Csizinszky Attila 2015 nov. 22. - 01:55:56
(124/144)
Szerintem óriási kamu, hogy onnan bárkit is kimenekítettek. Nézzetek már rá a google earthon. Nincs olyan közel mint a Paksi. Ugye az majdnem a városban van. De ott van egy köpésre.
10/10
TeliholdX 2015 szept. 19. - 21:10:19 10/10
(123/144)
Nem tudom miért van így leértékelve, szerintem teljesen rendben van a film!
És valóban nem egy piskóta, adja az ívet végig, elég keményre hozták össze, de egy jó horrornál ez a lényeg!
10/10
bt23 2014 júl. 07. - 15:56:03
(122/144)
Szerintem egy tökjó film a maga kategóriájában. Aki szereti pl a Halálos kitérõ filmeket, annak ez is tetszeni fog.
Szerintem is minden filmet a saját kategóriájában kell kezelni és értékeli, és ez a sajátjában egy jó film! Nem bántam meg hogy megnéztem és ha adja vmelyik TV adó akkor meg fogom újra. Nálam 10/7.
1/10
pite13 2014 jún. 20. - 19:26:34 1/10
(121/144)
Semmiképpen nem ajánlom,inkább játszottam volna Gazdálkodj Okosan-nal. Ennek a filmnek sem eleje se vége,pláne értelme nincs.Nem is értem hogyan jöhetett szóba.Szóval részemrõl egy zéróval értékelve.
1/10
macskapanna 2013 aug. 26. - 21:47:42 1/10
(120/144)
sajnálom, hogy 90 percet elpazaroltam az életembõl :)
kisszumi 2013 aug. 20. - 19:35:46
(119/144)
Szóval nálam, értékelve a belefektetett munkát is, megérdemel egy 8 pontot.
kisszumi 2013 aug. 20. - 19:33:02
(118/144)
Sok kommentárt elolvastam, de mindig felmerül bennem, hogy ti milyen filmet néztek. Minden alkotást a maga kategóriájában kell kezelni, ez is maga helyén egy "kellemes" film, ami egy új, eddig nem nagyon érintett területet akart megmutatni. Az, hogy a színészek illetve a szinkron nem jó,az szubjektív,hát a szereplõk koránál fogva se várjunk egy 30-40 éves színészi múltál rendelkezõ mûvész produktumát.
Továbbá számos okot fel lehetne sorolni, hogy miért nem az eredeti helyszínen vették fel a filmet, de elég legyen az hogy a legnagyobb produkciók is messze nem törekednek mindig az autentikusságra ilyen ok lehet a költség és a vagyon illetve a személyi biztonság. És ezt csak a nézõk egy-két százaléka veszi csak észre ami miatt nem lett volna értelme bevállalni a kockázatot illetve a meg nem térülõ áldozatot.

Amit odébb sepert, az szerintem a hamu volt, hiszen felé tette a kezét és valószínû még meleg lehetett.
És, hogy miért dobták be a nõt? Hát el kellett várni minden szálat. Fogjuk fel, hogy ez az õ titkuk, és néhány fiatal csak úgy belecseppent egy már zajló történtbe ahogy tetszik egy háborúba. Hiszen a filmben is több utalás van erre.

Szóval csupán csak be akarták mutatni, milyen rosszkor, rossz helyen lenni! Egy apró incidens amirõl nem nagyon kell tudni a világnak.
kinguci24 2013 aug. 13. - 18:57:50
(117/144)
Erõs a gyanúm, hogy a rendezõ úr, vagy egyáltalán a forgatókönyvíró nem járt még Ukrajnában vagy Csernobil környékén, ugyanis szerintem totális bukta volt a forgatási hely választása, egyáltalán nem volt valósághû,és bevallom, engem ez jobban zavart végig a filmnézés közben, mint a trágya szinkron, vagy a szánalmas befejezés. Pár éve jártam a barátaimmal Pripjaty-ban,és utána mentünk a moziba megnézni, hát ha nem tudom,hogy ott játszódik a film, esküszöm nem jövök rá. Mellesleg egy kutyát vagy macskát, de még madarat sem láttunk, szóval véleményem szerint jobban utána kellett volna néznie, hogy mirõl forgat.
6/10
Reynoldss 2013 júl. 29. - 01:13:57 6/10
(116/144)
SPOILER!

