10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 18:37:36 10/10
(19373/120523)
Így van, olvastam azt is, de abban nem szerepel, hogy az egyik sikertelenségét a másik csapaton hozzák be. Legalábbis erre nem emlékszem.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 18:29:16 10/10
(19372/120523)
Sziasztok!
Nov 22.-én du 2 körül tettem fel ezzel kapcsolatos cikksorozatot..
Szerintem nagyon érdekes.
Errõl a kemény világról ír, és úgy tûnik alaposan tájékozott a szerzõ-
Mi csak azt látjuk, hogy de jók, szépek, stb stb, de a kulisszák mögötti világot csak ilyen helyekrõl tudhatjuk meg.
Mivel pont kb 1 hete írtad, hogy te mindent elolvasol, ezért gondoltam, hogy esetleg ezt is olvastad. Ez csak itt a folytatás, egy konkrét példa kiragadása, ha érdekel, akkor nézz vissza, nem fogod megbánni, tényleg számunkra döbbenetes, és új dolgok is vannak benne.
10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 18:08:06 10/10
(19371/120523)
A három srác közül Junsu az, aki nagy jövõ elõtt áll, mint énekes. Neki van a legjobb hangja.
Yochun már abszolut befutott a filmjeivel, nem lesz gondja.
Jaejoong nem tudom, mit tervez, a három fiú közül õ a legmutatósabb, legcsinosabb. Ha abbahagyja az ivást, gond nélkül megélhet õ is a filmekbõl és a lemezeibõl.

Nekem a három közül Yochun a szívem csücske, mindhárom sorozata remek volt.
(I Miss You, Rooftop Prince, Sungkyunkwan Scandal, a Miss Ripley-t nem láttam)
10/10
szakire 2013 nov. 28. - 18:03:39 10/10
(19370/120523)
Sziasztok Drágáim!
Most már végre itt vagyok és a mai nap csak azzal fog eltelni, hogy itt is maradjak. Elõtte viszont sürgõs telefonot el kell még intézzek. :))))
10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 17:57:22 10/10
(19369/120523)
Hú, azta. Kemény világ. Ki gondolta volna? Olyan, mint egy nagyüzem. Szabályosan sztár-gyártás folyik.
Képzelem, milyen pipa lehet az, aki már több éve gürizik, aztán bejön 3-4 olyan csapat, akit nem sikerül népszerûvé tenni és elviszi hasznot.
A sztár-gyártók rendesen bebiztosították magukat, így õket nem éri veszteség.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 17:22:41 10/10
(19367/120523)
http://koreanwaveindo.com/kuawards2013/vote/

Itt aztán mindenki szavazhat kedvére,, Le lehet fordítani magyarra a kérdéseket.
És mindjárt megnézni a szavazás állását.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 17:14:29 10/10
(19366/120523)
Azt nem tudom, hogy ez a Bae Jong joon cége, vagy egy másik...
C-JeS Entertainment
De mintha nem ez lenne.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 17:12:30 10/10
(19365/120523)
Nincs ezzel semmi baj, attól még nekem ugyan úgy tetszik, és még millióknak..
Van aki meg másnak tetszik, nekem meg nem jön be. Ez így van jól..
Ezen sohasem fogunk egymásra haragudni))))
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 17:06:50 10/10
(19364/120523)
Ez a srác énekel a 2.ik és õ van a 3.ik vidin is??
ruca60 2013 nov. 28. - 15:40:22
(19363/120523)
Itt is errõl szól a cikk:
http://www.allkpop.com/article/2013/11/jyj-files-claim-against-magazines-for-printing-photos-without-permission-for-commercial-use#axzz2lm1pJ7me
Már kiderült, hogy JYJ nyújtott be kárigényt a néhány magazin megjelentetésére képeiket elõzetes értesítés nélkül .

C - JeS Entertainment kijelentette, 26-án , " mindhárom tagja JYJ nyújtott be kártérítési igény ellen a két magazin , amely közzétette a képeket elõzetes értesítés ... Már ment keresztül, több alkalommal , és várják a következtetést érvek közép- december ... a két magazin használt photos released a sajtóközlemények , vagy vett sajtótájékoztatók , és közzétette a képeket több tucat oldalas , és egy része a magazin , a fénykép felrobbantották egy A4-es méretû , amely betöltötte az oldalt , és ott volt még egy külön plakátot közzétették is. "
Az ügynökség azt is hozzátette: " Ez nem az , hogy próbáljuk megtiltani ésszerû cselekmények jelentés ... Amíg ez ésszerû tartományban , persze , hogy lehetõvé teszi a használatát sajtóközlemény fényképeket, " magyarázza , hogy amit a két magazin volna tekinthetõ túl ésszerû .

