HaKohen 2015 dec. 22. - 21:01:02
(12/12)
Egyre kevésbé szeretem, amikor a filmekre címkéket aggatnak. Másképpen: amikor beskatulyázzák.

Láttam pl. cseh újhullámos szatírát, amelyet "vígjáték" címkével láttak el. Na most minden volt, csak nem víg.

Így az "Idegen közöttünk" sem illik a "krimi" skatulyába. Persze van benne bûnügy, meg bûnüldözés, és a végére derül ki, hogy ki a gyilkos. De azért van egy masszív másik rétege is. Leegyszerûsítve: mentalitások, gettósodott életmódok, különféle kultúrák találkozása, konfliktusai stb. Nem véletlen, hogy egyszer egy konferencián egy konfliktuspedagógiával foglalkozó kiváló pedagógus számolt be arról, hogy tanítványainak részleteket vetít ebbõl és más filmekbõl, és nagyon jókat tudnak vitatkozni rajta, megérteni konfliktusok eredetét, természetét stb. (Persze, ez még a KLIK elõtti idõszakban volt.)

Nekem tetszett. Amiben talán az is segített, hogy nem sajnáltam le sem a haszidokat, sem a rácsodálkozó nyomozónõt. Na és érdekesnek tartom a szerelmi szálat, éppen kilátástalansága miatt, no meg mert - a hollywoodi filmek többségétõl eltérõen - nincs happy end.

Nem a filmek csúcsa? Na és? A néhány kivételesen kívül melyik az? Legalább nem gagyi, hanem érdekes és elgondolkodtató, ami pedig nem kevés manapság.
filoszemitabéla 2013 júl. 22. - 11:54:08 Előzmény csendlerbing
(11/12)
Egyáltalán nem csodálkozom a tájékozatlanságán. Pár éve a Sziget Fesztiválon egy miniszter asszony L. Maunika) szorgalmasan nyújtogatta a pracliját egy haszid zsidó fiatalembernek és láthatólag nem értette, hogy a fiatalember miért dugdossa kétségbeesetten a kezét elõle.
Miért lenne egy amerikai nyomozónõ tájékozottabb, mint egy miniszter?
olahmiki1959 2013 júl. 22. - 04:01:33
(10/12)
A film nagyon jó, és van még egy pozitívum benne: Melanie Griffithnek itt még mindenféle feltöltések nélküli, emberi arca volt...
Ford Mustang 2011 nov. 12. - 20:43:18
(9/12)
Nem a legjobb krimi, de jó. Aki még nem látta annak érdemes megnéznie.
10/10
Kiccike 2011 nov. 12. - 09:18:26 10/10
(8/12)
Nekem nagyon tetszett ez a film. Kár, hogy ilyen késõre teszik.
duranduran 2010 okt. 05. - 11:23:55
(7/12)
Ja bocsi, utolsó mondatom Redfield-nek ment.
duranduran 2010 okt. 05. - 11:14:57
(6/12)
Most komolyan.... nem kell bántani :)) Én nagyon szeretem ezt a Melanie-t és bár nem õ a világ legjobb színésznõje, valahogy mégis bírom õt. Minden kis ócska filmjében. Banderas-szal vagy nélküle, csomó filmben egész aranyos. Ezt a filmet már nagyon régen láttam és most sem sikerült a tv-ben bepótolnom, de a minap nagyon olcsón hozzájutottam egy akcióban (mert hülye azért nem vagyok :))) és valamikor megnézem újból, mert már nagyon hiányzik a lelkivilágomnak a film hangulata. Szeretem benne az embereket, szerintem tök aranyos a zsidó lány példul mikor majdnem elájul a hûtõbe pakolás eltévesztés miatt (Mia Sara) :))
Úgyhogy kedves csenendlerbong :))) errõl ennyit. Az ember nem DVD borító alapján vásárol filmet a multinál (se).
csendlerbing 2010 okt. 04. - 13:56:39 Előzmény Redfield
(5/12)
Egyetértek. Lumet lehet, hogy jó rendezõ, de ez baromság. Gyenge utánérzése a Kis Szemtanúnak, mikor Harrison Ford Amish-nak megy, az tényleg jó. De ez.. hogy egy "undercover", állítólag okos zsaru beépül a haszid zsidók közé,és nem készül fel elõre? Én ugyan gój vagyok de még én is tudom mi az a rebe (ha máshonnét nem a viccekbõl), ez a nõ meg úgy megy oda, hogy semmit sem olvas el. A gengszterek hülyék, meg a helyi zsidók is, hogy nem vesznek semmit észre. Hagyjuk. Újraírható DVD-n kellett volna kiadni.
9/10
bluebird 2008 szept. 08. - 15:40:59 9/10 Előzmény Redfield
(4/12)
Jól teszed, ha nem!
Hónapokkal ezelõtt megkaptam a filmet valakitõl ezen a fórumon (ingyen és bérmentva!)! Megnéztem, elgondolkoztatónak tartottam. Nem egy number one, de nézhetõ és kuriózum. Örülök, hogy láttam.
Redfield 2008 szept. 04. - 13:31:36 Előzmény bluebird
(3/12)
Én ingyen is odaadnám neked, de ha megpróbálnám elpasszolni boltban is, hátha szakítok érte párszáz forintot. Feltéve, ha nem látták. Ha látták a filmet, elõbb lelõnek, minthogy betenném vele a lábam az üzletbe. Na persze nem olyan rossz film ez. Nem annyira... csak épp amikor nézegettem a tokot a tesco-ban, és ilyenek voltak rajta, hogy lebilincselõ krimi, meg hogy Sidney Lumet rendezte, gondoltam: ebben biztos nem csalódhatok. Az élet mindig tartogat meglepetéseket. Félreértés ne essék: nekem semmi bajom a zsidókkal. De mi ez a film, ha nem egy nagy nagy hódolat nekik? Már értem, hogy miért nyerhetett ez díjat. Nézzük csak meg jobban az anyagot: 1. A rendõr nyomozónõ (aki inkább úgy nézett ki, és úgy beszélt, és úgy viselkedett, mintha egy útszéli kurva lenne.) beépül a naív zsidók közé, akik végtelen megértéssel és bizalommal fordulnak egymás felé, és a saját tanaikon kívül nem igazán ismerik a világ dolgait. Egy vígjáték sztorijával vetekedhetne az egész, csak az a probléma, hogy ezt nem annak szánták. Szörnyen unalmas, szörnyen klisés, és a hab a tortán, hogy a színészek játéka olyan elviselhetetlenül szörnyû és hiteltelen, hogy bár végignéztem a filmet, de úgy éreztem, hogy ez egyfajta bûntetés valamiért. És mindezek ellenére nem húzom le teljesen.

2/10
9/10
bluebird 2008 márc. 06. - 05:58:15 9/10
(2/12)
bocsi elgépeltem. Az email cím helyesen: avbpdb@yahoo.com.
9/10
bluebird 2008 márc. 06. - 05:56:33 9/10
(1/12)
Kérem, segítsetek! Nagyon szerettem volna megnézni, de elaludtam. A szívem szakad meg! Nem vette fel véletlen valaki? Valahogy megkaphatnám? Köszi abvpdb@yahoo.com