10/10
JYJ.3 2023 okt. 10. - 18:26:10 10/10
(120348/120538)
A kölyök Laroi "Túl sok (ft. Jungkook és Central Cee)" #tooMuch #jungkook
https://www.facebook.com/BTS91320
10/10
JYJ.3 2023 okt. 03. - 18:17:52 10/10
(120347/120538)

Hello.
Ez a NAGY ZENE.

Örömmel jelentjük be Jung Kook BTS-tag „GOLDEN” című szólóalbumának megjelenését.

A „GOLDEN” egy album, amelyet Jung Kook, a BTS arany maknae és egy szólóművész arany pillanatai ihlettek.
Az album összesen 11 számot tartalmaz, köztük a korábban megjelent "Seven (feat. Latto)" és a "3D (feat. Jack Harlow)" digitális kislemezeket.

Jung Kook különleges színpadi előadásokat fog tartani, és különféle fellépésekkel fog megjelenni a GOLDEN megjelenése mellett. Kérjük, maradjon velünk, és továbbra is támogassa Jung Kookot, amikor elindul első szólóalbuma útján.

*Előrendelési dátumok: 2023. október 4., szerda 11 órától (KST)
*Megjelenés dátuma: 2023. november 3., péntek, 13:00 (KST)
10/10
JYJ.3 2023 okt. 02. - 12:47:02 10/10
(120346/120538)
Karikó Katalin Nobel-díjas
A 2023-as orvosi-élettani Nobel-díjat Karikó Katalin és Drew Weismann kapták megosztva biokémiai felfedezéseikért, amelyek lehetővé tették egy hatékony mRNS-alapú vakcina kifejlesztését a COVID-19 ellen.
10/10
JYJ.3 2023 okt. 01. - 19:18:58 10/10
(120345/120538)
Zelk Zoltán Október vers.

Kisöccsétől, Szeptembertől
búcsút vesz és útra kél,
paripája sűrű felhő,
a hintója őszi szél.

Sárga levél hull eléje,
amerre vágtatva jár,
félve nézi erdő, liget,
de ő vágtat, meg se áll.

Hová, hová oly sietve,
felhőlovas szélszekér?
Azt hiszed tán, aki siet,
aki vágtat, messze ér?

Dehogy hiszi, dehogy hiszi
hiszen nem megyen ő messze,
csak addig fut, míg rátalál,
a bátyjára, Novemberre.
10/10
JYJ.3 2023 szept. 27. - 10:05:54 10/10
(120344/120538)
A 2023-as Global Citizen Festivalon a globális vezetők ígéretet tettek a szélsőséges szegénység felszámolására olyan monumentális kötelezettségvállalásokkal, mint például:
240 millió dollár a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) számára, Franciaország és Norvégia más országokat is felszólított befektetéseik növelésére.
1 millió hektár védett terület a brazil Amazonasban.
Antigua és Barbuda, valamint Kelet-Timor támogatja a fosszilis tüzelőanyagok elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződést .
Az Egyesült Államok Kongresszusának kilenc tagja és Keir Starmer, a brit Munkáspárt vezetője követi az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok éghajlatváltozással kapcsolatos kötelezettségvállalásait.
Írország garantálja, hogy 2025-ig teljesíti klímafinanszírozási ígéretét.
A Global Citizen Festivalra összesen 290 millió dollár gyűlt össze, ami összesen 470 millió dollárt eredményezett a kampány eredményeként.
A Global Citizen Festival kampány azonban továbbra is cselekvésre szólít fel:
2 milliárd dollárt fordítanak az IFAD-nak az éhezés megszüntetésére, és felszólítják a kormányokat, hogy 50%-kal növeljék hozzájárulásukat, Ausztráliára összpontosítva.
Kanada megerősíti elkötelezettségét a reproduktív egészség és a jogok iránt az Egyesült Nemzetek Népesedési Alapja (UNFPA) ellátási programjával való további partnerség révén.
Az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak be kell tartania az éghajlatváltozással kapcsolatos kötelezettségvállalásait.
Több ország támogatja a fosszilis üzemanyagok elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződést a 2023 novemberében tartandó ENSZ éghajlat-változási konferencia COP28-ig.
Szeptember 23-án, szombaton a Global Citizen Festival visszatért a New York-i Central Parkba, ahol több ezer globális polgárt, művészt és szószólót egyesített a szélsőséges szegénység MOST felszámolására irányuló akciónapra, az egyhetes ENSZ-tábornok hátterében . Assembly és a New York-i klímahét .