A JYJ tagjai biztosan nem az elsõ híresség , hogy jogukat a nyilvánosság , mint a csillagok , mint Baek Ji Young , Nam Gyu Ri , és a közelmúltban részt jogi csaták során hasonló kérdéseket .
ruca60 2013 nov. 28. - 15:31:42
(19362/120523)
http://de.hikpop.com/?p=28367
Színész Jang Geun Suk mutatja a nagylelkû oldalán , ezúttal azzal, hogy a stáb a "Pretty Man" a téli kabátok, a hideg megküzdenie .
Azt jelentették, hogy a színész megvásárolta a kabátok ₩ 100.000.000 (vagy durván 942$ 000 ) Ferrino , egy olasz márka , amit az úgynevezett reklám.
Ez annak köszönhetõ , hogy a stáb , akik keményen dolgoztak , hogy segítse elõ a brutálisan hideg idõjárás, csak a dráma minõségét.
A nagylelkû színész még nem fejezõdött be .
Õ is hozott élelmiszer teherautó mind a forgatás helyszínen.
Jang Geun Suk megosztotta az érzéseit mindenki számára , és azt mondta : "Én tudtam , sok a személyzet , még mielõtt lövöldözni kezdett beszélni .
Úgy bánnak velem , mint a fiatalabb vagy idõsebb testvére , és úgy érzi, mintha egy család része .
"Hozzátette : " Mindenki nagyon szoros volt, és tudtam, hogy azonnal kényelmes.
Kapok egy csomó segítséget tõlük, és mindannyian keményen dolgozunk , hogy a legjobb fajta dráma.
ruca60 2013 nov. 28. - 15:30:29
(19361/120523)
http://www.hancinema.net/video-extended-trailer-released-for-the-korean-drama-let-s-eat--63169.html
"Let's Eat" (2013) - "Együnk" (2013)
Rendezõ Park Joon-hwa
Írta: Lim Soo-mi
Hálózat: TVN
A Lee Soo-Kyeong, Yoon Doo Joon, Yoon So-hee, Sim Hyeong-tak, Lee Do-yeon, Jang Won-Yeong, ...
16. epizód - Cs 23:00
szinopszis
A dráma egy 3 éves elvált tapasztalja a dolgokat a házas és nem házas emberek körülötte. Ein Drama über einen 3-Jahres-geschiedene erleben Dinge mit den verheirateten und unverheirateten Menschen um sie herum.
Broadcast kezdõ idõpontja Koreában: 2013/11/28
ruca60 2013 nov. 28. - 15:28:51
(19360/120523)
Jó szûkösen alszanak:(
Úgy tesznek, mintha nem lenne rossz. Sõt, dicsekszenek a kilátással...
ruca60 2013 nov. 28. - 15:19:59
(19359/120523)
Te jó ég! Miket olvasok!
Micsoda harcok, összetartás a 3 fiú között!
Ez a tetoválás nem semmi!
ruca60 2013 nov. 28. - 15:13:04
(19358/120523)
Mi van a kulisszák mögött? -lehetne a történet címe. Borzasztó dolgok történnek.
ruca60 2013 nov. 28. - 15:08:52
(19357/120523)
Már nem mûködik a videó.:(
ruca60 2013 nov. 28. - 15:07:12
(19356/120523)
Ez aranyos videó:)
http://de.hikpop.com/?p=27992
Színész Joo Won nagyon hangos érzéseit az õ sztárja a forgatás alatt, és bár vannak, akik már jóvá is vonzódik hozzá, ez egy színésznõ, aki nem akar szerelmes vele.
A sajtótájékoztatón a zenei "Ghost", a co-csillag Ivy megkérdezték:
"Vannak nõk, akik érdeklõdést mutattak Joo Won. Amikor a co-csillag, voltak pillanatok, amikor megingott vele, munka közben"
Ivy válaszolt: " Abban az esetben, Joo Won, nehéz nekem. Egy korábbi termelés, volt egy szexi számot 2PM . A Nichkhun és a rajongók õrült honlapomon. Mivel Joo Won nagyon népszerû abban a pillanat-ban, óvatos vagyok. Õ sok jó pontot, mint egy ember, de én nem hiszem, hogy bármi érezni vele."
Cselekedj most a jövõ Joo Won beszélt.
Azt mondta: "eljárva, mint egy pár, így úgy tûnik, hogy biztosított az elsõ helyet tekintve keresõmotorok rangsorolását. Van egy jelenet, amelyben a karakter Sam megölelt hátulról, mint én, kerámia, és ez a kedvenc jelenet."
Bár semmi romantikus nincs a kettõnk között, Joo Won és Ivy megmutatják, hogy a kémia a termelés a program "Yoo Hee Yeol vázlatfüzet", és még plafon a teljesítményt egy csókkal.
ruca60 2013 nov. 28. - 14:55:39
(19355/120523)
Ez a fiú gyönyörûen énekel, csak a magas hangok nekem nem az igaziak, sajnos.
ruca60 2013 nov. 28. - 14:46:49 Előzmény Lili49
(19354/120523)
Nagyon szép a 2. zene.
Az elsõben is tetszik a hangja, bár a magas hang már nem az igazi.

