Téma: Igazgyöngy

9/10
napraforgó 2014 jún. 16. - 07:46:17 9/10
(994/2414)
Defne sárkányt röptetni hívja Mehmetet. Gyöngy a börtönudvarról látka, hogy egy sárkány az õ nevével jelenik meg az égen.
Mindenki egymásra gondol és álmodozik.
Gülszün igent mond Levent állásajánlatára, a család készülõdik, majd taxiba száll.
Gyöngyöt kiengedik a börtönbõl (habár nem tudjuk, miért???) A nõk kedvesen búcsúznak tõle.
Mehmet felkeresi Engint a kórházban és beszél vele.
Szerintem az nem lélegeztetõcsõ, ami a szájában van, hanem valami szonda !!!
Mehmet közli enginnel, hogy gyöüngyöt kiengedték. Engin meg azt igyekszik Mehmettel elhitetni, hogy Gyönyg õt szereti, ezt mondta is neki. kérdezze csak meg a feleségét. Mehmet távozását követõen a gépek sípolni kezdenei.....
9/10
napraforgó 2014 jún. 16. - 07:32:46 9/10
(993/2414)
Gülszün elmegy az apjához, hogy elmondja, a férje Angliában kapott állást. Az apjától kér tanácsot, hogy Angliába költözzenek-e. Õ nem szívesen menne, de...
Az apja azt mondja, Gülszünnek kell meghoznia a döntést, csak a boldogságát nézze. (csak nem kiírják a történetbõl????)
Mehmet megkeresi a pilótát, és a segítségét kéri. A pilóta nem akar segíteni, fél a bosszútól. Családos ember. stb.
Mehmet a születendõ gyerekével érvel, majd arra kéri a pilótát, hogy segítsen. átadja az elérhetõségét, a tárgyalás idõpontját stb.
Defne sárkányt akar rörtetni az apukájával. Pinár kétségbeesik, egy gyerekkel sem bír, és jön a második....
Mehmet meglátogatja Nihánt, neki panaszkodik, mennyirte aggódik Gyöngy miatt. Nihán megpróbálja föllelkesíteni, és megmutatja neki, higyjen és föláll a tolószékbõl.
9/10
napraforgó 2014 jún. 16. - 07:32:17 9/10
(992/2414)
Gülszün elmegy az apjához, hogy elmondja, a férje Angliában kapott állást. Az apjától kér tanácsot, hogy Angliába költözzenek-e. Õ nem szívesen menne, de...
Az apja azt mondja, Gülszünnek kell meghoznia a döntést, csak a boldogságát nézze. (csak nem kiírják a történetbõl????)
Mehmet megkeresi a pilótát, és a segítségét kéri. A pilóta nem akar segíteni, fél a bosszútól. Családos ember. stb.
Mehmet a születendõ gyerekével érvel, majd arra kéri a pilótát, hogy segítsen. átadja az elérhetõségét, a tárgyalás idõpontját stb.
Defne sárkányt akar rörtetni az apukájával. Pinár kétségbeesik, egy gyerekkel sem bír, és jön a második....
Mehmet meglátogatja Nihánt, neki panaszkodik, mennyirte aggódik Gyöngy miatt. Nihán megpróbálja föllelkesíteni, és megmutatja neki, higyjen és föláll a tolószékbõl.
9/10
napraforgó 2014 jún. 16. - 07:16:33 9/10
(991/2414)
A mai részben Gyöngyöt szeretettel fogadják a nõk a börtönben. A kisfiú metélési ünnepén õ valami fõhelyet kap. Mehemet rooszul lesz Gyöngy õrizetbevételén, õt egy idõre újra kórházba viszik. A cssalád nõtagjai látogatóba készülnek Gyöngyhöz, Rukiyét is viszik.
Levent közli a családjával, hogy nagyon jó munkához jutott, ehhez viszont Londonba kellene költöüzniük. Özge lelkesedik, Gülszün viszont idõt kér, hogy átgondolja.
