Téma: Jackie Shroff

10/10
katyusa53 2013 nov. 05. - 06:08:00 10/10
(1/1)
Jackie Shroff 2010 óta is forgatott filmet. Arjun Kapoor, Rishi Kapoor és Prithviraj Sukumaran mellett õ az egyik fõszereplõje a 2013-ban készült Aurangzeb c. filmnek. A film címe Sáhdzsahán és Mumtaz Mahal 6. gyermekének -3. fiának- neve, akinek hírhedt történetét magába zárták a Tadzs Mahál falai. A császári trónért folytatott ádáz küzdelemben, majd uralkodása alatt is egyszerûen kiirtotta az ellenfeleit. A film cselekménye erre a legendára utal, de nem annak modernizált változata.
Arya Phogat felügyelõ nagybátyja, Ravikant fõfelügyelõ családjában nevelkedett, mert szintén rendõrtiszt apja szégyent hozott a családra, ami az állásába került, ezért átralévõ éveit kitaszítottként éli le. Viszonya volt ugyanis Yashwardannak, a helyi banditának feleségével. Az asszonynak iker fiai vannak: Ayaj az apjával a városban, Vishal az anyjával a faluban él. Mikor Arya apja meghal, végakaratának megfelelõen a család tisztára akarja mosni a nevét. Ehhez Yashwardan kétes üzelmeit kell elõször feltárniuk, hogy "kivonhassák õt a forgalomból".
A legkézenfekvõbb megoldást választják: erabolják Ayajt és Vishalt -aki apáról Arya féltestvére és önként vállalja a feladatot- küldik a helyére, hogy a család informátora legyen. De a dolgok nem egészen a terv szerint alakulnak, mert Vishal a vártnál jobban feltalálja magát új életében. Ehhez hozzájárul Ajay barátnõje, Ritu, akihez gyengéd szálak fûzik. Másrészt pedig a tudomására jutó hírek nem vetnek túl jó fényt a fõfelügyelõ családjára.