Téma: Holdfényév

Krivosein 2009 jún. 18. - 01:53:16
(23/63)
Nagyon jó film volt! Jake Gyllenhaal és Dustin Hoffmann együtt príma! És a történet is jól ki volt dolgozva, szép alkotás!
Pünkösdi Kató 2009 jún. 13. - 08:59:53
(22/63)
Vki írja már meg a végét privibe - ne lõjük le a végét a topicban -, mert nem néztem végig a filmet, nem tetszett. Túl lassan haladt a történet, így abbahagytam, sajnálom. :(
Why_so_serious? 2008 dec. 18. - 16:32:19
(21/63)
Szerintem nézzétek meg, mindenkinek ajánlom. Jó film és egyszerûen felfogható, nem az az elvont, utalásokkal teli fajta.
FLY726 2008 szept. 15. - 22:18:17 Előzmény perry
(20/63)
flanszos fuccer hát persze hogy nem láttam
már megint lemaradtam valamirõl, amit régóta meg akarok nézni
egyébként tuti vagyok benne hogy érdemes megnézni, már csak a filmben lévõ színészek miatt is
ELog 2008 szept. 14. - 21:25:11 Előzmény perry
(19/63)
Huh, van itt egy részlet, ami miatt (azon túl, hogy amúgy is jó filmnek látszik) mindenképpen meg kell néznem. Kétszer is elolvastam, hogy jól értsem. :)
perry 2008 szept. 14. - 17:24:09
(18/63)
Tévedések elkerülése végett egy másik fórumon írt hozzászólásomat tettem be ide, és alatta maradt a fül szöveg.
perry 2008 szept. 14. - 17:21:22 Előzmény k11zoltan
(17/63)
A történet maga irdatlan nagy giccskupac lenne, ha nem egy tehetséges rendezõ és egy zseniális színészgárda segítségével forgatták volna le.
Minden szívszaggató próbálkozás helyett a film egy merõben higgadt stílust vesz fel. A súlyos tragédiát hatásvadász eszközök helyett a lehetõ leghétköznapibb módon ábrázolják. Ráadásul nem is a tragédiáé a konkrét fõszerep, helyette inkább az idõ lassú csörgedezésére tapad a tekintetünk, és ahogy így telik, múlik az idõ, elkezd derengeni bennünk a kérdés, hogy vajon mi az ördögöt keres ez a srác még mindig ebben a házban? Miért nem megy el? Miért van, hogy az apa (a zseniális Dustin Hoffman) "apa és fia"-cégtáblát akaszt ki az irodájára, ahol a srác volna a fiú?
Az egész film egy folyam, amely lassan, de feltartóztathatatlanul halad elõre, egyebek közt Mark Isham zenéjének köszönhetõen. Nincs benne egyetlen másodperc szünet, vagy zökkenõ, az ilyen nagy koherenciájú, hihetetlenül "folyamatos" filmeket iskolákban lehet oktatni.
De a legfurább mindenképpen az, hogy a hatalmas drámahegyek helyett valami egészen mást látunk, a megható jelenet-ziccerek helyett valami gyökeresen mást kapunk, valami derûset és felemelõt, ami végül jobban felkavar minket, csak másképpen. Ez a felkavarás a film utánra szól, ezt utána érezzük, amikor kijövünk a moziból, valószínûleg hetek múlva is ott lesz bennünk ez a fura érzés, ez a hangulat, amit ez a film adott.
A filmbõl egyebek közt megtapasztaljuk, milyen dolog görcsösen ragaszkodni egy emlékhez, és emiatt jóformán teljesen elveszíteni valakit, és megtudjuk azt is, hogy milyen dolog tûnni hagyni, és cserébe megkapni, visszakapni ezt a személyt, mégpedig örökbe. Nagyon különös film, sajátos varázsa van, nehéz, ha épp nem lehetetlen elfelejteni.
Persze aki nem érzékeny arra, hogy az emberekben apró vagy nagy tragédiák játszódnak le, azok bizonyára azt mondják ez már megint egy amcsi film és úgy is van megcsinálva. A mozi nagy vívmánya, hogy pont azokat az embereket hozza közel hozzánk akik lehetnének Londonban,
Reykjavikben, de akár Budapesten is.

szólj hozzá ..!
a Te véleményed a filmrõl ..

szavazz ..!
küldd el ezt a cikket
barátodnak, ismerõsödnek
10/10
k11zoltan 2007 dec. 02. - 20:58:30 10/10
(16/63)
Én is csatlakozom azokhoz, akiknek tetszett.

Egyszerû történet, nagyon jó alakításokkal (mindenki!), és fantasztikus zenékkel...

