Téma: Hívatlanok

10/10
ShelbyGT0303 2009 febr. 08. - 11:22:43 10/10
(64/224)
Nem értem, hogy akinek ennyire nem tetszett a film, az minek nézte végig? Nekem ha valami nem tetszik, lekapcsolom, és kész. Ez igaz történeten alapul, és épp eléggé megrázó film, gondolom, akinek nem tetszett, az azokat a filmeket szereti, ahol minél több vér folyik és kivágják az emberek belét... Végig megvolt a feszültség a filmben, és aki "röhögött" rajta, az volt a legjobban besz*rva...
9/10
asubbusa 2009 febr. 02. - 13:32:30 9/10 Előzmény Bru
(63/224)
Szerintem ez egy kiváló film, a maga mûfajában remek!
2/10
Bru 2009 jan. 29. - 17:55:31 2/10
(62/224)
Jaj!
Logikátlan, felesleges, unalmas, idegsítõ.
Na, ilyet is ritkán látni, hogy egy film csak klisékbõl áll. Már olyan mennyiségben kapjuk õket hogy a feszültségkeltõ dolgok is rettentõen idegesítõkké válnak (pl kés végighúzása az asztalon). Az összes jelenetben megy a betojtgatyás csoszorgás (tipikus horroros csiga tempó), meg persze a földön vonaglás. Nekem egy átlag filmben ezek bejönnek, hatnak, most nevetni tudtam volna rajtuk.
Pozitívumok csupán a díszlet (vagy mondhatni a beállítások) és a hang effektek. A hangulata meglett, de ez 10 percnél tovább nem képes éltetni egy filmet.
Jaj!
pacica 2009 jan. 28. - 16:59:20
(61/224)
Én sokkal jobban küzdöttem volna az életemért. Nem hiszem el, hogy nem dolgozott bennük az adrenalin és a túlélési ösztön.
A másik meg, hogy ilyen esetben jobb ha az emberek együtt maradnak, úgy nagyobb az esély a túlélésre. De ezek folyton ketté válltak, egyik a pajtába megy egy régi rádiót keresni, ami tuti nem mûködik, a másik addig sikongat. Ennek így semmi értelme.
Hjarnaldsson 2009 jan. 27. - 23:17:16
(60/224)
Én, aki irracionális élvezettel tudom végignézni a "zs" kategóriás filmeket az film+-on, most életemben talán elõször nyomtam ki egy filmet a kétharmadánál - amikor a legnagyobb a feszültség.

Úgy tûnt, hogy próbáltak valami exkluzív, mûvészies réteget becsempészni, kifinomult, elõkelõ egyszerûség... ami aztán szerintem szánalmasat bukott, és lett belõle a felsõközéposztály szubsztanciáját megidézõ száraz halálunalom.
Annak ellenére pedig, hogy szerintem megpróbálták a szituációkat meg párbeszédeket naturalizálni, iszonyú színpadias tud lenni idõnként.

