jani-wan 2014 jan. 19. - 17:06:20
(151/211)
Azt írják ki (és mondják magyarul), hogy ZULU idõ. Nem a helyi idõ.
ZULU idõ = GMT (greenwich Mean Time), újabban UTC

http://hu.wikipedia.org/wiki/Id%C5%91z%C3%B3na

Mivel az Virginia UTC-5, azaz öt órával kevesebb, ezért lehetséges hogy 23 óra 35 percet írnak ki ZULU-ban, ami helyi idõ szerint 18 óra 35 percet jelent.
begyowsky 2014 jan. 19. - 16:11:55
(150/211)
***moderálva***Ha nem vetted volna észre, a felirat és a narrátor szövege mindig egyezik. Azaz: nem a szinkron pontatlan, hanem forgatáskor sz.artak rá, hogy legalább közelítõleg annyinak látszódjon a pontos idõ, amennyi ki van írva/elhangzik.***moderálva***
Sz Peter 2014 jan. 19. - 09:36:50
(149/211)
Mi köze a sorozatnak a magyar(!) szinkronhoz?
begyowsky 2014 jan. 19. - 08:32:38
(148/211)
Ez a sorozat botrányosan rossz. Azt mondja a narrátor, 23 óra 35 perc. A Nap meg olyan magasan áll, mint délután háromkor. Ilyen elemi dolgokra sem voltak képesek odafigyelni a forgatáskor... Inkább valami hasznosra költöttték volna a pénzt, nem erre a szemétre. Mínusz 10 pontot adok.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 09. - 08:13:39
(147/211)
Félreértettél: én csak arra írtam, hogy ez a zagyvaság (hol hunglishül, hol magyarul mondja az AXN-t) nem abból ered, hogy egyszer innen, másszor onnan jön a jel...

Errõl beszélek: "ami hozzánk jön, azt Lengyelországból és Romániából lövik fel a mûholdra, onnét szedjük mi magyarok le. Amikor a magyarok leszedik, a magyar szinkronkód jön le, de hol az egyik, hol a másik változatban."
-greghouse- 2012 nov. 09. - 08:10:04 Előzmény atomotnektek
(146/211)
Igen, igazad van, de pontosítok: amely cég Magyarországon van BEJEGYEZVE, õrá a magyar jogszabályok vonatkoznak. Naomost pl. az AXN (és mások) nincsenek jogilag bejegyezve, hanem magyarországi képviselõjük, és/vagy átjátszó állomásuk van legálisan. Ennek következtében rájuk nem vonatkozik pl a "karika" (év korhatár), de vonatkozik az MTVAA általános alapszerzõdése. Nem vonatkozik rájuk, hogy minden músort vagy szinkronizálva vagy magyar felirattal kell adni, de vonatkozik az "általános letiltás elve", amit még senki nem gyakorolt, mert ehhez egy mûhold blokkoló másik mûhold kellene, ami nekünk nincs, bérelhetjük az oroszoktól, lengyelektõl vagy románoktól (nekünk is van, de az kizárólag katonai).
...Ezek után keveset tehetünk.
Bármikor lehetne blokkolni a Jag-et, de nincs értelme. Több a bevétel, mint a néhány (hozzám hasonló) általi nyafogás kára (miszerint a zulu az GMT, nem pedig helybeli idõ). A nézõk 98 százaléka el sem olvassa a zöld feliratot.
..Bele kell nyugodnunk - látszólag profi katonai filmek valójában Hollywood hátsó stúdiójában készülnek.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 08. - 18:35:12
(145/211)
Ezzel amit írsz, egy gond van: egyetlen reklámblokkon, mi több, két mondaton belül is képes keverni a narrátor (vagy minek mondjam az illetõt) az AXN ejtését. Ráadásul ugyanaz a hang...
-greghouse- 2012 nov. 08. - 15:00:22 Előzmény szevacica
(144/211)
Szeva, cica! (bocs).
Persze, hogy zavaró, de bár ez lenne a legzavaróbb.
Az AXN család a Sony cég tulajdona, és ami hozzánk jön, azt Lengyelországból és Romániából lövik fel a mûholdra, onnét szedjük mi magyarok le. Amikor a magyarok leszedik, a magyar szinkronkód jön le, de hol az egyik, hol a másik változatban. Ezért van az is, hogy az elõzetesek még eredeti angolul mennek, magyar felirattal, mert a szinkron még nem biztos. Japán-amerikai cég, de mi speciel Romániából kapjuk a mûhold jelet. Ez van.
(Én pl. a kínai CCTV-t meg az oroszt meg az Al-Jazzirat is tudom fogni, már az is jó, hogy az AXN-nek egyáltalán van magyar változata.)
Bossszantó, persze, de..."dolgok történnek."
atomotnektek 2012 nov. 08. - 10:29:42
(143/211)
*SPOILER*