Viszont meg kell hajolnom az igazság elõtt.
E zenék kapcsán leellenõríztem a Paparotti énekét. Bizony, a színész énekelhet, mert a tenor énekesnek kicsit mélyebb a hangszíne testesebb, másképpen énekli. Van egy kis kiállítótermi felvétel, elég ócska, de azt meg lehet figyelni, hogy másképpen adja elõ.
Most le vagyok törve: 1.)nem volt igazam, 2.)ha ez az színész ilyen jól énekel, miért nem énekel máshol, mást, netán az Operában??? Aztán van egy pici beszélgetés vele, olyan aranyos:)))Egészen beleszerelmesedtem...
http://www.youtube.com/watch?v=RogZk-7e_sg
http://www.youtube.com/watch?v=DbLK7VJJKAU
http://www.youtube.com/watch?v=noPsoBkzfgg
ruca60 2013 nov. 28. - 14:25:58 Előzmény Jyj3
(19353/120523)
Köszönjük a reggeli jókívánságokat!
Legyen Neked is szép napod!
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:59:48 10/10
(19352/120523)
A TVXQ lakása 2005-ben. Ekkor már sztárok voltak, csaknem 500 000 eladott lemezzel és 400 000 eladott kislemezzel.

Források: Beyond Hallyu, BBC, Coolsmurf, Al Jazeera, Mayberrylyn, Business Insider, Hellokpop/KBS

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IvRPZavvW0c
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:59:08 10/10
(19351/120523)
Egyszóval, ne tessék azt gondolni, hogy csak mert egyes sztárok milliomosok, akkor minden K-pop-idol az. Más kérdés, hogy ezeket a szerzõdéseket aláírták ezek a fiatalok (illetve a szüleik), feltehetõen tudták mit írtak alá. Persze az ember ilyenkor úgy ír alá, hogy reménykedik a sikerben, és mert nem tudja, mit vállal. Olyan ez, mint a hitelfelvétel: azt gondolod, hogy bírni fogod a törlesztést, és van, aki bírja is, mások meghúzzák a gatyamadzagot és úgy sikerül nekik, megint mások pedig belebuknak. A K-pop-szerzõdéseket is ilyeneknek látom. Aláírod, mert énekes akarsz lenni, és reménykedsz, hogy útközben jól alakulnak a dolog. Van, akinek sikerül, és van, akinek nem.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IvRPZavvW0c
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:58:41 10/10
(19350/120523)
A profitelosztás cégenként másmilyen. Egyes kiadók úgy mûködnek, hogy gyakorlatilag az egyéni promóciók egy részét is elosztják a bandatagok között, mondván, hogy az éppen promótáló tag azért tud promótálni, mert híressé vált az együttes segítsége által, tehát a többieket is megilleti a pénz. Más cégeknél arányos a kereset annak megfelelõen, hogy ki mennyit szerepel önállóan (reklámfilmek, varietémûsorok, sorozatok). És ne feledjük el, hogy a soktagú együtteseknél többfelé kell osztani a profitot.

A KBS az alábbi példát hozta:

Ha Nichkhun a 2PM-ból Koreában forgat reklámfilmet, annak profitja egyenlõ arányban oszlik el az együttes minden tagja között (miután persze levonták az egyéb céges költségeket és részesedést). Ha Thaiföldön forgat (a saját hazájában), akkor megkapja a teljes profitot (a levonások után). Ha tévéshowban szerepel, annak profitja ismét eloszlik, ha sorozatban kap szerepet, az viszont a magán bevétele lesz.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:58:19 10/10
(19349/120523)
Osztani vagy nem osztani?