Hát.. aki nem hiszi, járjon utána, de én megmondtam.
Newcastle United 2009 jan. 27. - 20:09:39
(59/224)
En se ajanlom. Harmadrangu thriller Liv Tylerrel feltuningolva. A vege meg egyenesen szanalmas.
Biggieboy 2009 jan. 27. - 20:04:50
(58/224)
Hulladék, maszat, szar, szemét, idegesítõ egy film. Az elején nézem 75 perc de ebbõl még egy perc is sok. Aki még nem látta ne pazaroljon el az életébõl 75 percet, mert a végén rájön hogy nagy hiba volt.
somogyi.vikica 2009 jan. 26. - 23:28:35
(57/224)
Én most nézem a filmet, de szerintem nagyon jó! Nekem nagyon tetszik! Egy alkalmas példa arra, hogy nagy részben hangokat és zörejeket alkalmazva is lehet egy rémisztõ horror filmet csinálni...nem kell ahhoz pl. egy elõugró aszalódott, ötödjére kínyírt de még akkor is feltámadó gyilkos... Én biztos halálra rémülnék a csaj helyében, jah és nem néznék ki az ablakon, az tuti!:P
Beyonce 7 2009 jan. 25. - 18:42:52
(56/224)
Szerintem is elég unalmas film.
Mindig várod,hogy történjen valami,de semmi nem történik.
A vége azonban meglepõ.
8/10
mopar 2009 jan. 25. - 18:27:39 8/10
(55/224)
Fura egy film az biztos,story mint olyan nemigazán van, csak szimplán jönnek ezek a bizonyos emberkék aztán kezdõdik a "móka".Összességében mégis azt mondom ,hogy nem volt rosszul megcsinálva,élethûek voltak a jelenetek stb...Szerintem ez a film úgy tud izgalmas lenni ha az ember beleéli magát,elképzeli mit tenne az adott szituációban, hiszen ez elméletileg akár a való életben is megtörténhetne.
ciccus92 2008 dec. 02. - 14:25:15
(54/224)
Sziasztok!
Olvasgattam,amiket írtatok,meg máshol is nézegettem véleményeket..
Nem láttam,és valószínûleg ne is fogom megnézni,mert nekem pont az ilyen filmek ijesztõek..amit el tudok kéozelni,hogy tényleg megtörténik.
Az elõzetes alapján durva,de itt írjátok,hogy annyira azért nem is,sõõõt..
Igaz történet? Hmm..nem tudom...sok ilyen jellegû film elõzetesére odanyomták már,h fúú igen,megtörtént események alapján.Szerintetek lehet,hogy igaz?
Írtátok,hogy nagyon rövid,errõl a szintén egy helyszínes szinte egy szereplõs Ismeretlen hívás jutott eszembe,ami szerintem nagyonis izgalmas volt,és még talán ijesztõ is.
Youtube-on néztem belõle részeket,megnéztem a végét is.
Gondoltam,h a végén már nem törtétnik semmi,szegények meghaltak,kész.És aztán mentek el a gyilkosok,és megállították azt a 2 gyereket..annak mi értelme volt,hogy odaküldték õket?Arra nem tudtam rájönni,de gondolom csak azért nem mert nem láttam az egész filmetÉs vmi lapokat is adtak nekik..
Fúú,de mikor a nõ ott felvisít..fúúú..
Engem érdekelne a film,de egyenlõre nem nézem meg.Talán egyszer.. Ja és elõre is köszi a válaszokat,a megválaszolatlan kérdéseimre:)
10/10
M.Shadows 2008 nov. 30. - 15:00:00 10/10 Előzmény sipka
(53/224)
Nemtudja valaki hogy az elõzetesbe meg amikor elöször emglátja a gyilkosokat és megakad a lemez a zenénél az meik szám?:D
sipka 2008 nov. 12. - 21:31:57
(52/224)
Semmilyen újdonságot nem tartalmaz, de valamiért mégis kiemelkedõnek tünnik a mostani horror-felhozatalt elnézegetve. A filmet az apró zörejek, a beakadt bakelit lejátszó, és a sötétben álldogáló idegenek teszik igazán félelmetessé, amik igencsak sokszor elõfordulnak a mérhetetlenül furcsa végkifejletig.
Elõttem már sokan felemlegették, hogy ennek az alkotásnak egyszerûen nincs sztorija, amit most kemény határozottsággal megkérdõjeleznék mivel én egészen másképp gondolom. Van története, csak az annyira ledöbbentõen egyszerû, hogy még egy kis terjedelmû novellát sem lehet kiadni róla, hiszen baromira csekély az a cselekmény-mennyiség ami végigzajlik a filmen. Kínosan improvizatívnak találtam, néhány helyen...
Egyébként azon gondolkoztam a produktum megtekintése után, hogy még milyen történet-alternatívát lehetne kitalálni ennek a (forgatókönyvileg gyenge) filmnek. S hát ezekre jutottam:

1. A "Hívatlanok" valójában a "Batman"-ben szereplõ "Madárijesztõ"-nek a Spin-off-ja, ahol szemtanúja lehetünk ezen karakter elsõ vérontásának.

2. Ez a "movie" igazából a "V, mint Vérbosszú"-nak a folytatása, amelyben "V" maszkos utódjai állnak bosszút, a gonosz kancellár fiacskáján, és annak barátnõjén.

3. Hogy ki az a Tamara? Hát õ nem más, mint a "Kör"béli Samarának a húga, aki (tesóját valamiképpen utánozva) nem egy VHS kazettán, hanem egy bakelit lemezen helyezkedett el. S miután a házban tartózkodó párocska hetedjére hallgatja meg a lemezt, Tamara kiszabadul és két (elégé ijesztõ) társával elégtételt vesz rajtuk.

Hát van még néhány ötlet, de inkább most hanyagolnám azok közlését :)
Akik kedvelik a parázós mûveket, azok nyugodtan tekintsék meg, hiszen se nem jobb, se nem rosszabb a megszokottnál. Olyan egyszer nézhetõs..

