10/10
Jyj3 2015 márc. 30. - 00:20:41 10/10
(61618/120538)
Scent - KÉSZ
Kínai - dél-koreai romantikus film
Bemutató: 2014. augusztus 15.
Szereplõk:
Park Shi Hoo - Kang Injun
Ren Chan - Zhu Li
An Hu - Sun Quan

Kang Injun belsõépítész Shanghaiba utazik, hogy megkeresse barátnõjét. Odaérkezése után nem sokkal véletlenül sérülést okoz Zhu Li-nak. Hogy bûnét jóvátegye a nõhöz költözik és mindenben segít neki, közben pedig folytatja barátnõje keresését. Injun és Zhu Li kezdetben rideg kapcsolata lassan barátsággá formálódik. Vajon mi lesz szereplõink sorsa?
A filmet (magyar felirattal) megnézhetitek a youtube-on: youtu.be/GJLfCrVXzpU
Letöltés:
Google Drive: drive.google.com/file/d/0B6V9MrL3JfQrcGZLV1dleW5qSm8/view?usp=sharing
A videó felett katt a lefelé mutató nyilra, aztán a következõ oldalon a "Download anyway" feliratra.
Vagy az alábbi oldal segítségével: www.clipconverter.cc/
1. Nyissátok meg az oldalt.
2. Másoljátok be az alábbi sort a "Média URL-je" jelölésû fekete sávba

https://www.youtube.com/watch?v=GJLfCrVXzpU
3. Katt a "Folytatás"-ra
4. Megjelenik a videó kis képe, mellette ki tudjátok választani a kívánt minõséget. Mindegyik mellett látjátok, hogy mekkora lesz a videó mérete
5. A "Konvertálás formátuma" résznél kattintsatok az avi-ra vagy az mp4-re, amelyik szimpatikus
6. Katt a "Start"-ra
7. Várjátok meg amíg a megjelenõ sávok végig futnak és bejön egy olyan oldal, ahol középtájt megjelenik a "Letöltés" gomb. Katt erre és már el is indult a letöltés.
10/10
offtopic
Jyj3 2015 márc. 30. - 00:01:19 10/10
(61617/120538)
A Gamnam Blue-t fordította e valaki? Van e magyar felirata- tudja vki?
Nagyon kíváncsi lennék rá. Angolt azt 13 félét találtam..
10/10
Jyj3 2015 márc. 29. - 23:29:15 10/10
(61616/120538)
Ez a cikk egy összeollózott halmaz..
Már az egészet olvastam a legkülönbözõbb helyeken.
Ez a nõ egy etikátlan firkász, akinek fogalma sincs mirõl ír. Két vidit nézet meg félig, és össze lopkodott egy csomó helyrõl írásokat.
Nagy nehezen bevallotta a forrásokat...

Én rajongok a kpopért. A forrás pedig a Vogue (http://www.vogue.com/3241903/kpop-stars-seoul-fashion-week-street-style/) ės a hellokpop.com( http://www.hellokpop.com/editorial/drastic-change-in-korean-male-prototypes-the-flower-boys/). Ebben a gondolatsorban semmi, de semmi nincs, ami negatív. És semmi, de semmi nincs, ami elítél. Valamint, nem történelmi áttekintés, ahogy nem is Kpop A-tól ZS-ig. Ez egy vélemény. És pozitív.

És még a Vikirõl is szedett le anyagot, tehát nincs is mit beszélni az írásáról, mert csak firkálmányok.
10/10
offtopic
Jyj3 2015 márc. 29. - 22:20:20 10/10
(61615/120538)
Gangnam Blues (2014) – az igazi Gangnam Style
2015. március 26.
Gyönyörû nõk, drága sportkocsik, divat, pénz és csillogás. A hóbortos dél-koreai sztár, PSY 2012-es, futótûzként terjedõ slágerének köszönhetõen minden ember tudja már, hogy Szöul bizonyos Gangnam nevû körzete a földkerekség legmenõbb helye, ahol mindenki lovacskás táncot lejt, amerre jár. De vajon mit is jelenthetett a gangnami stílus az 1970-es években, amikor Szöul úgy döntött, beépíti az addig parlagon hagyott zöld területet, Gangnamot, hogy felhõkarcolókat húzzon fel a parasztviskók és nyomortelepek helyére? A döbbenetesen társadalomkritikus és rettentõen brutális gengszterfilm, a Gangnam Blues (2015) merészen az arcunkba vágja a választ.
A keleti gengszterfilmek mélysége

Elõször is le kell szögezni, hogy a gengszterfilmek teljesen máshogy mûködnek a Távol-Keleten, így Koreában is. Az ázsiai filmekben a számunkra megszokott, belülrõl szétbomló, önös érdekeket képviselõ bûnszervezetek helyett afféle cégek, családok vagy – ha úgy tetszik – dinasztiák küzdenek meg egymással, hogy megkeressék a betevõ falatot, és biztosítsák a jólétet és a jövõt a szervezet tagjainak. Mondhatni, a keleti gengszterfilmek valójában modern köntösbe bújtatott kosztümös filmek. Ez igaz az 1970-es években játszódó Gangnam Blues esetében is, hiszen ha nemcsak 50 évet, hanem 500 évet mennék vissza a múltba, és az öltönyöket lecserélnék csogorikra, a botokat és esernyõket (!) pedig kardokra, máris egy nagyszabású történelmi filmbe keverednénk, ahol a kiskirályok egymást eltiporva igyekeznek megszerezni népüknek az ígéret földjét.

