6/10
Dörflinger jan. 06. 19:02:13 6/10
(3/3)
Egy szokásos, sablonos szerelmi történet.

Az ifjúkori barátok nem lesznek szerelmesek, mert a hölgy, a bátyusba szeret bele, és viszont.


6/10
9/10
grosz_i 2022 dec. 20. - 08:55:24 9/10
(2/3)
Tehát az IZAURA Lindström: Az 1000 csillag háza (2021)-es film premierrel kedveskedik a romantikus filmek kedvelőinek.
Kár, hogy a 2004 - 2008 között készült kiváló, 16:9-es 22 film közül valami megfoghatatlan ok miatt mind a 22 - azaz huszonkettő -, a feketelistán szerepel, pedig véleményem szerint közülük bármelyik jobb, mint a 2016 után készült sorozat akár „legjobb” filmje is. Talán majd egyszer ezek is sorra kerülnek, bár lesznek olyan személyek is, akiknek az az időpont már túl késő lesz…
9/10
grosz_i 2021 jan. 07. - 13:06:04 9/10
(1/3)


Inga Lindström: Das Haus der 1000 Sterne (2021)

Kristine Olson előtt szabad a világ. A fiatal hölgy alig hogy sikeresen befejezte az építészmérnöki tanulmányait, máris kisebb-nagyobb megbízásokat vállal, pénzkeresés céljából. Fogalma sincs, hogy vajon mit is hoz majd számára a jövő. Most csupán az számít, hogy valahogy boldoguljon az életben. Egyik nap viszont találkozik az ifjúkori barátjával, Jannal és annak bátyjával, Paullal és az élete máris váratlan fordulatot vesz.

A két férfi is ott van a környéken, hogy eladják apjuk házát, aki ugyanis elhunyt és a két fiára hagyta örökségül az ingatlanát. A leendő vevőnek viszont egyetlen célja van, amint lehet, azonnal lebontani a házat. Kristine, azaz Stine viszont csodálatosnak találja az épületet és felajánlja építészként a szolgálatait, hogy visszavarázsolják ezt a csodát.

Jan újra visszaemlékszik az ifjúkori napjaira Stinével, és örül az újbóli találkozásnak, sőt kezdeményezően lép fel, javasolja Stinének töltsenek el egy közös hétvégét a környéken. Kirándulásuk közben pedig nyugodtan megtekinthetnék az örökölt házat is. Paul nem tartja nagyszerűnek az ötletet, ő inkább visszamenne Stockholmba és a barátnőjénél, menyasszonyánál, Marynél maradna.

Az élet azonban nem mindig úgy zajlik, ahogy azt eltervezzük. Végül aztán úgy hozza a sors, hogy mindhárman, Stine, Paul és Jan is felkeresik a házat. Mindegyikük azonnal érzi a birtok mágikus vonzerejét. Furcsának tűnik számukra a megismerkedés az ott tartózkodó idős Elsával. A nő a birtok kertészének adja ki magát. Valójában pedig a két fiú apja nagy szerelme volt 40 éven keresztül.

Időközben Jan egyre jobban behálózza Stinét. Látszólag nyoma sincs már a lump, széltoló férfinak, aki Jan volt ifjúkorában. Vajon most Stinével komolyan gondolja a dolgot? Ugyanis Stine anno reménytelenül szerelmes volt az idősebb, de komoly testvérbe, Paulba, aki úgy gondolta, ő az idősebb, unalmas báty nem lehet vonzó egy életvidám nő számára. Közben Paul is már jobban eligazodik az érzéseiben, látja Jan és Stine újra kibontakozó kapcsolatát, de egyre elmélyültebben, egyre mélyebbre ássa be magát a birtok rejtelmeibe. És a régi képek eligazítják a múlt szövevényes történéseiben.

Idővel a birtokon zajlott élet titkaiból mindhárman egyre több igazságot derítenek fel. Az ezer csillag házban, amelyben apjuk élt, boldog volt és elhunyt, nyilván nem egyedül élt, sőt kiderül ennél több is. És amit ők ott a helyszínen hárman felfedeznek, az hogyan befolyásolja majd a továbbiakban Stine, Jan és Paul jövőjét? És a felfedezésüket kiegészíti egymás jobb megismerése is, Jan ugyanolyan szélhámos, megbízhatatlan, mint volt és Mary szíve is egy olasz ragazzóért dobog…