Az idolok fizetése, pontos juttatásai nem ismertek. Csak találgatni lehet, illetve elcsippentett információkból következtetni. Például a TVXQ-per idején a bíróság oldaláról letölthetõ volt az együttes szerzõdése, abban például az állt, hogy a srácok a hazai promóciókból 1% részesedést kaptak, a külföldibõl 70%-ot, ezt természetesen ötük között elosztva, ebbõl azonban lejött az utazás, a ruházkodás, a sminkes, a fodrász, a menedzser, a táncosok és egyéb kisegítõ emberek fizetése, a lakásfenntartás és a szálloda költségei, valamint az étkezés is. Azaz a végére nem sokat vihettek haza. A drága autók sem a sajátjaik voltak, nem a fizujukból vették õket, hanem használatra kapták a szponzoroktól.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:58:01 10/10
(19348/120523)
Mibõl áll egy szerzõdés? Természetesen a profit elosztásán kívül mindenféle kötelezettségekbõl. Voltak olyan szerzõdések, amik kötelezték az idolt, hogy számoljon be a magánéletérõl, kikkel barátkozik, kikkel ismerkedik, mit csinál és hol van épp, és bármikor lecsekkolhatták a hollétét. Gyakornokoknál nem ritka, hogy megtiltják a családlátogatást, a mobiltelefonálást, vagy hogy felügyelet nélkül utcára menjenek (nehogy kiszivárogjon a cég terve, koncepciója pl.). Olyan szerzõdés is volt a megvizsgált több száz között, amelyik megkövetelte, hogy az idol külföldre utazás elõtt engedélyt kérjen a kiadótól, hogy egyáltalán elhagyhassa Koreát. És persze számos vállalat megtiltja a randizást és egyéb módon beleszól a “neveltjei” magánéletébe – amihez elvileg nem lenne joguk. Az Mnet szerzõdéseiben pedig benne volt, hogy ha egy idol lejárat elõtt felmondja a szerzõdését, amellett, hogy beperelik, sosem szerzõdhet más kiadóhoz. Máshol azt is kikötötték, hogy a kiadó bármikor kérheti az elõadótól, hogy ingyen lépjen fel bizonyos rendezvényeken.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rqwF-G510X4
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:57:34 10/10
(19347/120523)
Szerzõdni márpedig kell

És akkor persze nem beszéltünk arról, hogy milyenek ezek a szerzõdések. Vannak köztük méltányosak és vannak köztük a hirhedten rabszolgamunkásak. Általánosságban 10+ évre lekötik az elõadót (hisz az elsõ néhány évben csak azért gürizik az idol, hogy visszafizesse a debütáltatása költségeit, majd csak onnantól fog profitra “termelni”), ezek miatt a hosszú szerzõdések miatt a méltányos kereskedelemért felelõs bizottság meg is rótt 10 nagy céget, köztük az Mnet-et, a Yedangot, az SM Entertainmentet és a JYP Entertainmentet (a YG nem volt a feketelistán, úgy tûnik õk korrektek).
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:57:04 10/10
(19346/120523)
Fizess, öcsi!

Kezdjük a szerzõdésekkel. Egy K-pop-idol kiképzése, felkészítése, ruháztatása, menedzselése, laktatása nem kis összeg. Pláne, ha bandáról van szó. Egy-egy ügynökség akár dollármiliókat is invesztálhat egy együttesbe. A koreai rendszer szerint ezt a költséget az elõadón verik le. Minden más iparágban, ha befektetsz és elbukod, hát megszívtad, rossz befektetési döntést hoztál. A K-popban ha bebukik egy elõadó, azt a sikeres idolokon verik le, nem a cégen, vagyis a már befutott bandák profitjából finanszírozzák a kezdõket és veszik vissza az elbukottakra költött összeget. Úgy tekintenek az idolokra, mint a bankok a személyi kölcsönt felfevõkre: vissza kell törlesztened az idollá válásod költségeit.