Tegnap úgy ért véget a Coolon adott rész, hogy Bud aknára lépett. A mairól meg lemaradtam. Tudja valaki, hogy folytatódott?
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 08. - 10:28:31 Előzmény szevacica
(142/211)
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!
Épp ebben a pillanatban: "ENSZÍÁJESZ az ÁIKSZEN mûsorán". Kész.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 08. - 10:27:40 Előzmény szevacica
(141/211)
Nekem legjobban az "Á-EKSZ-EN" tetszett eddig. :-D
És ugyanaz a hang mondja, hogy ÉEKSZEN, ÁIKSZEN, ÁEKSZEN... nem igazán értem. Ráadásul egyetlen ismertetõn belül is váltogatja.
De ami még ennél is szörnyûbb, az szintén ez a hang, csak az Animal Planeten: "Enimöl Plenet" (így, magyarul, ahogy írom!! :-D)
szevacica 2012 nov. 07. - 16:23:52
(140/211)
Helló mindenki! Titeket nem zavar, hogy a felkomfokban a csatorna nevét hol így mondják, hol úgy? Egyszer (és bocs a fonetikáért) éjekszen, aztán meg áikszen. Hát akkor hogy is kell ejteni? Már írtam a szerkesztõségnek, de persze nem reagáltak. Vagy lehet, hogy csak engem zavar? Örülnék, ha vki véleményt nyilvánítana errõl. Köszi
6/10
napraforgó 2012 nov. 07. - 14:36:18 6/10
(139/211)
Szerintem ehhez nem is kell katonai szakértõ. Én is csak beírtam a Google-ba, és rengeteg találatot dobott ki, hogy mi is az a zulu time. Szóval néhány kattintás is megoldotta volna...
-greghouse- 2012 nov. 07. - 13:47:18
(138/211)
Én csak egyet nem értek.
Miért nem alkalmaz a JAG stábja egy katonai szakértõt egy apró hiba állandó jelenlétét kiküszöbölendõ?
Mindig "zulu time" -ban jelölik az idõt, ami az UT-t (civil nevén GMT-t) jelenti.
Aztán mutatják hogy mondjuk "0800 zulu time - Washington, D.C." és süt a nap. (csak egy példa, de mindig hibás).
A 0800 zulu az a GMT szerinti reggel kilenc óra (tehát Londonban), ekkor Washingtonban még alig van hajnal is (minusz öt óra). De tök mindegy a zulut csak azért írják oda, hogy titokzatosabb legyen (a cselekménybõl általában az derül ki értelemszerûen, hogy "juliet-time" ban, azaz helyi idõ szerint mutatják az eseményeket és véletlenül sem zuluban.)
..Egyébként tök mindegy. Amíg ilyen katonák vannak mint Cathrene Bell....tárt karokkal. (Álmainkban.)
vénasszonyok -nyara 2012 szept. 15. - 11:46:26
(137/211)
Ebbõl a sorozatból kiderül, hogy Mi vagyunk a legjobbak!, Megcsináljuk!
A fasza amerikai srácok
6/10
napraforgó 2012 szept. 15. - 08:34:38 6/10
(136/211)
Én már régen láttam, a TV2-sen talán, de ott még viszonylag az elején Rabb csinált valami pilótabravúrt, ami miatt elõléptették valami ellentergernagy(?) rangba, amivel 2-3 rangot is átugrott. Még a szerb-horvát háború alatt egy amcsi gépnek (ki tudja az miért volt a háborús zóna fölött), amelynek leállt a a hajtómûve és le akart zuhanni, alá.manõverezett a szárnyának, és gyakorlatilag kitolta a veszélyes övezetbõl
Aztán a késõbbi részekben mégis újra ezredesként emlegették.
Rejtély, hogy a részeket keverték-e össze, vagy késõbb készültek olyan részek, amit elõrébb kellett volna beilleszteni?
szajbergirl 2012 szept. 15. - 03:40:37
(135/211)
A hetedikben meg ráadásul ezredes... Ezt a káoszt!
szajbergirl 2012 szept. 15. - 01:52:37 Előzmény teardrops
(134/211)
Nekem egy dolog nem világos!
Az 5. évadban Mac végig alezredes volt, a 6. évadban megint õrnagy... Ez most szinkronizációs hiba,vagy lemaradtam valamirõl?
teardrops 2012 júl. 27. - 20:16:29
(133/211)
Szerintem évad vége, nem két részes.

Megnéztem, az IMDb szerint is.:-)
Ettõl függetlenül tényleg gáz, hogy éppen most hagyták abba.:-S
9/10
Kimber 2012 júl. 27. - 19:23:05 9/10
(132/211)
F@sza, félbehagyták a sorozatot, mégpedig egy kétrészes epizód elsõ részénél. Csak gratulálni tudok az AXN mûsorszerkesztõinek.