Téma: III. Richárd

user11 2014 júl. 27. - 22:44:10
(1/1)
A színészi játék nagyszerû volt, a többi része az elõadásnak nem gyõzött meg. Leginkább a helyszín, ha van egy ilyen gyönyörû környezet, azt templomromot miért csak háttérnek használják, vagy annak se? Miért nem ültettek be minket a romok alá , és játszottak ott? Így ültem a gagyi mûanyag székemen, és egy átlag kamaratermi arénaszínpadnál alig kaptam többet, plussz a hangoskodó családokat és kutyákat a kerítés túloldaláról.
A másik gondom az erõs meghúzás, szûk 80 percben lepöngetni a 3. Richárdot azért merész dolog, és mindenképpen sérül a szöveg. Oké, 4 szereplõvel így is bravúr, de hát ez nem cirkusz, sem S. Ö. R. A sok szereplõ, akirõl csak beszéltek, de nem jelent meg, zavarossá tette a sztorit. És a szereplõk hiánya miatt 1-1 fontos jelenetbõl nem derül ki, hogy az bizony nem 4szemközti párbeszéd, hanem nyilvános, nagy tömeg elõtti vita. Nagyon szövegcentrikus volt, kevés képet kaptunk, ez is megterhelõ. A csatajelenet kritikán aluli volt.
Láttam 4 nagyszerû, fiatal színészt (abból kettõrõl sajnos életemben nem hallottam) egy felejthetõ elõadásban remekül játszani.
Itt olvashatsz beszélgetést a rendezõvel:
http://www.zsambekinyariszinhaz.hu/?mode=szinhaz&sub=H&cikk_id=10187
És itt Szabó Erikával:
http://7ora7.hu/hirek/szabo-erika