6/10
joshfeed 2022 aug. 23. - 14:34:57 6/10
(16/16)
Jó kis film, de a srác töketlensége komolyan felbosszantott párszor.
1/10
Szegényanyád 2022 jún. 29. - 22:07:52 1/10
(15/16)
Aranyos kis film, de sajnos, nem ér semmit.
3/10
etikett1 2022 máj. 20. - 22:06:09 3/10
(14/16)
Akartam szeretni, de egy rém unalmas, lapos film volt. Végig szenvedtem,
Így jártam !!
7/10
pihes 2020 márc. 01. - 14:44:12 7/10
(13/16)
Nem sokat fordult elő ilyen velem, de itt nem magáért a filmért, hanem a színészi teljesítmény volt az ami nagyon kivételes volt. Az iskolai légkört nem igazán érezni, annál inkább az embereket.
Jó volt látni!

7/10
9/10
dandelion83 2019 jún. 09. - 11:48:16 9/10 Előzmény pendrivedealer
(12/16)
Ehhez már nem is lehet hozzátenni semmit sem, tökéletesen leírtad a filmet, csak gratulálni tudok hozzá! Nagyon örülök, hogy akadnak még emberek, akik meglátják a jó és igazán értékes dolgokat.
10/10
ligetiz51 2019 máj. 09. - 20:07:19 10/10
(11/16)
Semmi különleges...és mégis kitűnő film. Hétköznapi, normális embereknek ajánlom minden korosztályban. 10/10.
2/10
Reflexx 2018 dec. 07. - 11:37:39 2/10
(10/16)
Ekkora sznob fostalicska filmet rég nem láttam. Tele van ítéletekkel, túlmagyarázással és felesleges körökkel. Komolyan mondom amikor a fordított olvasás/tévézés hasonlatot mondta a könyvtárban, majdnem a hányinger kerülgetett. Értem én, hogy szép és fontos olvasni, de képzeld el más is tud és ettől nem leszel több mint a másik, mert a másik is olvas! Aki csak ennyibe látja a műveltség és az ostobaság közötti különbséget az maga is olyan sekélyes mint ez a film!
Jah innen kicsit spoiler és alpári leszek:
Aki csak azért nem szexel egy 19 éves lánnyal (akibe szerelmes is úgy mellesleg) mert az túl fiatal hozzá az nem csak töketlen, de végtelenül kispolgári is. Persze bekerül az „igazi szerelem” a film egy órája után egy nő akit 2 másodpercben mutattak eddig, hogy ő a nagy szerelem! Mondom a megfejtést mért, most kapaszkodj meg EGY KORÚAK azért mert EGY KORÚAK!
Ezt azoknak ajánlom bátran, akik még nem olvastak el egy könyvet sem és azt valami mágikus dolognak gondolják, na azok ámulatba fognak esni, hogy hűűűűű egy nap alatt kiolvasott egy könyvet, hűűűű ez egyetemre járt, hűűűű ez meg le is diplomázót!!! Akinek van egy kis töke az meg messziről elkerüli ezt a nyáltengert!
Mahurian 2015 júl. 04. - 22:14:14 Előzmény La Diosa
(9/16)
Kedves kommentelõ, az ilyen, a film végére utaló kis megjegyzések elejtése elé szokták beírni, hogy SPOILER, csak hogy ne tosszák el másnak a filmélményt! Az enyémet most sikerült, nagyon köszönöm!
10/10
kingfish 2013 aug. 22. - 06:45:47 10/10 Előzmény La Diosa
(8/16)
Ez egy nagyon jó mozi volt. Rég fogott meg ennyire film. Az elejétõl fogva a képernyõ elõtt tartott. Persze az elõttem szólókhoz csatlakozva, senki se várjon gyilkolászást meg nagy akció jeleneteket, ez a film nem arról szól, szerencsére.
Csak ajánlani tudom azoknak, akik tartalmasabb, mélyebb gondolatokra vágynak, ha filmet néznek.
La Diosa 2013 júl. 01. - 00:59:10
(7/16)
Ez....valami nagyon bizarr volt. Vártam, hogy majd a kiscsajjal csak összejön a végén, vagy nem is tudom...megy a film, megy megy....És egyszer csak vége :O Olyan érzésem volt mintha a közepénél, slutty elvágták volna. Nekem baromira befejezetlen volt, nem is értem... 6/10
pendrivedealer 2013 jún. 08. - 06:11:10
(6/16)
Így jártam én (Liberal Arts, 2012)kritika-Jó film, borzalmas cím!


