6/10
Ahoj poplacsek ápr. 18. 22:52:21 6/10
(7/7)
ír western
8/10
nefefe ápr. 03. 16:01:38 8/10
(6/7)
Én ezt a filmet nem nevezném thrillernek, de még akciófilmnek sem. Szerintem ez egy társadalmi dráma, szép lenyomata a 70-es évek észak-írországi politikai helyzetének. Az IRA-nak – a szabadság nevében – nem számított, hány ártatlan ember hal meg egy akciójuk során. Persze a célt megérti az ember – pláne 50 év után – de a módszereket nem. A film nagyon jól bemutatja, milyen állapotok uralkodtak akkor, és hogy tette be a lábát az amúgy békés vidéki kisváros életébe a politika – néhány menekülő IRA-s képében. Na de a 70 éves Neeson papa – mint mindig – megoldotta, és elintézte a rosszfiúkat. Nem egy lendületes film, szép komótosan vezeti fel és végig az eseményeket. És ez nem megy a film rovására. Aki élt ebben a korban, és hallgatott-nézett híreket, az tudja miről van szó. Én úgy ítélem meg, hogy a maga nemében ez egy jó film volt, érdemes megnézni.
8/10
Patrick Macnee márc. 31. 13:13:03 8/10
(5/7)
Biztos nem 1 pontos xD..oké, h nem egyet egetverő film, de Neeson papa hozza amit kell👌csak ne kérdezze senki tőle, h mivel foglalkozik🤷zene is jó benne + a végén🙏
7/10
InteriorLulu márc. 13. 13:01:58 7/10
(4/7)
Tartalomismertető (az imdb-é alapján):
1974. Finbar Murphy (Neeson) második világháborús veterán és özvegyember egy kis észak-ír városkában éli csendes kettős életét, titokban ugyanis bérgyilkosként dolgozik a helyi alvilági főnöknek (Colm Meaney). Egy a törvény elől arrafelé ideiglenes menedéket találó kis IRA-terrorista csapat (Kerry Condon és tsai) azonban alaposan felbolygatja az ő és környezete életét.

Egyetértek King Diamonddal, amolyan nyugis tempójú és viszonylag csendes dráma/akciófilm, a környezet igen szép és hangulatos, a fényképezés szintúgy, a díszleteken és kellékeken láthatólag nem spóroltak, az alakítások pedig egytől-egyig nagyon jók.
És bár láthattunk már hasonló sztorival, fordulatokkal és karakterekkel filmeket, attól szerencsére távol vagyunk, hogy ezek közben minduntalan eszünkbe jussanak. Mondjuk sok meglepetést nem hoz, viszonylag kiszámítható módon halad itt minden.
Szerintem a Neesonos akciófilmek egyik markánsabb, emlékezetesebb darabja, így a 7-esem is inkább 7-es fölé.
1/10
pihes márc. 12. 14:20:33 1/10
(3/7)
Lepusztult egy ótvar film lett, LN egyre gyengébb szereplésével EGY/TÍZ
7/10
King Diamond márc. 08. 23:39:59 7/10
(2/7)
A magyar szinkronban Szentek és bűnösök földjént mondanak be címnek. Tegnap néztem meg ezt is az Ismeretlen támadók után. Nekem tetszett, Liam Neeson egy nyugisabb akciófilmje, ha lehet így mondani. A tájak, környezet csodálatos (még akkor is, ha a filmben Észak-Írországot meg Belfastot írnak helyszínként, de Írországban, Dublinban meg Donegalban forgatták), az ír kisváros látképe, hangulata rendkívül magával ragadó - ez azért nagyon sokat hozzátett az élvezhetőséghez, + a színészek. Liam Neeson mellett Jack Gleeson is brillírozik (de jó is volt őt látni a Trónok harca után), de Kerry Condon, Colm Meaney és Ciarán Hinds is jók voltak. A történet sem rossz egyáltalán, nem a "szokásos" Liam Neeson-féle akciódús filmre kell számítani. Itt szerencsére Csernák János szinkronizálja Neesont, nem úgy, mint a Feloldozásban (Absolution), aminek még nincs adatlapja itt a Porton - jó lenne pótolni.
7/10
4/10
euTanázia márc. 08. 14:30:56 4/10
(1/7)
Nagyon pocsék film.