9/10
grosz_i ápr. 16. 16:07:06 9/10
(1/1)

Lindström - Vickerby für immer (2007) Vickerby mindörökké - 18. epizód

Jonas Nyvell a felesége balesetben bekövetkezett halála után a kislányával Chicagóba költözik, és az utolsó hat évét is ott töltötte. Most pedig az időközben 11 éves lányával, Lillivel újra visszatér Stockholmba.

Itt alighogy beköltöznek a régi lakásukba, értesül, hogy anyósa immár egy éve meghalt, és a sógornője Sirka kéri, rábeszéli Jonast menjenek el Vickerbybe, látogassák meg őket, és a nagypapa, Hakon Petersson is láthassa végre a felcseperedett unokáját.

A nagyapa a lányával, Sirkával közösen vezeti a családi üveggyártó manufaktúrát. Ugyanakkor a cég pénzügyeit Berit, a könyvelő rendezi, akiben Hakon tökéletesen megbízik.

Jonas eleinte habozik, ugyanis Hakon annak idején őt tette felelőssé a lánya balesetben bekövetkezett haláláért és veszekedés vége a kapcsolatuk megszakítása lett. Nos, a régi sebek évek múltával sem gyógyultak be. Hakon habozik, hogy egyáltalán fogadja-e őket, a vejét, Jonast és az unokáját Lillit, akit annyi év után újra viszontláthat. Persze a nagypapa az unokáját mégis csak rögtön a szívébe zárja

Vickerbyben elkerülhetetlenül találkozik Jonas az immár felnőtt sógornőjével, Sirkával - aki tervezi, hogy 3 hét múlva Velencébe, Muranóba megy, hogy ott egy éven keresztül továbbfejleszthesse az üvegtervezési technikáját. Eközben Sirka is mindent megpróbál, hogy meggyőzze apját, Hakont, hogy mennyire érthetetlen és elfogadhatatlan Jonas iránti ellenszenve.

Sirka és Jonas egymás iránti vonzódása szinte sorsszerű, ugyanis Laura 3 évvel ezelőtti halála éppen azon a napon következett be, amikor a családját, Jonast a férjét és a kislányát Lillit egy másik férfi miatt el akarta hagyni - és persze az autót is ő vezette, amikor a halálos balesete bekövetkezett.

A tönkrement kapcsolatukról is csupán akkor számol be, amikor úgy tűnik, elveszítheti Sirka szerelmét - és a családi manufaktúrát is teljes csőd fenyegeti. Berit, a könyvelő felvette a cég alaptőkéjét és Göteborgba akar a hatalmas összeggel menekülni… Bosszúból csődbe akarja juttatni Hakon manufaktúráját, mert nem viszonozta, visszautasította a szerelmét…

Az apa, Hakon, már csupán a lánya, Sirka anyagi biztonságával törődik, és biztosítási csalás elkövetését tervezi, miközben őt magát is baleset éri. A lánya és Jonas az utolsó percekben sikeresen megakadályozzák a tűzvészt, Berit pedig belátja hatalmas tévedését, és visszaadja az ellopott pénzt…