Uri, aki egyébként a legjobb/legszimpatikusabb szereplõ a filmbe,sajnos már az elején meghal ez nagyon levitte a film színvonalát,utána már csak tini rohangálás ide-oda film volt.DE 2 dolgot nem értek,az egyik az elején mondta hogy a hang valószínûleg nem baba sírás hanem valami más,gondolom akkor sejtette hogy mik vannak ott?
Másik, hogy a panelba valaki tûzet gyújtott?Elég nehezen kivehetõ mit sepert odébb, aki tudja a választ írjon! :)

Film 10/5 jobbat is kilehetett volna hozni ebbõl jóval
5/10
King Diamond 2013 júl. 16. - 23:28:05 5/10
(115/144)
Na, elolvastam az eddigi hozzászólásokat, és a többséggel értek én is egyet, akiknek nem annyira tetszett a film. Sokan írják, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebbõl, lehet. Az elsõ fél órával semmi baj nincs, egészen addig, míg az elsõ éjszaka be nem sötétedik, és ott nem ragadnak a furgonban. Pont az a szereplõ lesz az elsõ áldozat, aki nekem a legszimpatikusabb volt, ez kár. A többiek csak a szokásos tinihorrorba való átlagszereplõk. A 'mutánsok'ból szerencsére nem sokat látunk, de szerintem jobb is így. Viszont azt én is kiemelném, hogy a helyszín és a hangulat az remek. Paráztatós, feszültségkeltõ, izgalmas, stb. Ez azért kiemeli valamelyest a filmet a szarból. Az, hogy eléggé sötét volt a film második felében, valamelyest érthetõ, de azért lehetett ott látni, még a mutánsokból is el-el lehetett csípni egy-két snittet.
Érdekes az is, hogy Magyarországon forgatták, én az eredeti helyszínre is szívesen elmennék, de nem tudom, hogy mennyire megvalósítható ez, és gondolom azért veszélyes lehet.
Mindig is jobban szerettem a gyilkolós horrorokat az ijesztgetõsnél/szellemesnél, és ez ezzel a filmmel is csak erõsödött bennem, de azért egyszer megnézhetõ.
5/10
6/10
sipmester 2013 jún. 26. - 13:55:55 6/10 Előzmény Micia
(114/144)
szerintem jó volt a felvezetés, viszont az utolsó fél óra durván össze volt csapva, totál szar. ugye a mai horroroknak az a hibája,h ott a mobilteló, és a béna szereplõk, valamiért nem hívják fel a rendõrséget vagy mindegyiküknek lemerül. de ugye itt minek lenne térerõ :) az áldozatok logikusan menekültek, és a lépéseik is azok voltak.