Ezért amikor egy elõadó/banda beindul, még nem fog rögtön fizut vagy részesedést kapni. A gázsit, a reklámfilmek, tévés fellépések, stb. bevételeit a cég benyakalja törlesztés gyanánt, mindaddig, amíg ki nem jön az elõadó nullszaldósra, azaz be nem hozta az “árát”. Majd csak utána beszélünk bármiféle profitelosztásról vagy fix gázsiról. Cég beindítása esetén is szokták mondani, hogy 1-2 év, amíg nullszaldósra fel tudod hozni a vállalkozást. Valószínû, hogy az idolok sem két hét munkával kaparják össze a visszafizetendõt. A Boyfriend együttes például 2011 májusában debütált, és egy 2013 februárjában leadott showmûsorban úgy nyilatkoztak, hogy eddig még nem tudták nullszaldósra kihozni az együttest, pedig kiadtak már két stúdióalbumot, egy EP-t és hét kislemezt, nem beszélve a rakás tévémûsorról, amit csináltak. A Block B nemrég veszítette el a pert a kiadója ellen, mert a bíróságnak nem tudták bebizonyítani, hogy a cég szándékosan tartotta vissza a fizetésüket. Mások szerencsésebbek, az MBLAQ tagjai például már nyolc hónappal a debütálásuk után élvezhették az elsõ fizetésüket.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:56:19 10/10
(19345/120523)
MENNYIT KERESNEK A K-POP-SZTÁROK?

2013/07/05 · Szerzõ: xiaolongimnida · in A K-pop árnyoldalai. ·
Egyik korábbi cikkem alá írta valaki kommentben, hogy nem igaz, hogy a K-pop-sztárok alig keresnek valamit, hisz nézzük csak meg õket, vadiúj, drága cuccokban libegnek, és ilyen meg olyan helyen laknak. De vajon ez tényleg így van? És mindenki jól keres, jól él? Mennyi egy K-pop-sztár fizetése és hogy oszlik el a kereset az együttesek tagjai között?

Söpörjük le a félreértéseket: azért mert Xiah Junsu szállodát épít a magánvagyonából, vagy mert G-Dragon méregdrága designer cuccokban feszít, még nem minden idol keres ugyanilyen jól. Az igazán gazdag idolokkal nem lehetne Dunát rekeszteni, hisz nézzük csak meg mennyien vannak összesen (300-400 aktív banda), és ezek közül hányan valóban milliomosok? Ne a maroknyi elithez hasonlítsuk a teljes iparágat, ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy de hát Magyarországon is mennyi milliárdos él! Igen, de mennyien élnek létminimum alatt? Na ugye.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:55:57 10/10
(19344/120523)
.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:45:21 10/10
(19343/120523)
A JYJ eléggé világos kódolt üzenete. A ‘W’ címû dalukról nem lehet nem érezni, hogy a TVXQ-nak szól. A W ugyanis a Cassiopeia csillagkép alakja, a Cassiopeia pedig a régi ötösfogat TVXQ ranjongótáborának neve volt. A dalszöveg is ráutaló jellegû: “Mindig várni fogunk, mindig fenttartjuk a helyeteket, mindig látjuk magunk elõtt a W-t”.

(Update 2013/2a per lezárult, a TVXQ újraegyesülésének lehetõségét a JYJ 0%-ra becsüli)
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:44:30 10/10
(19342/120523)
A JYJ ugyanis nem adta fel a reményt, hogy egyszer egy nap õk öten újra együtt fognak a színpadon állni, mint régen. Addig is, a saját útjukat járják, ahogy a duóvá alakult TVXQ is, miközben az én agyamban meg az motoszkál, hogy hogyan engedhetik meg a törvények Koreában azt, hogy egy cég ilyen szerzõdéseket kössön a munkavállalóival, és miért nem mer senki, de senki emberfia Koreában komolyan fellépni az SM ellen? Amíg a JYJ egyedül van a harcával a mammut ellen, addig kevés az esély arra, hogy bármi is megváltozzon. Vajon hány olyan híres koreai szupersztár lehet, akik hasonló rabszolgaszerzõdéssel dolgoznak?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YTNHj9-5Z64
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:43:54 10/10
(19341/120523)
Az SM esete a HOT-tal (akik szintén hasonló okok miatt bomlottak fel) és a TVXQ-val azt mutatja, hogy valami nagyon bûzlik Dániában, akarom mondani Koreában, legalábbis popfronton. Az óriáskiadó teljhatalommal rendelkezik a sztárjai fölött, akik vagy kussban maradnak, vagy eltángálják õket egy életre. A JYJ annak köszönheti az önállóan elért sikereit, hogy már nagy névre tettek szert a TVXQ tagjaiként, önállóan is eladhatóak (szerencse, hogy a srácok a színészethez is értenek), így meg tudnak élni az SM nélkül, és végre szabadok. Mióta kiléptek, például, egyre inkább maguk írják a dalaikat, Junsu levetkõzte az SM által rákényszerített cukipofa-imidzset és átment dögös félistenbe, Yoochun és Jaejoong pedig színészként bontakozott ki. Jaejoong a hátára tetováltatta Yoochun és Junsu nevét -Changmin és Yunho lemaradtak, de mind Jaejoong, mind Yoochun kapott egy-egy Always keep the faith (Mindig bízni fogunk) tetoválást a mellkasára, ami azóta a régi TVXQ-ért rajongók jelmondatává vált.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:43:26 10/10
(19340/120523)
Persze az is lehet, hogy mindez csak véletlen, illetve egyes infók szerint a dal már készen volt jóval az elõtt, hogy a JYJ lelépett. Fene tudja, mindenesetre a JYJ debütáló angol nyelvû lemezének címe a The Beginning (A kezdet) is tutira nem arra utal, hogy újrakezdik az egészet a másik két srác nélkül. Ugye?