Így jártam én- kritika

Éppen az elõbb fejeztem be az Így jártam én címû Josh Radnor (Õ játssza Ted-et az Így jártam anyátokkal címû sorozatba) által írt, rendezett filmet, ráadásul a fõszerepet is Õ játszotta el.
Elõször is ki szeretnék térni arra, hogy a címe a filmnek valami rettenet! Nem értem miért csinálják a mostani filmeknél azt, hogy a fõszereplõ legismertebb filmének a címéhez, igazítják az új film címét. Például Jean Reno új sorozata azt a magyar címet kapta, hogy Jo, a profi, ezzel Jean egyik legnagyobb sikerfilmjére akarnak utalni, a Leon, a profira, de említhetném a Bazi rossz Valentin-napot is, ami csak azért kapta ezt a címet, mivel ugyanazok játszottak benne, mint a nagysikerû Bazi nagy görög lagziban.
Most komolyan mi lett volna akkor, ha az eredeti angol címe alapján készítettek volna neki egy normális magyar címet. A film eredeti címe a Liberal Arts, gyengébb angolosok kedvéért ezt lehet fordítani bölcsészettudománynak, szabad bölcsészetnek, vagy akár liberális mûvészetnek is. Szerintem a középsõ lett volna a legjobb választás, mivel így a cím tényleg sejtetne valamit arról, hogy mirõl is szól a film.
Most, hogy kiírtam magamból a dühömet, nézzük, hogy mirõl is szól a film.

Adott a harmincöt éves Jesse Fisher, aki egy meg nem nevezett iskola felvételiztetõje, és épp most hagyta el a barátnõje. Igen rossz passzban van, ezért nagyon megörül, amikor volt egyetemi tanára felhívja, és megkéri, hogy mondjon beszédet a nyugdíjazási buliján. Jesse boldogan mond igent, és elmegy a vacsorára. Jesse amint újra beleszagol az általa hõn szeretett egyetem légkörébe megszállják a régi szép emlékek. Ráadásul érdekes emberekkel is találkozik, hiszen megismerkedik egy fura alakkal Nat-el, aki egy szabadszellemû környezetvédõ, Dean-el, aki bár ugyanazokat a könyveket szereti, mégse boldog az egyetemen, és Zibby-vel a másodéves egyetemista lánnyal.
Zibby, és Jesse között az elsõ pillanatba különös kötõdés alakul ki, aminek hatására Jesse hazatérésekor, a lány egy komolyzenéket tartalmazó Cd-t ad neki, és azt kéri, hogy tartják a kapcsolatot, de csak kézzel írott levelek által. Idõvel persze újra találkozni akarnak egymással….

A film mûfaját tekintve, romantikus film. Bár sok helyen vígjátéknak, és drámának van jegyezve, higgyétek el nekem, hogy ezek a mûfajok nem fedik a film valódi, és megjegyzem igen egyedi hangulatát.

Mivel is kezdhetném a kivesézést, mint azzal, hogy ez mennyivel több puszta filmnél, ez leborulás, a Tv, és Mozi elõtti idõkre, amikor még a könyvek, és a zene jelentette az igazi szórakozást. Ezt egyébként a készítõk folyamatosan nyomatékosítják is, hiszen itt-ott felcsendül egy komolyzenei dallam, és kis túlzással két kézen megszámolhatjuk azokat a szereplõket, akiknek nincs a kezükbe valamilyen könyv.

