bõven.
Ha ez nem mûködik, akkor írj és szívesen feltöltöm neked.
Michonne 2017 márc. 11. - 23:13:46
(443/1898)
szió,

Remélem ezek közül valamelyik mûködik:
http://filmvilag.org/online-film/MjE1ODI=

én torrentrõl letöltve néztem, szóval nem teszteltem a fentieket.
Michonne 2017 márc. 11. - 22:39:20
(442/1898)
és végül szép fehér ruhás álmokat mindenkinek;)
Michonne 2017 márc. 11. - 22:38:41
(441/1898)
kihagyhatatlan...
Michonne 2017 márc. 11. - 22:34:55
(440/1898)
Sziasztok,

Mary,
Megnéztem a vidiket, és ahogy látom minden álomban kötelezõ legalább egy valakinek fehérben lennie:)) és totál hasonlóak Daghan álmához, már ami a giccset illeti, szóval én gyanakszom, hogy vki átdolgozik ebbõl a gárdából…haha

Burak és Burakné….. hmm milyen kis pimasz a kamerás és „véletlenül” 0:44-nél nem a szavaiddal élve csilliárdos gyûrûre fókuszál hanem egy kicsit balra….haha
Dubaj: vissza a kaptafához….. és valószínû Ken csak a török érdekeket védte kint, ne hogy mááán holmi magyar modellek teret nyerjenek….haha

Réci,
Huuu Matyink nagyon komoly ebben a dressben… az a szétnyíló kardgáááááán:))))
És ha már képek, gifek:
Levi gif: késes témában a múltkorinál nincs jobb, ezért egy másikat hozok a 8-ból: https://i.imgflip.com/1l6ja3.gif

és van még egy a múltkori részbõl, bár itt inkább a duma üt, mint a fejszerkezet…haha:
https://j.gifs.com/y8xwWV.gif

és egy Sahikás:)) https://j.gifs.com/pglZDr.gif

Ök: Igen nincs átvezetés, pontosabban olyan minõségbeli problematika van jelenet és jelent között, hogy az ember nem tér magához.
Daghan lassú felfogása:
Barbi akármennyit hazudozik egyre szorul a hurok…. mert ha Selvink valóban átesett transzplanton (bár vannak kételyeim) akkor ez most már Daghan elõtt is világos kell, hogy legyen, már ha nem ruhában hálták el a nászt persze…hehe, azaz egy újabb puzzle darab van a kezében. És a halálozási idõpontokból, valamint az Ender kapcsolódásból már elméletileg nem lenne olyan nehéz eljutni az igazságig.
Az érdekes egyébként, hogy ha jól emlékszem az árvaházi papírokon nem volt feltüntetve a szív dolog, sõt Zakire teyze sem említette soha.

A suttogás témához: valószínû ez az új sírás 2017-ben a törököknél
Barbi falnak esõs hisztije különösen ripacs volt szerintem is lányok, mondjuk én alapvetõen is kivagyok az összes török színésznõ sírásától, sipákolásától.
Nem tudom, akkor mit mûvel majd, ha valóban kiderül az igazság…
már elõre félek.

Tímea: szóval basmak…. vinnyogok, tudom ovis reakció... de mégis….:)))))
És a Fahriyes komment….no ezen is vinnyogok, ennyi elmebeteget….:))))

Más:
Láttam a Liont és totál kikészültem...... Nem is emlékszem rá film mikor szívott ki (tisztított) belõlem agyilag és lelkileg ennyit. Végig bömböltem.
Biztos vannak hibái, meg hatáskeltés, meg fejlett-fejlõdõ világ sztereotípiák, meg blabla, de ez a film nem is ebben erõs, ez a film arról szól hogyan mûködik az ember, a lélek.
Huh… szavak nincsenek…. engem nagyon megérintett.
Az egyik kritikában azt írták, hogy az indiai rész a kevésbé jó, a másikban meg azt, hogy az ausztráliai…. hát nekem mindkettõ perfekt. El fogom olvasni a könyvet is….el kell olvasnom.
https://www.youtube.com/watch?v=hs2GVojw5B0
maryriddle 2017 márc. 11. - 21:05:02
(439/1898)
Köszi az infót Timea, mert én már azt se tudtam kivagyok, csak ráböktem egy sötétoldalas névre. :-) Amúgy akkora fan nem vagyok de mint ifjúsági regényt elismerem, mert végre egy regény ami tényleg olyan értékeket közvetít ami nem válik kárára a kölyköknek. Bájitallal már nem élek tudod mi volt belõle legutóbb :-) De keverhetek neked, persze attól függ kinek akarod adni. Csak nem Burak Õzinek? :-)

Ráadásul Fahriye már nem csak hogy csókolgat más férfit, de még baszmakolni (köszi, hatalmas volt:-))) is szándékozik vele...
Burak Dubajban...:-))) Timea esküszöm ugyanez jutott eszembe amikor megláttam merre járt a kis Dörmögõ Koncsítánk, eddig azt hittem csak magyar modelleknél divat a dubajozás jelenség, de lehet a török férfiszínészek is elkezdõdött. Dehát valamibõl meg kell venni a nemtom hány csilliárdos jeggyûrût Buraknénak...
Egyébként elmozdult egy tincse! https://www.youtube.com/watch?v=wMMu-5LZbzM

Ja és igen Réci a lihegés, nyöszörgés nekem is feltûnt Barbinál. De amúgy Bejgli is furán veszi a levegõt. Biztos Engin tehet róla :-) Egyébként azt vettem észre, hogy néha már rá is átragadt a suttogás... suttogó törökök láttatok már ilyet?

Ez a Mátyás fiú ezen a képes is nagyon hasonlít Burak Denizemre!

Még egy kis bulvár. Emlékszel Réci erre a Bugra filmre amit linkeltem még talán tavaly? https://www.youtube.com/watch?v=FgC8dflJQ24
Te tudtad hogy ez az õrült abla benne (Gupse Özay) Baris Arduc asszonykája? :-))) Az insta valamiért kidobott nekem róluk egy cikket, persze mondanom se kell hogy ment a Basak szintû mocskolódás alatta...
Timea Hakmen 2017 márc. 11. - 13:51:33
(438/1898)
Merhaba!

Mary boszitárs, mindig is ismerõs voltál nekem, de csak most esett le, hogy te vagy Voldemort anyja! (Nagy HP-fan voltam,csak õ nekem Merope néven él az emlékezetemben) Férjfogási technikáid a török sorozatszereplõkével vetekszenek. Van még abból a bájitalból, amivel szegény Tomot megitattad? mert akkor rohanok Isztambulba. ;)

Candleford: Igen, így már kezd rémleni, Réci. De majd nyáron azért visszanézem a sorozatot, úgyis már rég tervben van.
Ja, igen a gyerekáldás is nagy volt, de úgy emlékszem, végül meghallgattattak azok az imák :)) A Kék lagúnás gyerekek bezzeg tudták hogy kell (én ezen mindig csodálkoztam gyerekkoromban :D) Úgy tûnik, ez a fránya civilizáció nincs valami jó hatással a természetes ösztönökre...

DA: Hát persze, hogy minden sötét oldalasnak Thomas, pardon, Mr. Barrow, a kedvence. Balek cselszövõként õ volt szívemnek angol Puding uramja, csak kicsit túlmikrózott verzióban. :') Ha meleg inasfiú lennék a 20. századi Angliában, csakis Downton Abbey-be mennék álláshirdetésre. :)

Én is találtam egy aranyos Ölene Kadar-os kommentet: szégyen gyalázat ez a sorozat, a fikció kedvéért veszélybe sodorják a színészek párkapcsolatait! Válaszkomment: az egészrõl csak Fahriye tehet, nem illik, hogy az esküvõje elõtt más férfival csókolózik. Cok ayip, cok ayip! (Na, bezzeg Burak járhat dubaiozni...)

És ha már nyelvek, egy kis nyelvészetet is hoztam.
Tudtátok, hogy legõsibb szavunk török eredetû? A török 'basmak' (ejtsd: baszmak) igébõl ered, szótõ: 'bas' (ejtsd: basz), jelentése: nyomni, nyom. (Ha ezt most kicsillagozza a port, nagyon röhögni fogok).
maryriddle 2017 márc. 10. - 20:16:50
(437/1898)
Réci, születésszabályozás Törökországban :-) hatalmas volt :-)))

Michonne annak ellenére hogy én még nem láttam érzem hogy megint nagyon egyet fogok veled érteni.

Az álomjelenetbe azért sikerült belefutnom... ennyi dezsavûût már... utoljára Cemre álmodott ilyeneket:
https://www.youtube.com/watch?v=rvQqHiYyJtE
https://www.youtube.com/watch?v=n-roDTZAitg
:-((((( Biztosan nem volt a végén kiírva hogy yönetmen: Hilal Saral?
Már csak a vakbélmûtét szál hiányzik...
Michonne 2017 márc. 10. - 19:42:22
(436/1898)
Pillanatkép a 9/1-es ÖK-ás fragiból, ugyanis már ki is jött....