Élőben közvetítik a közönség számára szerte a világon, az esemény egy éve annak a kampánynak, amely a méltányosság és az oktatás terén, a bolygón, az élelmezés és a munkahelyek terén tett jelentős kötelezettségvállalások támogatására irányul.

A Global Citizen Festivalt megelőző hónapokban a Global Citizens szerte a világon 3,3 millió akciót hajtott végre, hogy változást követeljen – ez a legtöbb akció egy New York-i fesztiválon az elmúlt több mint egy évtizedben, és történelmi pillanat a fiatalok számára, akik az összefogással képes befolyásolni a világ legnagyobb problémáinak megoldását és a változást .

A 2023-as Global Citizen Festival színpadáról és a fesztivált megelőző hetekben a Red Hot Chili Peppers, Ms. Lauryn Hill, Jung Kook, Anitta, Conan Gray, D-Nice, Sofia Carson, Stray Kids, 3RACHA és A szórakoztatóiparban számos világhírű név, valamint vezető aktivisták és szószólók csatlakoztak a Global Citizens-hez, hogy felszólítsák a világ vezetőit és a magánszektort a szélsőséges szegénység felszámolására, ami az oktatás, a méltányosság, a környezetvédelem és az éhezés terén tett ígéretekben csúcsosodik ki.

Szeptember 23-ig a Global Citizen kampány történelmi számú kötelezettségvállalást és bejelentést szerzett a rendkívüli szegénység felszámolását támogató szervezetektől, világvezetőktől és vállalatoktól. Az élelmiszer-méltányosságért és az éghajlati válság súlyos terhét viselő kistermelők döntő fontosságú támogatásának egy éve folytatott folyamatos kampánya a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) felé történő korai kötelezettségvállalásokhoz vezetett az idei fesztiválon, még a szervezet döntője előtt. az idén decemberben Párizsban megrendezésre kerülő utánpótlástalálkozókra.

Ez a mérföldkőnek számító eredmény azt eredményezte, hogy Norvégia kormánya 90 millió dollárt ígért az IFAD-nak, ami 50%-os növekedést jelent korábbi ígéretéhez képest, ráadásul Franciaország 150 millió dolláros kötelezettségvállalásával – ez az eddigi legnagyobb kötelezettségvállalás erre az utánpótlásra; mindkét kötelezettségvállalás üdvözlendő, és elengedhetetlen a fejlődő országok 100 millió gazdálkodójának megerősítéséhez. Anne Beathe Tvinnereim, Norvégia nemzetközi fejlesztési minisztere bejelentette a 90 millió dolláros kötelezettségvállalást.

Februárban a Global Citizen felkérte az ausztrál kormányt, hogy csatlakozzon ismét az IFAD-hoz, hogy szakértelmet és támogatást nyújtson a szomszédos csendes-óceáni régióban, valamint a fenntartható mezőgazdasági közösségek számára világszerte. A kampányt számos kulcsfontosságú pillanat jellemezte a szeptembert megelőző időszakban, beleértve a vezető nemzetközi sajtóvisszhangot, az ausztrál és a csendes-óceáni vezetők egységes felhívását, valamint a Penny Wong ausztrál külügyminiszter és a Global Citizen munkatársa közötti találkozót. -alapítója és vezető politikai, hatás- és kormányzati ügyekkel foglalkozó tisztviselője New Yorkban szeptember 20-án, ami a Global Citizen nyílt levelének Wong szenátornak való átadásához vezetett.