Ami szerintem a függöny mögött lapul

A függöny mögött rejtõzik egy óriás cég, amit már sokan és sokszor kritizáltak az elõadóikkal való bánásmód és a gyakorlatilag rabszolgaszerzõdéseik miatt. Az SM Entertainmentnek nem állt érdekében javítani a JYJ szerzõdésén, hisz az arany tojást tojó tyúkok a prémium táp nélkül is megtojták az aranytojást, minek nekik nagyobb kalitka? Valószínûleg üres fenyegetésnek vették azt, hogy a fiúk perelni fognak, ha nem javítanak a feltételeken. Ugyan ki merné beperelni Korea legnagyobb szórakoztatóipari cégét? Hisz elásnák a karrierjüket, örökre. Aztán amikor a fiúk mégis beadták a keresetet, valószínûleg rádöbbentek, hogy most akkor mentsük ami menthetõ és szépen megfõzték a másik két fiút. Kétfõs TVXQ is több mint a semmi alapon. Aztán szépen elindították a JYJ-lejárató gépezetet, aminek eredményeképp a három kivált fiú a mai napig sem léphet fel együtt az országos tévéadók mûsoraiban, míg a TVXQ kedvére promótálhat bárhol.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:43:01 10/10
(19339/120523)
Hogy valójában mi történt, senki kívülálló nem tudja, mindenesetre Junsu ingerült és depressziós Twitter-üzenetei csak olajat öntöttek a tûzre. A mindig mosolygós, mindig pozitív gondolkodású Junsu Twitter-üzeneteiben számon kérte valakitõl (címzett nem volt), hogy “hyung [idõsebb csapattag megszólítása], miért teszed ezt velünk? Hálát adsz annak az embernek, aki a közös ellenségünk és elválasztott minket? Nem bírom ezt már tovább”. A rajongók úgy vélték, az üzenet a csapatvezér Yunhónak szólt, aki idõsebb Junsunál (ezért a hyung, azaz báty megszólítás), az üzenet többi része pedig arra utalt, hogy nem sokkal korábban Yunho köszönetet mondott az SM Entertainment igazgatójának, Lee Soo-mannak, amikor a TVXQ duóként debütált. Ráadásul a spekulációk szerint a TVXQ visszatérõ dalának, a Keep You Head Down-nak a szövege a JYJ-nek lett címezve, amitõl Junsu kiborult, mert a dalszöveg egy kétarcú árulóról szól.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F_RkzKbUYvI
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:42:25 10/10
(19338/120523)
Feszültség