...Daghan feje a fergeteges éjszaka utáni reggelen......hmmm (már ha hihetünk az elõzetesnek persze: D)
Michonne 2017 márc. 10. - 19:37:54
(435/1898)
Haha...azért ha megtalálnád boxeres Matyit mindenképp linkeld be;)
Michonne 2017 márc. 10. - 19:35:35
(434/1898)
Szép estét,

ÖK8

Csak néhány benyomás részemrõl, mert idõhiány miatt újfent elég pörgetve néztem, illetve ehhez a részhez kifejezetten szükségem lesz feliratra úgy érzem. Nem írom ki, hogy spoiler, mert nem lesz benne…
No tehát megint a legvégén kezdtünk, aminek az idõhúzáson kívül semmi jelentõsége nem volt szvsz, de ezt leszámítva a 8. rész tempója kifejezetten kellemes sikeredett. Persze szokás szerint túl kellett ugrani néhány képtelenségen, gondolok itt a géppisztolyos rambo ámokfutásra Isztambul utcáin, vagy épp Mehmeték fegyver arzenáljára egy csapat gyerek körül (ugráló váras jelenet). Viszont volt, ami mellett egyszerûen nem tudok elmenni szó nélkül…..és már- már olyan érzésem van, mintha bizonyos szálakat nem egyazon író írna…. más magyarázatot ugyanis nem tudok a jelenségre.
És hogy mire is gondolok:
a Bejgli-Daghan történetvezetés szappanhoz képest jól kidolgozott, mély iránya, nem beszélve a két színész az elejétõl kezdve baromi erõs és hatásos játékával, szemben a Selvi-Daghan szál mérhetetlenül agyoncsépelt, klisés, helyenként ócska és sajnos színészileg is egyre romló megoldásaival szinte sikolt a nézõ agyában, legalábbis az enyémben mindenképp, és ez sajnos nagyon sokat levon részrõl részre az élvezeti értékébõl a sorozatnak.
Két jelenetért konkrétan én kérek elnézését… az egyik Daghan álma, a másik pedig, amikor picsogva Selvi ablaka elõtt kukkol…..
Tragikomikus mindkettõ, és nem is tudom, hogy gondolták ezt egyáltalán szappan ide szappan oda…
és félreértés ne essék nem azért tartom bûn rossznak, mert a Selvi karakter kiesett nálam a pikszisbõl, hanem azért mert ez a megjelenítés már az aljábbnál is aljább gagyi faktor és fel nem foghatom hogy férhet meg egy Bejgli-Daghan börtönös vagy épp ugráló váras Özgürös jelenet mellett, a sorozat elsõ részeirõl nem is beszélve.
Csak egy ártatlan kérdés részemrõl: a készítõk nem nézik meg egyben a részt? Az író, vagy rendezõ nem érzi a szakadékokat? És a színészek? (fõleg Engin….?)

A többivel nagy gondom nem volt. Az új szereplõ majd elválik…. de annyi mindenképp kiderült, hogy Levendula kitõl örökölte a fej és arcmozgását….haha

Egyelõre ennyi…..
Michonne 2017 márc. 09. - 11:33:43
(433/1898)
és még egy kis csemege ebéd elõtt....

Epic:D vámpír üzemmód: https://media.giphy.com/media/vTpEmkp03MMq4/giphy.gif

Mehmet irgum burgum:))) https://media.giphy.com/media/11NrWkv7IYt3P2/giphy.gif

pápá
Michonne 2017 márc. 09. - 11:32:09
(432/1898)
In flagranti...
Michonne 2017 márc. 09. - 11:30:20
(431/1898)
Szép napot mindenkinek!:)

Elõször is leszögezném, hogy alig tudok koncentrálni a mondandómra, mert még mindig a canesten kombi értekezéseteken röhögök…:))

SOA
Õszinte leszek lányok, soha nem gondoltam volna, hogy bármikor is szóba jöhet ez a sorozat itt és alapvetõen nem is ajánlás akart lenni részemrõl, csak szokás szerint nem tudtam rövidre fogni…hehe
Gondolom nem okozok meglepetést azzal, hogy engem sem a helyi menõ csávó attitûd vonzott be, se nem az amcsi feeling, hanem inkább a hiteles karakterek közegtõl függetlenül. Suttertõl már láttam korábbit, szimpatikus, hogy nem nagyolja el a figuráit, és nem csak a jó castingra bízza magát, hanem tisztességesen meg is írja õket, ami manapság egyre ritkább jelenség. A motoros életérzés (nem a bûnözõi macsós, hanem a szabad, tekergõs) hozzám mindig is közel állt, szóval én jóval könnyebben indítottam emiatt, és amikor kiderült, hogy eltévesztettem a házszámot már késõ volt, mert akkor már nagyon kíváncsi voltam, hogy a fõszereplõ végül melyik utat választja... élni akar vagy megsemmisíti magát és a környezetét.

„A magyar wikin kutakodtam kicsit. Ami még érdekes számomra az anyagyilkosságon kívül a Hamlet párhuzam, a white nacionalisták, az IRA-szál. Hmm. Egyébként maga a sori nyíltan nacionalista töltetû, vagy inkább kritikával kezeli a kérdést /vagy csak én képzelem bele hogy egyáltalán van ilyen a soriban, mert a motoros bandákról mindig ez jut eszembe?:-)”

Mary, jogos a kérdésed, sok mindenkinek ugrana be ugyanez, és már csak ezért is érdekes volt belelátni egy ilyen zárt csoport életébe (a történet fikció ugyan, de a chapterek felépítése és megjelenítése nem).
Én úgy érzem Sutter a SAMCRO esetében ezt a momentumot kevésbé lovagolta meg, pontosabban nem ezt domborította ki. Érintette ugyan az egyik évadban egy klubon belüli dilemmába ágyazva, de az késõbb nagyon megnyugtató módon lett lereagálva. Egyébként a sorozatbeli klub harcai a rivális – fogalmazzunk úgy- nem fehér klubokkal (feltûnnek ugyanis full feka és latin chapterek is az évadok alatt), illetve egyéb bandákkal szinte kivétel nélkül a terület, fegyver, drog no és a pénz miatt alakult ki, nem faji nézeteltérésbõl. Azért persze amcsi sori révén neonáci bûnözõi csoportból sem lesz hiány, de õk nem motorosok. Az IRA mellett, mexikói kartell, CIA és mindenféle finomságok jelennek még meg. Az ír chapter szál egyébként a kedvencem volt.

Shakespeare
Igen, érzékelhetõ a Hamlet vonal, de ha ez annyira nem lett volna Sutter által tolva a médiában, sztem csak bizonyos nézõi réteg tudta volna beazonosítani:) de valóban ad egy fajta bájt és mély értelmûséget a sorozatnak, ha elkezdjük hasonlítgatni a figurákat.
Bár ahogy a kritika is írja a zárásban majd: „”mindenki megkapja benne, ami neki jár: Isten, Jax, a motorozás és Shakespeare. Nagyjából ebben a sorrendben.” :)

Egyébként ha már a SOA kritikát emlegettem, elgondolkodtatott benne a nyitó idézet, amirõl ÖK-ás Barbink ugrott be: (A vétek oly ügyetlen, ha remeg)

„Romlástól félve, magát rontja meg”

hmmm úgy érzem nem csak Sutter motorosaira, hanem Selvire is hatással volt a dán királyfi…haha

Réci,
„Michonne ez a Kemény motorosok cucc nem nemem való :-( Itt vödörrel folyik a vér is, amit meg aztán nem komálok. De a videókban a dráma átjött, nekem kevesebb vérrel is elképzelhetõ... de ez van mai világunkban az esztétikum fontos :-)))”

Igen, sajnos az arányok az utolsó évadokban már olyannyira eltolódtak, hogy a még nagyon kemény alapsztori sem támasztotta alá azt a fajta erõszakhullámot, amit az arcunkba toltak. Tehát ebben még Sutter sem tudott újítani és átlépni a saját árnyékán.

Downton: Timi köszi a képet, Maryhez csatlakozva Thomas nekem is abszolút kedvenc
haha, és tényleg! a török diplomata…. a sok-sok évad után nekem már majdnem feledésbe merült, annyira a legelején volt..…. Jégcsap Mary és az õ kalandjai….:)
Az utolsó évaddal még mindig lógok egyébként.

Austen:
A Meggyõzõ érvek az utolsó regénye, jóval érettebb korábbi mûveinél, ahogy olvasom a fiatalabb korosztálynak nehezebben is emészthetõ. Húsvét környékén, ha Allah is úgy akarja Bath-ban leszek… ha azt halljátok a hírekben, hogy egy õrült nõ veszettül rohangál a Camdenen az én leszek…..hahaha az más kérdés persze, hogy engem nem Wentworth kapitány fog várni a ház elõtt, de nüanszokkal nem foglalkozunk, az élet szép!:))

Misfits
„Ja még érdeklõdnék, hogy Seth-et ugye nem hozzák össze azzal a csajjal? És ebben a soriban lesz a hupikék kis rövidboxeres jelenet? Bocsi pirul pirul....”

Réci a kérdésed Misfitses Sethre vonatkozott?

Ha igen, akkor de, vele jön össze (:D) már ha a fura fejû és akcentusú nõre gondolsz, azaz Misfits Kellyre (óriási karakter egyébként a színészcsaj:)) https://www.youtube.com/watch?v=lItCFahmJTE
Hupikék rövidboxer? hmm ennyire hülyülnék már hogy erre nem emlékszem? (ajajj nyilván igen:D) mentségemre legyen szólva nem most láttam.

ÖK
Hát lányok, körülbelül én is olyan hangulatba kerültem a fragik után, mint Bejgli …..csak még azt nem tudom, hogy ki kerül a koporsómba!:))))

És igen Réci, nevetséges az egész minden tekintetben … az erkölcsi dilemmáinkon túlugorva (annyira fárasztó, hogy bele sem megyek) és csak a külsõségekre reagálva megállapítom, hogy Daghan úgy tartja szívszerelmét a karjaiban, mint egy próbababát (de felõlem gumibaba is lehet), a romantika és kémia (muhahaha) oly átütõ, hogy omlás közelben az a bizonyos kajiba… hmmm már tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Egyébként megint olyan katyvaszra sikerült a fragi, hogy mindent akkor hiszek csak el, ha egyben látom…pontosabban azt is csak az utolsó két percben:)))

A Törökfürdõt anno én is láttam, meg a Mutlulukot is, utóbbit kifejezetten szerettem.
maryriddle 2017 márc. 07. - 21:26:14
(430/1898)
Fragi 3.
https://www.youtube.com/watch?v=7sdtqKKidRg
Úgy tûnik szüziavatás lesz, - bár van egy olyan érzésem hogy megakadályozzák. Ok ez már a végsõ kétségbeesés lehet az írók részérõl.
Szerelmespárunkról én asszem lemondtam.... viszont nézzétek Bejgli!t!! Hoppácska! Levendulának még akkor is vicces a feje ha egy kést szorítanak a torkához :-)
maryriddle 2017 márc. 06. - 23:12:00
(429/1898)
A külföldi a barlangos kolléga hozzászólására meg erõsen bólogatok. Ugyanezt érzem. Esetleg még sötétoldalasan elnézõbb vagyok abban hogy nem adja fel Yilmazt (az utóbbi két gyilokról ugye még nem tud, de lefogadom hogy emiatt majd lemond az abiról és kész is a nagy hipózás) mert abban még lehet valami fennköltséget találni hogy micsoda abi, aki ölni is képes hogy megmentse a testvére életét. De egy ilyen erõs testvéri kötelék fényében meg a Daghannal való kapcsolata lesz különösen necces. Hogy egyeztetné össze a két kapcsolatot az életében? Szóval nekem is az a problémám amit a Mankos által linkelt külföldi kolléga is írt, hogy akkor legalább vagy a testvéréhez vagy a szerelméhez lenne hûséges, vagy a sötét vagy a világos, irányba lenne következetes, de egyikhez sem az.