Testvéri szeretet vagy kötelességtudat?
gangnam_blues_kim_rae-won_es_lee_min-ho3.jpgA sztori szerint a két nincstelen gangnami barát, Jong-dae (Lee Min-ho) és Yong-ki (Kim Rae-Won) élete gyökeresen felfordul, amikor a városfejlesztésben és területszerzésben aranybányát látó, korrupt politikusokkal összejátszó bûnszervezetek elûzik õket az üzlet útjában álló, roskatag viskójukból. Alternatíva híján kénytelenek beállni a bûnbandába, és a sors úgy hozza, hogy elválnak egymástól. Mikor évek múlva újra egymásra lelnek, kiderül, hogy ellenséges oldalon álló szervezetekbe keveredtek. Õszinte barátságuk a szervezetükhöz való hûségük útjába áll, ezért valamelyiket muszáj lesz elárulniuk.

Út a csúcsra: a cuki fiútól a combartériákat kaszaboló mészárosig
A Gangnam Blues két fõszereplõje, Lee Min-ho és Kim Rae-won leginkább sorozatokból lehetnek ismerõsek a közönség számára, bár Kim jelentõs mozifilmes háttérrel is rendelkezik. Azonban kétség sem férhet hozzá, hogy ez a film Lee Min-ho nagy dobása. Leenek népes rajongótábora van egész Ázsiában, javarészt nõi rajongók, akik szívéhez a koreai sikersorozatain keresztül került közel. Saját bevallása szerint éppen ezért is készült tudatosan egy olyan kemény filmre, ami talán megszeretteti õt a férfi nézõkkel is. A Gangnam Blues rendezõje, Yoo Ha állítólag nem is akarta szerzõdtetni a szerepre, de felesége unszolására – aki maga is nagy Lee Min-ho rajongó – végül mégiscsak beadta a derekát. Egy másik kedves érdekesség az, hogy a film bemutatója után egy interjú alkalmával megkérdezték Lee-t, hogy kit tart személyes példaképének, erre õ az alig hat évvel idõsebb filmbéli partnerét, a már termetesebb filmográfiát maga mögött tudó Kim Rae-wont jelölte meg. Hogy (a való életben is) egy ilyen kedves és szerény férfi hogyan válik hidegvérû gyilkossá, arról a nézõ maga is meggyõzõdhet, ha megnézi a filmet.

Tehát, ha valaki szaftos, korrupciós sztorira vágyik, vagy szereti a becsületrõl szóló, modernizált kosztümös filmeket, vagy már eleve Lee Min-ho rajongó (a kínai rajongótábor kedvéért például újravágva, alternatív befejezéssel került a helyi mozikba), akkor mindenképpen érdemes megtekintenie a Gangnam Bluest!
A cikket írta: Szilágyi Miklós
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 21:32:51 10/10
(61614/120538)
Bocs elfelejtettem közben válaszolni. Dehogy, nagyon jól kidolgozottak a betétdalok. Sok lesz. Tényleg gyerek még a HongGi, de szó szerint.))))Na és az azóta eltelt évek ellenére is mégy egy nagy gyerek, ez adja a varázsát. Úgy kell komolyan venni, hogy nem lehet komolyan venni.))))
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 21:28:19 10/10
(61613/120538)
Szilvivel, Rucával nem is találkoztam. Ágival is csak közvetve. Remélem holnap összefutunk

Jó Éjt!
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 21:25:10 10/10
(61612/120538)
Ezt jól megszívta. Még valami történik és tényleg hiába volt minden eddigi munkája. Elkeserítõ!(((((
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 21:22:09 10/10
(61611/120538)
Jó lett! YooChun érdekesen néz ezen a képen.

Ezért kérdeztem, hogy csak egyedül? Mindegy, ha képviseli az együttest, de legalább már ez nagy elõrelépés. Esetlegesen a katonaidejük alatt mehetnének néha a TV-ben, jót tenne nekik.
10/10
offtopic
Jyj3 2015 márc. 29. - 21:21:18 10/10
(61610/120538)
Nem tudom a részleteket sajna..Majd késõbb kiderül, akkor megírom..
Sztem egyoldalú felbontás a KE részérõl- idõ elõtti a botrányok miatt.
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 21:16:35 10/10
(61609/120538)
Bocs, de végig olvastam a híreket, elózményeket. Ez a Ke-val esedékes lett volna az újra hosszabbítása a szerzódésnek, vagy csak felbontották? Katonaság elõtt kellett volna gondoskodni másik csapatrõl?