A TVXQ legendás volt arról, hogy a fiúk milyen jóban voltak egymással, például hogy amikor a gyakornoki éveik alatt a késõbbi bandavezér Yunhónak nem volt hova mennie, Junsu fogadta be, hogy ne az utcán kelljen élnie. Hogy mindebbõl mi igaz, nem tudni, mindenesetre feltételezzük, hogy a srácok tényleg olyan jó barátok voltak, mint amilyennek mutatkoztak a kamerák elõtt. Ha valóban így volt, meglepõ számomra Yunho és Changmin állítása, mi szerint õk semmit nem tudtak arról, hogy JYJ ki akar lépni az SM-tõl és “teljes meglepetésként” érte õket a per híre. Pláne hogy ezek a gyerekek egy lakásban laktak, a nap 24 órájában össze voltak zárva. Jaejoong húga olyasmit posztolt, hogy mind az öten a kilépést tervezték, aztán Changmin és Yunho valamiért megváltoztatta a döntését és maradtak. A leányzó információi szerint az SM több mint egy hónapig egyenkénti megbeszélésekre hívta a tagokat, és fene tudja, mivel tömték a fejüket. Lehet, hogy több pénzt ígértek nekik, CH és Y elfogadták, JYJ pedig nem? Olyan hírek is szárnyra keltek, hogy az SM tudta, hogy JYJ mindenképp perelni fog és a két hezitáló tagnak azt hazudták, hogy sikerült velük megegyezni.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:42:04 10/10
(19337/120523)
A három fiú útját ugyanis nem csak a szakítás terhe nehezítette meg. A feloszlást követõen az SM Entertainment névtelen (!!!) körlevélben gyakorlatilag utasította a koreai tévétársaságokat, hogy a JYJ-t nem léptethetik fel. A JYJ 2010 óta egyetlen koreai zenei mûsorban sem jelenhet meg, koncertjeiket nem közvetítik Koreában, az egyetlen tévéadó, amelyik szóba áll velük, az MTV, az is csak azért, mert külföldi tulajdonú. Ekkora hatalma van az SM-nek a koreai popiparban. Japánban a fiúk japán kiadója az Avex szintén mindent megtett, hogy elássa a JYJ-t a saját sírjába. Nem sikerült nekik. Az együttes megtöltötte a Tokyo Dome-ot, világ körüli turnéra ment, Junsu tízezres tömegeket vonz a musicalfellépéseivel, Yoochun tévésorozatai példátlan népszerûségnek örvendenek, Jaejoong pedig mozivásznon is tarol. Együtt, együttesként azonban továbbra is ki vannak tiltva minden hazai tévébõl. A harcot azonban nem adják fel. A per elsõ szakasza lezárult, a szöuli bíróság kijelentette, hogy a fiúk szerzõdése törvényellenes volt és az SM-nek kártérítést kell fizetnie. Csakhogy az SM nem hajlandó, a per folytatódik, már hatszor hallgatták meg a feleket, de megegyezésre sosem jutnak, legutóbb szeptemberben napolták el megint a döntéshozatalt. Az SM “felejtsük el ami történt” alapon egyezkedne, a JYJ ragaszkodik a bírósághoz. Álláspontok közeledése zéró.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:41:32 10/10
(19336/120523)
A feloszlás

Történt tehát, hogy 2009 végén Jaejoong, Junsu és Yoochun a TVXQ-ból pert indítottak a kiadójuk, az SM Entertainment, Korea legnagyobb szórakoztatóipari mammutcége ellen, a szerzõdésük igazságtalanságai miatt. 13 évre szólt a szerzõdésük, amit az SM bármikor egyoldalúan megváltoztathatott, nekik viszont semmilyen beleszólásuk nem volt. A banda ekkor már iszonyat pénzeket keresett a kiadónak, aminek töredékét se látták. Évek óta egy lyukban laktak, amire a kiadó kötelezte õket, éveken át egy bútorozatlan szobában öten (csak az ágyak voltak). Olyasmiket kellett megtenniük, amiket nem akartak, olyan programokat szerveztek nekik, amikrõl elõre nem szóltak. Orrvérzésig dolgoztatták õket szünet nélkül. Amikor bejelentették a szerzõdésváltoztatási igényüket, kaptak egy középsõ ujjat válaszként. A per indulásakor a három fiú (Jaejoong-Yoochun-Junsu azaz JYJ) kilépett, a másik kettõ, Changmin és Yunho maradtak. A rajongótábor , a Cassiopeia majdnem beleõrült, és végül kettészakadt, a JYJ-nak igazat adók az Orion név alá csoportosultak. A két tábor féktelen, eszeveszett sárdobálásba kezdett, a JYJ rajongói árulóknak bélyegezték a TVXQ megmaradt két tagját, és fordítva is ez történt. A JYJ elbõgte magát a színpadon a szakítást követõ elsõ önálló koncertjükön Japánban

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4wEhjR-85GU 1 perces
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:40:36 10/10
(19335/120523)
Ez történt a 90-es évek egyik elsõ sikeres fiúbandájával, a HOT-tal is, akiknek a története hátborzongató módon hasonlít a TVXQ-éhoz, csak náluk a szerzõdésük meghosszabbításakor lépett fel gond, kettõ maradt, hárman pedig mentek, és a szószt itt is a kiadó keverte meg alaposan.