A másik fontos tanulság a filmbe a felnõni vágyástól való félelem, és amúgy egészében a változások elkerülése. Hisz mind félünk a változásoktól, és mind féltünk a felnõtté válni, Jesse amikor visszatért az egyetemre, újra fiatalnak érezte magát. Fokozatosan jött rá, hogy azért nem szereti a felnõtt életet, mert még nem is nõtt fel igazán. Végül épp az egyetemnek, és egy sokkal fiatalabb lánynak köszönheti, hogy tényleg felnõtt.

A filmbe gyönyörûen van ábrázolva egy a koránál jóval fiatalabb férfi, és egy korához képest igen csak felnõtt gondolkozású nõ kapcsolata, amely minden korosztály, és mindkét nem számára nézhetõvé, és újranézhetõvé teszi a filmet.
A film így- úgy , de a boldogságról, és annak megtalálásáról szól, és ez nagyon hálás téma.

A színészi játékra a nézõnek egy szava se lehet, Josh Radnor kivalló színész (és mint ebbõl és a Jóvoltköszönömkérekmég-bõl kiderült, jó rendezõ, és jó forgatókönyvíró is), Elisabeth Olsen, mostanra állva hagyta testvéreit (Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen), és szeretném, külön kiemelni még Zac Efront is, aki nagyszerûen hozta Nat szerepét.


A film záró képsorait és mondatait meg szerintem mindannyian megfogadhatjuk, és elménkbe zárhatunk.



A filmbe én nem nagyon találtam egetverõ hibát, esetleg a fõcím alatt, elmondhatták volna azt, hogy mi lett a sorsuk a szerelõknek. Itt erre én különösen kíváncsi lettem volna.
Valamint, ha nagyon szõrös szívûek vagyunk, akkor azt még hibának vehetjük, hogy a professzor karaktere nem volt olyan jól kidolgozva. Nem érzõdött át rajta a változás. Nem értettem meg a cselekedeteit, gondolatait.


Összességébe egy meglepõen jó filmet kaptam. Aki teheti sürgõsen nézze meg ezt a filmet, mert a film azon kívül, hogy remek szórakozást biztosít, egyszerre tanít is. TANÍT AZ ÉLETRÕL.

Kinek ajánlom:
-Akik szeretik, ha egy film tanítani akar, és gondolkodásra ingerel
-Akiknek már elegük van a tucat romantikus filmekbõl
-Könyvmolyoknak, és zenerajongóknak


Kinek nem ajánlom:
-Akik csak az eszetlen, lövöldözõs tömegfilmeket szeretik
-Akik csak az egy kaptafára készült Hollywood-i filmeket szeretik
-Akik nem szeretik, ha egy film tanítani akar, és gondolkodásra ingerel


A film végsõ értékelése tehát:
9,5/10
whictor 2013 jún. 02. - 02:42:06
(5/16)
Ted Mosby karakter egy az egyben, és a másik filmjérõl is hasonlót kommentelnek. Megnézném egyszer egy más szerepben ezt a Radnor csókát.
Petrapetrus 2013 máj. 03. - 11:09:01
(4/16)
Ez a film tipikus bölcsész-mozi. Akitõl távol áll a bölcsészet(tudomány), annak nem valószínû, hogy nagyon fog tetszeni, illetve hogy érteni is fogja a mondanivalóját. :)
stomachh 2013 ápr. 06. - 23:21:58
(3/16)
Nem egy egetrengetõ film, egyszerû történet, inkább a szereplõk interperszonális kapcsolatait mutatja be. A karakterek jók. Nem lesz egy emlékezetes film, de egyszer megnézni nagyon jó volt. Jó 7/10.
k11zoltan 2013 febr. 08. - 07:40:24
(2/16)
Tetszett a film. Jól játszottak a színészek.
somersby 2012 jún. 30. - 20:29:15
(1/16)