Még bele sem gondoltam, így ahogy mondod, szerencsém volt. Szerintem nagyon élvezték Õk is a forgatást, annyi mókás making-et láttam, ezzel kapcsolatban. Jót tett a szereplõknek a sorozat. Nekem is jót tett.))))
10/10
Jyj3 2015 márc. 29. - 21:06:25 10/10
(61608/120538)
Én mára elköszönök, nézném a sorit, és lehet hogy alvás is lesz nemsokára..
10/10
Jyj3 2015 márc. 29. - 21:04:26 10/10
(61607/120538)
Tudod mekkora szerencséd van, hogy 1 soriban láthattad két kedvenced??
Ilyen nem sokaknak adatik meg...

Én ha egy közös képen látom a kettõt, már annak is nagyon örülök, Hátha 16 részen át nézhetném...
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 20:53:41 10/10
(61606/120538)
Igazad van, valóban nem esik nehezemre, köszi. Szeretem õket nézni, hallgatni.
You're beautifult nem a rendkívül érdekfeszítõ történet miatt néztem olyan sokszor, hanem a szereplõk és a zene miatt. JongWA annyira nem nagy kedvenc, de másik kettõ ugye az elsõ nálam. JongWA és HongGi elsõ találkozás, de Sukkit már láttam elõtte valamiben. Abban nem énekelt. Itt a hangja fogott meg. A grimaszai kevésbé, de nem hiszem, hogy magától tette. Jó választás volt, élvezd.)))))
10/10
offtopic
Jyj3 2015 márc. 29. - 20:46:34 10/10
(61605/120538)
Jól el voltál veszve, de mindenki.
Én meg sorit nézek, de szeretnék haladni is vele, de más dolgom is sok volt ma is meg tegnap is.

Hát ha nem ezek a fiúk lennének ebben a soriban, egy percig nem nézném.
Igaz, ez limonádé, és itt nem kell azt nézni, hogy semmi értelme sok dolognak..
Kérdésem lenne: A 16 részen át ez az egy dal fog szólni???
Mert csodaszép, de azért kicsit sok lesz belõle..

A Modern Farmerban sokkal jobb Hon-Ki, mint itt..Még nagyon gyerekek..
10/10
offtopic
Jyj3 2015 márc. 29. - 20:41:00 10/10
(61604/120538)
Én nem olvastam, de nem is mérgesítem vele magam. Már olvastam hasonlót, ahogy mondjátok.. nem vagyok rá kíváncsi. Lehet hogy pont ennek a csajnak olvastam egy írását, hát elmehet a búsba..vele..
10/10
Jyj3 2015 márc. 29. - 20:38:17 10/10
(61603/120538)
Szia! Telefonom volt, bocsi, csak most válaszolok...
Nem tudok többet ennél a hírnél.

Csak annyit, hogy 5 éve nem szerepelhettek a TV-kben, mert a szétválás okozta gondok miatt ezzel büntették õket. Nekik sem volt egy sétagalopp ez az 5 év. A saját országukba diszkriminálták õket ennyi évre.

Most Yunsu talán kap lehetõséget, de ugye 2 nap múlva Jaejoong bevonul, és Yochun meg forgat.
Mindegy. Ez akkor már elindul valamerre, és majd csak leadnak nekik videókat, vagy koncert részleteket is.

Tegnap este csináltam...
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 20:35:17 10/10
(61602/120538)
Remélem fogjuk is.
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 20:32:39 10/10
(61601/120538)
Még csak a sori elõzeteseket néztem meg. Érdekesnek igérkezik, és mintha a lánynál is látnék valami játékot felfedezni, Eddig köze nem volt a szinészethez amit csinált. Érdekel, hogy mit hoznak össze belõle.
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 20:24:15 10/10
(61600/120538)
Szia, ismét nagyon köszönjük a fordítást. Mindjárt nézem.
10/10
Éva Vidéki 2015 márc. 29. - 20:22:08 10/10
(61599/120538)
OLvastam a cikket. Szerintem az Eszterkének fogalma sincs a kpopról. A cikk össze van ollózva blogokból amit írt. Hallgatni szerintem nem szokta és klippet sem látott. Hol látott giccset? Akik a színpadon vannak és a legtöbbjük a maximumot nyújtja énekben, táncban, megjelenésben, netán hangszeren az extravagancia. Az hozzátartozik a szinpadi megjelenéshez. Nem gondolhatja komolyan, hogy szürke darócban kellene nekik szerepelni. Mellesleg, ha legközelebb abban szerepelnek, mert ötletet merítettek a hozzászólásomból abban is remekül mutatnának, mert tehetség és tudás, szorgalom és kitartó munka révén kerültek a szinpadra. Nem apuka vette nekik pénzen a TV adásba kerülést. Éppen tegnap írtam, hogy a mai ujságírók csak bulvárt képviselnek. Én nem is nevezném ujságíróknak õket, mert összelopkodják a cikkeket, külföldibõl, de rosszul fordítva jenetetik meg, helyesírási hibák tömkelegével, tehát írni és olvasni, ráadásul értve olvasni sem tudnak. Hirtelen ennyi.