Robert Plant - Song To The Siren
Neerson 2006 nov. 19. - 23:06:32 Előzmény x-tro
(15/63)
aha
x-tro 2006 nov. 17. - 13:52:14
(14/63)
...a Jake gyerek volt a gyenge láncszem... viszont erõsebb fordulat. Éppen ez volt a szándékom..:)
Neerson 2006 nov. 17. - 11:32:53
(13/63)
bruhahaha, egyébként amúgy semmibajom az ilyesmivel, csak zavart, hogy leszúrtad Jake-et, s gondoltam kicsit felbõszítelek:) Lehet, megismétlem: lehet, hogy Jake rossz színész, s olyan szerepeket kap ahol nem is kell nagyot nyújtani akkor is befutó, de nekem tettszettek eddig, amit "nem nyújtott":)
ja és a "véleményem szerint" kis szókapcsolat sose árt egy fórum postba, kifinomultabb.
x-tro 2006 nov. 17. - 09:40:13
(12/63)
Apa. Ez egy filmes fórum, nem értem miért kellene például orvosi szaknyelven, vagy esetleg babanyelven referálnom mondjuk a Vad angyal címû sorozatról, vagy példának okáért a Holfényév címû, egyébként kiváló filmrõl....

Azokat a beszólásokat meg színvonaltalannak érzem, hogy "jaja de szupi film volt", és "imádom a fõszereplõt, mert olyan édi". Vagy hogy "zsír sira film volt". Ilyenekbõl is van elég itt, ha ezek kellenek. Nyugodtan továbbgördülhetsz rajtam ha irritállak, a véleményemet azonban eztuán is ki fogom nyilvánítani, itt is és máshol is. Pont.
Neerson 2006 nov. 16. - 23:19:34
(11/63)
én nem próbálom meg filmes szaknyelven megmondani a tutit, gondoltál arra hogy valamelyik filmes portálhoz szegõdj cikkírónak?:)
x-tro 2006 nov. 16. - 13:24:18
(10/63)
mért, téged kineveztek?
Neerson 2006 nov. 16. - 09:30:12
(9/63)
jó, önjelölt szakértõkkel nem vitatkozom:)
x-tro 2006 nov. 12. - 09:45:38
(8/63)
El és át, de nem vagyok szereposztó, sajnos. Vannak sokan a pályán, és nem szeretem az ilyen "szemmeresztgetõs" színészetet.... Bár tudom, most ez a csávó a sztár, ma ez, holnap az, majd amaz. De kicsi õ még ahhoz, hogy pl. Susan Sarandonnal egy lapon lehessen említeni. Már színészetileg.
Neerson 2006 nov. 11. - 22:37:57 Előzmény x-tro
(7/63)
bocs, igazad van, tévedésben voltam....
de a Jakere való kritikád akkor is vicces....te eltudnál ebbe a filmbe képzelni más színészt? áttudná adni más ezt a helyzetet?
x-tro 2006 nov. 02. - 11:05:03
(6/63)
Te tulajdonképpen mirõl beszélsz? Milyen grace klinika?

Semmit sem értékelek túl, éppen csak az értékén.

A Jake gyerek volt a gyenge láncszem a lineupban, hatalmas, vizenyõs szemei meregetésén kívül nem nagyon mûvelt mást.... Ha neked ez színészet, akkor téged könnyû kielégíteni. Csak vigyázz, mert így a következõ "élményed" a Barátok között talál...
Neerson 2006 nov. 02. - 10:06:24
(5/63)
Susan saradon és a grace klinika..hát..nemtudom:) persze nm azt mondom hogy nem jót alakított, de nem kell túlértékelni:) (Jake pedig alapból nem tud rosszat nyújtani)
a mondanivalója meg mindenkinek más:)
Travis - Love will come through
x-tro 2006 nov. 02. - 09:29:02
(4/63)
Boldog pillanatokban is bejön. Érzékeny, okos és szellemes film a gyászról, a fontos személy elvesztésérõl, ennek túlélésérõl, és az újrakezdésrõl. Nagy szavak- és pátoszmentesen, értelmesen. Susan Sarandon az egyik legnagyobb élõ színésznõ. És mellesleg Dustin Hoffman, Holly Hunter meg az a csávó a hegyrõl.

Nagyon jó kis film! És nagyon jó a zenéje, tökéletesen alátámasztja a film mondanivalóját és hangulatát. Van Morrison zenéje amúgy is olyan érzetet kelt, mint az a régi barát, amikor nagyon szar kedved van, egyedül ülsz a kocsma pultjánál (mint a filmekben) odaül melléd, barátságosan hátba ver, na ne szarakodjunk már, igyunk egy sört inkább! Fel a fejjel, lesz ez még szarabb is, meg ilyenek... Vigasztal, biztat és fizet.

Másrészrõl egy nagyon pontosan rajzolt újabb szegmens a kora hetvenes évek Amerikájáról, Vietnam, egyebek.