Ja egyébként a múltkor írtad hogy akkor Daghan részérõl csak színjáték volt a kezdettõl fogva? Hát nem tudom, azért nem vagyok ebben biztos, mert az apja halála után épp Selvi vigasztalgatta és nem hiszem hogy ilyen helyzetben is képes lett volna színlelni. Szóval én inkább arra hajlok hogy Daghan még nem mondta el neki hogy miket tudott meg, és inkább azzal a szöveggel pattintja le hogy csak szórakozott vele. (???)
maryriddle 2017 márc. 06. - 22:54:47
(428/1898)
Ó tehát Hilal hozta be ide is a gombát? Sejtettem én...

Ugye milyen kemény legény? Lassan ironman Mahirt is lekörözi. Na jó bocsi, egy kis nátha volt. Hát nem úgy néz ki hogy ki akar lépni, pedig a hûtõs jelenetnél megfordult a fejemben hogy majd így írják ki, de úgy tûnik mégsem jön Kenan a helyére, jóindulatúak voltak a firkászok megint.

ICERDE SPOILER
Merttel pont az a probléma hogy nem volt teljesen genyó eddig, mert a maffiakapcsolatait leszámítva egy egész jószándékú, aranyos vicces fiú, aki megszerettette magát velem. A 21. részben azonban tényleg egy genyó oldalát mutatta meg és valós rosszindulatú gyilkos hajlamok jöttek elõ nála. Konkrétan az történt hogy õ is bent volt Sarppal a hûtõkamrában, de sikerült kijutnia a szellõzõnyíláson vagy min, az abiját viszont majdnem hagyta bentfagyni, csak az utolsó pillanatban gondolta meg magát. Azért akarta a vérét mert azt hiszi hogy megölte Coskunt (a kis loboncos rosszbácsit akirõl hoztam a múltkor a képet, amúgy gyerekeket ütlegel bottal csak hogy érzékeltessem miféle karakter õ) akinek információja lett volna Mert elveszett családjáról. A fájdalmát értem, de nekem ez nem elegendõ "mentség", mert Sarpnak munkaköri leírásában van hogy gyilkoljon nem személyes rosszindulatból tenné, tehát Mert ezért nem kárhoztathatja, és nem is tudott róla hogy Mertnek szüksége lenne a fickóra.
Másrészt ha nem is Sarpot nézi, Sarp anyja már szinte mostohafiává fogadta õt, Sarp gyerekkori barátja az õ barátnõje, a szeretett mostohahúga meg Sarp barátnõje, tehát azt a három embert is majdnem semmibe vette akiket a legjobban szeret, és elvette volna egy anyától a gyerekét aki ráadásul már elvesztette az egyik fiát... (aki ugye amúgy Mert). Szóval most veszített egy kicsit a szerethetõségébõl nálam.
Nem tudom sikerült-e követni mirõl hablatyolok, persze lehet így hogy nem ismered a sztorit és a szereplõk kapcsolatait nem olyan könnyû felháborodni ezen.
Amúgy hatalmas húzás lett volna hogy úgy írják ki Cagatayt hogy Mert megöli a saját testvérét mert azt hiszi hogy az õ hibájából nem ismerheti meg a családját. De ennyire talán még Ulucék sem szadisták mint én :-)
maryriddle 2017 márc. 06. - 18:45:31
(427/1898)
Még egy kis Icerde.

Nem csak Icerde rajongóktól kérdezném hanem bárkitõl aki ért ilyesmihez. Próbáltam kutatni, de nem jutottam meggyõzõ infóhoz.
Szóval kérdésem az lenne, ha valakit bezárnak egy hûtõkamrába, kb. negyed vagy félórára mínusz 278 fokban (igen, nem írtam el), túlélheti-e? És ha túléli, akkor tüdõgyulladás vagy akármilyen károsodás vagy egyáltalán megfázás nélkül lehetséges-e? Mert én ezt alig tudom elhinni. Én már mínusz 10-ben is úgy érzem hogy mindjárt letörik a fülem. És még csak nem is szibériai hanem török legényekrõl van szó.

Sarpeibe mondtam hogy ha törik ha szakad én bele fogok kötni! És igeen megvan! Kezd hányingerem lenni tõle hogy milyen lekezelõen beszél mindenkivel aki nála "alsórendûbb". Fõleg a Baris gyerekkel, akinek még az életét is kockára teszi a kis akcióival. Eylem szintén egy szolgalélek lett, pedig egy büszke lánynak gondoltam, de úgy tûnik csak Merttel tud az lenni, Sarp "abijával" szemben neki is kuss van. Ezen már a Karadayiban is idegeskedtem, de Mahir legalább valamennyire tisztelte a húgait, Sarp viszont úgy beszél Eylemmel mintha kb. a kiskutyája lenne. És mégis körberajongja minden alattvalója. Dezsavûûûû.
Még Melek lett a legnormálisabb mostanában. Mertet meg bevallom kicsit megutáltam a 21. bölüm után... Kezd Celal babásodni és nem csak haj téren...
maryriddle 2017 márc. 06. - 18:18:19
(426/1898)
Sziasztok!

Michonne köszi az ajánlót a Sons of Anarchyról. Csak látásból ismertem a sorit, és én is valami road movieként (ami nagyon nem az én mûfajom) gondoltam rá, de akkor több annál. A téma érdekes mindenképpen. A mocsok - vér kombó nem a fõkedvenc irányvonalam, de gondom sincs vele, mármint nem érzékeny rá a gyomrom. A motoros, bõrjakós macsó és a nagyon amcsi közeg ellenben nem igazán az én világom. Persze ettõl függetlenül érzem és belátom a vonzerejét ennek a kultúrának. A magyar wikin kutakodtam kicsit. Ami még érdekes számomra az anyagyilkosságon kívül a Hamlet párhuzam, a white nacionalisták, az IRA-szál. Hmm. Egyébként maga a sori nyíltan nacionalista töltetû, vagy inkább kritikával kezeli a kérdést /vagy csak én képzelem bele hogy egyáltalán van ilyen a soriban, mert a motoros bandákról mindig ez jut eszembe?:-)
A sori hosszúsága viszont kicsit megrémiszt. Egyelõre most még nem, de azért felvettem a várólistámra, török uborkaszezonban lehet hogy ránézek.
Hanga ablát hátha elõcsalogatom ezzel még ha egy sodrófával is a kezében, de a fõszereplõ egyébként nekem Kivancra hajaz:-)

Még nyugaton maradva kicsit.
Austenok nagy része nekem is megvolt, regények, filmek, sorik is. B&B nálam is kedvenc, de ha már feljött errõl a szó, alapvetõen Austen szerintem nem a nagy tomboló érzelmeknek az irónõje, inkább az aranyos kedves lovestoryknak, és bocsi ha illúzióromboló leszek de kimondom, hogy én soha nem éreztem Elisabeth részérõl azt a nagyon nagy szerelmet, a regényben és a BBC soriban sem. Talán még a Keira féle verzióban a legjobban, pedig azt a verziót utálom.

Downton abbeybõl csak az elsõ évadot láttam évekkel ezelõtt, aztán más vizekre vitt a sors és valamiért nem folytattam de amúgy nagyon minõségi sori. A fõhõsnõ esete a török ateséval jelenet persze megmaradt. Nem tudom mit mûvelt vele az a nõ, szegény lehet hogy jobban jár ha inkább a meleg komornyíkkal tart azon az éjszakán :-) Illetve még a meleg csók szintén valamiért nagyon megmaradt. :-) Persze Thomas volt a kedvencem és bevallom meleg létére nekem vonzóbb volt mint a jóságos fõhõs:-)

Tímea tehát akkor kollegínák vagyunk, mert én a nevemet amúgy Harry Potter szereplõtõl csórtam (kicsit megkésve - pont akkoriban olvastam a regényeket) szóval üdv a boszi klubban. Sajnos nekem színészt sorozatba bevonzó képességem nincs, szóval én is ugyanazt kérném mint Réci, és fõleg szeretném Selvit minél elõbb a faládában látni a legutóbbi fragmanik után. Bocsánat. Tesekkürler.
A Szuleljmánból pár részt láttam és bevallom Ibrahim pasából annyi maradt meg hogy az erkélyen hegedült Szulejmán húgának, mint egy nyálgép és hogy rosszul voltam tõle. :-))) De teljesen elhiszem amiket a színészi képességeirõl írtál és leendõ Vatanm rajongóként én is üdvözlöm a soriban.