Mehmet tiltakozik Dzsihán ügyvédi megbízatása ellen, M Fikri próbál beszélni vele.
Berk tovább szívatja a gyakornokát, túlóráztatja ész nélkül.
Gyöngy és Mehmet egyaránt az együtt töltött szép idõkrõl álmodik. de gyönyg a börtönben ébred.

Berk látja, hogy a gyakornoklány az irodában aludt, miután elvégezte a munkát. Majd undokul egy újabb nagy adag munkával bízza meg a lányt.
Levent Gülszünt faggatja, hohy döntött.
Mehmet felkeresi Dzsihánt. elnézést káér tõúle, nem volt joga beleszólni az életükbe...
Majd a felesége érdekében kéri a férfit, mentse meg. Dzsihán a bizalom hiánya miatt elõször nem akarja vállalni az ügyet, majd amikor Mehmet elmondja, hogy Gyöngy gyereket vár, elvállalja.
khajni87 2014 jún. 15. - 17:53:46
(990/2414)
Nekem az is furcsa és hiteltelen volt,amikor Mehmet bement Enginhez a kórházba és õ magához tért és egy intubációscsõvel a torkában még nekiáll és tök érthetõen beszélget , na ilyen nem létezik, akinek egy ilyen csövet behelyeznek az max pislogni tud nem még szúrkálódni és betartani egy házasságnak, de tudom a sorozatban csavarni kellett még egy vihart Gyöngyék házasságába....
malvinkicska 2014 jún. 15. - 13:55:23
(989/2414)
A tiltott szerelem egy romantikus sorozat az igazgyöngy azt boncolgatja, a mélyen vallásos Fikri lány unokája házasságon kívül szült gyereket ahol ez még nem megengedett volt, valahol az erkölcsi normákat feszegeti, sok más egyébbel karöltve, annyira látszik a török sorozatokba ott még férfi uralom van. Lehet tévedek én az összes M-on vetített sorozatot megnéztem nekem ez jön le.
10/10
feketeagi 2014 jún. 15. - 13:25:49 10/10
(988/2414)
Igen a szikra nagyon ott van, Kenan és Berg esetében is a Kradayi-ba.
10/10
feketeagi 2014 jún. 15. - 13:23:18 10/10
(987/2414)
Karadayi-t én is nézem, néztem le vagyok maradva egy kicsit, Gümüst is azért kezdtem el nézni mert a forgatókönyv íróknak ez a volt az elsõ sorozatuk.
Nekem a Tiltott szerelem nem jött be, egyedül a Seherezádé volt ami nagyon tetszett és most a Gümüs, engem nem zavar, hogy szégyenlõsek, tavaly voltam Isztambulba és az idegenvezetõ direkt felhívta a figyelmet a pároknál, hogy a szájra puszi is tiltott az utcán, nem is láttunk egy csókolózó párt sem, õk még mindig azt vallják, hogy az intimitás a hálószobába való. Ami még érdekes, hogy nagyon sok volt a teljesen lepedõbe öltözött nõ, és az arcot hajat eltakaró kendõ, ha ebbe belegondolunk ebbe a filmbe még ilyen nem volt.
10/10
feketeagi 2014 jún. 15. - 13:14:13 10/10
(986/2414)
9/10
napraforgó 2014 jún. 15. - 06:05:28 9/10
(985/2414)
Ügyesek ezek a forgatókönyvírónõk, érdekes a téma, a történetvezetés, a jellemek, a dialógusok, végig fenn tudják tartani a feszültséget, stb.
Persze nagyon jók a színészeik is, az öreg Fikrit, Serefet, Gülszünt alakító színészek egészen kíválóak. De a fiatalok is jók, teljesen életszerû a játékuk. Engin pl. félelmetes elmebetegnek.
Emellett csak a Szulejmánt nézem, mint török soropzatot, nem rossz, de sehol sincs ehhez képest a gyönyörû kosztümökkel, meg a szépséges ékszerekkel együtt sem.