1000%-osra nem lehet venni a történteket, hisz csak töredéke került nyilvánosságra a TVXQ kálváriájának, és egészen biztosan tévedhetek is akár, de abból, amit elolvastam a témában, én a következõket szûrtem le.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 13:40:13 10/10
(19334/120523)
A K-POP ÁRNYOLDALAI: A TVXQ-PER ÉS AMI MÖGÖTTE VAN
Nem egészen új a cikk, de a lényeg nem változott...
· Szerzõ: xiaolongimnida · in A K-pop árnyoldalai. ·
A TVXQ-ról már volt szó korábban, õk az a bizonyos leg-leg-leg együttes Ázsiában, akik minden elérhetõt elértek, aztán egy nap óriási botrányok közepette kettéváltak. A felbomlásuk története azonban megvilágítja az olajozott K-pop gépezet igazi természetét, a csillogó-villogó csodavilág mögötti félelmetes valóságot, azt, ahogy ez az iparág valójában mûködik.

Korea szárnyaló popiparának gépezetét a kiadó-ügynökségek vezérlik, gombnyomással. A felépítésrõl egy korábbi posztban már írtam. Ezek a kiadók bizony az elõadók szerzõdésének abszolút birtokosai, gyakorlatilag az elõadónak zéró beleszólása van a dolgokba. Mivel ezekkel a gyerekekkel igen korán kötnek igen hosszú távú szerzõdéseket, nemigen létezik semmi, amivel a szerzõdések tartalmát befolyásolni lehetne. Ügyvéd a sztárpalánta részérõl nemigen van jelen, a szülõ meg mit ért a jogi csûrcsavarokhoz? A gyerkõcök pedig mindenáron énekelni, táncolni, sztárrá válni akarnak, bármit aláírnak. Aztán felnõnek, és rádöbbennek, hogy mit tesznek velük valójában, a többség azonban tûr és várja a szerzõdés lejárást, és csak nagyon kevés olyan elõadó van, aki lépni mer. Mert ha megteszik, a karrierjüket kockáztatják
10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 11:32:37 10/10
(19333/120523)
Én is szeretem õt, de ehhez a számhoz kevés a hangja.
Láthatóan erõlködik. Talán stúdiófelvételnél meg tudják oldani, de ez nehéz volt neki, látszott.
És persze nekem is az a véleményem, hogy nagyon csinos fiú!!!
10/10
Lili49 2013 nov. 28. - 11:30:46 10/10
(19332/120523)
Inkább majd átküldöm este, mert csak annyi van, hogy Kim Jaejoong címnek.
10/10
Lili49 2013 nov. 28. - 11:28:47 10/10
(19331/120523)
Én imádom!!!::)Az elsõ sóhajától az utolsóig.
A rockos feldolgozásba belefér egy kis visítás, sõt kell is::)
Elég jól ismerem Jaejoongot, nagyszerû hangú pasi.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 10:57:43 10/10
(19330/120523)
Nincs miért bocsánatot kérned...
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 10:50:45 10/10
(19329/120523)
Meg tudnád írni nekem az új albuma címét?
Mert épp tegnap kerestem, de annyi van, hogy nem tudtam melyik az új.
Amin az Arirang rajta van. Mert csodás... De az egész srác, tényleg el van varázsolva.
10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 10:49:49 10/10
(19328/120523)
Benéztem néhányszor, de akkor épp nem volt itt senki.
Utána meg belefeledkeztem a sorozatba. Bocsi.
10/10
döncimama 2013 nov. 28. - 10:48:55 10/10
(19327/120523)
Errõl az Arirang-ról beszélsz?
http://www.youtube.com/watch?v=XvoIF5-9i7w

Én csalódtam benne, végig erõlködi az egészet, majd meg szakad.
Pedig a szám valóban jó.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 10:48:14 10/10
(19326/120523)
Szia Döncimama!
Már nagyon mennem kell, de közben vártam a postást, és addig nem mehettem el.
Látom elvarázsolt az este megint egy sori, nem voltál itt, csak ígérted)))
Nekem is közbejött valami, látom a csajok jót dumcsiztak.
10/10
Lili49 2013 nov. 28. - 10:46:01 10/10
(19325/120523)
Jaejoong, Arirang-ját már rongyosra hallgattam::) Az új albumát is letöltöttem, ott ez az utsó dal.

De a Yt-os link is eltéve, mert jó esik ránéznem is.
Sokszor, mintha nem is ezen a földön született volna a srác.
10/10
Jyj3 2013 nov. 28. - 10:45:32 10/10
(19324/120523)
Lilikém, én megértem, valamikor pénzt is kell keresni))))