ÖK fragi nagyon nem tetszett. Bízom benne hogy ez csak nézõmágnes álom. De ha nem, akkor végleg lemondok Barbiról, mert amit mûvel, azt a KG idején mi még úgy hívtuk hogy lomposüldözés... és az önzõ, leszarom hogy fájdalmat okozhatok a másiknak csak a saját viszketésem számít és megyek tûzön-vízen át a Canesten kombi után - fajtájú. Dezsavûûû. Bocs hogy még mindig ezen kattogok, de egyszerûen nem fér a fejembe hogy hogy tud valaki pofátlanul folyamatosan, szemrebbenés nélkül hazudni az élete szerelmének akiért meg is halna? ÉS hogy hogy képzeli el a jövõjüket? Mert nem várom én el hogy feladja magát vagy az abiját de akkor legalább Daghant kímélné meg a csalódástól. Persze akkor meg nem lenne sorozat, de a kivitelezést lehetne szimpatikusabban is megvalósítani szerintem. Persze látom sokan sóhajtoznak, olvadoznak a nagy asktól, hát nekik egészségükre....én még mindig nem tudom ezt megemészteni. Ha meg Daghan ezek után is képes csókolgatni akkor rá is haragudni fogok...
Fahriyének egyébként nem tudom kimondta hogy ez a macskanyávogós sírás nem rohadt idegesítõ? Ha igazából is így sír nagyon sajnálom Õzit.
Timea Hakmen 2017 márc. 05. - 23:40:49
(425/1898)
Fahriyével eleve nem túl jó a kapcsolatom (és nem a Burak iránti látens érzelmeim miatt :D), szóval ez meglesz. A galád Fahriye szultána meg a Kösemben lapátra tette Mehmet Girayomat, második asszony is kipipálva. Oké. Viszont, be kell vallanom, ennek a Sahikának az õse, Selcan hatun jóbarátném - volt - a Dirilisben (fõleg mert mindig meg akarta ölni az õsellenségemet, Süleyman Sah-ot, aki ugye Kerim apjának az õse a Fatmagülben - oh, igen ott is ki nem állhatom a bácsit...), szóval bocsi, én drukkolok neki. :D De azért majd még meglátom, mit tehetek. ;)

Candleford: Évekkel ezelõtt láttam és tényleg alig emlékszem már valamire, mit is sunyiskodott az apuka (de õ is büszke munkásemberként él az emlékezetemben, szerintem nem a szegénygyereksége, hanem a szabados életmódja miatt nem csípte az óráslegényt, vagy nem?), és hogy mennyire is volt sznob, tudálékos kis nyikhaj az újságíró. (Valószínûleg eléggé :D) De az biztos, hogy Lauránál én is az értelem-érzelem dilemmát éreztem, emiatt maradt is bennem egy jó nagy hiányérzet az õ esetében. Önmagában talán nem lett volna problémám a szerelmükkel az újságíróval, de az óráslegény berobbanásának intenzitása eléggé unalmas, szolid és szenvedélymentes kapcsolattá silányította a Daniel-félét. Legalább is számomra a Laura - Fisher love sokkal inkább jelentette a nagy szerelmet, mint az elõbbi. Utólag nem is értem, mi volt a készítõk célja az óráslegény visszahozásával. Azt bizonyítani, hogy ez csak szenvedély és az nem is szerelem, vagy anti-romantikusnak lenni, mint amilyen az élet és a racionalitás talaján maradni? No, de az abszolút szenvedélymentes szerelem (Laura - újságíró) vajon tényleg az igaz szerelem-e? Tényleg nem tudom, hiszen a Kuzey - Cemre szerelem is milliók szívét dobogtatta meg és vált sokak szemében az etalonná, engem viszont a fagyhalál kerülgetett tõlük...
A legcukibb pár nekem amúgy akkor is Thomas, a postásék voltak. Soha nem felejtem el, amikor "szexi ajándék" gyanánt meglepte egy kezeslábassal az asszonyt. :'D

Ha Downtonozni készülsz, engem még Rob James-Collier is emlékeztet Matyi gyerekre, Thomasként lenyalt hajjal és csupasz képpel mondjuk pont nem, de a civilben, szõrösen egy kicsit talán: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/09/23/14/38B6B2B700000578-3804073-image-m-2_1474636777172.jpg
Timea Hakmen 2017 márc. 03. - 12:54:09
(424/1898)
Sziasztok ablák!

Nekem is sikerült megnéznem a Jamaica Inn-t. Köszi az ajánlást, nagyon tetszett, hozta a BBC-színvonalat. Bár kicsit levont az izgalmi értékébõl, hogy azonnal éreztem, a lelkész bácsi lesz a hunyó. Mondjuk ha a színészválasztást nézzük (a hugival együtt), talán ez is volt a cél.
A képi világgal könnyen meg lehet fogni, a táj, atmoszféra, a sötét-világos kontrasztok itt is magával ragadtak. A tengerbefojtogatós jelenet jujj, de zseniális volt!
Nem csak a karakterek, a színészek is kicsit furák voltak, élén a bátyóval, de nyilván ez szándékos volt az "Addams fogadó":)) hangulat fokozásáért.
Matyikánk sokat öregedett (vagy inkább emberesedett) a Candleford óta, de itt is nagyon tetszett a szakadt gönceivel, cuki akcentusával és huncut tekintetével.
Azért az látszik, hogy regényadaptáció, volt egy kis hiányérzetem a végén, gondolom jó sok mindent kihagytak szokás szerint. Ha lesz rá idõm, elolvasom majd.

Réci, örülök, hogy egy Candleford-rajongóra találtam benned. Kevesen ismerik, pedig ritka imádnivaló, megható és humoros kis sorozat. Na, igen, hózentróger (nekem fétisem) az a ruhadarab, ami nem mindenkinek áll jól, de akinek igen, annak nagyon:). Óráslegényük is utóbbiak közé tartozik. Ilyen keveset szerepelt csak? Többre emlékeztem. Ezek szerint nagy hatással volt rám. Alig emlékszem már a cselekményre, de valami nagyon cédás gondolkodásom lehetett akkoriban, mert emlékszem hogy megállapítottam, az óriáslegény a szeretõnek való, az újságíróka meg férjnek. :D

Misfitsbõl pár részt láttam csak, de évek kérdése, és egyszer azt a sorozatot is befejezem. (Nem tudom miért nem vetettem még rá magam, pedig tetszik is, és tényleg alapmûveltség egy britmániásnak.)

És ha már felmerült a szüzesség dolog, valóban, a 18-19. századi filmbéli brit kisasszonyok sem õrizték már úgy, mint ezek a mai isztambuli lányok. A Downton Abbey-ben a fõszereplõnõ is házasságon kívül veszíti el a szüzességét, méghozzá egy török ataséval! És alig bírom ki, hogy ne lõjem le a poént, hogyan is végzõdött az az éjszaka... :D Annyit mondok, Allah megbüntette szegény fiút...

Én nem vagyok egy hatalmas Austen-rajongó (ehhez képest szinte mindent olvastam tõle) de Persuasion/Tartózkodó érzelem nálam is nagy kedvenc. (Wentworth kapi színész meg a kevés szõkék egyike, akire ránéztem életemben) Persze a fõhõsök nem érnek Darcyék nyomába, de maga a regény irodalmilag szerintem jóval kiforrottabb, mint a BB.

És, hogy a törökökrõl is ejtsek néhány szót:
Hát, kedves Vatanim sensin rajongók/leendõ rajongók,én kezdek félni magamtól.... Emlékeztek, amikor be akartam vonzani Cagdas uram Kösembe? Az egy kicsit félresikerült, de a történelmi sorozatot azért eltaláltam. Aztán pár hete ugye említettem,hogy Tevfiket Ibrahim pasának kellett volna játszania. Erre kit látnak szemeim a jövõheti rész elõzetesben? https://www.youtube.com/watch?v=aMqdeizb9Nc Ibrahim pasát! Majdnem sírtam örömömben. Az a kisujjeltartós kávéivás már most nem sejtett túl sok jót a karakterérõl. :D
Na, szóval mindig is tudtam, hogy a postán keveredett el a roxforti behívóm tizenpár éve. Ha szeretnétek valamelyik színészt valamelyik sorozatba csábítani, ezentúl csak szóljatok nekem! ;))
Michonne 2017 márc. 03. - 00:23:21
(423/1898)
Utolsóként Sahika reagálását hozom a 8-as fragira....haha

No tényleg eldugulok most már, pápá, szép álmokat.
Michonne 2017 márc. 03. - 00:21:27
(422/1898)
Ezt meg azért mert kimaradt a mai ÖK:
http://i.imgur.com/NOQT3Rd.gif
Huu de KPA Ömeres ez a mozdulat és hév,
nem lányok?…:)
Michonne 2017 márc. 03. - 00:19:56
(421/1898)
Haha igen, igen! Levendula nagy sztár lett ám, az internet népe rá is kattant rendesen:)

Bemutatom nektek Sir Harry „Levendula” Pottert…
ez a kép is csak azt igazolja, hogy a rajongói (?) kreativitás határtalan….:)))
Michonne 2017 márc. 03. - 00:16:39
(420/1898)
ÖK 8 fragi:
Selvi mindent magának köszönhet….annyira buta, hogy már fáj. Mary, én is attól tartok, hogy a Vildan téma nem lesz behúzva… ha meg igen akkor csodálkozom, hogy Barbi feje, hogy maradhatott a nyakán, tekintve Daghanunk jelenlegi lelkiállapotát:)
De hogy Bejgli mit keres a rácsok mögött? Lassan kibéreli az egész brancs azt a cellát…hehe
A kardos fazon gondolom Tekin…. akihez Ender mama tipegett….talán Leven tõle örökölte csodálatos modorát…hehe már ha valóban nem Muzzafer gyereke persze.

Mary,
„Szerintem nála az elejétõl kezdve jól érzékeltetik, hogy nem volt fenékig telfej számára ez a 11 év, nyilván Daghan és a gyerek miatt is. Az az érzéketlen szöveg szerintem inkább egy felvett póz Levi elõtt/ a nézõk félrevezetése volt. Persze egyáltalán nem mentegetni akarom, gusztustalan volt ahogy beszélt és maga az ötlet is, és nagyon tetszett Ender beszólása akkor. Hogy mit érdemel egy gyerekét eldobó és apja elõtt letagadó anya török sorozatban... nem hiszem hogy bocsánatot....”