A Global Citizen Fesztivál egyben az elkötelezett Global Citizen akció és kampány éve is volt a nemek közötti egyenlőség, a lányok oktatása, valamint a nők és lányok szexuális és reproduktív egészségügyi ellátásához való hozzáférése terén . Belgium kormánya először tett történelmi ígéretet 2 millió euróval az Egyesült Nemzetek Népesedési Alapja (UNFPA) ellátási programjának támogatására a nők és lányok reproduktív egészségügyi ellátásának előmozdítása érdekében világszerte.

A nemzet csatlakozik a Bill & Melinda Gates Alapítványhoz, amely korábban 100 millió dollárt ígért a programnak a hét elején. „Belgium mindenütt kiáll a nők és a lányok mellett azzal, hogy 2 millió eurót fordít az UNFPA Supplies javára, történelmi hozzájárulásként az anyák egészségügyi ellátásához és a fogamzásgátláshoz való hozzáféréshez a nők és lányok számára” – mondta Caroline Gennez, Belgium fejlesztési együttműködési minisztere. videó üzenet.

Idén a Global Citizen az oktatáshoz való hozzáférés javítására összpontosított, aminek eredményeként Franciaország új 40 millió eurós kötelezettségvállalást tett az ENSZ-szervezet, az Education Cannot Wait (ECW) felé, hogy segítse a krízishelyzetben lévő gyermekeket az oktatáshoz való hozzáférésben. A szervezet 222 Million Dreams kampányának és feltöltési konferenciájának részeként az ECW oktatási ügyvezető igazgatója, Yasmine Sherif köszönetet mondott azoknak a kormányoknak, amelyek már felléptek a krízishelyzetben lévő gyermekek támogatása érdekében, és dollármilliókat ígértek a konfliktusövezetekben élő gyermekek védelmére és az oktatás prioritásaként. A Global Citizen továbbra is felszólítja a kormányokat, hogy fedezzék a fennmaradó 620 millió dollárt, amely az ECW számára szükséges sürgős munkájának folytatásához. A máltai kormány a fesztiválon videoüzenetben is kifejezte folyamatos támogatását a konfliktusban lévő gyermekek számára.
10/10
JYJ.3 2023 szept. 24. - 13:37:39 10/10
(120343/120538)
🎥Global Citizen Festival 2023 | #Jungkook TELJES előadása
https://twitter.com/i/status/1705891510812610779
10/10
JYJ.3 2023 szept. 23. - 16:10:53 10/10
(120342/120538)
NFO] Taehyung King's Brunch teljes interjú fordítása

🐯: Hello Ms Shiori, Mr Shingo és ARMY, akik a King's villásreggelit nézik, V vagyok a BTS-től, Taetae vagyok
👩🏻: Nagyon köszönöm, hogy Japánba jöttél
🐯: (mindig is) akartam jönni/látogatni
👩🏻: Most, hogy megjelent az első albumod, mit gondolsz róla?
🐯: Tudtam, hogy az ARMY már várt a szólólemezemre… A vártnál tovább tartott, de nagyon keményen dolgoztam ezen az albumon
👩🏻: Mindenki várt
🐯: *szégyenlős lesz* [Öt videoklipet készített ehhez az albumhoz, amelyek mindegyike a filmre készült Spanyolország. Kérdezzük meg, miért döntött így]

🐯: Amikor zenét készítek, elképzelek egy konkrét képet vagy elképzelek egy világot a fejemben. Azt akartam, hogy az ARMY lássa azt a világot, amit én hoztam létre, és lássa, amit elképzeltem, ezért végül öt zenei videót készítettem.
👩🏻Ki hallgatta ezt az albumot a BTS tagjai közül?
🐯: J-Hope volt.
👩🏻: Mit mondott erről az albumról?
🐯: Nagyon jó : Biztosan nagyon boldog lehetsz, amikor ezt hallod
: Nagyon boldog voltam [Az album borítóját kedvence, Pomeranian, Yeontan díszíti]