***SPOLIER***
Uri látta a panelban, h valaki tüzet gyújtott az egyik szobában. szóval valszeg sejtette,h valaki nemrég ott fõzöcskézett. talán õ is beépített ember volt, aki szállít egy kis friss kaját a zombiknak? de akkor õt mér ették meg? Uri mér ment ki fegyverrel az éjszakába? én olyan végét képzeltem volna el,h az uccsó két menekülõ a sugárzástól átváltozik zombivá, de ez a vége, jáj. meg kiderülhetett volna,h a hatóság mér fedezi a zombikat.
5/10
Micia 2013 ápr. 27. - 18:11:28 5/10
(113/144)
Nos, a fényre én is csak annyit írnék,hogy tényleg nem lehet éjjel kivilágított jelenet,eléggé abszurd lenne.
Ez azért minden tisztességes horroros tudja,de szimpla filmkedvelõ is.
A másik,a kamera ide-oda dologra. -
Azért Ideglelés... mert az Ideglelés eleve rendelkezik 2 résszel.Az alapstílust nem bántották annyira. Csávókám nem értette,most miért van "karbantartás" , hát mint kiderült, inkább elszabadulás van, na nem mintha a katonák bármit is csináltak volna, hiszen ha kiszabadulnak a fertõzött emberek,csak kéne valamit tenni,nemde?!Persze a végén már ott virítanak, le is puffantják a gyereket, a csajt meg kb. azért hagyják életben,hogy aztán odaadják a szobában tartott kupac fertõzöttnek? Logika 0 . :S
Nézhetõ,egyszer.Csak megint a szokásos se füle se farka szindróma, de horrornál,ez bizony megszokott.
Egyedül az bosszant,hogy egy ilyen súlyos mértékû, történelemmel bíró történetet,nem tudtak tisztességesen lezárni.Ez bosszantó.
miroka 2013 ápr. 22. - 18:51:11
(112/144)
Mennyien irjátok,hogy alig lehet látni a sötét esti képek miatt.Na most eleve az esti képek nem lehetnek kivilágitva,hogyha egy olyan elhagyott helyen vannak,ahol nincs se villany se semmi,mert eléggé nem jól nézne ki a filmben,ha mindenhol égne a villany,tudva hogy mégsincs áram.Ezen még nem gondolkodtatok?
Nekem nincs nagy bajom a filmmel,jó horror ez.Csak egy jelenet nem tetszik:amikor Chirst megsebesitik és jönnek a kutyák, utána meg egy zuhanás,aztán mindjárt ugornak a reggeli jelenetre.Most ez lehet hogy csak nekem tûnt fel,de nektek nincs ennél hiányérzetetek?Mármint eléggé fura hogy hirtelen annyi minden történik max 2 perc alatt,utána meg nem tudjuk meg,hogy hogyan vészelték át azt az éjjelt.Ott igencsak gyors váltás van(szerintem).Ezt leszámitva nézhetõ film.
1/10
noeka98 2013 márc. 27. - 16:12:12 1/10 Előzmény Yousee
(111/144)
Valahogy úgy érzem ez a film egy nulla volt. Elég sokáig néztem és eltöprengtem azon, hogy lehet 3 napig étel nélkül, szomjan ekkora erõvel rohangálni egy városban. Az elején nem ismertük meg õket, hogy hogyan jöttek össze, és a végén nem volt befejezés csak mindenki meghalt. A film közben semmit nem lehetett látni amikor jöttek az izgalmas részek, már ha szabad így fogalmaznom, semmit nem láttam a sötétségtõl, csak mozgott a kamera jobbra, balra. Ennek a filmnek a halálon kívül más jelentõsége, film szerkezete nem volt. Horrornak abszolút nem nevezném, mert nem lehetett félni tõle, de mivel éjfélkor ültem le egyedül megnézni, direkt, hogy beszarjak és, hogy jobb kritikát írjak, ezért kicsit ismétlem kicsit féltem. És ezért mivel éjfélkor néztem meg icipicit izgalmasabb volt, mint nappal ezért egy nagyon halovány 2 pontot szavaztam neki. Ja amúgy a rendezõrõl még nem hallottam életemben. Üzenem neki, hogy van még mit gyakorolnia.
4/10
Jagdglück 2013 márc. 07. - 18:59:18 4/10
(110/144)
"Szeretnék" én is 2-3 napig étlen, szomjan, sokkos állapotban ennyi energiával futosgálni össze-vissza egy kihalt városban, mint ahogy azt a filmben tették. Jó, persze hagyjuk a túlzott realizmust...de! Maga a történet, a cselekmény levezetése...nem tudom, erre kellett 3 forgatókönyvíró?! Persze, lehet parázni a sötétségtõl, néhány bevillanó gnómtól, de azt hiszem a trailerben minden izgalmasnak tûnõ jelenetet lelõttek (ezért is ültek be az emberek a moziba :D ). Nagyon gáz, hogy alapvetõen volt egy jó helyszínötlet, adva a hátborzongató valódi történettel és ebbõl egy alacsony költségvetésû silányságot tudtak csak kihozni..itt is tudjuk akkor hogy mi volt a cél;)
1/10
Yousee 2013 márc. 07. - 14:51:25 1/10
(109/144)
Sajnálom azt az idõt amit erre a dögunalmas filmre elpocsékoltam. Ott kezdem, hogy Kiskunlacházán játszódik amit nem neveznék Csernobilnak. Elkezdõdik egy történet ami befejezetlenül ér véget a film jóvoltából. Amikor elkezdõdnek a "pörgõs részek" már ha lehet annak nevezni, elborítja a képernyõt a sötétség így nem lehet látni semmit. Ha mindenképpen kíváncsi vagy rá nézd meg az elsõ 10 percet és az utolsó 10 percet, mert a film zárásában látható kik támadtak az azt megelõzõ 1,5 órában :D még ennyit sem érdemes rászánni nem,hogy többet.
opposing force 2013 márc. 02. - 00:41:18
(108/144)
Negyven perc dögunalom után negyven perc bullshit.
3/10
johnny63 2013 febr. 19. - 23:33:20 3/10
(107/144)
Kár volt erre idõt pazarolni!
2/10
peti2006 2013 febr. 19. - 14:40:36 2/10
(106/144)
Kár volt érte... Pedig ebben több lehetõség lett volna.
3/10
beo71 2013 febr. 14. - 20:08:45 3/10
(105/144)
Írhatnám, hogy a medve volt az egyetlen jó dolog ebben a filmben.Utána a sötétség.
Mûködik, amikor keveset mutatnak, ( Alien )na, de, amikor semmit ?
Nem volt ez egy elbaszott ötlet, a kihalt város, a szûk pincejáratok, sötétség, a fertõzésveszély, mind jól hangzanak, csak éppen fos módon lett megcsinálva.3/10.