Igen csepegtetnek vele kapcs, de nekem azért van egy kis hiányérzetem, mert jó lett volna, még többet látni a Daghan nélkül eltöltött 11 évébõl, ahhoz, hogy a korábban is említett reagálásait a megfelelõ módon lehessen értelmezni. Ezért is írtam az óvatosságot vele kapcs. Az látszik, hogy tökéletes naíva, de ha van aki turbózza, akkor képes harcos ex võlegény visszaszerzõ üzemmódba is váltani. De általánosságban meg olyan, mintha megrekedt volna azon a napon amikor az apját megölték. A Daghan ask téma véleményem szerint ugrott neki….de talán a gyerek vonalon még megnyugvást találhat. No majd elválik merre haladnak vele kapcs. és mit szántak neki az írók.

Réci
„Én is óvatos vagyok már mindkét nõcivel és igazából Daghant sem tudom megfogni, hogy most Ezel, Ömer vagy Kuzey lesz.”

Szívemhez Ezel áll közel, de õ végül nem sétált el a naplementébe, szóval..:)))

Ask témához még:
köszi Mary a szösszenetet.
Hát igen, mindenki azt lát bele, amit õ szeretne. Alapvetõen nem a levezetésével van gond, mert az elsõ húzkodásnál én is említettem hasonló kapcsolódási pontokat Selvi és Daghan között amire akár szerelemet is lehetett volna felfûzni a továbbiakban, a gond azzal van, amit Réci is írt…ilyen elõzmények után… fentebb említett opció konkrétan köddé vált.
és Selvi szerelemét bizonyítandó csak folyamatos hazudozást, megvezetést, trükközést láthattunk (akkor is ha nem volt közvetlenül rákényszerítve), súlyos következményekkel.
Érdekes mély szerelem ez részérõl… persze tudom, hogy minden viszonyítás kérdése..hihi
Michonne 2017 márc. 03. - 00:12:12 Előzmény maryriddle
(419/1898)
„ Ó, Michonne lehet tudni hogy melyik ez az anyagyilkos sorozat?”

Lehet tudni, igen:) Kurt Sutter egyik beteg agymenése a Sons of Anarchy.
Ha akarnám sem tudnám jobban összefoglalni, mint ahogy ez az írás teszi:
http://www.revizoronline.com/hu/cikk/5361/kemeny-motorosok-sons-of-anarchy/

Nagyon amcsi, nagyon mocskos, nagyon véres, mégis mûködik, de kell hozzá gyomor. A szinkronos verzió Kemény motorosok címen jött ki, de írnom se kell, hogy ezt is csak eredeti nyelven érdemes.
Függetlenül attól, hogy tudtam Sutter nem éppen a romcsi alkotásairól híres, mégis úgy gondoltam, hogy ez majd egy laza road movie féleség lesz (amit kifejezetten szeretek). Hát nagyon nem az lett:)) Engem fõleg a második évadtól rántott be. Tele van hajmeresztõ dolgokkal, karakterekkel, fõként nem agysebészekkel:D, de annyira jól meg vannak írva és eljátszva, hogy feledtetik azt a sok borzalmat, amit az arcunkba tolnak. A viszonylag férfias közeg miatt azt gondolhatjuk, hogy fõképp a pasi nézõi csoportot célozta meg az alkotó, de nagyon sok nõi nézõt is képernyõn tartott tudomásom szerint. Mégis csak azoknak ajánlom, akik bírják a durvulást. A lélektani, drámásabb idõszaka a sorozatnak mindenképp a második évadtól érzékelhetõ jobban, tehát ebben is van felvezetõ szakasz.
Két vidit hoztam, mert nem tudtam választani: D, egyik sem trailer, mert az élettõl elmegy a kedve a leendõ nézõknek ha azokba belefut…hehe
Ezek inkább a sorozat hangulatát lövik be, persze tömény spoilerrel, de ez most nem fontos.
https://www.youtube.com/watch?v=T3sFodCWEy8

https://www.youtube.com/watch?v=217K3xuo_TU
Michonne 2017 márc. 03. - 00:11:01 Előzmény maryriddle
(418/1898)
Kukucs

Jó estét, éjszakát, hajnalt mindenkinek;)
maryriddle 2017 márc. 02. - 20:15:35
(417/1898)
8. bölüm fragman épp most érkezett
https://www.youtube.com/watch?v=qbxw8kpnmq4

Na úgy látom mindkét asszonynak kitette a szûrét. (És Sahikához menekül majd bánatában??? :-))
Akkor valamit biztosan megtud, de még nem biztos hogy a Selvi=Vildant, mert ugye Vildan papíron halott, attól hogy abi-zta a telefonban még nem törtvényszerû hogy az abi-ja is. Mindenesetre Barbinak áll feljebb, hogy hazudtak neki. Érzitek az iróniát:-) Ja, és õ az egyetlen nõ a világon, aki nem kiabál hanem suttog ha haragszik a pasijára.:-)
Bejgli vajon mit keres a böriben?

Ender face albumot köszi. Zseniális :-) Nézegetni fogom :-)
maryriddle 2017 márc. 01. - 22:45:31
(416/1898)
Miket találok én! Magyar szinkronos török filmeket ugye ismerünk, de török szinkronos magyar filmrõl hallottatok már?
http://sinefabrik.xyz/zaman-dongusu-hurok-2016-turkce-dublaj-izle/

Hoppácska, nem is gondoltam volna hogy ilyen létezik.
maryriddle 2017 márc. 01. - 21:44:30
(415/1898)
És egy kis meglepiiiiii :-)
https://www.instagram.com/p/BRGhmHblRT0/
maryriddle 2017 márc. 01. - 21:41:46
(414/1898)
Jó estét!

Mankos "Azért vicces hogy Barbi 25 évesen még mindig õrizgeti, Daghan 11 év után dettó õrizgeti magában"
Meglepõdtem hogy gyakorlott török sorozatnézõként te ezen még meglepõdsz :-)
Egyébként látszik mennyire török fejjel gondolkodunk mi is már, mert ki sem derült hogy Barbi szûz-e, (nem úgy mint Cemrénél, ahol ugye központi téma volt a szûzhártya) de evidensnek vesszük.:-) Persze én se gondolom hogy volt bárkije, hiszen az elmúlt 11 évben nyilván csak Daghan ügye érdekében szorgoskodott.

Gyilkos fõhõsök: Ha azt mondod Réci hogy ilyen még nem volt (Mahiron kívül), hát...nem hiszem hogy Daghan lesz az elsõ rendhagyó. Esetleg egy hasonló esetet tudok elképzelni mint Mahirnál, mondjuk hogy Ender a hugi vagy mami fejéhez tartja a pisztolyt... Általában egy 11 évet ártatlanul ülõ fõhõst a legtöbb forgatókönyvíró azért szerintem nem ültetne le még egy gyilkosságért. Fõleg ha van egy gyereke is. Ulucék persze igen, de õk szadisták :-) az ÖK készítõit viszont egyáltalán nem ismerem... Habos-babos véget semmiképp nem gondolok én se, de talán egy kis keserdéses boldogsággal megszánják fõhõsünket. Persze ha Sahika helyét az anyósülésen inkább valamelyik barlangos abla foglalja el, akkor a keserût levonhatjuk onnan:-)
Ó, Michonne lehet tudni hogy melyik ez az anyagyilkos sorozat?

Igen igen a bunkó teyzés jelenet engem is meghökkentett. Meg a kifogás, azért nem voltam a temetésen mert nem bírom az ilyesmit. Ja mert más szórakozásból jár oda.

Beril: Ahhoz képest hogy mennyire idegesített az elején, mostanra egész érdekes karakterré "fejlõdött". Sokkal emberibb, valósághûbb mint mártír Barbi, és azt kell mondanom már IQ-ban is lassan egy szintre kerülnek (és nem azért mert Bejgli fejlõdést mutatna ilyen téren :-))
Szerintem nála az elejétõl kezdve jól érzékeltetik, hogy nem volt fenékig telfej számára ez a 11 év, nyilván Daghan és a gyerek miatt is. Az az érzéketlen szöveg szerintem inkább egy felvett póz Levi elõtt/ a nézõk félrevezetése volt. Persze egyáltalán nem mentegetni akarom, gusztustalan volt ahogy beszélt és maga az ötlet is, és nagyon tetszett Ender beszólása akkor. Hogy mit érdemel egy gyerekét eldobó és apja elõtt letagadó anya török sorozatban... nem hiszem hogy bocsánatot....
Ja és igen, szerintem is sokkal jobbak együtt Enginnel mint Forzen Barbival :-)

"„Ask”
Nem létezik, hogy ezt valaki bevegye"
De de, Michonne hidd hogy van akiknek ez egy gyönyörû lovestory. :-( Már becenevük is van DagSel vagy SelDag már nem is emlékszem :-)

Találtam egy érdekes véleményt a börtönös jelenetrõl. Kommentár nélkül...
"There is that beautiful scene!!! Pain and love ....... POWERFUL.
How beautiful is her love, one that is not born of the passion of the moment, or the physical attraction, but something deeper ....
She has loved him since she was a teenager. She loves him deeply. A love that was born of its guilt and its pain in the conscience. She was a child, she did not do it out of spite. She studied and spent 11 years planning how to amend what she did when she was an INNOCENT GIRL. If she did not love him, she would have protected her brother forever...."

