Téma: Infinity Pool

6/10
The Cortez 2023 márc. 21. - 00:19:17 6/10
(3/3)
Cronenberg fiának harmadik nagyjátékfilmje egy szürreális sci-fi-misztikus-bodyhorror, amit Magyarban és Horvátban forgattak. Már az eleje is egy hosszú blackouttal meg egy elvont dialógussal indít, aztán később természetesen egyre elborultabbá, egyben nyomasztóbbá válik az egész. Agyterror a köbön, brutalitásból + groteszk képsorokból sincs hiány, de LSD-trippek ugyancsak befigyelnek.
A főhelyszínül szolgáló luxusnyaralóhelyhez tartozó országnak sajátos törvényei vannak: érdekesen kezelik az igazságszolgáltatást, valamint a halálbüntetést, ezen kívül bemutat a cselekmény egy még érdekfeszítőbb kísérletet. A sztori a korrupcióról, a társadalmi rétegek közti különbségekről, a kiváltságosok gátlástalanságáról, a hedonizmusról, az elszabadult ösztönökről, az alkotói válságról, továbbá egy defektes párkapcsolatról szól. Mindezek mellett, a főhős (Alexander Skarsgard) kemény indentitáskrízist él át már azelőtt, hogy Tudom mit tettél tavaly nyáronnal egybekötött rémálomba fordulna a vakációja.
Mia Goth így kiszőkített hajjal végre nem fest olyan csúnyán. Az alakításával szintén nincs gond, ám a vége felé valamiért irritáló módon túltolja a ripacskodást. Láthatunk egy vele készült, neonfényekkel megspékelt szexjelenetet, vagyis hát láthatnánk, ha nem lennének elmosódva a képek, bezzeg máskor nincs szégyenlősködés, mivel az operatőr minden altesti részletet részletesen megmutat. A fényképezés kiváló: színvonalasak a beállítások plusz a tájképek, ráadásul szédületes-hipnotikus kameramozgások is akadnak. A képi világ hol nyárias feelingű, hol videoklippes, hol pedig vörös fényben úszó. A stáblista rengeteg magyar nevet tartalmaz.
1/10
capt.nemo 2023 márc. 08. - 23:41:14 1/10
(2/3)
ha valaki mindenképp el elszeretné b*szni a napját egy művészkedő, de igazán szar filmmel, annak szíves figyelmébe ajánlom ezt a betegséget..
frenchbullie 2023 febr. 25. - 14:24:38
(1/3)
Üdv!

Egy ismertető szerint, erről szól a film:
Lehetségesnek tartom, hogy van benne

SPOILER



"James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és napozás várja őket. Ám a csábító és titokzatos Gabi (Mia Goth) vezetésével az üdülőhely területén kívülre merészkednek, és egy erőszakkal, hedonizmussal és kimondhatatlan borzalmakkal teli kultúrában találják magukat. Egy tragikus baleset miatt a bűnözéssel szemben alkalmazott zéró tolerancia politikával kell szembenézniük: vagy kivégeznek, vagy - ha elég gazdag vagy ahhoz, hogy megengedhesd magadnak - inkább végignézheted a halálodat."

Gondolkodtam azon, hogy megnézem a filmet, mert van magyar vonatkozása, mert Skarsgard-ot kedveltem a Szalmakutyák remake-ben, mert...
De amikor megláttam, hogy ifjabb Cronenberg rendezte, felmerült bennem a kérdés, hogy tán csak nem valami testhorror produkcióról van szó? Megnéztem a neten néhány képkockát...

Bizony, ez is testhorror...



OFF Öööö, aki id. Cronenberg filmjeit méltányolja, talán ezt is fogja...
Számomra A Légy anno egészen újszerű volt, a Pillangó úrfi nem úgy testhorror, mint a rendező többi filmje, inkább dráma, akárcsak a Veszélyes vágy. A Két test egy lélek c. filmet látván, pedig arra jutottam, Mr. Irons kedveli a bizarr szerepeket. Is.
Cronenberg többi alkotása - hellyel-közzel - kifogott rajtam:-)

OFF A Cronenbergek stílusa miatt, eszembe jutott A sejt Jennifer Lopezzel. Azt a filmet Tarsem Singh rendezte, és az is elég bizarr, de mégis van valami egyéni és művészi a látványvilágában. Na, nem mindig, de van:-)
Eszembe jutott A halál ára is, ami egy korai Johnny Depp film, ami igazi dráma.
Depp írta a forgatókönyvet, Depp rendezte, Depp a főszereplő. Ééés akármilyen ember is, emiatt a film miatt gondolom úgy, hogy nagyon jó színész!