zimzum1111 márc. 25. 23:14:50
(4/4)
Megelevenedik a rögvalóság.
Féktelen bulizós filmet már láttunk. Sokat.
Ez nem az!
A bölcsek azt szokták mondani, hogy az emberiség nem változott semmit, csak magas tárgyi kultúrát hozott létre. De az ember természete, szexusa, társas vonzalma, kapcsolatépítése mit sem változott. És lehet valóban. Talán csak annyiban, hogy most a közösségi média soha nemlátott intenzitással tolja az arcunkba ennek a szexussal átitatott tombolását.
Ez a dráma igaz.
Igazsága pedig arra jó, hogy változtassunk. A változást ebben az Z generációban kiváltani nem könnyű - ember a talpán! És nem azért mert nem felkészültek, és nem okosak és nem szépek, mint az összes valaha élt generáció a földön. Nem azért. Hanem mert ebben a filmben - és hihetünk a mozinak - a főhősök a saját entitásukhoz való jogot nagyon hamar kivívják, és visszafordíthatatlanul élik. A tapasztalat megszerzése sajátságos. Anya, apa csak ha muszáj. A barátok, csak a bulira verődnek össze, mindenki csereszabatos, egyszerhasználatos.
A közösségi média az alap viszonyrendszer (mindenki jobb mint én), tanulni a bulvárból, információ a reklámból, érzelem a twitter-ről.
A szex az már nem kapcsolat, csak tevékenység. Az intimitás kiemelhető belőle - sőt, a film szerint szerintem - el is hanyagolható. Sőt! A buli kedvéért kötelező közönségeskedni...
A harmadik hányásig hajszolt buli után - jómagam is - kiürül, kiég az ember, mert a mulatás itt szó szerint értendő. Mulatják az időt a szereplők, hogy múljon az idő alkohol vedeléssel párosuló szorongásoldással. Sikerül oldani? Szerintem sem a történetben, sem a nézőben nem. Inkább megmarad a szorongás és hat.
Erős érzelmet kiváltó történet.
Remek film!

Aki nem hiszi a film húsvér jellegét járjon utána : ZANTEL LAGANAS GREECE NIGHTLIFE WALK
Ahoj poplacsek febr. 18. 22:10:27
(3/4)
nem semmi, 11 hónapos késéssel ér hozzánk a film
Details
Release date
April 4, 2024 (Hungary)
bundi8 febr. 18. 20:19:20
(2/4)
10/7
The Cortez jan. 12. 04:19:53
(1/4)

Na hogyan?

Nyaralós tini party mozi, egyben coming of age dráma, amely egy Cannes-ban debütált elsőfilmes alkotás. A sztori 3 angol csajról szól, akik Görögbe utaznak, hogy bulizzanak, valamint szextúrázzanak, de a trióból 2-nek leginkább az a magasztos célja, hogy a szűz, gyakran szorongó, tépelődő főszereplőnőt végre megbaszassák valakivel. Ők hárman a cselekmény nagy részében piáznak, cigiznek, csapatnak vagy éppen másnaposan fetrengenek.
Lényeg a lényeg, hogy a törpilla főhősnő nagyon nem azt kapja, mint amire számított, ezért valahol a játékidő közepénél egyre komolyabban kezdünk átcsúszni a drámába. Mondhatni a fesztiválhangulatot felváltja a summertime sadness érzés. A csajbrigád kezdetben kurva idegesítő, ám később annak 2 tagja felmutat valamennyi jellemfejlődést. A vége felé a színészi alakítás is jobb lesz, mert bár Mia-McKenna Bruce nem csinál sok mindent a vásznon, viszont valahogy mégis esztétikusan ül a világfájdalom az arcán.
A dokumentarista, színvonalasan fényképezett műnek a csapaton belüli, kimondatlan rivalizálás, a féltékenység, illetve a társadalmi nyomások-elvárások a fő mondanivalói. A tracklist kommersz rádióslágerek + szenzációs elektronikus dalok keverékéből áll össze, a zenei aláfestések pedig kellően hatásosak.