Réci, nem nem ez a zene volt az Ask yenidenben. Én nem is emlékeztem már erre a részre, de visszanéztem azt a részt és eszembe jutott hogy már korábban is kérdezted a címét, de nem tudtam. Viszont pár hónapja linkeltem egy zenét, és most kiderült hogy az ugyanaz amit te már rég keresel. Feltéve ha arra a zenére gondoltál az Ask yenidenben.
Mutizom:
A soriban: https://youtu.be/5aRmSns-syI?t=6552 (Megtanultam percre linkelni, és most el is dicsekszem vele)
A stúdiós verzió: https://www.youtube.com/watch?v=REG07a7p7h4

És vayy, ez a Matthew gyerek valóban mutat hasonlóságot az én Burak Denizemmel csak a göndörböndör haj hiányzik :-)
Michonne 2017 márc. 01. - 19:51:38
(413/1898)
Egyre jár az agyunk lányok, oroszlánra fel!:)

Réci: Matyi vérbeli sötét oldalas bandatag lett;)
Michonne 2017 márc. 01. - 14:46:01
(412/1898)
...cool....;)
Michonne 2017 márc. 01. - 14:45:29
(411/1898)
Mary, Burak Deniz mennyire hasonlít az épp sokat emlegetett Matthew McNulttyra ezen a képen, hihetetlen.
Michonne 2017 márc. 01. - 14:44:25
(410/1898)
Köszi a Matyi repertoárt és a benyomásaidat a soriról, öröm volt olvasni.
M-et anno a tv-ajánló kapcsán láttam a hölgyek örömében, de az nem igazán az én vonalam. A Misfits-ben (Kívülállók) is egyértelmûen eye candy volt.
kicsit késõbb érkezett a soriba ( talán a 4 évad környékén (?) de sem az elõadása sem a karaktere nem volt igazán hangsúlyos, egyébként nagy kedvencem az a sorozat, rettentõ egyedi nehéz is belõnöm bárhova, ja és a Misfits az amit bûn szinkronnal nézni.
Romcsi témában gondolom a britektõl az Austen filmek, ill. sorozatok javarészt neked is megvannak. Nekem nagy kedvencem a Meggyõzõ érvek 2007-es változata Tartózkodó érzelem címen, illetve a magáról Austen életérõl szóló film.
Jamaica Inn,
Amikor elõször láttam már tudtam, hogy én is újra fogom nézni, és pontosan azért amit te is írtál:) A csajszit én csak a Downton Abbeyba láttam, rendben volt ott is, ha még nem láttad azt a sorozatot azt is figyelmedbe ajánlom.
Amit nem linkeltem be legutóbb - tekintettel a zsepis lelkiállapotodra :D - az egy idei Oscar jelölt alkotás volt, amit végül nekem sem sikerült még megnéznem, ezért véleményt sem tudok hozzá írni egyelõre, de érdemes ránézni szerintem.
Lion: https://www.youtube.com/watch?v=XkhIYLUiqFs
huu Dev Patel, hogy megnõtt…..:)
Michonne 2017 márc. 01. - 14:39:08
(409/1898)
Sziasztok,

Mary, én is nevettem koporsós Levin, ráadásul Daghan enyhén elméretezte a ládát…:))
A Sahikát játszó színésznõ pedig valóban idõsebbnek néz ki a koránál…nem is kicsit.
és Mankos..haha ..telitalálat a cameronos hasonlítás:)

7. bölüm
megint hazudott mindenki mindenkinek, pipa.

Érzelmi manipulációból kitûnõre vizsgáztak a pasik. Ender-Bejgli autós és Selvi-Yilmaz elszámoltatós jelenet az epizód elsõ felébõl.
Elõbbinél Leven kifejezetten meggyõzõ volt és nem idétlenkedte el, Bejgli be is kajálta, utóbbinál pedig csak a szokásos körök.
Szegény Daghan nem elég a maga baja még itt van neki ez a két hendikepes nõ is…ajajj

Ahogy elõttem is írtátok a 7. rész jócskán bõvelkedett lelkileg megterhelõ nehéz jelenetekben. Én az anyuka és Daghan játéka mellett, megemlíteném a húgáét és Bejgliét is.
Számomra a legmeghatóbb az volt, amikor Daghan hazament az anyjához és testvéréhez, illetve amikor Barbival a gyilkosság helyszínre érnek…. Engin nagyon jó volt abban a jelenetben. (Fahriye viszont kifejezetten irritált). Az anyukát játszó színésznõ úgy szuper ahogy van.

Beril és Selvi
Két nõ, két kereszt, a közös nevezõ pedig Daghan.
Selvit már én sem bosszankodom, már nem csak külsõleg Barbi, hanem belsõleg is. Ámen. Nem is próbálom megérteni, sodródok, ahogy a karakter is…:)
Beril is billeg. A fájdalma a gyermek miatt meggyõzõ….de, hogy késõbb mire használná fel a kisfiút vagy kislányt abban érhetnek meglepetések, mert a drámai bömbizése ellenére, nehezen felejtem el, ahogy pár résszel korábban érzelemmentes hangon utasítja a férjurát, hogy hozza vissza a gyerkõcöt, mert épp úri kedve úgy tartja. Tehát óvatos vagyok vele.
És igen Mary elég visszás, hogy végül a Soysür család ajtajánál kötött ki… szegény Sabiha…. ahogy kirakta az egyik nõt, már ott is volt a másik…hehe
Elképzelem a „családot” a vacsi asztalnál… Daghan és háreme….
már csak Sahika hiányzik:))

„Ask”
Nem létezik, hogy ezt valaki bevegye…. és max. Daghan beszûkült tudatállapotával lehet magyarázni a nagy vallomást:)
(kár hogy nincs külön szó a szerelemre és a szeretetre)

Azt még megértem, hogy szüksége van valakire, aki lehetõleg nõnemû, és nem az anyja, nem a húga, ill. nem Bejgli, de ez még nem szerelem, maximum egy újraértelmezett változata. De inkább ragaszkodásnak nevezhetõ, sõt ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor fõleg kapaszkodásnak.
Ezért lóg ki nekünk is, és nem tudjuk elhelyezni sehova, mert nincs az egésznek töltete…
És akkor Berilrõl nem is említettem, akivel láthatóan még nincsen minden lezárva érzelmileg, amire Selvi tökéletesen rá is világította Daghant. Szóval én sem értem hova ez a nagy sietség.
Apropó Beril és Daghan. Nagyon tetszett a fogadáson a közös jelenetük……ahhh ezeket szeretem!!! face to face érzelmek telibe, és nem csak az állandó Barbi kamu. Öröm volt nézni, hogy nem mismásoltak. És a két színész is sokkal jobban mûködik, még úgyis, hogy egy elhaló szerelmet jelenítenek meg. Gondolom a még jelenlévõ szikrát a gyerekügy fogja elsöpörni végleg köztük.

A sokat emlegetett Selvis börtön jelenet kritikán aluli volt, ott már Daghant is utáltam:)))
Selvi belengetett lehetséges szüzesség témája pedig már elõre borzolja az idegeimet lányok….:))

Mary azt mondod, hogy még ne vegyek mérget a testvérpár leleplezõdésére?
Basszus van benne vmi…hiszen valóban azt látjuk, hogy Mehmet ott hagyja a két fickóval az abit.
De a zsaru akkor még mindig tudja a tuti, vele mit csinálnak? Max, két opció van: megölik mielõtt eljut a hírrel Daghanhoz, vagy megvesztegetik (ami nagy döbbenet lenne…..).
Amúgy az õ közös jelenetük is nagyon tetszett, mármint Mehmet és Daghan iszogatása.... és ezek után pláne nagyon remélem, hogy nem kell majd csalódnunk az ex zsaruban…..

Selvi teyzéje se volt semmi. Elmegy részvétet nyilvánítani, aztán a második mondatában már a lány miatt rinyál. Megértem, hogy félti, de rohadt ízléstelen volt ezt akkor és ott elõhozni.

Killer Daghan
Persze, én sem gondolom, hogy az ÖK boldog végû lesz, hiszen az alapsztori erõsen behatárolja a lehetõségeket, és tudom, hogy a bosszút sem tudjuk elkerülni. De Daghanból egyelõre én még nem néztem ki egy élve eltemetést. Az, hogy péppé veri Levendulát az oké, ki kell adni a feszültséget, de egy tervezett gyilkosság már más kérdés.
Valószínû, hogy az elmúlt években túl sok olyan sorozatot láttam, ahol az intikam zászlaja alatt gyakorlatilag a történet végére a karakterekbõl vagy idegroncs lett vagy hulla, ahogy pl. az Ezelben is. Az egyik best drámasorozatomban pl. konkrétan odáig fajultak a történések, hogy a fõhõs - az amúgy szeretett édesanyját - ölte meg a bosszú jegyében, ami mondanom sem kell még több halálhoz vezetett. De kicsit elkalandoztam, bocsánat:)
Tulajdonképpen nem is akarom én ezt túllihegni, csak még nem számítottam egy ennyire elszánt Daghanra, mint ahogy Mehmet arcáról is ezt lehetett az egyik jelenetben leolvasni. És remélem Lukrécia úgy lesz, ahogy írtad és Daghan a mélyben sem fog elveszni, ha épp oda vetik az írók!
Mary, a forgatókönyvedet én is támogatom, de Sahikát tényleg ki kell cserélni Récire, és ha õ valamilyen oknál fogva mégsem tudja elvállalni, akkor én természetesen beáldozom magam bármikor‼;)

Mankos, valóban van egyezés a zenék közt, Atas Isiklibõl merített..hehe

És egy találós kérdés a végére: ki lehet az a Tekin, akihez Levendula mama sietett?
maryriddle 2017 márc. 01. - 09:25:10
(408/1898)
Cemre a temetõben: miután elvetette magát Barissal elõadta Kuzeynek, hogy õ mindent csak érte tett, hogy õt védje tehát õ itt az áldozat a mártír. Illetve eldicsekedett vele hogy hülyét csinált az férjébõl a nászéjszakán. Kuzey, Kuce fantábor elolvadt. Csak a dark side õrjöngött, hogy álljunk meg egy pillanatra, ki kényszerített hogy menj férjhez? Pár ev utan Hilalnak is leeshetett hogy van itt valami logikai baki, igy születhetett meg a Kara Sevda ötlete.
maryriddle 2017 febr. 28. - 21:09:50
(407/1898)
Sziasztok!

Belejöttem mostanában a képcsatolásba. Most egy kis Burak Deniz, ugyanis nagy örömömre a sorikája már olyan mélységekben leledzett a nézettségi listákon hogy vééégre BITTI! De akkor is... 31 bölümöt megélt ez a sorozat, ez azért ijesztõ... Gondolom te sem követted végig akkor Réci. Belenéztem a végébe mondom hátha volt võlegényjelöltem is belejött a fatermékgyártásba és aprításba (olvastam hogy ebben is az a sztori hogy a jány végighazudgálja a sorozatot) de sajnos nem... :-(( Tengerpart, fasort ugyan nem láttam, de lufik legalább voltak.
Ránéztem mi újság van Burak Deniznél is, a celebrajongó tábor rá is rászállt: miért nem hagyja már el a ronda csontváz barátnõjét, amikor annyira látszik hogy a sorozatbeli "õstehetség" partnernõbe szerelmes. :-)

Sahika 10 évvel fiatalabb mint Cameron Diaz :-) amúgy tényleg hasonlítanak.