UI: Amúgy észrevette valaki, hogy a betört szélvédõn egy szív alakú rés képzõdött? S a közelrõl mutatott fák levelei is szív alakúak.. Ennek volt valami célja, vagy csak véletlen? :D Mindegy :)
Kattrin 2008 nov. 07. - 10:03:40
(51/224)
Az nem baki volt, hanem észrevette a csaj, hogy mégis van még cigije. Ettõl biztos rosszul érezte magát, hogy itt maradt egyedül a kopogószellemekkel, pedig ha jobban körülnéz, nem kell elküldenie a srácot, és akkor egy fokkal jobban érezné magát a gyilkosok között.
Buboshus 2008 nov. 07. - 09:58:55
(50/224)
Sziasztok!
Én moziban láttam, így nagyobb hatással is volt rám, mint ha otthon néztem volna. Azt hirdették, igaz történet. Végülis akár lehetett az is, hiszen a fõszereplõ életben maradt, mert valakinek el kellett mesélnie. Igazából ez a film arra jó, hogy elképzeljük, hogy mennyire meg tud zakkani valaki szimplán a félelemtõl. Persze mondhatjuk azt is, hogy mi másképp csinálnánk, de nem tudhatjuk, hiszen mindenki másképp reagál bizonyos helyzetekben. Elég szomorú, ha igaz történet, és pusztán "heccbõl" ölnek embereket, de SAJNOS hihetõ. Én nem mondanám idõpazarlásnak, ha valaki megnézi. Egyszer meglehet nézni, és olykor összerezzeni, ha ehhez van kedve valakinek! :)
3/10
Madison 2008 nov. 07. - 09:45:36 3/10
(49/224)
Arról nem is beszélve ha tényleg igaz történeten alapul akkor azért elég sok nyomon elindulhatott a nyomozás!Ott vannak például rögtön a levetett maszkok.A tetteseken szemmel láthatóan nem volt kesztyû,ha máshol nem is a maszkokon kellett lenni ujjlenyomatnak!!A másik:a végén mikor megállnak a 2 kissrác mellett.A környéken senki nem járt addig,mikor a gyerekek bementek a házba és látták mi is történt gondolom csak hívták a rendõrséget vagy ha nem is õk rögtön hanem a szüleik otthon.Simán elmondhatták hogy mikor jöttek hazafelé megállt mellettük egy furgon amibe 3-an voltak és meg volt repedve a szélvédõje,a szõke csajról még fantomképet is lehetett volna csinálni mivel odament hozzájuk.Simán utána lehetett volna nézni akár a furgonnak is,szóval ez minden volt csak nem igaz történet.Ha meg tényleg nem az akkor nem értem mire volt jó a gyilkosok inkognitóban tartása,na mindegy ennyit akartam csak.Sziasztok!
3/10
Madison 2008 nov. 07. - 09:33:04 3/10
(48/224)
Sajnos egyet kell hogy értsek a többséggel,személy szerint én is jóval többet vártam a filmtõl.Onnan kezdeném hogy már eleve nagyon rövid(85 perc),ezen kívûl ami számomra elfogadhatatlan az az hogy 56!! percig nem történik a kopogásokon meg a csaj paráján kívûl semmi(direkt néztem) erre meg a 76.-ik percben már vége is(ezt is megnéztem szándékosan)!!20 perc alatt minden le lett darálva.Azt a bakit észrevette valaki amikor a film elején a csaj mondja a srácnak hogy elfogyott a cigije,majd amikor a srác még nem ért vissza érdekes módon a hölgyemény rágyújt!Gondolom nem a maszkos hozta neki gyorsan a boltból:-)!

SPOILER:

Én szerintem az a Jordan aki az elején telefonált a rendõrségre az az egyik gyilkos csaj,nem a szõke hanem a másik.De lehet hogy én tévedek!A Tamara duma meg szerintem csak egy kamu volt,kiváncsi volt csak hogy van-e otthon valaki,legalábbis ez az én meglátásom.
Verikansa 2008 nov. 05. - 18:44:04 Előzmény dreamydod
(47/224)
Felháborító!!! !!!

A bemutató miatt moziban akartuk megnézni, de nem tudtunk elmenni...Most néztük meg...ekkora marhaságot...nagyot csalódtunk...az egész film egy vicc...semmi sem derül ki...kik voltak, mik voltak, a telefonos is baki volt, miért gyilkolnak, a döféspont mikor a végén még az arcukat sem mutatják...huhhh :@


Több, mint idegesítõ...Tényleg elvett másfél órát ez a film az életünkbõl és legalább 10 évet öregedtünk...Többet vártam két ilyen híres színésztõl...:/ :(

Egy jó tanács: NE NÉZZÉTEK MEG !!! !!! xD
dreamydod 2008 nov. 01. - 13:15:59 Előzmény kareszvagyok
(46/224)
Nem mondom para volt a film...este 11kor egyedül egy nagy házban..teljesen beleéltem magam és nagyon féltem ..ráaádsul halloween éjszakáján:D..
Viszont maga a film gyenge..vannak ijesztõ jelenetek viszont néha azthittem h horrora akadvát nézek:D
Ami ordító hiba volt az a parkizonkóros operatõr és Jackson(akit lelöttek) bábuként:D
2/10
kareszvagyok 2008 okt. 28. - 04:11:20 2/10
(45/224)
mindenkit óvok ettõl a filmtõl akinek értékes az ideje.
ellenben az olyan naplopók mint én nézzék meg egyszer. nekik se fog tetszeni, de eltelt 1,5 óra.