: Gratulálunk Yeontannak a debütáláshoz
: Köszönöm szépen. Valami különlegeset szerettem volna csinálni Yeontannal, hogy emlékeket ébresszenek, ezért arra gondoltam, miért ne csinálhatnék vele egy fotózást
: Milyen alkalomból érzi úgy, hogy annyira örül, hogy az életében van?
👍
👩🏻🐯👩🏻🐯👩🏻🐯: Amióta belépett az életembe, nem tudom abbahagyni a mosolygást
👩🏻: …nagyon boldog?
🐯: Boldog arc [Interjút készítünk V-vel, aki most adta ki első albumát, a „Layover”-t. Megtudtuk, hogy a nagyon népszerű Jdrama megnézésével tanult meg japánul…] : Japánul tanultam a „

🐯Nige haji” című filmet
👩🏻: Ó, tényleg? A dráma producere a TBS. Mi vagyunk! Nagyon szépen köszönöm. TBS vagyunk!
🐯: ohhhh! Igazán?
👩🏻: Igen! Ez a mi drámánk.
🐯: Minden részt megnéztem, mert nagyon jó volt [V-t a világ legjóképűbb férfijának választották. Kérjünk tőle néhány szívességet]

👩🏻: Tudna mutatni néhány példát a „jóképű” pózra?
🐯: ahh udvariasan visszautasítom!
👩🏻: Én… nem akarod??
🐯: Csak azért, mert túl félénk vagyok
👩🏻: Megértem. Mi van, ha itt ARMY… milyen pózt tennél az ARMY 1,2,3-nak
🐯: ✌️ARMY, szeretnék találkozni veled
👩🏻: Köszönöm szépen
10/10
JYJ.3 2023 szept. 23. - 13:41:58 10/10
(120341/120538)
https://www.youtube.com/watch?v=Z5RR7UC1jHs
Globál Citizen élő közvetítés a linkben ..hamarosan.
10/10
JYJ.3 2023 szept. 22. - 12:31:57 10/10
(120340/120538)

https://n.news.naver.com/entertain/article/144/0000914587?lfrom=twitter
angol nyelvről fordította a(z)
[ #SugaHQ_Articles ] K-média | A BTS SUGA megkezdi katonai szolgálatát, a rajongók adományokkal támogatják.

22-én a „SUGA-támogatók” 10 000 000 koronás (7 473 dollár) adományt juttattak el a Gfoundationhoz (Park Choongkwan vezérigazgató), azzal a szívvel, hogy elküldik támogatásukat a SUGA egészséges katonai besorozásához és szolgálatához.

SUGA nem adta fel álmait debütálása előtt, bármilyen nehéz is volt, és azokon a nehéz időkön keresztül, miután világsztár lett, együtt érezte a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket nehézségeiken keresztül, és zenéjén keresztül támogatását fejezte ki.

Ebből az alkalomból a „SUGA-támogatók” úgy közvetítették érzéseiket, hogy a Gfoundationnak adományoztak, amely világszerte szponzorál, és elősegíti és segíti felkészíteni a fiatal felnőtteket arra, hogy önellátóvá váljanak.

A Gfoundation azt mondta: „Az ARMY-n keresztül, a rajongók támogatását fejezik ki a művészük iránt, segítik azokat a fiatalokat, akik küszködnek, és az akció nagyon értelmes. Köszönöm a SUGA szurkolóinak meleg szívüket, hogy védelmet nyújtanak azoknak, akik nincsenek védve.”

A SUGA támogatói hashtageket és retweetelést használnak, hogy széles körben elterjesszék nevüket, hogy támogatást szerezzenek #DreamWithSuga #드림위드슈가 . A SUGA továbbra is jó befolyást gyakorolt, és adományozott a törökországi és szíriai földrengések által sújtott gyermekeknek, támogatta az erdőtüzek okozta károk helyreállítását, és adományozott rákos betegeknek.

Mindeközben, miután SUGA 22-én megkezdi a katonai alapkiképzést, alternatív katonai szolgálatot teljesít majd szociális munkásként. A mai nap reggelén SUGA ezt írta rajongói platformjára: „ARMY, miattad tudtam biztonságban itt lenni. És most itt az ideje. Szorgalmasan fogok szolgálni, és visszatérek” – köszöntötte utolsóként rajongóit.
10/10
JYJ.3 2023 szept. 21. - 21:30:56 10/10
(120339/120538)