Egyébként az irodás fickó letámadja Barbit jelenetnek mi lehetett a funckiója? Hogy láthassuk Daghan milyen erõs mert meg tud verni egy ilyen kis mitugrászt?

Hú azért én Daghanban annyira nem látom azt a potenciális aprítót. Talán akkor és ott abban a feldúlt lelkiállapotban Endert igen, de hogy Barbikat aprítson azt azért nem hiszem. Ezt sok sorozatban eljátsszák hogy a fõhõs majdnem gyilkos, aztán közbe jön valami így sosem tudjuk meg hogy valóban képes lett volna e rá. Pl. Mahir is sokszor közel állt hozzá a 3. évadban aztán az Ilknur/önvédelmes gyilokot leszámítva mégsem tette meg. Ti tudtok olyan török soriról amiben a fõhõs ölt?
Egyébként tényleg jó lenne tudni hogy milyen irányú sori... talán Barbi szüzességõrzése adhat némi támpontot? :-) Remélem nem.
Írok egy forgatókönyvet: Bekattant Yilmaz le akarja lõni Daghant - Selvi elé ugrik és szíven találja a golyó. Abi böribe megy, örökre gyötri a bûntudat. Selvi meghal, de hõsi halált hal tehát egyben magasztosul a karaktere. Endert megöli Bejgli. Bejgli öngyi lesz. Daghan pedig elkocsikázik a kis Özgürrel (és Sahikával? :-))) a naplemente felé. Egy ilyesmi befejezést el tudnék képzelni... de lehet már végleg lejárt a nagy drámai befejezések korszaka törökhonban.

Nagyon jó párhuzam volt a Cemre a temetõben, Réci. Pontosan ugyanolyan érzéseket keltett bennem mindkét jelenet.

Amúgy azt olvastam a héten nem lesz ÖK, pont most, szóval várhatunk 2 hetet amíg kiderül mi sül ki a Selvi-Yilmaz leleplezõdésbõl.

Megtaláltam a muzsikát ami az orrösszeérintõs "hadi gitt" jelenetben volt
https://www.youtube.com/watch?v=R3ZmlE024cA
maryriddle 2017 febr. 27. - 00:01:57
(406/1898)
Csak hogy kompenzáljam az elõzõt :-)

Iyi geceler!
maryriddle 2017 febr. 26. - 23:43:39
(405/1898)
Ha már a coming outnál tartottunk.... icerdések, csak én érzek némi langyiságot Coskonunkban? :-)
maryriddle 2017 febr. 26. - 21:35:30
(404/1898)
ÖK 7:
Na ez - egy két dolgot leszámítva- jó rész volt. Végre egy kis mûvészi értékékkel is bíró. Gondolok itt Enginre és persze a mami hatalmas alakítására. A legjobb színésznõ a sorozatban számomra.
Ez a nyitókép... bocsi de elröhögtem magam Levendula fején ahogy ott feküdt a koporsóban:-) Daghannak meg jól állt a sár:-)

Nos tehát valóban nem megtervezett volt az a csók, semmiben nem volt hátsószándék Daghan részérõl az elõzõ részben. Ez nekem elég következetlen így, még mindig nem értem miért csókolgatta olyan boldogan Barbit ha közben gyanakodott rá... Gondolom hogy az eredeti koncepció szerint elõbb az ask-ot dolgozták volna ki jobban és csak aztán bontották volna ki a krimi vonalat, de a nézettségért turbóra kapcsoltak és most egyszerre akarnak mindent. Nah, mindegy.... A szinte odabökött seni seviyorum engem is váratlanul ért... Daghant azért nem olyan férfinek gondolnám aki csak úgy dobálózik ilyen szavakkal. Ezek szerint itt hatalmas ASK van kéremszépen, már csak meg kéne keresni hogy hol?...tudom, ezt majdnem minden sorinál eljátszom, de megint az van hogy az egymásbaszeretés folyamatát gyakorlatilag kihagyták a fogatókönyvbõl. Talán még török sorozatban sem szoktak 7 bölüm után meghalnékértedegezni, még ha egy kis manipuláció is volt Barbi szavaiban...
Ja és a börtönben nagyon megette Daghan mártír Barbi dumáját, de a Levendula fizette mûtéttel mi a helyzet? Abból nem magyarázta ki magát.
Barbinknak meg továbbra is nagyon jókedve van és lubickol a lávban ahhoz képest hogy +2 ember halt bele ebbe az ügybe.... A börtönös jelenet, és a Levendulás "nem magamat féltem" szöveg után nálam elásta magát.... Akkor már inkább Sahika:-) Csak azt nem tudom a forgatókönyvírók is ezeket a szövegeket teljesen õszintének akarják beállítani tõle? Na meg azt se hogy csinálja és milyen márkát használ hogy tökéletes sminkben fekszik le és tökéletes sminkben ébred?:-))

A Selvi-Yilmaz titok leleplezõdését egyébként még nem venném 100%-ra. A hajós pasikat még akár ki is nyírhatják is mielõtt szólhatnának Daghannak.

Szerintem Bejglit meg is erõszakolta Levendula. De azért az akkor is durva és nekem kissé pofátlan, hogy Daghanéknál kér menedéket... Egyébként a karakter szerintem is kezd egyre érdekesebbé válni. Nem értem akkor a fõhõsnõnél viszont miért nem inkább a lélektanra mennek rá még mindig...

"No és Daghan ….? ha Leven nem dobja be az adu ászt akkor valóban képes lett volna megölni egy embert?"
Komolyan nem tudom. Alapból én sem néztem volna ki a karakterébõl, de elég mindenre elszántnak tûnt...

Én is visszakerestem Levendula mami dokis jelenetét. Hmm, lehet hogy mondasz valamit Michonne...

Uff ya, bocsánat Sahika színésznõtõl, kicsit idõsebbnek gondoltam de a stílussal is ráöregítettek a karakterre meg hogy annyira mondogatták hogy fiatal szeretõje van. :-)

Coming out: Én nem tudok még ilyenrõl. Beszéltünk már róla hogy van néhány ilyen témájú mozifilm meg esetleg vígjáték(sorozat)ban elõfordulnak meleg karakterek, de komoly sorozatban még nem láttam. Szóval tényleg ideje lenne már. Hajrá Fahri!:-))
A videó: köszi Michonne, bár rosszul lettem tõle, de amikor ma viszontláttam a sorozatban felröhögtem egy hatalmasat. Szörnyûûûû.... :-)

Igen az Aytekin Atas zenét én is a BBO miatt linkeltem, és én is nehezen tudok elvonatkoztatni tõle.
Michonne 2017 febr. 26. - 00:30:42
(403/1898)
szuper kép...
mint ha csak imádkozna.
Michonne 2017 febr. 26. - 00:28:01
(402/1898)
Szép akármit megint:)

A Fatmagül átdolgozásba én is belefutottam, kétszer el is kellett olvasnom, hogy jól láttam e….:D

Lakberendezés: engem mindig annyira beszippant a Levendula asztala mögötti „kék lyuk”, hogy nem vagyok képes semmi mást meglátni:)

Sahika– Daghan..... mekkora röhej lenne már ha összegabalyodnának, nem ?...:)))

Egyébként maga a szitu hozta magával az egész energiát. Ahogy aláírták az együttmûködést Sahika olyan fejet vágott, mint aki épp megnyalta a mézes bödönt:)) szóval kellett egy kis cicázás azzal a szép embörrel a végére:) De azt én is kétlem, hogy az õ párosuk a továbbiakban ilyen kapcsolódásban lenne jelen az írók elméjében (bár ugye az ÖK-ban soha nem mondd, hogy soha:D).
Mindenesetre a két színész láthatóan nagyon egy hullámhosszra került arra a pár pillanatra, és örömömre végre Daghan nem Ken volt…;) Kell néha egy kis rosszalkodás ebbe a nagyon búbánatos történetbe no:))
Érdekesség és slusszpoén - ha már a fiatal szeretõkrõl volt szó - hogy a színésznõ fiatalabb Enginnél pár hónappal…hihi

Fahri – Levendula …haha
na ez tényleg az év poénja lenne, egyébként volt már török diziben coming out? Mert ha nem akkor itt a soha vissza nem térõ alkalom, elvégre Fahri felesége is olyan eddig mint Columbóé, nem láttuk még, Levendulából meg konkrétan mindent kinézek.
És ha már Leven …… akkor hoznom kell a kötelezõt, de csak erõs idegzetûeknek ajánlom XD, és mindenképp hanggal nézzétek.
https://www.instagram.com/p/BQ51v1PBp6u/

Mary nagyon jó megfigyelés részedrõl, hogy Fahri féltékeny Yilmazra, és megkockáztatom, hogy nem csak rá, hanem mindenkire Levi körül:)
És amit már annyiszor meg akartam kérdezni, csak mindig elmaradt, meg nem is igazán foglalkoztam vele eddig, hogy szerintetek Levendula biztosan Muzzafer gyereke? Emlékeztem egy furcsa párbeszédre az anyja és annak dokinõje között, ezért visszakerestem (3.bölüm) …. hát elég érdekes az a beszélgetés... vagy én értettem félre nagyon valamit.

Daghan- Selvi smár:
Réci, sztem sem volt tervezett, bár a rákészülés több menetes volt…:)
lementem tini szintre (Engin a hibás :D) és hoztam még egy felvételt, csak hogy tényleg biztosak legyünk az elemzés szempontjából (haha) abban, hogy merre jártak azok a szép ujjacskák:)
tényleg mázlista Barbi….haja….;)) http://img24.cz/images/06711338443025867680.gif

Aytekin Atas:
bevallom õszintén amikor felcsendült az Üryan Geldin én egyáltalán nem tudtam Daghanra koncentrálni….nekem ez annyira Mardin és BBO, illetve Narin és Mustafa, hogy nem sikerült elvonatkoztatnom. Konkrétan ronggyá van hallgatva a BBO soundtrack, szóval esélytelen.
De aki nem köti a BBO-hoz, illetve nem is ismerte elõtte, annak mindenképp egy nagyon hatásos dalválasztás volt a jelenethez.

Fentiekbõl kiderült, hogy én sem bírtam ki (again:D) és átpörgettem a 7-et.... uhh elég sírós lesz…
Elsõ blikkre: a kevesebb néha több.
és csak nagyon röviden, mert szeretném azért rendesen megnézni subal is,
SPOILERES:
Nagyon beálltak a két órán nézetünk valamit a nagyérdemûvel, majd az utsó 2 percben, lerántjuk a leplet vonalra, de már átlátunk a szitán..hehe
Nem örültem neki, de sajnos mégis két embertõl búcsúztunk …
A Sevi seviyorum üressége szinte sikoltott, nehezen is emésztettem meg, mert egyszerûen nem illett oda….még nagyon nem…
Végre vége a Selvi-Yilmaz titoknak is (pláne hogy az abi hihetetlen mélységekben…), itt volt már az ideje, no persze, hogy a Vildan témát majd mennyire húzzák bele nem tudom.
Nõk: érezhetõ volt, hogy Bejglit nagyon hozzák fel az írók, Selvirõl pedig fejtik le a cukormázt…. oszt a végén Sahika lesz a befutó:)))) no jó csak viccelek;)
Nem teljesen tiszta még nekem sem egyébként, hogy Levendula meg is erõszakolta, vagy „csak” megverte a feleségét? Mindkettõ gáz nyilván.

No és Daghan ….? ha Leven nem dobja be az adu ászt akkor valóban képes lett volna megölni egy embert?
Tudom, hogy ez nem volt egy könnyû rész „neki” és az ÖK nem egy vígjáték sorozat, de azt sem szeretném, ha teljesen megsemmisülne és kiölnének belõle minden emberit a végére, mert a Yilmaz mélységeknél D. jóval többet ér.

Hozzászólásokat nem igazán volt idõm olvasni, de ami a szemem elé került, abból én is azt vettem le, hogy a 7-es után a nézõk egy része kezd ébredezni azért a csipkerózsika álomból…

Jamaican Inn: igen Timi, a Downton-os Sybil játsza a fõszerepet, Matthewet pedig a Misfitsbõl ismerem (Seth) ….. nyamiztam abban is;) viszont, amit ti írtatok,abban nem láttam, szóval felveszem a listámra.
Réci, örülök, hogy tetszett, nagyon érdekes atmoszférája van, ezért marad úgy meg az emberben, a fényképezés is gyönyörû, a helyszín és a táj pedig a ridegsége ellenére is befogadható, a szereplõkön pedig nincsen máz, és hát a zene ebben is levett a lábamról.
https://soundcloud.com/cristobal-tapia-de-veer/jamaica-inn-lovers-jamaica-inn-demo a végén a fogadós jelenet alatt…ajajj…

Réci még a végén feléled hazánk zsebkendõ készletét, úgyhogy ezek után már be sem linkelem, hogy mit akarok megnézni:)

Mankos, engem sem hat meg Õzi, semmilyen szinten, sõt….
és ez azért különösen érdekes, mert egyébként a sötét tónus a gyengém…
maryriddle 2017 febr. 24. - 20:59:02
(401/1898)
Na ez meg mi? Engin is kasztingolt a Dirlisbe?:-)

Még a végén lebukok hogy egész nap Burak Õzis vidiket nézek youtube-on, de szóval ehhez a mûsorhoz készült az a riport amelyben Õzi úr Tímea asszonynak annyira elnyerte a tetszését ;-)) (cuki volt a pislogás:-)) https://www.youtube.com/watch?v=mqPYV8ih-Bw
Szóval 3 egész percig elemezték ezt fél perces riportot. Hát nagyon ráérhetnek. Igaz most én is ugyanazt csinálom mint õk, de én legalább nem kapok érte pénzt. Ja és kiderült, nem is a kabátját hanem a korábbi külsejét cikizte a riporter. Egyébként Tímea bevallom nekem is szimpatikus és elegáns volt Burak az interjúban, azért ilyen hülyeségekre ilyen türelemmel válaszolni teljesítmény, bár lehet õ még élvezi is.

Egyéb bulvár hírek Icerde rajongóknak, Cagatayunknak állítólag az icerdés rendõrnõ (Sema) az új sevgilije.
maryriddle 2017 febr. 24. - 20:31:28
(400/1898)
Sziasztok!
Csak a zene miatt.:-)) https://www.youtube.com/watch?v=NASySQjWrBk (spoileres)

Hanga abla a múltkori Bulutos kérdéseidhez visszatérve.
Nem tudom hogy mi lehet Musztafa diagnózisa. Ez ugye török sori nem nagyon térnek ki ilyesmire:-) De mivel pszichiátrián is kezelték, nyilvánvaló hogy orvosi értelemben is voltak nála gondok. ÉK-s Esrához tudnám hasonlítani, nem emlékszem hogy neki volt diagnózisa?
Azért mondtam a lovat és nem Narin lelövését, mert Narint még "okkal" lõtte le (a viszonzatlan szerelmével okozott szenvedésért) a ló aknamezõre vezetésében viszont ennyi ráció sem volt, csak az hogy Narinnak hívták szegény pacit.
A golyó végül benne maradt (úgy emlékszem), ami szerintem Muszafát szimbolizálta.
Inci teyzétõl nekem is rosszul esett, amikor Narin ellen fordult, de nem tudtam haragudni rá mert pl. ott a kapus jelenetben is csak egy epilepsziás rohamon múlott, hogy nem küldte Serdar dokit a másvilágra.

Michonne, köszi a gif-eket, haha. Komolyan még a végén megkedvelem Levendulát, rajta legalább lehet röhögni. És még mûvészi hajlamai vannak, bár nagyon nem hasonlított a rajz Bejglire. :-)
Ó, a Daghan - Sahika kémiát nem is figyeltem, de most hogy mondod... Hmm, lehet õ a harmadik opció? Volt róla szó hogy Sahika kedveli a fiatalabb pasikat ;-)
Ja és a seni seviyorum jelenet. Már rég ki akartam térni rá hogy ez a Fahri nem táplál-e gyengédebb érzelmeket Levendula iránt??? De most komolyan, a féltékenysége Yilmazra bennem fura érzéseket keltett.

A lakberendezést nem érintettük még. Csak nekem égeti a retinámat a Levendula cég ronda zöld és piros szõnyegei?

A 7. részhez megvárom az angolt, de sajnos belefutottam youtube-on pár jelenetbe, nem tudtam megállni. Hát én nagyon félek hogy a fõhõsünkbõl szerelmes pincsike lesz :-(( De volt egy csókocska ami után elég gyanús fejet vágott, most ebbe kapaszkodom. Ha elõre nézitek nyugodtan spoilerezzetek, legalább felkészülök lelkileg.

Mankos, köszönöm az angol véleményt. 1000%-ban egyetértek vele, mindent elmondott mi is a problémám Barbi karakterével. Ilyen véleményeket hol lehet találni?
Timea Hakmen 2017 febr. 24. - 18:58:01
(399/1898)
Sziasztok!

Michonne: Ezt nem láttam még. A regényrõl hallottam, de nem tudtam, hogy készült belõle sorozat. Belenéztem pár jelenetbe, nagyon tetszik a hangulata, és nekem a táj is bejön. A romantikák közül a vad a kedvencem.;) Lehet, hogy valamelyik hétvégén megnézem, úgy is nagyon elhanyagoltam mostanában a britishkéimet. Annyira, hogy rá kellett gugliznom honnan ilyen ismerõs ez a színésznõ. A Downton Abbey-s Sybil! Ott nem figyeltem fel a színészi képességeire, de itt egész jónak tûnik. Matthew McNultyt pedig a világ legcukibb sorozatában, a Lark Rise to Candlefordban láttam ügyeletes szívtipróként, õt az erõs manchesteri akcentusa miatt jegyeztem meg; hallom, még mindig nem hagyta el.:)

Lukrécia, én se számítottam ekkora sikerre, de úgy látom, a Bulut rajongók is teljesen oda vannak Engintõl, és fura, eddig negyed annyi ócsárló kommentet sem olvastam Mustafáról, mint pl. Güneyrõl vagy Pudingomról anno. Igaz, még csak a 4. résznél tartanak, de szerintem Mustafánk már itt bõven mutatott annyit, mint a KG-s rosszfiúink a 80 bölüm alatt.

VS: Onnan jött az ötlet, hogy amikor kérdezte Ali Kemal Cevdetet, hogy hol talált rá, nagyon nem akarta kinyögni, ezért gondolom, hogy talán valami görögök lakta terület lehetett? A másik gyanús dolog, a 6. részben amikor elõször találkoztak Veronika asszonnyal, pont olyasmi módon nézett rá, mint a filmekben az anyák szoktak a halottnak hitt gyerekükre, akirõl még nem tudják, hogy a gyerekük, de a szemfüles nézõkkel már finoman sejtetni akarnak valami a készítõk.
Igen, Halit beynek elég fülgazmusos hangja van:); egy opera és musical szakot végzett színésztõl mondjuk elvárható.:) https://www.youtube.com/watch?v=-6WLTOmRpSk
Kár, hogy színészként nem tud annyira szépen bánni vele.

Ja, eddig nem az volt, hogy az Ergenc házaspár azért került megint közös sorozatba, hogy Bergüzar nehogy megint más színészurakat csókolgasson? Mint ez az Õziné...ccc. Szegény Engin, elõre tudtam hogy majd valami celebdologba keverik ezek a celebek. De meg kell jegyeznem, bájgúnár Burak tetszett a videóban. 1:05-nél mi az a pislogás? :D Tudom, egyre indokoltabb az a svájci beutalóm....